FACEBOOK

Békés szünnap - két edzéssel

Békés szünnap - két edzéssel
hozzászólás, 2012.01.18.

Csak a versenyszabályzat szerint járt szünnap a magyar pólósoknak szerdán, amikor a lányok játszottak a Peter van den Hoogenband uszodában. Két edzés várt a fiúkra, az elsőnél belekóstolhattunk a hangulatba.Videónyilatkozatunk is van, Varga Dénestől és Szirányi Balázstól, a spanyolok játékosától.

A fiúk szálláshelyén minden igényt kielégítő sportcentrum várja a szállóvendégeket. Itt foglalta le és el az edzőtermet a magyar válogatott, s délelőtt - a bemelegítő gyakorlatok után - a különböző kínzógépek működtetése volt a program. Ezen a foglalkozáson még nem volt ott Madaras Norbert, aki keddi "fogbalesetének" következményeivel volt elfoglalva.

Az ebéd és a csendespihenő után egy külvárosi uszodában került sor a nap egyetlen vízes edzésére. Itt hírek szerint már olyan dolgokat is gyakoroltak a fiúk, amelyeket csak később, megfelelően nagy tét esetén vesznek elő a meccseken.

A délelőtti gimnasztika bevezető perceiről videót készítettünk, s az edzésre várakozó játékosok közül Varga Dénest kértük kameránk elé. Ugyancsak kihasználtuk az alkalmat arra, hogy a magyarokkal egy szállodában lakó Szirányi Balázst is kifaggassuk a spanyol válogatott eindhoveni terveiről.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Eindhoveni hétköznapok


Varga Dénes nyilatkozata


- Az első szünnapon vagyunk Eindhovenben. Egy rövid összegzést szeretnék kérni: mik az eddigi tapasztalataid, hogy érzed itt magad, milyenek a körülmények, és hát aztán valamit jó lenne mondani az eddigi meccsekről is.

- Én rögtön inkább azzal kezdem, mert nagyon széppé tettük rögtön az első olasz meccsel ezt az ittlétet. Ilyenkor mindig egy kicsit jobbá válnak a körülmények. Akár hogyha lett volna bármi rossz, azt megszépíti, de szerencsére nincsen, úgyhogy minden a legnagyobb rendben alakul.

- Na, akkor az olasz meccsről kérdeznélek. Régóta nagy volt a várakozás, ugye régebben volt a sorsolás, kiderült, hogy ez lesz az igazán nagy meccs a csoportban, és egy kicsit nagy volt a feszültség, én úgy éreztem. Mindenki várta, hogy itt domborítsatok, ez végül is sikerült. Hogy látod, lelkileg hogy zajlott, mi zajlott bennetek?

- Szerintem bennünk nem volt olyan nagy a feszültség, főleg azért, mert már a Volvo Kupán is megmutattuk, hogy igenis sebezhető ez az olasz válogatott a jelenlegi struktúránkkal, illetve úgy, hogy náluk hiányzik az egyik legfőbb taktikai elem, a világ legjobb kapusa, Tempesti. Így hát fel tudtuk őrölni őket, és könnyedén – majdnem, hogy azt mondom, hogy könnyedén – tudtunk gólt lőni, de inkább azt mondom, hogy a teljes koncentrációnknak ez az eredménye, hogy ilyen szép gólokat lövünk.

- Az ottani teljesítmény még nem a maximum volt tőletek, ugye?

- Azért gondolom, hogy nem, mert az első negyedet elengedtük ugye az ő javukra. Nem úgy kell érteni, hogy odaadtuk nekik, hanem, hogy nem sikerült rögtön felvenni a ritmust. Csak a második negyedtől játszottunk úgy, ahogy tudunk. Igazából abban tudunk javulni, hogy már rögtön az elsőben is – mert ez tegnap sem volt az igazi a hollandok ellen.

- A hátralévő meccseken fogtok-e tudni már gyakorolni a következő időszakra, a nagyon éles mérkőzésekre vagy csak simán teszitek a dolgotokat, szoktok össze?

- Így van, szerintem az összeszokás az maga a játék, tehát nem kell itt különösen rágörcsölni semmilyen taktikai elemre. A lényeg az, hogy mi játsszuk azt, amit tudunk, mert úgyis az a célravezető majd a keményebb ellenfelek ellen is.

- Tudtad figyelni a többi meccs eredményét, vagy esetleg láttál néhány negyedet?

- Online néztünk egy keveset, de hát nem különösebben jó, nem alkalmas az internet kapcsolat arra, hogy ezt itt nagyon forszírozzuk. Megmondom őszintén, különösebben egyelőre nem érdekel. Az aktuális feladat mozgat.

- Gondolom sok szabad időtök nincs. Milyen a szálloda, mit tudtok csinálni, amikor van egy-egy óra lyuk?

- Majd most jönnek a szabad idők, úgy gondolom, szabad órák, és akkor fel kell találnunk magunkat. Valószínűleg benézünk a városba, vagy én nem is tudom, mert kezd sok lenni a szállodából. Meg hát nem tudunk semmit Eindhovenről, szóval körülnézünk szerintem.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szirányi Balázs nyilatkozata


- Szervusz, Balázs! Köszöntelek Eindhovenben! Régen találkoztunk, légy szíves, mesélj, mi van veled? Benne vagy a spanyol csapatban, azt tudjuk.

- Igen, benne vagyok a csapatban! A tavalyihoz képest annyi változás történt, hogy a spanyol csapatot kicsit átstrukturálta az edző. Idén, úgy néz ki, hogy három centerrel próbálkozunk, és kicsit új szerepkörben is bemutatkozom, hiszen én most elkezdtem bekkelni, és centerben játszani.

- Milyen a csapatotok? Mi a hivatalos elvárás ebben a nehéz csoportban, ahol vagytok?

- A hivatalos elvárás egyelőre annyi, hogy az olimpiai selejtezőbe kerüljünk be, ez, ha jól emlékszem, azt jelenti, hogy az első nyolcban, vagy kilencben kellene végeznünk, aminek mindenképpen sikerülnie kéne. Innentől kezdve majd meglátjuk. Ezt a két meccset - a román és német meccset - hoznunk kell, onnantól kezdve meg megpróbálunk legalább egy döntetlent elérni, a nagyobb csapatok, nehezebb ellenfelek ellen, és meglátjuk!

- Az eddigi teljesítményeteket hogy értékeled?

- Nem volt rossz! Lehetett volna jobb is, de nagyjából ilyesmire számítottunk. A szerbek elleni meccsen ugye nálunk mindig benne van az, hogy kikaphatunk, a román meccset hoztuk. Egyelőre nagyjából az elvárások szerint alakulnak a dolgok.

- Mivel lennél elégedett a végén?

- Én nagyon szeretnék legalább egy érmet elhozni innen, Eindhovenből.

- Köszönöm szépen, és sok sikert!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


A magyar csapat legközelebb csütörtökön, 13 órakor száll vízbe, az ellenfél Macedónia és azt a mérkőzést nem közvetíti a magyar televízió. Ajánlatunk: vlv/vodapolo/vlv-facebook

EB-ROVATUNK A TOVÁBBI PROGRAMMAL 

5 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34819
2012.01.18. 23:19

Érdekes Dumi nyilatkozatában hogy neten néznek meccseket, azt gondoltam volna hogy legalább a komolyabb riválisok egymás elleni meccseit megnéz(het)ik a lelátóról/medencepartról.

balzs hozzászólása
balzs34818
2012.01.18. 23:19

Ma az m1-en a kézilabda meccs után azt mondták hogy holnap 13.00-tól magyar-macedón férfi vízilabda meccs, ezt vajon úgy értették hogy mégis lesz közvetítés, vagy csak közölték hogy ezt sem láthatjuk? Hajrá magyarok!

balzs hozzászólása
balzs34817
2012.01.18. 23:16

Érdekes Dumi nyilatkozatában hogy neten néznek meccseket, azt gondoltam volna hogy legalább a komolyabb riválisok egymás elleni meccseit megnéz(het)ik a lelátóról/medencepartról.

disconto hozzászólása
2012.01.18. 21:51

Sziasztok! Ha valaki tudna 2 eladó jegyet a döntőre akkor azt jelezze már nekem a disconto@vipmail.hu-ra! Segítségeteket előre is köszönöm!

oroszlán hozzászólása
2012.01.18. 20:29

Köszi srácok:)