FACEBOOK

Itt az olasz EB-csapat -Tempesti nélkül

Itt az olasz EB-csapat -Tempesti nélkül
hozzászólás, 2012.01.11.

Európa legjobb játékosa nem gyógyult meg vállműtétje után, s nem nevezik az olasz csapatba a hétfőn kezdődő eindhoveni EB-re.

Stefano Tempesti szenzációs évet zárt tavaly. Csapatkapitányként világbajnoki győzelemre vezette az olasz válogatottat úgy, hogy a szerbek elleni hosszabbításos döntőben két ötméterest is kivédett. Szeptember végén megműtötték és sokáig úgy tűnt, hogy harcképes lesz a január 16-án kezdődő Európa-bajnokságra. Az év végén a szövetségek szavazatai alapján Európa legjobb vízilabdázója lett.

A múlt héten itt volt Magyarországon az olasz csapattal, de a Komjádi uszodában tartott közös edzések alatt csak "maszatolt" a vízben. Amikor megkérdeztük, készen áll-e a játékra, azt válaszolta, még két-három hétre van szüksége. (Ez ugye nagyjából az eindhoveni torna végét jelenti...)

Székesfehérváron a partról drukkolt társainak, s amikor Alessandro Campagna a Volvo Kupa után megnevezte az eindhoveni 13-at, biztossá vált, hogy Tempesti nem lesz ott z EB-n.

A reccós magyar játékostársak szerint Stefano kiesése hatalmas veszteséget jelent az olasz csapat számára. Egyrészt nagyon jól véd, de jelenléte a rutinja, a nyugalma, csapatkapitányi szerepe miatt sokkal többet jelent, mintha egyszerűen egy jó kapusról lenne szó.

Az olaszok elsőszámú kapusa így a Pro Recco hálóőre, a hosszú rasztahajú, s ezért vízilabdasapkában "kontyosnak" tűnő Giacomo Pastorino.


Giacomo Pastorino

Külön érdekesség, hogy második számú kapusnak Campagna nem a Volvo Kupára elhozott nápolyi Tommaso Negrit nevezte (aki másfél negyedet védett a Volvo Kupa utolsó játéknapján), hanem a honosított Goran Volarevicset. A Savona kapusa horvát, két éve kapta meg az olasz állampolgárságot és neve nem szerepelt az olaszok 17-es EB-keretében.

Az olasz EB-csapat:

Christian Presciutti (Brescia), Valentino Gallo, Amaurys Perez (CN Posillipo), Matteo Aicardi, Goran Volarevics (Savona), Maurizio Felugo, Niccolò Figari, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Federico Lapenna, Giacomo Pastorino (Pro Recco).

Búcsúzott társaitól a Volvo Kupa után Tommaso Negri (Posillipo), Valerio Rizzo (Savona), Massimo Giacoppo, Stefano Tempesti (Pro Recco) és Arnaldo Deserti (Bogliasco).

A magyar és az olasz válogatott az EB csoportkörének első fordulójában találkozik egymással, január 16-án, 21.15-kor. A győztes nagy lépést tesz az elődöntőbe jutás felé.

3 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk34747
2012.01.11. 23:20

Javítva, elírás volt.

dani007 hozzászólása
dani00734725
2012.01.11. 16:20

...úgy tűnt, hogy harcképes lesz a január 16-án kezdődő világbajnokságra. Nem az EB kezdődik most 16-án?

balzs hozzászólása
balzs34723
2012.01.11. 13:49

Ez jó hír (még ha nem is meglepetés), de jobb inkább nem foglalkozni vele, mert a zágrábi EB-n - ha jól emlékszem a két legjobb mezőnyjátékosuk nem játszott, mégis sikerült kikapni tőlük. Hajrá magyarok!