FACEBOOK

Kiss Gergely: ,,70-80 százalékon állunk,,

Kiss Gergely: ,,70-80 százalékon állunk,,
hozzászólás, 2012.01.06.

Kiss Gergely megoszt rajongóival egy igazi öltözői fényképet, ha facebook-oldalán a like-olók száma az EB kezdetéig eléri az ezret. De nem csak erről beszél Takács Mártonnak, a SportKlub Online számára adott interjúban.

- Ahogy olvastuk, a vizsgaidőszakod egybeesett a válogatott felkészülésének kezdetével. Melyik esett jobban, a Sporttörténet vagy a póló?

- A felkészülés első napján volt a két vizsgám, azóta nem nagyon foglalkoztam a sulival, nem is tudtam volna, hiszen sokat edzettünk. Egy házi dolgozatot megírtam, de a komolyabb tanulás csak most kezdődik, amikor az edzések után készülgetek. Az Eb-n is kell majd tanulnom, a szabadidőmben, kikapcsolódásként, amikor épp nem a vízilabdával foglalkozom. Februárban jön majd a java, amit megszakít egy laza Eb-felkészülés és maga az Európa-bajnokság.

- Kásás Tamás előbb szuperlatívuszokban beszélt a válogatottbeli hangulatról. Te már egy éve visszatértél, milyen most válogatottnak lenni?

- Egy kollégád kérdezte, hogy milyen készültségi fokozaton van a csapat a Volvo-kupa előtt, azt mondtam neki, hogy már most nagyon jó, olyan 70-80%-on. Hiszen nem a nulláról kell kezdeni, nagyon jól ismerjük egymást, valakivel már 20 éve. Tisztában vagyunk egymás játékával, elvárásaival. Itt vagyunk már három hete, jól állunk. Nem azt mondom, hogy mindent tudunk és megcsináltunk, amit elterveztünk, de van még tíz napunk. Aztán majd a hollandiai Eb nyitómeccsén az olaszok ellen eljön majd az igazság.

- Ha már az olaszok. A Volvo-kupán is játszunk velük, majd Eindhovenben is. Te szerepeltél Olaszországban, amúgy is jól ismeri egymást a két válogatott. Milyen mérkőzésekre számítasz a világbajnok csapat ellen?

- Kemény, parázs meccsek lesznek. Mind a két csapat gyors vízilabdát játszik, ellentétben mondjuk a taktikusabb délszláv csapatokkal. Az lehet velük szemben az előnyünk, hogy magasabbak, fizikailag erősebbek vagyunk, az olaszok viszont nagyon keményen, agresszíven, rámenősen játszanak, az ember nyakában lihegnek állandóan. Mindenképpen szoros, izgalmas mérkőzések lesznek, ha ki tudjuk hozni a két csapat közti különbséget, nyerni fogunk. Ha nem, akkor pedig háromesélyes derbi lesz.

- Alex Giorgettit kérdeztem előbb az Eb erőviszonyairól, ő a délszlávokat emlegette főleg. Szerinted hány csapatra szűkíthető le a legnagyobb ellenfelek névsora?

- Nagyon nehéz megmondani, hogy a legjobb hat csapatból, az olasz, spanyol, montenegrói, horvát, szerb, magyar sorból kik lesznek érmesek. Biztos vagyok benne, hogy a délszlávok nagyon jók lesznek, kérdés, hogy ki mennyi információt és emléket hoz magával a múltból. A sanghaji világbajnokságon valaki örült, valaki nem. Az is kérdés, ki mennyire fáradt, fásult, lelkes a klubszezon után, hiszen december 14-én még Bajnokok Ligája-forduló volt, mi 19-én pedig már elkezdtük a válogatott felkészülést. Bízom benne, hogy nálunk nem lesz gond.

- A facebookon nagyon várják a rajongóid a „publikus”, de igazi öltözői képet rólad. Elkészült a már a fotó?

- Mindenképpen lesz. Létezik a facebook ereje és hatalma, bár azt hozzá kell tennem, hogy a saját oldalamat nem én csinálom. Nem vagyok facebookos tudor-vidor. De szükség van rá, hogy ott is népszerűsítsük a vízilabdát. Amennyit elértünk, ahhoz képest sokkal jobban is állhatnánk ebben a kérdésben.

Takács Márton - SportKlub Online


A VI. Volvo-kupa (Székesfehérvár) programja:

2012. január 6., péntek

18.30 Olaszország-Németország

20.30 Magyarország-Kanada SportKlub, vlv, vodapolo ÉLŐ

2012. január 7., szombat

18.30 Németország-Kanada

20.30 Magyarország-Olaszország SportKlub, vlv, vodapolo ÉLŐ

2012. január 8., vasárnap

9.00 Kanada-Olaszország

11.00 Magyarország-Németország SportKlub, vlv, vodapolo ÉLŐ

Az EB-re készülő magyar válogatott-keret:

Kapusok: Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán

Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton

Címkék:
Kiss Gergely