FACEBOOK

Kupahétvége - előzetes

Kupahétvége - előzetes
hozzászólás, 2011.11.25.

Két hazai meccs és egy laza Partizan-Eger találkozó színesíti a nemzetközi kupahétvégét. Program és nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája, főtábla, harmadik forduló.

2011.11.26., szombat
(Időpontok helyi idő szerint.)

A csoport


18.00 Budva-Vouliagmeni

19.00 Olympiakosz-Primorje Rijeka
(Az egyik játékvezető Székely Balázs)

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Szabó Botond junior világbajnok kollégámtól értesültem az Olympiakosz idei csapatával kapcsolatos információkról, így már látom, hogy játékszerkezetileg mások mint a Vouliagmeni, a mérkőzés jellegét tekintve azonban mégis hasonlóra számítok. Gondolok az impotens játékukra (ami mégis meglepetéseket tartogat olykor) és fegyelmezett védelmükre. Bírói nyomásra nem, mert ismét magyar játékvezetőt kapunk :).

A csoport állása két forduló után:

1. Primorje Rijeka 6,
2. Budva 3,
3. Olympiakosz 3,
4. Vouliagemeni 0 pont


B csoport

18.00  Mladost Zágráb-Spandau 04

18.00 Jug Dubrovnik- Vojvodina

A csoport állása két forduló után:

1. Jug Dubrovnik 6,
2. Mladost Zágráb 3,
3. Spandau 04 1,
4. Vojvodina 1 pont


C csoport

20.00 Partizan Belgrád-Eger (RTS2, vlv, vodapolo)
V.: Paoletti (olasz), Koryzna (lengyel)

BIROS PÉTER a vlv-nek:

- Készültünk, kicsit "fittebb", könnyítő, frissítőbb jellegű edzéseink voltak. A csütörtöki gyakorlásra korábban jöttünk, hogy videón is megnézzük a Partizant - én ezt megelőzően nem is láttam őket. Tudjuk, hogy néhányan elmentek tőlük, viszont jöttek újak, fiatalok, akik meg akarják mutatni, hogy helyük van a csapatban. És hát ugye a Partizan mégiscsak Partizan...

Bízom benne, hogy mindenképpen jobb játékot produkálunk, mint a Vasas ellen. Hogy ez mire lesz elég - nem tudom. Azt hiszem, a saját hitünket kell megtalálni, mert nem mindegy, hogy a hátralévő három meccsen hogy játszunk és milyen eredményt érünk el. Bízom abban, hogy szombaton a jobbik arcunkat mutatjuk. Nem mondom, hogy lehetetlen ott nyerni, a Szeged bebizonyította, hogy lehet, de hát jelen pillanatban nekünk ez nagyon nehéz feladat - ennek ellenére természetesen nem feltartott kézzel megyünk. Most még bizakodó vagyok, aztán remélem, hogy meccs után sem lesz rosszabb a hangulatom...
 


20.00 Vasas-Szeged (Sport1, vlv, vodapolo)
V.: Borrell (spanyol), Vlasics (horvát)

Jegyárak:

2.000.- felnőtt

1000.- diák (csak középiskolás diákigazolvánnyal!), nyugdíjas, "Vasas-függő"

500.- csak a meghatározott Vasas-pólóban megjelenő, "Vasas-függő" középiskolás diákok számára

KISS GERGELY a vlv-nek:


- Nagy Viktoron kívül egészséges mindenki, felgyógyult Miho Boskovics is. Készülünk, nagyon fontos ez a mérkőzés nyilván a Szegednek is és nekünk is. Fontos, hogy azt a fajta lelkesedést, alázatot "bevigyük a vízbe", ami volt Egerben és akkor szép eredményt tudunk elérni, ami nálunk a győzelmet jelenti természetesen hazai pályán.

- Hogy készültetek?

- Minden hangszeren dolgoztunk, volt fizikailag keményebb edzés, videózás, sima gyakorlás is. Igyekszünk minél többet kihozni magunkból, ha sikerül legalább 90 százalékot nyújtani, az elég lehet egy nagyon jó teljesítményre és eredményre.

- Milyen közönségre számítasz?

- Remélem, hogy teltház lesz. Nyilván egy fokkal vonzóbb a magyar közönségnek, ha külföldi ellenfelet győz le magyar csapat a hazai medencében, ám ebben a csoportban most három magyar csapat szerepel, s azért ennek is van pikantériája, remélem ez is vonzza a nézőket. Talán abban is bízh atunk, hogy akik a Partizan elleni látványos, izgalmas, döntetlennel zárult meccsünkön itt voltak, nem csak ismét kijönnek, hanem barátaiknak, ismerőseiknek is elmondják, milyen jól szórakoztak azon a mérkőzésen. Bízom benne, hogy sokan kijönnek és lesz olyan hangulat, aminek hatására azért a Komjádiban minden csapat játékosa "borsószemmel a fenekében" kezdi el a meccset.
 
BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Hogy van a lábad, mit állapított meg a Honvéd-meccs utáni vizsgálat, s tudsz-e játszani szombat este?

- Köszönöm szépen, már jobban vagyok. Négy-öt centis húzódást állapítottak meg, volt egy kis bevérzés is, egész héten fizikoterápiás kezelésre, meg ultrahangra jártam. Az egyik kedves szponzorunk ellátott mindenféle homeopátiás gyógyszerrel, meg kenőcsökkel, amikkel éjjel-nappal kenegettem a lábam. Abszolút jól érzem magam. Nagyon nem is maradtam le, mert úszni tudtam, a konditeremben felsőtestre edzettem. Szeretnék játszani, s úgy érzem, menni is fog, de Tóni bácsi szombat délelőtt megvizsgál, s akkor mondja ki a végső szót, hogy ott lehetek-e a kapuban a meccsen, vagy sem.

- Mi a helyzet a csapattal, hogy készültök, mire számítotok?

- A csapatnál minden rendben van, szerencsére. Készülünk, nagyon szeretnénk nyerni! Lehet, hogy csúnyán hangzik a számbó l, hogy nem jó az egy pont, de jelen pillanatban magyar csapatnak magyar csapattal szemben valóban nem jó az egy pont, az egyedül a Partizan Belgrádnak kedvez... Ha azt akarjuk, hogy két magyar is továbbjusson...

- Hát akkor nyerjen a Vasas, nem? :-)

- ÖÖÖ, ezt így nem mondanám, tényleg szeretnénk nyerni, úgy is készültünk, a héten nagyon jó edzéseink voltak. Videóztunk, ízelítőt kaptunk a Vasas játékából, megnéztük a Partizan elleni meccsüket, s volt egy régebbi videónk a Vasas-Honvédról.

- A te egészségügyi helyzetedet már ismerjük, van-e más rajtad kívül, akinek a játéka kétséges, milyen állapotban vagytok?
 
- Rajtam kívül mindenki egészséges. Kiss Csaba nagyon boldog, a Szentes meccs után volt egy kis sörözés, (másnap délelőtt nem volt edzés,) megünnepeltük Írisz nevű lánya születését. A jó hangulatú este után már teljesen a Vasasra fókuszáltunk.

- Hogy jöttök Pestre?

- Szombaton reggel fél kilenckor indul a csapat, én külön kocsival, mert egyből az Uzsokiba megyek. Edzünk is, 11-től délig van pályánk, ebéd után pedig egy hotelben alszunk. Tehát nem jövünk fel egy nappal előbb, mert Balázs szereti, ha mindenki a saját ágyában alszik. Remélem, tudunk egy jó meccset játszani a Vasassal!

A csoport állása két forduló után:


1. Szeged 6,
2. Vasas 4,
3. Partizan Belgrád 1,
4. Eger 0 pont

 


D csoport

19.30 CN Marseille-Szpartak Volgográd

 20.30 Pro Recco-Jadran Herceg Novi
(Az egyik játékvezető Juhász György)

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Kötelező a győzelem, ebben a csoportban minden meccsünket meg kell nyernünk. Ezen a héten elég keményen edzettünk, de ettől függetlenül magabiztos győzelemre számítok

A csoport állása két forduló után:

1. Pro Recco 6,
2. Jadran Herceg Novi 4,
3. Spartak Volgográd 1,
4. CN Marseille 0 pont


Eurokupa-negyeddöntők, első mérkőzések

2011.11.26., szombat
(Időpontok helyi idő szerint.)

18.00 Szolnok-Sintez Kazany
V.: Boudramis (görög), Golijanin (szerb)

A belépés ingyenes.

MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Szeretnénk itthon jó eredményt elérni. Jó lenne magabiztos előnyt szerezni, két-három gólt, de ha lehet, még annál is többet. Persze tippelgetni nem szeretnék, a múltkor is próbáltam, aztán döntetlen lett a vége...

- De az a döntetlen aztán elég volt idegenben :-)

- Végül igen, de azért sokkal jobb lenne nyugodtabb hangulatban utazni a visszavágóra...

- Mit tudtok az oroszokról, hogy készültetek rájuk?

- Tipikus orosz pólót játszanak, igyekeznek lefordulni az ellenfél centeréről, megpróbálják végigvinni a támadást, és ha nem sikerül, inkább a kapást erőltetik, úgyhogy igyekszünk erre felkészülni. Ahogy néztük őket, nagyon fontos lesz a védekezésünk, hogy az ugyanolyan maradjon, mint a Honvéd ellen, vagy amilyen volt Ruzában, mert úgy gondolom, hogy ha ez megy, akkor nem lehet különösebb problémánk. Jó lövőink vannak, szerintem elöl meg fogjuk lőni azt a mennyiségű gólt, ami kell az előnyhöz. Szeretnénk már a meccs elejétől kezdve a legjobb formánkat nyújtva, agresszíven támadni és védekezni.

- Kik a veszélyesek náluk, hány emberre kell különösen figyelni?

- Név szerint nem ismerem őket, de a rosszkéz-hátsó nagyon jól osztogat, kapásoldalon van két játékos, aki nagyon sokat vállalkozik, a centerük pedig jó és erős.

- Mekkora az érdeklődés a meccs iránt?

- Szerintem nagyon sokan ki fognak jönni, az előzőekből kiindulva erre számítok, mert akkor tele volt az uszoda.

- Beteg, sérült?

- A héten két jó játékosunk is megsérült, de ennél többet nem mondhatok.

- Fognak játszani?

- Igen, mind a kettő játszani fog.


19.00 Panioniosz-Savona
(Az egyik játékvezető Kun György)

20.00 Medvescsak Zágráb-Sabadell

20.30 Crvena Zvezda-Posillipo (SPORTKLUB TELEVÍZIÓ, november 28., hétfő, 20.00 óra - felvételről)

2 régi hozzászólás

sonpinori hozzászólása
2011.11.26. 17:12

HAJRÁ EGER !! SZURKOLUNK NEKTEK !!

balzs hozzászólása
balzs34514
2011.11.25. 22:12

Hajrá Eger! Hajrá magyarok!