FACEBOOK

Honvéd-Szeged kupadöntő

Honvéd-Szeged kupadöntő
hozzászólás, 2011.11.12.

A Honvéd hosszabbítás után, a Szeged rendes játékidőben, viszonylag simán nyerte meg elődöntőjét szombat délután, így e két csapat játssza a kupadöntőt vasárnap délben. Tudósítás, nyilatkozatok, gólok, fotók.

Theodora Magyar Kupa, elődöntők

Eger-
Honvéd 8:9 (2:3, 3:1, 2:2, 1:2, 0:1, 0:0) - hosszabbítás után
Szőnyi út, v.: Dodog, Székely
Eger: Szécsi - Mezei, Bátori 1, Graham, Hosnyánszky 1, Kovács G., Naganuma 1, Varga II. Zs. 2, Seman 2, Binder, Bundschuh, Biros 1. Vezetőedző: Gerendás György
Honvéd: Gergely - Jansik, Hangody Gy., Mátyás, Salamon 5, Kovács R. 1, Szivós 2, Tóth M., Gór-Nagy, Angyal, Hárai 1. Vezetőedző: Vad Lajos
Gólok - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Gólok - emberelőnyből: 4/12, ill. 2/11
Kipontozódott: Binder (28.p.), Mátyás (31.p.)
Sárga lap: Gerendás György (10.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Hárai gólja


Varga II. Zsolt második gólja


Bátori gólja


Salamon negyedik gólja


Szivós második gólja, ötméteres


Kimaradt Honvéd-előny


Seman második gólja


Salamon ötödik gólja
 


Biros Péter nyilatkozata


- Péter, nagyon sok bronzérem van a kezedben, de gondolom nem vagy ettől túlzottan boldog. Mi történt?

- Nehéz megfogalmazni. Legalább azt elmondhatom, hogy küzdöttünk, hajtottunk, volt esélyünk, mert mondjuk az előző meccseken… Természetesen sok hibával játszottunk, én úgy érzem, hogy voltak olyan gólok, amik abszolút elkerülhetőek lettek volna, de hát ez… úgy érzem, hogy ez benne van. Nem vagyunk valami nagy formában, nincs most valahogy meg az összhang, de ezt minden évben eljátsszuk. Valószínűleg ez is rányomta a bélyegét arra, hogy ma nem nyertünk. Hát fel a fejjel, előre, vannak még meccsek, amiken lehet javítani, jobb volt ez, mint az előző meccseink, de hát csalódottak vagyunk, persze, mert most bronzérmet fogok a markomban. Nem ezt terveztem. Mindegy, gratulálok azért magunknak, hogy a szegedi mérkőzés után egy olyan meccset tudtunk játszani, amikor volt bennünk tűz, hajtottunk a másikért, úgy érzem, ez vezet majd előre, ahhoz, hogy jók legyünk a végén.

- Mi lesz az, amitől magatokra találtok végül, mert elég régóta tart ez a széria. Lehet, hogy csak egy győzelem kell? Tudjátok-e az okát?

- Nem, ez sok mindenen múlik, maradjon a mi dolgunk. Úgy érzem, ez nem tartozik senkire, erről mindenkinek megvan a véleménye, minekünk is, vagyis hogy nekem is, a többieknek nem tudom. Mindegy, biztos vagyok benne, hogy lesz ez jobb is, úgyhogy fel a fejjel, azt mondom a csapatnak. Ma jól küzdöttünk. Nem játszottunk jól, de egymásért küzdöttünk. Azt hiszem ez lesz az egésznek, a sikernek a záloga majd később.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Nagyon szoros meccs volt, hosszabbításos, de végül is kikaptatok. Mi a helyzet az Egerrel?

- Az Egerrel ugyanaz a helyzet, mint tavaly. Nem játszunk jól, kihagyjuk a helyzeteket, nagyon buta gólokat kapunk. Ma egy picivel jobb volt, de kikaptunk. Megérdemelten nyert a Honvéd, nincs mese.

- Miben voltak jobbak?

- A helyzetkihasználásban, szerintem. Tehát azokat az esetleg mások számára kétes ítéleteket ők kihasználták, mi is ugyanúgy megkaptuk őket, mi nem. Ennyi.

- A legutóbbi időszakban általában ez a jellemző nálatok. Mi fog titeket kilendíteni?

- Jó kérdés, majd meglátjuk.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bátori Bence nyilatkozata


- Bence, gondolom nem így szerettél volna beszélgetni meccs után. Hogy érzed, mi volt a baj? Nem sok hiányzott, de azért valami hiányzott.

- Persze hogy nem így szerettem volna beszélgetni… Nagyon-nagyon csalódott vagyok, nagyon készültünk erre a Magyar Kupa négyes döntőre és sajnos nem jött össze. Hogy mi volt a baj, azt 15 perccel a meccs után nem tudom megmondani. Ha pozitívumot kell keresni, akkor azt mondom, hogy hajtottunk nagyon és küzdöttünk egymásért. Nagyon belehergeltük magunkat a meccsbe és nagyon sajnálom, hogy a vége így alakult.

- Te hogy látod belülről, van valami olyan gond, amin nehezen tudtok változtatni?

- Úgy látom, hogy különösebb probléma nincsen, szerintem folytatni kell azt az utat, amit elkezdtünk, ez pedig az, hogy nagyon sokat dolgozzunk.

(Lejegyezte: feva)



Gergely István nyilatkozata


- Csapatkapitány úr, egy gyilkos meccs után vagyunk! Hogy foglalod össze, mivel sikerült a továbbjutás?


- Majdnem azon múlt a továbbjutás, hogy nagyon-nagyon akartuk, és próbáltuk azt a tempót diktálni, amit az utóbbi pár hétben produkálunk. Sajnos majdnem bele is dőltünk, mert amikor nem tudtuk azt játszani elöl, amit mi szeretnénk, - és ez az Eger nagyon jól védekezett -, akkor azért kicsit tanácstalanok voltunk. Az elején egymás mellett mentünk, egyszer ők vezettek, egyszer mi, nagyon-nagyon fárasztó meccs volt. Az Eger tényleg egy jó csapat, nagyon masszív, nagyon nehéz őket feltörni. Talán egy picikét az elszántság hiányzott belőlük, ami nálunk megvolt, viszont mi nagyon elfáradtunk a végére. De azt gondolom, megérdemeltük, hogy továbbjutottunk, és bízom benne, hogy nem örülünk ma túlságosan még.

- Valahogy regenerálódni kell holnapra, fog ez menni?

- Megpróbáljuk, eddig is sikerült, túléltünk minden nagy és kis mérkőzést eddig, mindig fölkelt a nap, holnap is föl fog kelni, megnézzük, hogy ki lesz a holnapi ellenfél, nem lenne baj, ha esetleg ez is hosszabbításos mérkőzés lenne, úgyhogy szurkolok a srácoknak!

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Feri, gratulálok! Az egyéni teljesítményedhez is – azt hiszem, most aztán tényleg felhőtlenül mondhatom, nem hagytál ki ötméterest se! Milyen meccs volt ez?

- Ez egy igazi elődöntő volt, akár döntőnek is beérő meccs, szerintem. Talán mi nem játszottunk annyira jól az elején, mint az utóbbi meccseken, aztán valahogy belerángattuk magunkat egy öldöklős, kemény meccsbe, amiből mi jöttünk ki jobban.

- Ennyi?

- Hát, igen, ennyi. Nekem bejöttek a lövések, a helyzetek, de ehhez elengedhetetlen volt a csapattársak segítsége. Tehát nagyon nagyot küzdöttünk, nagyon elfáradtunk, de megérte.

- Mennyire volt taktikai harc, különösen a hosszabbítás?

- Ott már nem nagyon lehet mit taktikázni, egy-egy fórt kap mindkét csapat, azzal kell élni. Nagyon oda kellett figyelni, ott már nem volt külön taktika.

- Mi lesz holnap?

- Remélem nyerünk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Hárai Balázs nyilatkozata


- Pufi, gratulálok, megvan a döntő, megvédhetitek a címet! Nagyon nehéz volt?

- Köszönjük szépen! Azért mondom, hogy nagyon nehéz volt, mert a meccsnek több olyan periódusa volt, amikor le tudtuk volna zárni ezt a mérkőzést. Sajnos egy időkéréses fórt nem tudtunk belőni, ott kettővel elmentünk volna másfél perccel a vége előtt, úgy érzem, akkor meglett volna. A nehezebb utat választottuk, de szerencsére meglett.

- Hogy érezted, az egriek mennyire erősek? Mindent beleadtak? Kívülről úgy tűnt.

- Szerintem mindent beleadtak, mert ők is nagyon elfáradtak. Jó erőben vannak, annyit tudok mondani...

- Ti viszont valószínűleg rettentően elfáradtatok, ez az elmúlt egy hét nem volt könnyű, vagy ez az elmúlt egy hónap… Nem tudjuk még, hogy ki lesz holnap az ellenfél, hogy tudjátok magatokat kipihenni?

- Mindent megteszünk annak érdekében, hogy holnap minél pihentebb legyen mindenki. Még ittmaradunk, nyújtunk egy kicsit, pihenünk, belenézünk a holnapi ellenfélbe, és tök mindegy ki lesz, mi azért vagyunk itt, hogy megnyerjük!

- Köszönöm, holnap találkozunk, jó pihenést!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Tóth Márton nyilatkozata


- Gratulálok, Marci! Kérek egy összefoglalót erről az elődöntőről!

- Köszönjük szépen! Először is ott kezdem, hogy én is gratulálok a csapatnak, mert fantasztikusan játszott! Azt gondolom, hogy ennél mi tudunk jobban játszani, és ezért van hatalmas értéke ennek a győzelemnek, mert úgymond nem száz százalékos teljesítménnyel, de bejutottunk a döntőbe. Elfáradtunk, nagyon brusztos és egy nagyon sportszerű mérkőzés volt. De azt gondolom, az a tény, hogy mi újfent döntőt játszunk a Magyar Kupában, mindenkinek fog adni egy új löketet, ami elég lesz ahhoz, hogy holnap valóra váltsuk az álmunkat.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton nyilatkozata


- Szívből gratulálok, Marci! Ez egy nagyon izgalmas és nagyon kemény mérkőzés volt, fordulatokban gazdag. Milyen volt, hogy érezted magad, elfáradtál-e nagyon?

- Nagyon elfáradtam, nagyon-nagyon kemény meccs volt, igazi elődöntő. Nagyon-nagyon örülök, hogy sikerült bejutnunk a Magyar Kupa döntőjébe, és holnap egy ünnep lesz, igazság szerint a magyar póló egyik ünnepe, döntőt játszunk itthon. Remélem, hogy nagyon sokan kijönnek, sokan követik majd a tévé előtt. Nagyon-nagyon szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát! Túljutottunk egy nagyon jó Vasason, egy nagyon jó Egeren, és nem tudom, hogy ki lesz holnap az ellenfelünk, de nagyon-nagyon szeretnénk megnyerni!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Mátyás Zoltán nyilatkozata


- Gratulálok Matyi, ez egy nagyon izgalmas elődöntő volt, ilyennek kéne lennie, mondom ezt a parton állva! Milyen volt belülről?

- Igen, izgalmas is volt, és nagyon-nagyon fárasztó! Úgy érzem, hogy a két nagyon kemény Vasas-mérkőzés plusz a szerdai Savona-meccs sokat kivett a csapatból, de hittünk abban, hogy sikerülhet, és mindenki szívét-lelkét beleadta, ezért végül sikerült egy góllal nyernünk.

- Ti vagytok a címvédők, és most már azért lehet kacérkodni a gondolattal, hogy bizony esélyetek van megvédeni a címeteket. Ehhez egy meccset kell nyerni!

- Igen, az biztos, hogy bármelyik csapat fog bejutni, a Szeged vagy a Szolnok, nagyon jó formában lévő együttesről van szó, tehát ugyanilyen kemény mérkőzésre számítok. Az biztos, ahhoz, hogy holnap nyerhessünk, ezt a mai meccset meg kellett nyerni, ez megvan, és holnap pedig bízom benne, hogy felszabadult, jó játékkal ismét meg tudjuk nyerni a Magyar Kupát!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Szolnok-Szeged 4:8 (2:3, 2:2, 0:1, 0:2)
Szőnyi út, v.: Németh, Vojvoda
Szolnok: Decker A. - Gocsics 1, Kovács O., Nyéki 1, Hangay Z., Komlósi, Georgescu, Regős 1, Süveges, Pásztor 1, Marnitz,  Negrean, Gárdonyi. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Szeged: Baksa - Török, Turzai 1, Varga P., Kayes 1, Kiss Cs. 3, Hegedüs, Kunac, Molnár T. 1, Juhász, Younger 1, Somogyi 1, Bálint G. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 4/11
Kipontozódott: Nyéki (24.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Kiss Csaba második gólja

Molnár-megúszás


Turzai gólja


Kiss Csaba harmadik gólja


Marnitz Gergő nyilatkozata


- Hát Gergő csak a helytálláshoz tudok gratulálni. Viszonylag simán kikaptatok. Hogy értékeled a meccset?

- Gratulálok a Szegednek! Úgy értékelem, hogy nagyon gyenge kapura lövéseink voltak, nem is azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Hát nem is tudom, mit mondjak. Nagyon csalódott vagyok. Nagyon örültem volna, ha sikerül bejutnunk a döntőbe.

- Bíztatok benne, hogy be tudtok jutni?

- Igen bíztunk benne, ugye a Szegeddel már találkoztunk egyszer a bajnokságban, ezen kívül játszottunk már velük edzőmeccset, Ők voltak az a csapat, akikkel talán a legtöbbet játszottunk. De hát ez vissza is üthet, mint láttuk.

- Mi az ami ma nem ment nektek?

- Hát a támadás, természetesen, az most nem volt jó, amint mondtam. Nagyon sajnálom. A védekezés egy-két momentumot leszámítva szerintem jó volt. Hiányzott az a plusz, amivel hozni lehetet volna a meccset.

(Lejegyezte Romanek Brigitta) 



Molnár Tamás nyilatkozata


- Papesz, gratulálok! Azt hiszem, hogy így képzelted el a meccset úgy nagyjából, körülbelül így lehetett elképzelni! Mi a véleményed?

- Való igaz, hogy így képzeltem el! Nem azért, mert ilyen magabiztosak vagy nagyképűek vagyunk, hanem a Szolnok egy elég nehéz túrán ment keresztül, óriási győzelmet aratott Moszkvában, onnan hazajönni - pihenni nem igazán volt idejük -, amikor mi pihentünk, akkor ők utaztak. Ez mindenféleképpen a javunkra szólt. Nagyon jó szériában vagyunk, de ennek ellenére meccsről meccsre a legjobbunkat kell nyújtani. Egy pillanatig nem hihetjük azt, hogy csak a fürdőnadrág elég lesz az Eger ellen. Nagyon kemény meccset játszottunk ma a Szolnokkal, nagyon küzdöttek. Ezúttal is gratulálok nekik, mind a szerdai, mind a mai mérkőzéshez. Igazából nem nagyon örülhetünk, nem nagyon dőlhetünk hátra, mert alig 12 óra múlva Magyar Kupa-döntőt kell játszani, a csapat történetében másodszor. Első alkalommal a Vasas ellen nem igazán volt esély. Most azt hiszem, hogy nem föltartott kézzel kell bemennünk a medencébe, hanem ha úgy játszunk, akkor komoly esélyünk van Magyar Kupát nyerni, de a Honvéd is nagyon jó szériában van. Mindenféleképpen nagyon kemény, nagyon nagy meccsre számítunk. Remélem a jobbik fog győzni.

- Egy kicsit a Honvéd valószínűleg fáradtabb lesz, mint ti, nem csak a hosszabbítások, hanem az elmúlt hetek idegi. fizikai gondjai miatt. Ez jelent nektek előnyt?

- Mindenféleképpen jelent. Megmondom őszintén, hogy - nem akartam elkiabálni, és el is hessegettem rögtön azt a gondolatot - a sydney-i olimpia elődöntő jutott eszembe, az, amikor előttünk arattak az oroszok egy hosszabbításos győzelmet a spanyolok ellen, utána másnap azért elég magabiztosan nyertünk a döntőben. Egygólos győzelemmel is beérem holnap!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kiss Csaba nyilatkozata

- Gratulálok Csaba, mind a továbbjutáshoz, mind pedig az egyéni teljesítményedhez! Nagyon jól játszottál. Olyan volt a meccs, amit elképzeltél előre?

- Azt gondolom, hogy nem csalódtunk. Köszönjük szépen a gratulációt. Ilyen meccsre számítottunk, tudtuk, hogy a Szolnok mindent meg fog tenni azért, hogy elérjen egy ilyen hatalmas sikert, mint a Magyar Kupa döntője és kemény durva játékot fog választani. Fel voltunk rá készülve és külön örülök annak, hogy ettől nem szeppentünk meg. Attól sem, hogy az elején nem sikerültek úgy a dolgaink, az első negyedben nem sikerült felvennünk a ritmust. Utána annyira összeálltunk hátul, hogy azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten jutottunk a döntőbe.

- Valószínűleg kevésbe lesztek fáradtak holnap, mint a Honvéd. Mire számítasz, milyen meccs lesz?

- Nem vagyok benne biztos, hogy ilyenkor már számít az, hogy valaki esetleg egy hosszabbításos meccsen kerül be vagy egy könnyebb mérkőzésen. Nem gondolom, hogy mi kevésbé fáradhattunk el, mint a Honvéd. Itt már tényleg apróságok fognak dönteni. Ez egy döntő, semleges helyszínen és bármi előfordulhat. Nem is arra építünk, hogy a Honvéd holnap esetleg fáradtabb lesz, mint mi, hanem arra, hogy egyszerűen jobban kell játszanunk, mint ők és meg kell nyernünk a Magyar Kupát.

- Van-e szerepe ilyenkor a taktikának vagy mindenki mindent belead?


- Egyrészt mindenki mindent belead és nyilván azért ma is voltak hibák. Amiket ma elkövettünk, ki kell, hogy küszöböljük és a lehető legkevesebbet elkövetni, akkor nyílván kevés gólt is fogunk kapni. Ebből következik, hogy akkor talán meg is nyerjük a kupát.

- Köszönöm szépen, találkozunk holnap.

(Lejegyezte: Tina)



Török Béla nyilatkozata

- Gratulálok Béla! Ez egy sima meccs volt, hogyha bajnokságban lennénk, akkor azt mondanám, hogy nem is volt kétséges. Hogy láttad?


- Nagyon örülök annak, hogy ha ezt így gondolod. Hozzáteszem, ez csak úgy lehetett sima meccs, hogy mi végig száz százalékon játszottunk. Na jó nem száz százalékon, de egy 80-90 százalékot biztos kihoztunk magunkból. Holnap nyilván még többre lesz szükség, ahhoz, hogy megnyerjük a kupát, mert ez csak az első állomása volt annak, ami miatt mi idejöttünk. Tény, hogy kicsit álmos volt ez a mérkőzés. Nem tudom mi volt ennek az oka, biztos a csúszás is közrejátszott, ugye a másik meccs, hosszabbításos volt. Szerencsére, a végére felőrültük őket és Baksa Laci fantasztikus formában védett. Szerintem látható is volt, hogy túlhelyezték a lövéseket egy idő után, meg hát nagyon jól zónáztunk. Egy idő után lövöldözték a kapufákat, fölé, mellé, alá és igazából ez volt a sikerünknek a titka.

- Mekkora előnynek érzed a holnapi nappal kapcsolatban, hogy nem hosszabbításos meccset játszottatok és nem is volt annyira kemény meccs, mint a Honvédnak?

- Ezt holnap, a mérkőzés után tudom megmondani, nem tudom kinek lesz ez jobb. Mondta mindenki, hogy csalódott és vidám csapatok, de láthatóan nem erről van itt szó. A Honvéd egy borzasztóan erős gárda, de úgy gondolom, hogy talán azért mi sem vagyunk olyan rosszak, hiszen mégiscsak itt vagyunk a döntőben. Azt is tudni kell, hogy a döntő egy másik műfaj, bár én azért még túl sokat nem játszottam belőle. Most nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetünk, de holnap még boldogabb akarok lenni, hogy megnyertük és tényleg úgy fogunk lefeküdni és úgy fogunk felkelni, úgy jövünk le az uszodába, hogy mi győzni jövünk és remélem úgy is megyünk el, hogy győztünk.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk.

(Lejegyezte: Tina)



Hegedüs Gábor nyilatkozata


- Gábor gratulálok a döntőbe jutáshoz! Egy kicsit a szemedről mesélj! Mi történt itt veled?

- Semmi. Nem érdekes a története. A mérkőzés hevében volt egy-két, adok-kapok, kicsit brusztos meccs volt, de ez benne van egy ilyen elődöntőben.

- Viszonylag simán nyertetek. Erre számítottál?

- Nem ilyen jellegű mérkőzésre számítottam. Annak örülök, hogy ilyen simán nyertünk, de kicsit azért olyan érzésem volt, hogy mindkét csapat, mintha kicsit fáradtabb lett volna ezen a meccsen. Lehet, hogy az előző mérkőzés hosszabbítása miatt, a hosszabb bemelegítés miatt. Nem ilyen jellegű mérkőzésre számítottam teljesen, de mindenképpen örülök, hogy behúztuk ezt a meccset.

- Fokozatosan húztatok el, de tulajdonképen az egész meccs alatt lehetet érezni, hogy kézben van. Te hogy gondoltad, mikor érezted, hogy nem lehet baj?

- Ott, amikor kétgólos lett az előnyünk. Akkor lehetett érezni, hogy a Szolnok nem nagyon tud újítani. Nekünk meg előtte is megvoltak a helyzeteink és lehetett érezni, ha abból minél többet értékesítünk, akkor meglesz ez a két-, három-, négygólos differencia talán.

- Hogy tetszett a másik elődöntő?

- Jó kis mérkőzés volt. Érdekes lesz a holnapi. A Honvéd, lehet úgy fogalmazni, hogy az elmúlt évek alapján kupaspecialista. De nekünk ez tényleg egy nagyon nagy előrelépés, hogy bejutottunk a döntőbe. Ennél már csak egy nagyobb lépés lenne, ha meg is nyernénk és ezen leszünk holnap.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést! Holnap találkozunk.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Baksa László nyilatkozata


- Kedves Laci, gratulálok! Az eredmény azt mutatja, hogy ez egy nagyon sima mérkőzés volt. Valóban így van?

- Abszolút nem! Aki látta, és itt volt, vagy tévén nézte, és ért a vízilabdához valamennyit, az láthatta, hogy ez nem volt egy sima mérkőzés! A Szolnok ment, küzdött végig, az utolsó leheletéig. Én úgy gondolom, hogy mi talán jobban bírtuk erőnlétben. Büszke vagyok a csapatra! :-)

- Nagyon elfáradtatok a mai mérkőzésen? Mostanában egymást érik a mérkőzések, kemény a tempó!

- Igen, úgy gondolom, hogy lesz még további mérkőzés, ami miatt nem fáradhatunk el. Szóval, edzettünk már annyit, hogy a végén azt a sikerélményt, ami jár holnap, hazavihessük, hazavihesse a csapat, hazavihessük a városnak! Én úgy gondolom, hogy ezt megérdemelné a csapat, a Honvéd is megérdemelné, mert ők is óriási mérkőzést játszottak az Egerrel. És jön a többi feladat. A jövő héten már Honvéd, utána meg sorra jönnek a Vasas-meccsek, szóval van munka bőven! Én azt mondom, hogy most negyed hét van, holnap délelőtt – nem tudom - tizenegyig, mert talán akkor kezdődik a mérkőzés, háromnegyed tizenegyig lehet meditálni, gondolkozni, meg pihenni, és akkor fél tizenkettőkor eljön az az óra, amiről szólt is igazából az eddigi Magyar Kupa-szereplés. Remélem, hogy mi visszük haza a fényesebb érmet!

- Most ez, hogy délben van a mérkőzés, vagy dél környékén, zavaró lehet? Volt-e esetleg rá példa, hogy délben edzettetek keményen, vagy készültetek erre különösebben?

- Fél tizenkettőkor van a mérkőzés, általában mivel fél tizenegytől edzünk. A Rijekával Szegeden, ha jól tudom, talán fél tizenegykor játszottunk, vagy fél tizenkettőkor. Játszottunk már a Posillipoval Kotorban délelőtt tíz órakor is, szóval igazából ez nem befolyásolhatja az embert. Túl kell lépni rajta, mint ahogy például azon is, hogy kemények voltak a mai meccsen a labdák. Nem érdekel, nem befolyásol, túl kell lépni rajta. Anélkül is el tudjuk érni a céljainkat. Ha megakadunk ilyen dolgoknál, akkor az nem biztos, hogy jó.

- Gondolom, az azért erőt adhat neked, hogy a második félidőben egyáltalán nem kaptál gólt és az egész meccsen csak négyet! Ez biztató, igaz?

- Igen! Én úgy gondolom, hogy ez a csapat teljesítményét mutatja. Ők játszanak előttem, ők segítenek engem. Úgy gondolom, hogy tényleg jól védekeztünk. Holnap azért nehezebb lesz. Itt játszik a világ egyik legjobb centerévé vált Hárai Balázs. Őt azért majd nehéz lesz semlegesíteni, de van még a repertoárban, meg tudjuk oldani!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Vasárnap

Férfi döntő:

11.40 Honvéd-Szeged (RTL Klub, vlv)


Címkék:
Magyar Kupa Theodora