FACEBOOK

Jadranska Liga - eredmények, nyilatkozatok

Jadranska Liga - eredmények, nyilatkozatok
hozzászólás, 2011.11.14.

Meglepetés nélkül zajlott le a Jadranska Liga hétvégi fordulója. A Pro Recco nemzetközi csapata simán nyert Budvában, a Rijeka pedig a masszív Mornar otthonából hozta el a pontokat. Mindhárom magyar lőtt gólt.

Jadranska Liga, alapszakasz, 9. forduló

Budva-Pro Recco 7:16 (2:3, 2:6, 3:4, 0:3)
Budva, v.: Adzics, Ivanovski (mindkettő montenegrói)
Budva: Lazovics, Doncsics, Durdics, Danilovics, Ljubanovics, Ticsics, Darko Brguljan, Radovics, Vukcsevics, Milosevics, Trbojevics, Jokics, Radunovics,  Konatar. Vezetőedző: Drago Rejanovics
Pro Recco: Gennaro, Madaras 1, Di Costanzo, Kásás 2, Sukno, Brasiliano, Perrone, Pijetlovics, Ivovics, Molina, Prlainovic. Vezetőedző: Jonathan Del Galdo
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

(Az olasz, horvát és montenegrói sajtóforrások nem közöltek góllövőket, illetve hibás adatokat adtak meg, maguktól az érintettektől tudjuk, hogy a meccsen Kásás kétszer, Madaras egyszer talált a kapuba.)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

Az egyetlen nehézség az volt, hogy 8 mezőnyjátékossal játszottunk, illetve a negyedik negyed végén beállt a kilencedik, egy reccói fiatal. De a Budva nem nehezítette meg a dolgunkat, mintha félgőzzel játszottak volna. Hiányzott belőlük az elszántság, a tűz.

Mornar-Primorje 8:13 (3:2, 2:4, 1:3, 2:4)
Split, v.: Brguljan, Margeta
Mornar: Bijac, Burics, Marinics 1, Corusics, Kalebics, Oreb 2, Jerkovics, Podrug, Butics, Antonijevics 2, Marelja 1, Calics 1, Ban 1, Pivcsevics. Vezetőedző: Josdko Krekovics
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin 1, Krapics 1, Varga Dénes 3, Frankovics, Muslim 2, Jelaca, Brala, Baracs 1, Setka 3, Tiskivski 1, Radics, Buljubasics 1. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 5/7
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 2/2

VARGA DÉNES a vlv-nek:



- Nem beszéltünk több mint egy hete. Azóta játszottatok két meccset: egy Euroligát (BL-t) a görögöknél, és szombaton egy spliti meccset a Jadranska Ligában. Légy szíves számolj be az olvasóknak, mi történt!


- Így történt. Először is gratulálok a Szegednek a Magyar Kupa-győzelemhez! És visszakanyarodok akkor a görögökhöz… Ugye azt mondtam előtte, hogy nehéz meccs lesz, és így is kezdődött, aztán – számomra meglepetésképpen – föl tudtunk állni, mert az egész ottlétünk egy kicsit izgágára sikerült, és azt gondoltam, hogy az erős görög kezdés után elmegy a meccs. De meg kell, hogy mondjam, szépen játszottunk, szépen küzdöttünk, jó volt a védekezésünk. Nem voltunk nagy nyomás alatt, mert kiváltképp jó volt a játékvezetés. Persze ehhez kellett Vogel játékvezető is, aki jól tevékenykedett, szóval semmi panasz nem volt. A játékra sem végül, mert ugye két gól…., majdnem három, mert az utolsó pár másodpercben lőttek egy nyolcadik gólt.

- Akkor nem igazolódtak a félelmeid a görögöket illetően.

- Most így a Vouliagmenit illetően nem, de még ott van az Olympiakosz is. Ugyanúgy Athénban lesz egy-két hét múlva. Azzal a meccsel kapcsolatban ugyanezek az érzéseim, de mivel hasonló erőt képvisel a csapat – állítólag, én nem láttam még őket játszani –, ezért ugyanezt az eredményt várom a csapatunktól.

- A görögökkel összekerültünk az Európa-bajnokságon is. A sorsolásról mi a véleményed?


- Az a véleményem, hogy a csoportban a legerősebb ellenfelünk az Olaszország lesz, és egy ki-ki meccsen vághatunk vissza a két évvel ezelőtti csúfos zágrábi elődöntőért. A többi csapattal kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy mindenképp nyernünk kell, és demonstrálnunk kell az erőnket, ezért minél nagyobb különbséget kell realizálnunk.

- Mi volt "Mornarban"?

- Splitben a Mornar ellen?

- Igen.

- Szintén nagyon tartott a csapat ettől a meccstől – mondjuk én nem, mert tavalyról nekem olyan emlékeim voltak, hogy simán megvertük őket, de a többiek tudják, hogy Splitben ők sokkal jobban játszanak. És így is volt, 5:4-re is vezettek még azt hiszem, amikor is a harmadik negyedre úgy éreztem, hogy elfáradtak, mi meg lőttük az akciógólokat, emellett fegyelmezetten védekeztünk. Úgyhogy végül is a vége ötgólos differencia lett.

- Három gólt lőttél, gratulálok! Volt valami különleges?


- Köszönöm! A harmadik gólomhoz mindenki gratulált, a csapattársaim is, meg a vezetők, meg akik úgy velünk voltak, hogy az nagyon-nagyon tetszett nekik, nagyon szép volt. Én örültem neki, hogy ilyen bókokat kapok, s hogy sikerült egy kis színt vinnem a játékba.

- Na de várjál, milyen gól volt? Hogy történt?

- Most minden nagyképűség nélkül mondom, hogy nekem ez annyira természetes volt, ezért nem tűnt fel, hogy különleges. Én már csináltam ilyet edzésen, és gólom, amit sokkal nagyobbra tartok, de szóra sem méltatták. Ez egy olyan gól volt, hogy kapáson rám esett az ember, beforgattam, lefordultam róla, és lett egy testhossz előnyöm. És nagyon éles szögből sikerült rést találnom a kapus feje és keze között, tehát valahol ott bepasszíroztam. És ez annyira tetszett nekik, hogy megdicsértek! Nem gondoltam volna, tényleg, én azt mondtam, hogy hát lőttem simán három gólt, és végül is jól ment a játék, minden rendben volt, nem volt hiba se elöl, se hátul. De ők nagyon megdicsértek érte :-).

- Jól van, gratulálok még egyszer! Kivel játszotok legközelebb?

- Hú, de jó kérdés…

- Hát vedd elő a kisokost!

- A puskámat előveszem…

(Előveszi a barátnője által készített táblát, amelyben szerepelnek a várható mérkőzések időpontjai.)

- Úgy van, úgy van…


- Ja, a Koper, igen, az nem egy jó csapat. Viszont legalább jönnek hozzánk, tehát nem utazgatunk, és hát…, ugyan azt vártam, hogy lesz egy könnyebb hetünk, de erről szó sincs, mert már hétfő este már edzünk, és valószínűleg úszunk is. Ráadásul heten, vagy nyolcan leszünk, mert mindenkinek válogatott kötelezettsége van.

- Jól van, Dumi! Nagyon szépen köszönöm a beszámolót, a szegediek nevében a gratulációt…

- De a Honvédnak is gratulálok, mert úgy hallottam, hogy nagyon-nagyon jól küzdöttek, és sokak szerint, meg az általános hangulat talán ők érdemelték volna meg a Magyar Kupa-győzelmet. De mint tudjuk, a sport nem arról szól – sokszor, sajnálatos módon –, hogy ki érdemli meg.

- Akkor az ő nevükben is köszönöm! Szervusz Dumi!


- Szia!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Primorac Kotor-Mladost Zágráb 9:14 ( 2:3, 0:2, 4:3, 3:6)

Koper Rokava-Jug Dubrovnik 4:15 (0:4, 1:2, 2:3, 1:6)

Medvescsak-Jadran Herceg Novi 8:10 (3:3, 3:1, 2:3, 0:3)

Jadran Split-POSK 10:5 (1:2, 4:2, 3:1, 2:0)

A Sibenik szabadnapos volt.

Az élmezőny állása 9 forduló után:

1. Pro Recco 27,
2. Jug Dubrovnik 22,
3. Primorje Rijeka 18,
4. Mornar 18,
5. Jadran Herceg Novi 14,
6. Mladost Zágráb 13 pont

(A Primorje, a Mornar és a Mladost egy meccsel kevesebbet játszott)

4 régi hozzászólás

oroszlán hozzászólása
2011.11.15. 23:10

Tudom, csak éppen a cikkben szerepelt a név rosszul...

szerk hozzászólása
szerk34468
2011.11.15. 00:14

Daret, küldtem neked emailt, megkaptad?

Daret hozzászólása
Daret34467
2011.11.14. 23:33

Darko Brguljan játszik a Budvában, de ráéreztél a rokoni kapcsolatra!

oroszlán hozzászólása
2011.11.14. 21:21

A Budvában van még egy Drasko Brguljan?