FACEBOOK

Olasz bajnokság - Újabb Recco-vereség

Olasz bajnokság - Újabb Recco-vereség
hozzászólás, 2011.11.14.

Nyolc forduló után már két veresége van az olasz bajnokság címvédőjének. A Pro Recco ezúttal Nápolyban, az újonc, de láthatóan nagyon erős Acquachiara csapatától kapott ki, s egyre messzebb kerül az alapszakasz első helyétől: négy pont hátránnyal már csupán negyedik.

Olasz bajnokság, alapszakasz, 8. forduló

Acquachiara-Pro Recco 9:6 (3:1, 1:2, 1:1, 4:2)
Nápoly, Scandone uszoda, v.: Busacca, Caputi
Acquachiara: Kacsics, Petkovics 3, Mattiello 2, Fiorillo, Scotti Galletta 2, Brancaccio, Gambacorta, Ferrone, Primorac 1, Märcz 1, Saviano, Guidaldi, Bencivenga. Vezetőedző: Maurizio Miarchi
Pro Recco:
Pastorino, Lapenna, Figari, Figlioli 2, Giorgetti 3, Felugo, Filipovic 1, Giacoppo, Benedek, Zlokovic, Fondelli, Gitto, D. Fiorentini. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nehezen lendülünk bele a játékba, ez igaz az egész bajnokságra és egyes mérkőzésekre is. Nem tudjuk kihasználni, hogy játékosállományban erősebbek vagyunk, olyan, mintha minket zavarna, hogy sok a jó játékos a csapatban. Az Acquachiara másodosztályból felkerülve azonnal a bajnokság élcsapatává vált, mostantól minden nagyobb csapat meg fog szenvedni velük, főleg Nápolyban. Erejüket egy jó külsőkörös védekezésnek köszönhetik, amivel a legjobb centereket is közömbösítik, illetve Märcz Tamásnak, aki remekül összefogja a csapatát.

MäRCZ Tamás a vlv-nek:

- Talán furcsa, de nem készültünk különösebben a mérkőzésre, hiszen nem ez volt az a meccs ahol esélyesként mehettünk a vízbe! A "nem készülés" annyit jelent, hogy komoly fizikai munkát végeztünk a későbbi meccsekre előre tekintve. Ez természetesen nem azt jelentette hogy nem szerettük volna a maximumot kihozni magunkból! Szerencsére jól kezdtünk, az első két helyzetünket gólra tudtuk váltani viszont a Recco az első lehetőségeit kihagyta, így rögtön 2:0 ra vezethettünk.

Azt hiszem, fizikailag sikerült végig tartani a tempót a Reccóval, ami talán az egyik kulcsa volt a győzelmünknek. Jól védekeztünk hátul és nagyon fegyelmezetten támadtunk elöl, vigyázva, hogy elkerüljük a lefordulásokat. Ehhez hozzáadódott nálunk egy nagyon jó kapusteljesítmény, míg a másik odalon - azt hiszem - volt néhány potyagól, különösen az utolsó két találatunk.

További eredmények:

Catania-Florentia 7:8 (2:1, 2:3, 1:0, 2:4) (Dávid Zoltán két gólt lőtt)

Ortigia-Savona 8:9 (2-4, 5-3, 0-0, 1-2) (Suti Gábor kétszer talált a kapuba, mindkettő akciógól volt)

Brescia-Camogli 19:11  (6:2, 4:0, 5:3, 4:6)

Posillipo-Bogliasco 14:9 (4:2, 3:1, 5:4, 2:2)

Civitavecchia-Nervi 7:4 (3:0, 1:0, 1:1, 2:3

Az élmezőny állása nyolc forduló után:

1. Savona 22,
2. Brescia 19,
3. Acquachiara 19,
4. Pro Recco 18,
5. Posillipo 15 pont