FACEBOOK

Kupaszombat - eredmények, gólok, nyilatkozatok

Kupaszombat - eredmények, gólok, nyilatkozatok
hozzászólás, 2011.11.26.

A Vasas vette át a vezetést a magyar csoportban. Az Eger helytállt, de nem volt győzelmi esélye Belgrádban. A Szolnok bravúrosan fordított háromgólos hátrányból és négygólos előnyt szerzett az Eurokupában.

Bajnokok Ligája, főtábla, harmadik forduló.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KUPASZOMBATRÓL

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE A KUPAFORDULÓRÓL

A csoport


Budva-Vouliagmeni 8:9 (0:2, 2:3, 4:1,2:3)

Olympiakosz-Primorje Rijeka 9:12 (2:2, 3:3, 2:3, 2:4)
Pireusz, v.: Krapivin (orosz), Székely B.
Olympiakosz: Deligiannisz, Mazisz 3, Blaniss 3, Koljanin 1, Kolomvozs 1, Schizasz 1, Morikisz, Chatzikiriakisz, Fontulisz, Dervisisz, Florosz, Katruzanakisz, Delakasz.
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Radics, Muslim, Jelaca, Baracs 2, X. Garcia 4, Paskvalin 1, Krapics 1, Frankovics, Varga Dénes 2, Buljubasic, Setka 2.

A Primorje viszonylag simán nyert, bár markáns különbség csak a meccs végére alakult ki a csapatok között. Az utazás valószínűleg Xavi Garcia számára marad a legemlékezetesebb, ugyanis a visszaútnál a felszállásra várva az Alitalia járatán egy kis magánszámot adott elő a vészkijárat mellett talált mikrofonba. A gép kapitánya rendőrt akart hívni, de a kedélyek lecsillapodtak és félórás késéssel elindult a járat Athénból...

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- A harmadik negyed végéig igen szoros volt a találkozó, az utolsóban azonban mi sokkal jobb játékkal tudtunk előrukkolni, leginkább a hosszabb kispadunk miatt. Székely játékvezető józan ténykedése ellensúlyozta kollégája néhol indokolatlan ítéleteit.

VLV-VIDEÓ:


Varga Dénes első gólja


Varga Dénes második gólja

A csoport állása három forduló után:

1. Primorje Rijeka 9,
2. Budva 3,
3. Olympiakosz 3,
4. Vouliagemeni 3 pont


B csoport

Mladost Zágráb-Spandau 04 11:6 (1:2, 3:2, 3:1, 4:1)

Jug Dubrovnik-Vojvodina 9:6 (3:1, 3:1, 1:1, 2:3)

A csoport állása két forduló után:

1. Jug Dubrovnik 9,
2. Mladost Zágráb 6,
3. Spandau 04 1,
4. Vojvodina 1 pont


C csoport

Partizan Belgrád-Eger 9:6 (4:2, 2:0, 2:3, 1:1)
Belgrád, Banjica, v.: Paoletti (olasz), Koryzna (lengyel)
Partizan Belgrád: Soro - Cuk 2, Vujasinovics 1, Korolija, Alekszics 1, Radovics 2, Mitrovics 2. Cs.: Mandics,  Surányi, Dedovics 1, Csucskovics, Vukicsevics, Obradovics. Megbízott vezetőedző: Uros Sztevanovics
Eger: Szécsi - Graham, Hosnyánszky, Bundschuh, Seman 1,  Biros 1, Bátori 1. Cs.: Gerritse, Kovács G. 1, Varga II. Zs. 1, Naganuma, Binder, Mezei 1. Vezetőedző:  Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 5/10 ill. 1/9
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundshuh (harmadik negyed), Gerritse (negyedik negyed), Binder (negyedik negyed), Alekszics (negyedik negyd)
Sárga lap majd piros lap: Kávai Zoltán csapatvezető (a negyedik negyedben)

ÉLŐ KÖZVETETÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Ágnes-képek


VLV-VIDEÓK (RTS2):

0:1 - Biros Péter gólja, ötméteres


1:1 - Radovics első gólja


Szécsi kivédi Radovics ötméteresét

1:2 - Seman gólja

2:2 - Cuk első gólja


3:2 - Dedovics gólja


4:2 - Radovics második gólja


5:2 - Cuk második gólja


6:2 - Mitrovics első gólja


6:3 - Mezei gólja


7:3 - Vujasinovics gólja


8:3 - Mitrovics második gólja, ötméteres


8:4 - Varga II. Zsolt gólja


8:5 - Kovács Gábor gólja


9:5 - Alekszics gólja


9:6 - Bátori gólja

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Egy kicsit pozitívabbak az érzéseim, mint korábban, úgy gondolom, most már azért jobban játszottunk, mint az eddigi meccseken. "Természetes", hogy ilyenkor nincs szerencsénk, hiszen miért is lenne? Azért meg kell harcolni az embernek, hogy ilyenkor mellé álljon a szerencse, úgyhogy azt kell mondjam, hogy elindultunk felfelé, de még azért nagyon hosszú út van előttünk. Türelemmel, munkával, odafigyelve, koncentráltan kell újraépíteni saját magunkat.

- A meccsen kétszer is volt olyan szituáció, hogy jöttetek fel, és talán csak egy pici kellett volna, elkaptátok a fonalat, egymásután több gólt is dobtatok anélkül, hogy kaptatok volna. Ott mi volt?

- Ott még rátettünk, de hát azért egyrészt el is fogytunk a végére, nem csak "kiállításilag", szerintem fizikálisan is, de tényleg azt mondom, hogy erre már lehet építeni. Ez már egy közepes teljesítmény volt, hogyha legalább ezt tudnánk állandósítani, abból kinőhetne egy-egy jobb játék is.

- Köszönöm, Zoli, jó utat!


(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Igazából két részre osztanám a meccset. Az első kettő és az utolsó két negyed teljesen különböző volt, ellentétes játékot produkáltunk. Az első részben nem védekeztünk jól és e mellé párosult egy gyenge támadójáték, a harmadik és a negyedik negyedben pedig ennek az ellenkezője volt, de sajnos nem tudtunk már annyira felkapaszkodni, hogy fordítani tudjunk, megszorítsuk a Partizant, pedig megvoltak a lehetőségeink.

- Az ok?

- Hát ez egy jó kérdés. Az előnyökkel eddig az összes meccsünkön eléggé hadilábon állunk sajnos, pedig rengeteget gyakoroljuk edzésen is. Mondjuk kiállításból az utolsó negyedben kaptunk nagyon sokat, addig nem nagyon és sajnos kihagytuk őket, amit csak saját magunknak köszönhetünk.

- Azért bizakodó a hangulatotok?

- Szomorúak vagyunk, de Gyuri bácsitól pihenőt kaptunk hétfő-keddre, hogy egy kicsit tisztább fejjel kezdjük el szerdán a munkát, mert még nagyon fontos meccseink vannak hátra ebben az évben. Én úgy gondolom, hogy igen, bizakodó. Ebből a harmadik és negyedik negyedből abszolút lehet építkezni a folytatásra, az egész szezonra, de ha csak ezt az évet nézem, akkor erre a három-négy rangadóra, ami előttünk áll.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Vasas-Szeged 12:9 (4:3, 3:2, 2:1, 3:3)
Komjádi uszoda, v.: Borrell (spanyol), Vlasics (horvát)
Vasas: Barabás, Decker Á. 1, Boskovics 1, Katonás 1, Kiss G. 3, Dra. Brguljan 1, Steinmetz Á. 2. Cs.: Fazekas, Vörös 1, Vámos 2, Fülöp, Steinmetz B., Takács B. Vezetőedző: Földi László
Szeged: Baksa, Hegedüs 1, Kunac, Molnár T. 2, Juhász, Somogyi 1, Turzai. Cs.: Török 1, Lehmann, Varga P., Kayes 1, Kiss Cs. 1, Younger 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: -, ill. .
Kiállítás cserével, végleg: Takács B., Turzai (mindketten a negyedik negyedben)

ÉLŐ KÖZVETETÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Sport tv és vlv):

1:0 - Steinmetz Ádám első gólja


1:1 - Hegedüs gólja


2:1 - Kiss Gergely első gólja


2:2 - Molnár Tamás első gólja


2:3 - Younger első gólja


3:3 - Vámos első gólja


4:3 - Katonás gólja


4:4 - Somogyi gólja


5:4 - Kiss Gergely második gólja


6:4 - Vámos második gólja


7:4 - Vörös gólja


7:5 - Molnár Tamás második gólja


7:6 - Török gólja


8:6 - Decker Ádám gólja


9:6 - Kiss Gergely harmadik gólja


Younger ,,nem gólja,,


9:7 - Kayes gólja


10:7 - Drasko Brguljan gólja


11:7 - Steinmetz Ádám második gólja


11:8 - Kiss Csaba gólja


12:8 - Boskovics gólja


12:9 - Younger második gólja


Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Gratulálok Ádám! Nagyon szép eredmény van a ti szempontotokból az eredményjelző-táblán. Elvettétek a Szeged veretlenségét, fontos meccset húztatok be! Mesélj! Nehéz volt?

- Hát, rendkívül nehéz volt, de megérte küzdeni, hiszen az ebben a szezonban nagyon jól játszó, veretlen Szeged sorozatát sikerült megtörni. Bevallom férfiasan, ez is volt a célunk! Jól küzdöttünk, jól játszottunk, fizikálisan felül tudtunk kerekedni a végére, és külön öröm számomra, hogy a Komjádi-uszodában a régi idők hangulatát idézte a mérkőzés. Köszönöm a szurkolóinknak, köszönöm mindazoknak, akik kijöttek, és bíznak ebben a csapatban! Sajnos az utóbbi időben történtek olyan dolgok, amikor nem volt szerencsénk, nagyon kell a bíztatás, hogy ahhoz a szériához - amiben most egyébként benne vagyunk - erőt tudjunk meríteni, és mind a bajnokság, mind pedig a BL további részében ilyen, vagy ehhez hasonló eredményt tudjunk produkálni!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gratulálok, Gergő! Elvettétek a Szeged veretlenségét, nagyon fontos meccset húztatok be hazai pályán. Milyen volt ezt belülről megélni?

- Gratulálok egyrészt a Szegednek, hogy sok mérkőzésen át veretlen maradt. Mivel hosszú a szezon, ezért november végéig veretlennek maradni, az egyrészt szép dolog, másrészt meg ugye sajnos nem jelent olyan sok eredményt. Nekik a Magyar Kupa-győzelem tényleg szép siker volt a szezon elején, és ehhez is gratulálok nekik! És mindenkinek azt kívánom, hogy legyen veretlen, amíg a Vasassal nem találkozik. De félretéve ezeket a buta vicceket… Örülök, hogy a csapat napról napra fantasztikusan készült fel, egyre jobban éreztem a mentális és fizikai erőt, s azt, hogy ez a mérkőzés jól fog alakulni. Ez kicsit azt mondom: minta, hogyha minden mérkőzés így sikerülhetne, hogy így épülünk fel szépen, az nagyon jó lenne. Mind a pozitív felfogás Nagy Viktor hiányával kapcsolatban, mind pedig a saját dolgaink rendbe tétele, a hibák ellenére. Hibák voltak, egyéniek is, akár nekem, akár másnak, de ha tudjuk őket és elemezzük őket, akkor egy ilyen jó erős alappal remélem, hogy még sok szép eredményt érünk el. Főleg, hogy ugye még Viktor nélkül, Barabás Botonddal kell megvívni a nagy rangadókat. Gratulálok Botinak külön is, hogy ilyen jól helytállt! Megyünk előre, vár ránk a továbbiakban a Szolnok, a Szeged – kétszer is –, úgyhogy hajrá!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Még látjuk az eredményjelzőn a végeredményt, 12:9! Mesélj! Minden szempontból tökéletes volt számodra ez a mai nap, úgy gondolom!

- Azt hiszem, a mai meccsről mindenképpen nagybetűvel az kell majd írni, hogy CSAPAT, mert amit ma itt csináltunk, az emberfeletti volt! Küzdöttünk, harcoltunk! Ennek meglett az eredménye, hiszen egy nagyon jó Szegedet meg tudtunk verni itthon. Úgymond a BL-meccseket itthon muszáj nyerni, úgyhogy, most azt tudom mondani, hogy ez egy nagy lépés volt a továbbjutás felé, de még van három, vagy négy nagyon kemény meccsünk a bajnokságban, megyünk Szegedre, arra is nagyon készülünk!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Molnár Tamás nyilatkozata


- Papesz, gondolom, ez nem úgy sikerült, ahogy terveztétek. Nyilvánvalóan nyerni jöttetek ide is, mint ahogy az elmúlt jó néhány meccsen sorozatban. Nagyon kellemetlenül érzed magad?

- Ha jól játszunk, és egy jó Vasas ver meg, akkor azt mondom, hogy nincs más dolgunk, mint gratulálni a győztesnek. Így is! A vasas jobb volt ma. De elsősorban azért tudott jobb lenni, mert sem elöl, sem hátul nem nyújtottuk azt, amihez hozzászoktattuk a közönségünket, magunkat az elmúlt három hónapban. Nyilván ki kell elemeznünk ezt a mérkőzést, és tanulni kell a hibáinkból – még két mérkőzést játszunk a Vasassal. De a háromból azt hiszem, ha azt mondjuk, hogy egyet el kell veszteni, akkor ezt választottuk volna.

- Rosszkor jött ez a vereség? Ez egy Bajnokok Ligája mérkőzés volt, ahol kevés mérkőzés van, fontos minden pont a csoportban. Nem lett volna-e jobb, hogy ha a bajnokságban kaptok ki, vagy ha mástól kaptok ki…?

- Nem, én azt mondom, hogy ez teljesen jó így. Mondom, hogy ha lehetett volna választani, és mindenféleképpen választani kell, akkor talán ezt a mérkőzést választottam volna. Jó is, hogy ha ez a vereség helyrerakja a fejeket, mert koncentrációban nagyon nagy hibák voltak. Tanulni kell belőle, és a korrigált formulákat elöl-hátul már a szegedi bajnokikon alkalmazni kell.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Török Béla nyilatkozata

- Nagyon csalódott vagy?

- Természetesen, mert kikaptunk, bár annyira nem vagyok csalódott, mert azért sejtettük, hogy el fog jönni ez a pillanat. Nagyon bután játszottunk, én magam is rosszul játszottam, kifejezetten. Kielemeztük a Vasast, majd azt nem tartottuk be. De valaki a múltkor azt mondta nekem, hogy nagyon hiányolja a vereségeket nálunk, mert nem tudunk abból tanulni. Most már van egy vereségünk, ebből tudunk tanulni, tehát tudunk továbblépni. Ez igazából jó. Játszunk még azért velük két igen fontos meccset, elégé rövid határidőn belül. Azt hiszem, mind a kettőt Szegeden, de az egyik biztosan Szegeden lesz. Nem dőlt össze a világ, idegenben ki lehet kapni a Vasastól. Ennyi.

- Jó hallani ezt az optimizmust, maradjon is ez így, azt kívánom, de azért nem kellemetlen, hogy ez pont a Bajnokok Ligájában történt?

- Én úgy gondolom, hogy minden egyes sorozatot egyformán fontosan kezelünk. Tehát mi nem sorozatokat nézünk, hanem a következő meccset akarjuk mindig megnyerni. Tehát ilyen szempontból tök mindegy, hogy BL-t játszunk vagy magyar bajnokit, de úgy gondolom, hogy ha más oldalról nézzük, akkor viszont van már egy idegenbelli győzelmünk a BL-ben. Én nem értek a számolgatáshoz, ez másoknak a zsenialitása, de szerintem hogyha a hazai meccseinket hozzuk, akkor talán már tovább is jutottunk, hacsak valami körbeveréses variáció nem történik. Eladhatnánk úgy is, hogy ez kalkulált vereség volt, ami persze nem így van. Mi nyerni jöttünk ide, még ha ez annyira nem is látszott a játékunkon, de nem baj, föl tudunk készülni, nincs még vége az évnek.

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)


A csoport állása két forduló után:

1. Vasas 7,
2. Szeged 6,
3. Partizan Belgrád 4,
4. Eger 0 pont


D csoport

 CN Marseille-Szpartak Volgográd 12:13

 Pro Recco-Jadran Herceg Novi10:8 (2:0, 4:1, 2:5, 2:3)
Sori, v.: Arslanyan (török), Juhász György
Pro Recco: Gennaro, Sukno S. 1, Madaras, Figlioli, Kásás 2, Felugo, Filipovics 1, Perrone 1, Pijetlovics 2, Zlokovics, Ivovics 1, Molina. Prlainovics 2. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics 2, Sarics 1, Tesanovics, Vidovics, Latinovics, Krizman, Gojkovics, Premus 5, Subotics, Beltrame, Tomasevics, Kandics. Vezetőedző: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 2/12, ill. 4/7

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Egész simán elhúztunk, 5:0-ra aztán 8:2-re is vezettünk. Ezután lankadni kezdett a koncentrációnk, elkezdtünk elöl hibázni, szegény harmadik számú kapusunk is benézett pár lövést. Magunkra húztuk őket, de a végén csak meglett a győzelem.


Kásás első gólja


Kásás második gólja

A csoport állása három forduló után:

1. Pro Recco 9,
2. Jadran Herceg Novi 4,
3. Spartak Volgográd 4,
4. CN Marseille 0 pont


Eurokupa-negyeddöntők, első mérkőzések (a visszavágók december 14-én lesznek)

Szolnok-Sintez Kazany 11:7 (1:3, 2:2, 4:0, 4:2)
Szolnok, v.: 
Boudramis (görög), Golijanin (szerb)
Szolnok: Decker A., Gocsics 1, Nyéki 2, Komlósi 1, Georgescu 1, Regős, Negrean 3, Marnitz 2. Cs.: Kovács O. 1, Hangay Z., Süveges, Pásztor. Vezetőedző: Ifj. Cseh Sándor
Sintez Kazany: Dudkin, Jacev 1, Klikovac, Kalturin 1, Stepannyuk 2, ELizarov 1, Asajev 1. Cs.: Zinnatullin, Odincov, Tyihonov, Sertvitis 1, Novokszenov, Sepeljev. Vezetőedző:Irek Zinnurov
Gól - emberelőnyből: 4/12, ill. 1/11
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Kovács O., Komlósi P., Süveges (mindannyian a negyedik negyedben) ill. Klikovac (a harmadik negyedben)

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 0:3, 1:3/ 2:3, 2:4, 3:4, 3:5/ 4:5, 5:5, 6:5, 7:5/ 8:5, 8:6, 8:7, 9:7, 10:7, 11:7

VLV-VIDEÓ (Szolnok TV):

0:1 - Jacev gólja


0:2 - Sertvitis csavargólja


0:3 - Sztepannyuk első gólja


1:3 - Marnitz első gólja


Nyéki kimaradt büntetője


2:3 - Negrean első gólja


2:4 - Kalturin gólja


3:4 - Marnitz második gólja


3:5 - Sztepannyuk második gólja, ötméteres


4:5 - Gocsics gólja


5:5 - Negrean második gólja


6:5 - Kovács Olivér gólja


7:5 - Georgescu gólja


8:5 - Komlósi gólja


8:6 - Asajev gólja


8:7 - Elizarov gólja


9:7 - Nyéki első gólja


10:7 - Negrean harmadik gólja


11:7 - Nyéki második gólja, a meccs vége


MARNITZ GERŐ a vlv-nek:

- Hogy lehet ilyen rosszul kezdeni?

- Igazából mi a közönségnek játszunk, hogy izgalmas legyen a meccs...

- Klassz!

- Nem, csak vicceltem. Valamiért megint álmosan kezdtünk, nem úgy, ahogy a Honvéd ellen és kint Ruzában a Csehov ellen. De a meccs második felében már nagyon jól ment a játék, felébredtünk és sikerült megvernünk a Kazanyt.

- Nemhogy megvernetek sikerült, hanem négygólos előnyt szereztetek. Hogy sikerült ez mínusz háromról? Mi változott meg?

- A Kazany nagyon erősen kezdett, és a második negyedre éreztem, hogy elfáradtak. Emellett pedig nagyon segítette a csapatot a rengeteg szurkoló, aki kijött és biztatott. Felébredtünk a második negyedre, felrázódtunk. Onnantól kezdtük el azt a játékot játszani, amivel sikerült a négygólos előnyt megszerezni. Decker Attila nagyon jól védett, nagyban hozzásegített minket a sikerhez.

- Gondolom, a végére a közönség teljesen belelkesült, ahogy mentetek el. Milyen volt a hangulat?

- Nagyon jó volt végig a hangulat. Az utolsó két negyedben elég sok labda nélküli kiállítást kaptunk a centerükről és tényleg a szurkolók előtt le a kalappal, erőt adtak nekünk, hogy ezt az iszonyatosan nagy terhet el tudjuk viselni, ki tudjuk védekezni ezeket a fórokat. Nagyon jól, agresszíven védekeztünk emberhátrányban.

- Hát akkor jöjjön a szokásos kérdés, hogy ez elég lesz-e, mire lesz elég?

- Hát igen, nem csak kilométerben, hanem időben is messze van a Kazany meccs, előtte még van három bajnokink, és szerintem majd elég lesz akkor foglalkozni a visszavágóval. De nagyon remélem, hogy elég lesz!

- Jó, de azért a múltkor döntetlennel mentetek, most meg négy góllal…

- Igen, egy kicsit furcsa is lesz így menni Oroszországba, hogy előnyünk van... De szerintem hogyha a csapat ugyanígy összeáll, mint a mai meccsen, akkor nem lehet probléma kint.

- Legközelebb mikor és kivel játszotok?

- Szombaton a Vasassal, Szolnokon, aztán hétfőn Kaposvár, és azon a héten, december 10-én a Debrecennel, majd 14-én a Kazannyal. Ez a program.

- Köszönöm szépen Gergő és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Panioniosz-Savona 7:6 (2:2, 2:2, 2:2, 1:0)

Medvescsak Zágráb-Sabadell 13:13 (5:2, 3:3, 3:5, 2:3)

Crvena Zvezda-Posillipo 9:9 (3:3, 3:1, 2:3, 1:2) - (SPORTKLUB TELEVÍZIÓ, november 28., hétfő, 20.00 óra - felvételről)