FACEBOOK

Mi történt Egerben?

Mi történt Egerben?
hozzászólás, 2011.11.22.

A hétfői Eger-Vasas rangadó nagy izgalmakat hozott. Megmutatjuk a meccs összes gólját és a szokásosnál bővebb beszámolót kértünk egy-egy kulcsszereplőtől.

TUDÓSÍTÁSUNK A BAJNOKI FORDULÓRÓL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE

Eger-Vasas 9:9 (1:1, 1:3, 5:4, 2:1)
Eger, v.: Németh A., Vogel
Eger: Szécsi, Bátori, Graham 1, Hosnyánszky 2, Seman 1, Binder 1, Biros 2. Cs.: Gerritse, Kovács G., Mezei, Varga II. Zs. 2, Bundschuh. Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Barabás, Decker Á., Katonás 1, Fazekas 1, Kiss G. 2, Drasko Brhuljan 1, Steinmetz Á. 1 Cs.: Vörös 1, Vámos 2, Fülöp, Steinmetz B., Takács B. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 7/14, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Vámos (a harmadik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Decker Á. (négyperces büntetéssel, a harmadik negyedben), Biros (a negyedik negyedben)

A mérkőzés alakulása:

1:0,1:1/2:1, 2:2, 2:3, 2:4/2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7, 5:7, 5:8, 6:8, 7:8/8:8, 9:8, 9:9


TT-képek

VLV-VIDEÓ (TV-Eger):

1:0 - Binder gólja


1:1 - Fazekas ejtésgólja


2:1 - Seman gólja


2:2 - Vámos első gólja


2:3 - Vámos második gólja


2:4 - Kiss Gergely első gólja


2:5 - Brguljan gólja


3:5 - Hosnyánszky első gólja


3:6 - Kiss Gergely második gólja


4:6 - Graham gólja


4:7 - Vörös gólja


5:7 - Biros első gólja


5:8 - Steinmetz Ádám gólja


6:8 - Hosnyánszky második gólja


7:8 - Varga II. Zsolt első gólja, Decker kiállítása


8:8 - Biros második gólja, majd kiállítása


9:8 - Varga II. Zsolt második gólja


9:9 - Katonás gólja


VARGA II. ZSOLT a vlv-nek:

- Kaptunk az elején nagyon sok fórt, de én úgy éreztem, hogy azok a fórok mind jogosak voltak, mert nagyon keményen játszott a Vasas. Ezzel nincs is semmi baj. Tehát megkaptuk a fórokat, és igazából mi már ott az elején elkövettünk egy hibát, azt, hogy nem vettük elég komolyan a fórokat, s nem lőttük be azokat. Utána ez megváltozott, de azt gondolom, hogy fontosabb lett volna jobban lőni, egy-két előnyt értékesíteni az elején, amikor a Vasas elment. Folyamatosan vezettek két-három góllal, aztán feljöttünk és a harmadik negyedben, 24 másodperccel a vége előtt lett 8:7 hét és akkor ütött az Ádám víz felett arcon, ekkor állították ki.

- Tehát kaptatok egy négyperces fórt.

- Az egészhez az még hozzá tartozik, hogy a mi meccs előtti megbeszélésünk úgy indult, Gyuri elmondta: kaptak a játékvezetők egy új instrukciót, hogy komolyabban kell venniük a szabálykönyvet, ami szerint, hogyha a kispadról beszólnak a bírónak és nem hallja, hogy ki szólt oda, akkor az edző kapja automatikusan a sárgalapot. Ha kiszólsz, akkor sárgalap. Nincs második felszólítás az edzőnek, hanem a másodikra piros lapot kell adni. Agresszív játékért kiállítás jár. (Most volt ugye a Honvéd-Szeged meccs és ott a Papeszt kiállították durva játékért. Igazából nem értettem, mert én néztem a meccset, a szitut, de nem igazán értettem, hogy az mire fel volt kiállítás.) Mondta Gyuri, hogy erre készüljünk, vagyis hasonló játékvezetés lesz. Tehát tudtunk erről a bírói felfogásváltozásról, ehhez képest ez a második ütés volt, amit az arcomba kaptam. Jó mondjuk a víz alatt volt az első, de mindegy, mindenesetre a másodiknál megtörtént a kiállítás.

- Durva volt a játék?

- Nagyon agresszív, bunyós mérkőzés volt és ugye ez valahogy nem nagyon illett össze az előbb elmondottakkal, de nincs ezzel semmi gond, csak nem lehet tudni, hogy akkor ez most így marad a továbbiakban, vagy ez volt a kivétel, ez a mi meccsünk, aztán megint nem lehet hozzáérni az ellenfélhez.

- Térjünk vissza a meccs kronológiájához.

- Tehát volt ez a négyperces kiállítás, vezettek 8:7-re. Sikerült két gólt lőni, az enyém volt a második, úgy esett, hogy már csak öt másodperc volt hátra a kiállításból, akkor Gyuri időt kért, majd  két passz után lőttem be a labdát. Ezzel vezettünk 9:8-ra, utána kaptak még ők is fórt és Katonás lőtte be rosszkéz hátulról, azzal lett kilenc-kilenc. Onnantól kezdve érezhető volt, hogy igazából nem nagyon akartak már se itt, se ott ítélni, hagyták a játékot.

- Hogy értékeled, igazságos volt a döntetlen?

- Hát, ha összességében nézzük... Van, aki azt mondja, Ádám kiállítása döntő volt, de szerintem ez ugyanúgy a játék része, mint bármi más, tehát azt gondolom, hogy mindenképen igazságos volt a döntetlen, ilyen értelemben. Az a nagyobb probléma, hogy nyerhettünk volna simán ezen a meccsen, tehát megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy akár több góllal is győzzünk. Igazából nem tudtunk vele élni, s elsősorban az elején tettük nehézzé magunknak a mérkőzést. Aztán végül örülhettünk, úgymond, ennek a döntetlennek is. Nem tudni, mi lett volna, ha csak úgy simán 8:7-tel fordulunk az utolsó negyedre, de én azt gondolom, hogy akkor is benne lett volna, hogy döntetlent játszunk, mert olyan nagyon nem használtuk ki ezt az előnyünket.

- Milyen szájízzel jöttetek el az uszodából?

- Én ennek az egy pontnak mindenképen örülök. Itthon, úgy gondolom, többet kellett volna nyújtanunk, a meccs előtt három pontra számítottam és meg is lehetett volna. Sajnos nem úgy játszottunk hogy meglegyen. Úgyhogy emiatt tényleg örülök, hogy legalább egy pontot szereztünk. Nem túl jó a szám íze, megmondom őszintén, nem is az eredmény, hanem a játékunk miatt.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)


KISS GERGELY a vlv-nek:

- Elég zűrösnek tűnik ez a meccs, így a leírásokból, nyilatkozatokból...

- Pedig az eleje nem volt az. Vezettünk, először egy-két góllal, aztán hárommal is, 5:2, aztán 6:3, aztán 8:5 volt a javunkra. És jól védekeztük az emberhátrányokat. Sokkal több hátrányunk volt az elején, mint fórunk, jól kivédekeztük őket, és jól játszottunk. Mindemellett olyan mederben zajlott a meccs, ahogy a rangadók szoktak, amikor a vendégcsapat fegyelmezetten, jól játszik. Aztán kezdődött tényleg egy őrület-szakasz. Nálunk ugye Boskovics és Nagy Viktor hiányzott betegség és sérülés miatt, ami eleve nagy veszteség volt, ezt tetézte hogy Vámos Marci, balkezestársam kipontozódott. Aztán pedig egy oda-vissza adok-kapok után Decker Ádám megütötte Varga Zsoltot, kiállították csere nélkül. Majd én is kaptam egy ütést, de előtte már Fazekas Tibi is, Steinmetz Barna is, de azok nem voltak végleg cserés kiállítások. Ugye Biros Petit állították ki végleg cserével…

Szóval sok adok-kapok volt, kaptuk a pofonokat, Decker Ádám elborult, őt kiállították, jogosan. És aztán fantasztikus négy percet hozott számunkra a csere nélküli kiállítás, mert gyakorlatilag kivédekeztük a négy percet, egyet kaptunk, de azt is lefordulásból. Feljöttek 8:8-ra, vezettek is és aztán a végén mi egyenlítettünk, 9:9 lett. Én azt mondom, hogy ezen a mérkőzésen mi jobbak voltunk, rászolgáltunk a győzelemre  – ezt az ellenfél edzője is elismerte sportszerűen, amikor úgy nyilatkozott, hogy döntetlent sem érdemeltek. De a vége döntetlen lett, s ennek is örülünk amiatt a négyperces emberhátrány miatt. Szerintem ha hét a hét ellen kell játszani, megnyertük volna.

- Mi a helyzet Boskoviccsal?

- Beteg volt, vírusos-hányós-lázasos, de remélem, hogy most már jól lesz és szombaton már játszhat.

- Nagy Viktor hiánya nagyon érződött?

- Biztos, hogy volt három-négy olyan gól, amit a fiatal kapusunk nem kap majd három-négy év múlva, de az alapképességei jók, és ez nagyon reményteli. És a kevés gólhoz természetesen nem csak az ő jó teljesítménye kell, hanem az is, hogy alázatosan, egymásért harcolva játsszunk, tényleg úgy védve a kapunkat, mint egy várat. Erre e mentalitásra lesz szükség szombaton  is, és akkor örülni fogunk a végén...

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)