FACEBOOK

Itt az EB-keret - Kásás visszatért!

Itt az EB-keret - Kásás visszatért!
hozzászólás, 2011.12.08.

Kemény Dénes a hagyományoknak megfelelően a vlv-n hirdette ki új keretét, amely december 19-én megkezdi a felkészülést a januári eindhoveni Európa-bajnokságra. A 18 játékos között van Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok, aki júniusban, a sanghaji vb előtt jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

Az EB-re készülő magyar válogatott-keret:

Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán (kapusok)

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A felkészülés december 19-én kezdődik, s a szövetségi kapitány a január második hetében sorra kerülő Volvo Kupára mindenkit benevez, annak ellenére, hogy egy-egy meccsen csak 13 játékos szerepelhet majd.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Nyilvánvalóan az a legfontosabb újdonság, hogy Tamás újra kerettag. Ez így volt a vb előtt is, akkor azonban tisztában voltam azzal, hogy a kerettagság ellenére vacillál. Bíztam benne, hogy nem úgy dönt, ahogy végül döntött. Tamás nemrég megkeresett és jelezte, hogy szeretne kerettag lenni az EB-re és az olimpiára, amennyiben azután, ami történt én számítok rá. Én pedig azt mondtam, hogy igen.

- Hogy fogadtad lelkileg a jelentkezést?

- Megmondom őszintén, amikor beszélgetésre hívott, nem tudtam, hogy miért akar találkozni, azért, hogy a nyári dolgokat tisztázzuk, vagy azért, ami végül is történt. Több minden volt a fejemben, hogy miért kereshet, hát ezek közül úgy gondolom, hogy a magyar válogatott szempontjából a jobbik ötlettel állt elő...

- Azért valahogy benne volt ez a levegőben, mintha senki nem akarta volna elhinni igazán, hogy végleg visszavonul a válogatottságtól...

- Az "én levegőmben" nem volt benne, én ebből a szempontból "sötétben voltam".

- Mennyire erősödik a válogatott Kásás Tamással?

- Rendezettséget hozhat a játékba és nagyon nyilván nem fogják otthagyni se. Úgy gondolom, hogy akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz és még inkább ugyanazon a szinten fog tudni nyújtani a cseréktől függetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás. Természetesen minőségi játékossal erősödünk.

- Van néhány, első pillantásra meglepő név a keretben.

- Azok a játékosok, akik az elmúlt években vagy nem voltak válogatottak és most kerettagok lettek, vagy voltak már válogatottak, de az utóbbi időben nem voltak kerettagok - Decker Attila, Turzai és Katonás -, különböző posztokon (majd ezt tisztázom velük) meg kell próbálják kiharcolni a csapattagságot az EB-re. Akkor lesz a csapat erős, ha nem ajándéknak vagy jutalomnak veszik, hogy karácsony előtt a válogatott edzésre járhatnak.

- Mennyire tekinted a csapatépítés eszközének a januári EB-t?

- Most úgy látom, hogy ha mondjuk 50-50 százalék eséllyel pályázik két játékos egy posztra, tehát egyforma teljesítményt nyújtanak és a csapat szempontjából is egyformán segítik a játékot, ad absurdum előfordulhat, hogy a tapasztalattal szemben ami esetleg egy több világversenyen szerepelt játékosnak megvan, a saját kíváncsiságom miatt inkább kipróbálok olyat, aki eddig még éles körülmények között nem vett részt világversenyen, vagy egyáltalán nem járt világversenyen. Ilyen szempontból más az EB, mint az olimpia, de az mondjuk tény, hogy nagy valószínűséggel nem lesz 7 vagy 8 játékos személyében eltérés az EB-keret meg az olimpiai keret között.

- Az eindhoveni esélyek?

- Úgy gondolom, hogy az olaszok elleni nyitómérkőzésen sok minden eldől. Siker esetén nagy lépést teszünk az elődöntőbe kerülésért. Ott meg ugye, ahogy láttuk a vb-n is, egygólos meccsek vannak, bármi lehet. Fontos lesz tehát, hogy már az EB elején jól tudjunk játszani.

- Mi a most következő menetrend?

- December 19-én kezdünk. December 31-éig csak Karácsonykor nincs edzés. Végig Szentendrén lesz a csapat. Karácsony előtt csak délelőtt, karácsony és szilveszter között délelőtt-délután. Január másodikától már a Komjádiban játszunk edzőmeccseket a Volvo Kupára érkező csapatokkal. Gyorsan megjön mindenki, elsején a kanadaiak, másodikán a németek, harmadikán az olaszok, csinálok egy beosztást, mindenki tud majd edzőmeccset játszani, akár kettőt is naponta. Azon a héten péntek-szombat-vasárnap pedig Volvo Kupa, az ellenfeleink sorrendben: Kanada, Olaszország, Németország. Ezt követően játszunk Varasdon Horvátországgal egy hivatalos mérkőzést.


Várhatóan a délutáni órákban interjút közlünk Kásás Tamással, aki a vlv-n júniusban közzétett írásos bejelentése óta a válogatottsággal kapcsolatban senkinek nem nyilatkozott.


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYÉSE KÁSÁS DÖNTÉSÉRŐL

27 régi hozzászólás

baluka hozzászólása
baluka34614
2011.12.12. 16:45

Jó kis keret, bár Salamon Feri és Gergely Pista szerintem befért volna az őszi teljesítmény alapján. Kása megy Varga Zsolt helyett és kész is az EB-csapat szerintem.

Krisz hozzászólása
Krisz34607
2011.12.10. 23:29

sch333 és balzs: Jó keretek, bár szerintem lesz több eltérés is az EB és londoni csapat között és nemcsak a sérültek visszatérése miatt....Viktor felépülése után, Szecska, Baksa, reméljük Pista és az előbb említett Vasas portás is versenyezhet ,szerintem közel hasonló eséllyel és akkor még a fiatal Deckert nem is említettük...Az EB-re persze szűkül a kör sajna....Center poszton hasonló , Hollandiába Pufi és Ádi a nyerő választás, de az Olimpiára csatlakozhat Kicsi és ember legyen a talpán aki a 3 közül könnyen választ ki kettőt...Kása visszatérésével a kapásoldal sűrűsödik, elképzelhető,hogy Dénes meghúzza azt, amivel már korábban kacérkodott, hogy Birost átviszi a balkezesekhez, így viszont Vámos maradhat ki, de abban az esetben,ha Marcit beviszi Dani és Hosi mellé bekkbe, úgy Peti maradhatna a helyén és Vámos-nak megmaradna a lehetőség, hogy harmadik balkezesként riogassa az ellenfeleket....kérdés ebben az esetben,hogy jó ötlet-e igazi bekk nélkül nekimenni egy világversenynek....(bár nem tom,hogy Gór-Naggyal, vagy Turzaival erősebb lenne-e a csapat?)Mindegy, ezt úgyis Kemény Mester dönti el mi csak találgathatunk.Bízzunk benne,hogy jövőre már nem lesz más sérülés és akkor reszkessetek ellenfelek.....

Krisz hozzászólása
Krisz34605
2011.12.10. 19:38

Mondhat bárki, bármit, Kása ne foglalkozz ezzel az 1-2 hozzászólóval, akik kétkedve fogadják visszatérésedet.....ha a fiatalok jobbak lennének, volt eddig is és lesz ezután is lehetőségük ezt bebizonyítani! Aki rendesen végignézte a korábbi válogatott meccseket(nem csak a gólokat)pl:gólpasszokat, szereléseket, blokkokat,labdaszerzéseket, az pontosan tudja,hogy ezek mennyire fontosak és nemcsak a lőtt gólok miatt játszhat valaki jól....Tomi-ra felnéznek a csapattársai, nyugalmat, higgadtságot, biztonságot hoz a csapatjátékba, nem beszélve az ellenfelekről akik még mindig nagyon tartanak tőle, már a puszta jelenléte zavart okoz az ellenfél soraiban,még ha nem is játszik kimagaslóan, mindig leköt egy vagy két embert is akár...Biztos vagyok benne, ha játszik a szerbek elleni elődöntőben,(Sanghaj)nem kerül hosszabbításra a mérkőzés és ezt szerintem ő is így gondolja! Ami a lényeg, én nagyon bízom továbbra is Keményben és a döntéseiben, ő mindig a legjobb csapatot viszi az aktuális versenyre, ebben bízhatunk most is, szóval HAJRÁ MAGYAROK,HAJRÁ KÁSA!

Pedró hozzászólása
Pedró34589
2011.12.09. 14:12

sch333, rossz a példa, mert az \'54-es vb-döntőt elvesztettük. :-( Én mondjuk nem értem a kapitány azon mondatát, hogy \"Természetesen minőségi játékossal erősödünk.\" Én azt hittem, hogy a válogatottban mindenki minőségi játékos!

sch333 hozzászólása
sch33334588
2011.12.09. 13:14

Képzeljük magunkat a kapitány székébe - csak képletesen, mert azért komolyan nem gondolhatjuk. Ha van lehetőséged arra, hogy egy KÁSÁS kaliberű játékost a keretben tudjál, mit tennél? Én tuti vinném ... Emlékezzünk az \'54-es foci vb-re. Puskás sérülést követően játékra jelentkezett a döntőre. Van olyan szövetségi kapitány, aki nem állítja be? Biztosak lehetünk Kása sportemberi nagyságában, nevezetesen, mindent meg fog tenni azért, hogy a maximális hozzáadott értékkel segítse a csapatot. Ha a 2011-12-08 22:31:17 -s bejegyzésben szereplő csapattagokhoz még hozzávesszük a felépülő Kiss Gábort is, ... + a kapitány jó formaidőzítését ... félhetnek az ellenfelek!

balzs hozzászólása
balzs34587
2011.12.09. 12:37

Szerintem ha Kása nem hozza azt a szintet a felkészülés alatt és az EB-n, amit a kapitány (és egyébként a szurkolók is) elvárnak tőle (egyébként nem hiszem hogy ne hozná), akkor simán kirakja őt is a kapitány tehát nincs kivételezett helyzetben, neki is ugyanúgy meg kell dolgoznia a kerettagságért ahogy eddig is, és ahogy a többieknek is. Hajrá magyarok!

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.09. 11:09

Kedves DS, Ne személyeskedjünk, nekem sem ez volt a célom! Nem hinném, hogy kevésbé vagyok magyar, vagy magyar vízilabda drukker mint Te! Én csak arra próbáltam rávilágítani, amit Pedro is írt, hogy míg mások megküzdenek a helyükért (néha évekig) a válogatottban egyeseknek ez automatikusan jár!?????

Pedró hozzászólása
Pedró34584
2011.12.09. 09:15

Vélemény kisasszonyhoz hasonlóan hasonlóan kicsit nekem is \"böki a csőrömet\" a Kása-visszatérés mikéntje. Szerintem nem az számít, hogy az elmúlt évtizedben mit tett le a válogatottban, hanem, hogy 2012-ben mit fog tudni letenni. Nem biztos, hogy hozzá tud még majd annyit tenni a játékhoz, amennyi negatív hozadékot a visszatérése a csapategység számára jelenthet (mások harcolnak a tagságért, vs. ő bejelenti, hogy visszatér.) Abból a szempontból mondjuk sok vesztenivalója nincsen, hogy Peking óta érmet sem nyert a válogatott világversenyen, mindig ott voltunk az élmezőnyben, de a nüanszok soha nem a mi javunkra döntöttek, mondjuk ez sem lehet véletlen.

balzs hozzászólása
balzs34581
2011.12.08. 22:50

Szerintem EB: Baksa László, Szécsi Zoltán Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes Olimpia: Gergely István, Szécsi Zoltán Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és a 13.: Szivós/Varga II./Steinmetz Á./Benedek?/esetleg Vámos

sch333 hozzászólása
sch33334580
2011.12.08. 22:31

1. Igen, Gergely Pistának keretben van a helye!Ha megbízható tlejesítményt akarunk a akapuban, akkor ki kell vinni. 2. Egy összeállítás: Gergely, Szécsi, Madaras, Kiss Gergő, Vámos, Hosi, Kása, Varga Dani, Varga Dénes, Biros, Szívos, Hárai, Steinmetz Á. Mit szóltok a listához?

DS hozzászólása
DS34579
2011.12.08. 21:45

vélemény kisasszony Lehet, hogy lemondta a válogatottságot, sőt be merte vallani, hogy nem tudna teljes erőbedobással játszani, inkább pihent.Több, mint egy évtizedig nagyon-nagyon sokat tett a válogatottért, a magyar pólóért. Emlékezetem szerint van olyan olimpiai bajnok pólósunk, aki szintén lemondta a válogatottságot, majd mégis (hála Istennek) visszatért és minden erejével segítette a csapatot, sőt most már segédedzőként segíti (Benedek Tibi). Akitől Kása \"elveszi a válogatottságot\", annak most volt 3,5 éve bebizonyítani, hogy jobb nála, neki van helye a válogatottban. Ha nyerni szeretnénk, akkor a legerősebb csapatnak kell felvennie a versenyt a világgal. Merem remélni, hogy egyedül csak neked \"böki a csőrőd\" a visszatérése, a többi pólódrukker pedig örömtáncot lejt, azért mert ismét láthatja játszani a magyar válogatottban ezt a világklasszis játékost. Ha az ellenfeleink fanyalognának Kása visszatértén azt megérteném, hiszen ők nem a magyar válogatottnak drukkolnak, lehet, hogy nemcsak ők?

buvar-kn hozzászólása
2011.12.08. 20:31

Hat ez már enyhén fogalmazva beteges amit kedvse Kemény Dénes csinál Gergely Pista ellen!!kiegyensujozva véd minden meccsen viszi a csapatot elöre még ilyen nehéz helyzetbe is amibe most a Honvéd van míg Szecska jelenleg vagy már régeben sincs igazi régi formájaba egyszerüen Syecska akkor is ott lesz Londonba ha a tolo\'kocsiba fog ülni de Pista akkor sem ha az év kapusa címet kapja!!

balzs hozzászólása
balzs34575
2011.12.08. 18:45

vélemény kisasszony! Köszönöm az infót a Volvo kupáról. Rolling! Szerintem az olimpián ott lesz Varga Tamás is. Szerintem nem kizárt hogy Benedeken és Molnáron kívül ugyanazok lesznek az olimpiai keretben akik Pekingben, és akkor már csak erre a két posztra lesz szabad hely, a centerposztra gondolom Hárai és akkor már csak egy balkezes vagy jobb szélső poszt szabad...

vgisti hozzászólása
vgisti34572
2011.12.08. 17:53

Kása és Dekker nevének olvasása nagy elégedettséggel tölt el, de Csuvit én is hiányolom. Illetve, ha már kísérletezés, Salamon neve igen csak a keretbe kívánkozik, bár tudom, hogy az ő posztján amúgy is nagy a tömeg.

Liverpool hozzászólása
2011.12.08. 15:37

Gergely Pistát én is hiányolom, tudása és emberi kvalitásai szerint is helye van a csapatban. Nyugodtabb lennék ha Ő védené a magyar kaput. Kíváncsi lennék, hogy mi az oka a mellőzésének. Kása welcome, hajrá Magyarok!

anya hozzászólása
anya34567
2011.12.08. 15:29

Jo kis keret, sokra hivatott! De amint a cimben is irva vagyon az az EB keret es nem az OLIMPIA-i keret...Ott Gergelynek biztos helye van es szerintem most keresi a kapitany, hogy ki legyen a masik kapus. Rajta kivul az olimpiara mar csak egy hoher kell pl Debrecenbol :)

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.08. 15:00

Egyébként csak nekem böki a csőrőm, hogy valaki aki Peking után lemondott a válogatottságról, ennek megfelelően négy évig egy szalmaszálat nem tett keresztbe a válogatottért, most fél évvel az olimpia előtt bejelentkezik, ezzel esetleg olyasvalakitől veszi el a lehetőséget aki négy évig keményen küzdött a válogatottért?? Természetesen klasszisát nem vitatom..

ebreszto hozzászólása
2011.12.08. 14:53

Meg 2 dolog: Vajon ki lesz az a vedonk, aki \"felaldozza magat\" a kiallitasoknal? Hosi, Dani, Gor-Nagy? Masoknak nem tul kedvezo ez a szerepkor. Illetve nem a kapus szemelye a legfontosabb (termeszetesen szamit), hanem akik elotte felteszik a kezuket, ez mindennek az alapja.

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.08. 14:42

Egyébként csak nekem böki a csőrőm, hogy valaki aki Peking után lemondott a válogatottságról, ennek megfelelően négy évig egy szalmaszálat nem tett keresztbe a válogatottért, most fél évvel az olimpia előtt bejelentkezik, ezzel esetleg olyasvalakitől veszi el a lehetőséget aki négy évig keményen küzdött a válogatottért?? Természetesen klasszisát nem vitatom..

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.08. 14:38

Gergelyt hiányolom, jó formában van. Baksa nagyon hullámzó, de jó lehetőség a tapasztalat szerzésre. Mondjuk én Szécsit csak kétszer láttam védeni ebben a szezonban és azon a két meccsen nem volt formában....

vélemény kisasszony hozzászólása
2011.12.08. 14:36

A volvo kupa Székesfehérváron lesz.

Rolling hozzászólása
Rolling34561
2011.12.08. 14:36

Korábban éppen eleget bíráltam Gergely kerettagságát, nem lehet azt mondani rám, hogy Gergely-fan lennék. Most azonban hiányolom a keretből. Jó és stabil formában van, Nagy Viktor kiesése miatt egyérterlműen ott van a legjobb kettőben. Ha nem lesz változás év végéig, akkor tuti, hogy a Szécsi, Baksa kettős megy az EB-re, de szerintem Baksa nagyon rapszódikus. Egy szempontból tűnik jónak a döntés szerintem. Baksát ki lehet próbálni világversenyen, aztán ha mégsem lesz olyan, akkor az olimpiára a már rutinos Szécsi, Gergely és meggyógyult nagy Viktor közül ki lehet a két legjobbat választani. Ebből a szempontból logikus a kapitány döntése. Katonás szerintem két éve sokkal jobb volt, mint most, nagyon szurkolok neki. Varga Tamás úgy látszik teljesen sansztalan.

Krisz hozzászólása
Krisz34560
2011.12.08. 14:33

Igen, Pista mellőzése engem is meglep,nekem is van egy olyan érzésem,hogy nem csupán a fiatalítás áll a háttérben....Az is szemet szúr,hogy a keretben két \"igazi\" center van,(Varga 2 ?) bár elképzelhető,hogy Turzait azért hívta meg Dénes,(amúgy személy szerint számítottam rá) mert univerzális, több poszton bevethető játékos.....\"Nagy Csuvit\" sajnálom, Kásának viszont mindenki örül, tartást ad a csapatnak,majd figyeljétek mennyire masszívabb lesz a védekezésünk(többek közt)......még valami, az is fontos, hogy nem a kapitánynak kellett könyörögni, hogy térjen vissza, hanem maga jelentkezett,ami azt jelenti: \"Lobog még, az a bizonyos tűz\"....

balzs hozzászólása
balzs34559
2011.12.08. 14:20

Egyébként hol lesz a Volvo kupa?

NagyK hozzászólása
NagyK34558
2011.12.08. 14:11

Kásás visszatérése több mint örömteli, és komoly bizakodásra adhat okot.. Viszont értetlenül állok az előtt a tény előtt, hogy az elmúlt idény legjobb kapusa, a 2x olimpiai bajnok, Gergely István még a keretbe sem kapott meghívót (sem most, sem pedig a shanghaji VB előtt). Olyan egyértelmű dolgokat most nem ragozok, hogy Nagy Viktor sajnálatos módon megsérült, és hogy Gergely talán a rutinját és formáját tekintve a legjobb megoldás lehetne.. A VB-n egyértelműen látszott, hogy jelenleg az egyik leggyengébb csapatrész hátul van, a korábbi világversenyekhez képest sokkal több gólt kaptunk.. A Honvéd kapusa amellett, hogy évek óta megbízhatóan teljesít, hatalmas tartást ad a csapatának, nem véletlenül ő a csapatkapitány. A kérdésem egyszerű Mit kell csinálnia Gergely Pistának, hogy legalább a keretbe bekerüljön? Vagy tett valamit, amiről nem tudunk? Aki tud, hallott, vagy gondol valamit az kérem írja meg!!

katsa hozzászólása
katsa34557
2011.12.08. 13:06

=)) ..Annyira bíztam Benne, és hinni akartam hogy így lesz!.. bevallom anno, nagyon megrendített a \'visszavonulásának\' a híre, - nem akartam felfogni/elfogadni.. de most NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK!!! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN TOMI!!!!! HAJRÁ MAGYARORSZÁG LONDONBAN (is)!!!!! ŐSZ.SZ.&T.: Császár Katalin

ebreszto hozzászólása
2011.12.08. 13:04

Szuper! Hajra Sracok! Gondolom 2 helyen lesz csere a VB-hez kepest: Viktor helyett Lacika es Varga II helyett pedig Kasa! Jo felkeszulest!