FACEBOOK

Még egy lépés előre

Még egy lépés előre
hozzászólás, 2012.01.19.

Simán vettük a következő akadályt, "szerencsére" sok hibával, így van mit kijavítani. A meccs összes gólja, négy videónyilatkozat és sok fotó.

Európa-bajnokság, Eindhoven, csoportkör, harmadik forduló

MAGYARORSZÁG-MACEDÓNIA 14:9 (4:2, 4:4, 2:1, 4:2)
Eindhoven, Európa-bajnokság. v.: Brugljan (montenegrói), Alexandrescu (román)
Magyarország: Szécsi - Katonás, Madaras 3, Varga Dénes 3, Kásás 2, Hosnyánszky, Kiss G., Szivós 1, Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á. 2, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Macedónia: Percsinics - Vuksanovics, Misics 1, Kalinics 2, Kreckovics 1, Ivovics 1, Dimovski 1, Randzics 1, Petrovics, Letica 1, Benics 1, Milanovics. Szövetségi kapitány: Igor Gocanin
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 4/11

A HIVATALOS JEGYZŐKÖNYV

A mieink 3:0-lal indítottak, de ezután a macedónok visszajöttek a meccsbe és szerencsés gólokkal sokáig tartani tudták magukat. Térfélcsere után kicsit fokoztuk a nyomást és végül magabiztos győzelemmel (sérülés nélkül!) "hoztuk le" a meccset.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Biros első gólja


2:0 - Steinmetz Ádám első gólja


3:0 - Szivós gólja


3:1 - Kalinics első gólja


3:2 - Randzics gólja


4:2 - Varga Dénes első gólja


4:3 - Misics gólja


5:3 - Kásás első gólja


6:3 - Madaras első gólja


6:4 - Kreckovics gólja


7:4 - Varga Dénes második gólja


7:5 - Ivovics gólja


8:5 - Madaras második gólja


8:6 - Letica gólja


9:6 - Steinmetz Ádám második gólja


9:7 - Kalinics gólja


10:7 -Hárai gólja


10:8 - Dimovski gólja


11:8 - Madaras harmadik gólja


12:8 - Kásás második gólja


13:8 - Varga Dénes harmadik gólja


14:8 - Biros második gólja


14:9 - Benics gólja


Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok, Dénes! Úgy gondolom, hogy megint egy lépés előre! Hogyan értékeled a meccset?

- Törvényszerű probléma, amikor az ember egy esélytelenebb csapat ellen játszik, a figyelem, és ez ma nagyon látszott a védekezésben. Annál meg ők jobbak, hogy ezt ne használnák ki. Ez egy jugoszláv B-válogatott, az összes tagállamból összeszedve - Szkopjét szerintem úgy keresik meg a térképen - de ez nem a mi dolgunk. Ezt csak azért mondom, hogy én úgy érzem, hogy azért ez lehet könnyű meccs – sok mindenkinek volt az – de lehet egy nagyon nehéz meccs is. Hát, mi ezt választottuk! Az utolsó negyedre tisztult le a kép. Abból a szempontból, hogy várhatóan lesznek nagyon nehéz meccseink, például a következő, még majdhogynem örülhetek is a védekezésbeli figyelmetlenségeknek, azt kell gondoljam, hogy akkor ez egy tréning volt a szoros, nehéz meccsekre.

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, gratulálok a győzelemhez! Hogy vagy? Ez az első kérdés!

- Köszönöm szépen! És, köszönöm szépen, jól vagyok! Minden jó!

- Milyen volt a meccs?

- Kicsit nehezen indult, de hála istennek, tanultunk a két évvel ezelőtti EB-csoportmeccsből, ami ugye  7:4 lett, és nem kezdtünk el kapkodni, hanem játszottunk tovább nyugodtan, és végül azért kijött a különbség. Igaz, csak a legvégén.

- Milyen a légkör nálatok?

- Jó, mindenképpen jó. Amúgy is mindig jó, de most az olasz meccs azért megalapozta azt, hogy legyen egy nyugodtabb hetünk, mondjuk így.

- Nem vagytok idegesek, megnyugodtatok.

- Hát, nem! Most holnapután, azt mondom, az lesz a második igazán nehéz mérkőzés, de azért az olasz meccs sokat segített!

- A görögök jönnek egy szünnap után. Mire lehet számítani? Mindig nehezen megy ellenük...

- Mindig! Nekünk valahogy nem megy, sem a klubcsapatoknak, sem a válogatottnak, de ezt kimondom, és itt el is felejtem! Nem szabad így hozzáállni. Nagyon kell figyelnünk. Valamiért valóban nem fekszik nekünk a játékuk, úgyhogy annál jobban kell koncentrálni. Most van két napunk, hogy felkészüljünk. Azt gondolom, hogy lényegesen jobbak vagyunk náluk, ki is kell ezt hozni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Varga Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dumi, jó kis meccset játszottatok, és nem lehetett aludni közben, nem volt teljesen sima, de azért a győzelem végig kézben volt. Hogy látod?

- Köszönjük. Elég zavaró volt, hogy ilyen szerencsés gólokkal meccsben tudtak maradni, de hát mi folyamatosan keményen támadtunk és szép gólokat lőttünk, úgyhogy az utolsó negyedre, ahogy sejtettük, elfáradtak, és jött a nagyobb különbség.

- Gyakoroltatok valamit? Volt valami terv, hogy valamit, akár védekezésben, akár támadásban próbálgattok?

- Nem. Azokat játszottuk most is, amiket szoktunk, tehát ami már most a mi játékunk, ez is egy meccs volt, itt is lehetett csiszolni, illetve élesben gyakorolni. Kellett is, szükség volt rá, mert ahogy mondtam az előbb, azért tudtak gólokat lőni. Semmi speciális, ha erre gondolsz.

- Mit vársz a görögöktől?

- Hát ők még egy lépcsővel feljebb tartanak, színvonalasabb játékot játszanak, összeszedettebb csapat, de amit a görögöknél meg szoktam jegyezni általában, hogy eléggé gyilkolják a pólót, tehát nehéz ellenük felpörögni, mert lassan játszanak, szépen járatják a labdát, elaltatnak, aztán a végén felkapod a fejed, hogy most már tényleg meg kéne nyerni a meccset. Úgyhogy erre felkészülünk, és mindenképp el akarjuk kerülni ezt avval, hogy lebombázzuk őket az első negyedben.

- Köszönöm szépen, Dumi, jó pihenést!

- Köszi!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok, egy újabb győztes meccs. Te védted a magyar kaput végig. Hogy értékeled a mai produkciót?

- Köszönjük szépen a gratulációt. elfogadom, úgy gondolom, a támadás diadala volt ez a mai meccs. Hiteltelen lett volna, hogyha én a kapuban egy kicsit hangosabban próbálom, hogy mondjam, a védekezés komolyabban vételére ösztökélni a játékosokat, hiszen nagyon keményen megdolgoztak elöl azért, hogy ez egy nyugodt és kényelmes mérkőzés legyen. Nincsen ezzel semmi baj. Hosszú nagyon ez az Európa-bajnokság, lesz holnapután egy nagyon nehéz mérkőzésünk a görögök ellen, jelen pillanatban az dönt a négybe jutásunkról, úgyhogy szerintem most már mindenképpen azzal kell, hogy foglalkozzunk.

- Milyen a légkör nálatok? Az a szokásos hangulat megvan-e, ami szokott lenni, illetve hát Norbi mondta, hogy az olasz meccs után még jobb is.

- Én úgy gondolom, hogy megvan, ez azért szokásos hangulat, mert mi egy kicsit hülyék vagyunk, ha összezárnak minket, akkor még hülyébbek leszünk. :) Hál’ istennek, ez ilyen pozitív, a vidámság irányába tolódik el mindig. Így van ez most is. Minél jobban játszunk, minél szebb gólokat lövünk, annál vidámabb lesz az egész csapat.

- Számíthat az valamit, hogy erről az ágról továbbkerülve viszonylag pihentebbek lesztek majd az elődöntő környékén, mint a másik oldalról érkezők?

- Én úgy gondolom, hogy mindenképpen számíthat. Volt azért nagyon nehéz meccsünk is, az olasz, lesz nagyon nehéz meccsünk, a görög, de akár egy macedón csapat ellen is kiderülhetnek hibák. Úgy érzem, hogy ma például tudtunk váltani, amikor kellett. Nagyon más volt szerintem a mérkőzés képe az első két negyedben és a második két negyedben, itt elsősorban ugye a védekezésre gondolok, úgyhogy örülök, hogy ilyen csoportot kaptunk, ki kell használni. Most van éppen a görög-török meccs, a ciprusi háború, úgyhogy még megnézzük itt a gólokat, és utána Görögország, Görögország, Görögország...

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Hamarosan a meccs összes gólja és sok fotó.

Csapatunk legközelebb szombat este hétkor játszik, az ellenfél Görögország, s ha nyerünk, megvan a csoportelsőség. A meccs az M1-en élőben lesz nézhető, s természetesen a vlv, a vlv-facebook és a vodapolo is közvetíti.

A többi csütörtöki eredmény:

A csoport
Görögország-Törökország 20:2 (1:0, 6:0, 4:2, 9:0)

Olaszország-Hollandia 14:6 (3:2, 4:2, 5:1, 2:1)

Az A csoport állása három forduló után:

1. Magyarország 9,
2. Görögország 9,
3. Olaszország 6,
4. Macedónia 3,
5. Hollandia 0,
6. Törökország 0 pont

B csoport
Németország-Spanyolország 16:10 (4:2, 5:4, 4:2, 3:2)

Horvátország-Szerbia 12:15 (2:2, 4:6, 3:3, 3:4)

Románia-Montenegró 8:11 (2:5, 2:3, 1:1, 3:2)

A B csoport állása három forduló után:

1. Szerbia 9,
2. Horvátorsazág 6,
3. Montenegró 6,
4. Németország 3,
5. Spanyolország 3,
6. Románia 0 pont










6 régi hozzászólás

vélemény kisasszony hozzászólása
2012.01.20. 14:09

Szép volt fiúk!! könnyűnek nem könnyű csoport, az biztos max annyiban, hogy az ilyen horvát-szerb csihi-puhi meccsek nem gyilkolják le a fiúkat sem testileg, sem lelkileg...bőven elég lesz a végére. Szerintem horvátokkal az elődöntőben a szerbekkel a döntőben találkozunk..

gyurex72 hozzászólása
2012.01.20. 11:50

Láttam a meccset, majdnem végig a nyakunkon voltak, nagyon haraptak a macedónok, tele önbizalommal és amolyan \"na most megmutatjuk\" alapon pólóztak, az esélyesség terhe nélkül. Szóval nem volt rossz meccs, és azért látva ez a csoport sem könnyű, mint ahogy ezt sokan gondolták.

Háté hozzászólása
Háté34831
2012.01.20. 08:32

A görögök hol vannak a csoportunkban?

disconto hozzászólása
2012.01.19. 19:42

Sziasztok! Ha valaki tudna 2 eladó jegyet a döntőre akkor azt jelezze már nekem a disconto@vipmail.hu-ra! Segítségeteket előre is köszönöm!

Krisz hozzászólása
Krisz34829
2012.01.19. 17:48

Gratulálok a fiúknak ! Igen, bizony ez egy jugó B válogatott: A kapus Percsinics volt horvát válogatott kapus, a center Benics Junior világbajnok volt 97-ben Havannában a horvátokkal,B.Letica utánpótlás válogatott volt szintén, az előbb említett válogatottban és jelenleg a Mladostban játszik, kalinics a Vojvodinában, B.Ivovics korábban játszott a Barcelonettában,Misicset pedig ismerjük és az edzőjük sem akárki:Igor Gocanin. Randics-ban nem vagyok biztos, de asszem ő meg szerb ifi EB győztes volt 2007-ben. Szóval a lényeg, hogy nem éppen egy gyenge csapatot vertünk meg ma....

Krisz hozzászólása
Krisz34828
2012.01.19. 17:38

Gratulálok a fiúknak ! Igen, bizony ez egy jugó B válogatott: A kapus Percsinics volt horvát válogatott kapus, a center Benics Junior világbajnok volt 97-ben Havannában a horvátokkal,B.Letica utánpótlás válogatott volt szintén az előbb említett válogatottban és jelenleg a