FACEBOOK

Európai kupanap - előzetes

Európai kupanap - előzetes
hozzászólás, 2011.12.13.

Teljes forduló a Bajnokok Ligájában és az Eurokupában. Négy magyar csapat érintett. A szerdai program és előzetes nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája, főtábla, negyedik forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

20.15 Primorje Rijeka-Olympiakosz

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Eljött az év utolsó meccse, az edzőink már vattáznak minket, amit úgy tudunk meghálálni, hogy megverjük az Olympiakoszt. Úgy érzem, jó formában vagyunk, így elvileg akár könnyen is hozhatjuk a meccset, persze a görögök tudnak meglepetést okozni, mi azonban ezt most terveink szerint nem engedjük.

18.30 Vouliagmeni-Budva

A csoport állása három forduló után:


1. Primorje Rijeka 9,
2. Budva 3,
3. Olympiakosz 3,
4. Vouliagemeni 3 pont


B csoport

19.00 Vojvodina-Jug Dubrovnik

20.00 Spandau 04-Mladost Zágráb

A csoport állása két forduló után:

1. Jug Dubrovnik 9,
2. Mladost Zágráb 6,
3. Spandau 04 1,
4. Vojvodina 1 pont


C csoport

17.30 Szeged-Vasas (DigiSport plusz, vlv, vodapolo)
V.: Bianchi (olasz), Levin (izraeli)

A mérkőzést a 14 éven aluliak és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- A célunk továbbjutni a csoportból és tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez most pontot, pontokat kell elhozni Szegedről, ami nem lesz könnyű feladat. Nemrég játszottunk ott, tisztában vagyunk az erejükkel. Felkészültünk ellenük, s hogy mennyit tudunk ebből megvalósítani, hamarosan ki is derül. A közvetlen felkészülés során elsősorban a saját hibáinkat elemeztük, erőt pedig az itthoni meccsünkből merítünk és abból, hogy bár legutóbb kikaptunk Szegeden, szerintem jól játszottunk és az utolsó pillanatokig kérdéses volt a mérkőzés sorsa. Decker Ádám természetesen játszhat, Viktor pedig még sérült, úgyhogy Barabás Botond véd ismét. Szerintem ő Szolnokon kifejezetten jól védett, s a legutóbbi szegedi meccsen sem lehetett rá panasz. Minél többet kell teljesítenie a "mélyvízben", annál inkább bele fog jönni. Szeretnénk a Szegedet 7-8 gólon tartani, és ha ez sikerül, akkor szerintem jó esélyünk van a győzelemre. Nekünk egyelőre nem szabad számolgatni, a feladat adott, ha nyerünk, akkor nagy valószínűséggel továbbjutottunk a csoportból, úgyhogy ennek szellemében fogunk küzdeni.

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Nyilván elég szerencsétlen dolog, hogy két héten belül háromszor kell játszanunk a Vasassal, éppen ezért azt gondolom, hogy újat egyik csapat sem tud a másiknak mutatni, de az, hogy itthon játszunk, mindenféleképpen nekünk kell, hogy előnyt jelentsen. Élnünk kell a lehetőséggel, hogy még nem Nagy Viktor volt - ez nem Barabás Botond lebecsülése, akinek önbizalmat adhat, hogy az első meccsen nyerni tudtak vele, de azt hiszem, a szegedi medencében csak nekünk lehet vesztenivalónk. Nyilván a Vasas is kivont karddal fog jönni, mindenféleképpen nagy meccsre, nagy küzdelemre számítok, s Szeged-győzelmet várok. Szerencsére mindenki egészséges, jó formában is vagyunk, hétfőn játszottunk egy jól sikerült pörgős kétkaput a Novi Saddal, voltak biztató dolgok, sikerült megcsinálni, amiket szerettünk volna, remélem, ez jó előjel. Nagy közönségtámogatásra számítok, a hétvégén Szentesen vezettem meccset és a szentesi törzsszurkolók, akik a Magyar Kupa döntőjén is ott maradtak nekünk szurkolni, megígérték, hogy most is jönnek. Jó hangulat lesz!

19,00 Eger-Partizan Belgrád (Sport2, Sport M, vlv, vodapolo)
V.: Gomez (olasz), Margeta (szlovén)

A belépés ingyenes.

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Amíg matematikai esély van a továbbjutásra, addig semmi mással nem foglalkozunk csak a végső céllal. Nem másokért, hanem magunkért játszunk tehát. Ha legyőzzük a Belgrádot és ezzel más magyar csapat malmára hajtjuk a vizet - az is öröm, de azért bízom abban, hogy elsősorban a "saját malmunkra hajtjuk". Úgy érzem, a gödörből kezdünk kikerülni, egyre jobb a csapat hangulata, hite, önbizalma, úgyhogy bízom benne, hogy szerdán este örülni fogunk meccs után. Sérültünk, betegünk nincs, mindenki jól van. Úgy tudom, hogy ingyen megtekinthető a mérkőzés, ezért telt házat várunk!

A csoport állása három forduló után:

1. Vasas 7,
2. Szeged 6,
3. Partizan Belgrád 4,
4. Eger 0 pont


D csoport

18.00 Jadran Herceg Novi-Pro Recco
(Az egyik játékvezető Kun György)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Az előző, otthoni meccsünkön a Herceg Novi ellen 6:1-re vezettünk, de aztán valahogy elkönnyelműsködtük, ők pedig nem ijedtek meg, jól játszottak, úgyhogy a végén csak 10:8-ra nyertünk. Ez most még jól is jöhet, mindenkiben tudatosult, hogy oda kell figyelni, komolyan kell őket venni, még ha a játékosok összehasonlítása alapján sokkal jobb is a csapatunk.

19.00 Szpartak Volgográd-CN Marseille

A csoport állása három forduló után:

1. Pro Recco 9,
2. Jadran Herceg Novi 4,
3. Spartak Volgográd 4,
4. CN Marseille 0 pont


EUROKUPA, NEGYEDDÖNTŐ-VISSZAVÁGÓK (időpontok helyi idő szerint)

20.30 Posillipo-Crvena Zvezda (az első mérkőzésen, Belgrádban 9:9-es eredmény született)
(a mérkőzés delegátusa Martin György)

20.30 Savona-Panioniosz (az első mérkőzésen a görögök 7:6-ra nyertek)

19.00 CN Sabadell-Medvescsak Zágráb (az első mérkőzésen 13:13-as döntetlen volt az eredmény)

18.00 Sintez Kazany-Szolnok - az első meccsen a Szolnok otthon 11:7-re nyert, így négygólos hazai győzelem esetén hosszabbításra kerülne sor, csak ennél nagyobb arányú Kazany-sikernél esne ki a Szolnok 
(V.: Kogaragac (török), Vlasics (horvát)

Ahogy legutóbb, most is igyekszünk tájékozódni a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő mérkőzés alakulásáról, ha máshogy nem megy, orosz nyelvű rádióközvetítés alapján.

DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Null-nullról kell indulni, győzelemre kell játszani és akkor nem lehet probléma. Biztos, hogy sok lesz a kiállítás, de ezzel nem foglalkozunk, nyerni akarunk. Egyméteres hó várt minket, de "plusz néggyel" jöttünk, úgyhogy ha az előbb említett harcmodorral, mentalitással kezdünk, akkor nem lehet gond. Mindenki harcra kész, Regős Áron is meggyógyult.

5 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs34621
2011.12.14. 10:59

Eddig ők sem közvetítettek Szegedről, ezért szerintem mindenképp előrelépés. A Sportklubot meg sehol nem lehet fogni (Digin, UPC-n legalábbis nem), nem hajlandók a rangadókat közvetíteni, nem értem a magyar szövetséget hogy miért adták nekik a jogot ismét...

oroszlán hozzászólása
2011.12.13. 23:13

Nem jöttek rá semmire. A sportcsatornáink közül egyedül a Digi hajlandó a szegedi sátorból közvetíteni, a többi nem...

szerk hozzászólása
szerk34619
2011.12.13. 19:52

K.I. valóban, köszönet, javítottam

balzs hozzászólása
balzs34618
2011.12.13. 19:33

Szecskának igaza van, mindent bele! Jó hogy rájöttek végre hogy Szegedről is lehet közvetíteni, Kazanyban meg remélem fel sem fog merülni a -4. Hajrá Eger, hajrá Szeged, Hajrá Szolnok!

K.I hozzászólása
K.I34617
2011.12.13. 19:17

A Szolnok 15h kor játszik!