FACEBOOK

BL - Szegedi Ifjúsági Napok

BL - Szegedi Ifjúsági Napok
hozzászólás, 2011.11.09.

Második győzelmével és a Vasas-Partizan meccs döntetlenjével nagyon jó helyzetbe került a Szeged a Bajnokok Ligája főtábláján, a C csoportban. Eredmények, nyilatkozatok, gólok, fotók.

Bajnokok ligája, főtábla, második forduló

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE

C csoport

Szeged-Eger 6:3 (2:1, 2:1, 2:0, 0:1)
Szeged, v.:
Brala (horvát), Vaszillipou (görög)
Szeged: Baksa, Kiss Cs. 1, Kunac 2, Turzai, Molnár T. 1, Somogyi, Hegedüs. Cs.: Török 1, Varga P., Kayes, Juhász Zs., Younger 1, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: Szécsi, Graham, Hosnyánszky 1, Bundschuh, Varga II. Zs., Biros, Bátori 2. Cs.: Gerritse, Kovács G., Naganuma, Seman, Binder, Mezei. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 2/13
Gól - ötméteresből:
0/1, ill -
Kipontozódott: Hegedüs (19.), Bálint (29.)

VLV-VIDEÓK - TiszapART Televízió:

1:0 - Molnár Tamás gólja


1:1 - Bátori első gólja


2:1 - Kunac első gólja


3:1 - Kiss Csaba gólja


4:1 - Török Béla gólja


Somogyi kimaradt büntetője


4:2 - Bátori második gólja


5:2 - Kunac második gólja


6:2 - Younger gólja


6:3 - Hosnyánszky gólja


SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Tanácstalanok voltunk, kicsit kétségbeesett csapat képét keltettük elöl. Hátul nem is lett volna gond, hanem inkább úgy érzem, hogy azzal volt probkléma, hogy ők magasabb fordulaton pörögtek, mint mi, nem tudtunk ezzel mit kezdeni.

- Mi volt a meccs menete? Volt közben esély?

- Az első félidő végén még volt. 4:2-vel fordultunk, tehát azzal még nem lett volna gond. Aztán ugye a második gólunk után a harmadikat már a meccs legvégén lőttük, hármas emberelőnyből, úgyhogy… kicsit önkritikusan azt mondanám, hogy "az már nem ért".

- Nem kaptatok fórt, vagy mi volt az oka a gólképtelenségnek?

- Dehogynem! Hajaj! Kaptunk! Nem tudom. én kapus vagyok, ilyen szempontból csak külső érzéseket tudok megfogalmazni, kétségbeesettek voltunk.

- Egyébként a játék, a meccs milyen volt? Hajtós?

- Persze, hajtós, jó meccs volt, de gyakorlatilag a térfélcsere után nekünk már nem volt esélyünk. Mondhatjuk, hogy ha így, meg hogy ha úgy, vagy amúgy, de nem... Nincs ha. Be kell vallanunk, nagyon jó kis csapat a Szeged. Pont úgy játszották ezt a meccset, ahogy egy ilyen meccset játszani kell, olyan elszántsággal, elánnal, mindennel. Csak gratulálni tudok nekik ehhez, azt mondom, hogy így kell játszani. Mi becsületesen mentünk, küzdöttünk, de valahogy semmi nem jött ki belőle.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Igazából én azt éreztem, az elejétől fogva olyan volt, mint amikor autópályán egy autó sebességváltóját nem tesszük be ötösbe, hanem négyesben, lassan megyünk. Az egész meccsen sokkal lassabban játszottunk, mint a Szeged. Nem tudom, hogy ennek mi az oka. Holnap és holnapután minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt átbeszéljük, kijavítsuk a szombati kupa-elődöntőre. Úgy éreztem, hogy 4:2-ig teljesen meccsben voltunk, utána sajnos kaptunk egy nagyon peches gólt, és így elment 5:2-re a Szeged a harmadik negyed végén. Onnan már nem nagyon tudtuk visszahozni. Ehhez hozzá kell tennünk azt, hogy ez a lassú játék hozta magával, hogy a védekezésünk miatt ugyan nem kaptunk sok gólt, de a három gól, amit lőttünk, nagyon-nagyon kevés. Ráasásul abból a három gólból kettőt fórból lőttünk, az pedig iszonyatosan kevés.

- De igazából most nincs időnk a szomorkodásra, hazamegyünk, és holnap már újult erővel megyünk edzésre. El szeretném felejteni ezt a meccset, sőt, Magyar Kupa-győzelemmel szeretnénk feledtetni ezt a szegedi zakót. Természetesen nem nézünk előrébb a Honvéd elleni elődöntőnél, mert az egy nagyon nehéz meccs lesz, és nagyon készülünk rá.

- Jó, hát neked gondolom különösen érdekes lesz...

- Így van. Három nagyon szép évet töltöttem a Honvédban, de most az Eger játékosa vagyok, és minden erőmmel azon leszek, hogy megverjük szombaton a Honvédot.

- Köszönöm, jó pihenést, találkozunk szombaton!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Először is jó estét kívánok a vlv olvasóinak, köszönöm szépen a gratulációkat! Úgy gondolom, abszolút igazságos eredmény született a mérkőzésen. Végig a mi akaratunk érvényesült, amit elterveztünk, nagyjából sikerült is végrehajtani. Talán a támadások befejezései voltak kicsit pontatlanok. Kihagytunk jó néhány emberelőnyt, igazából nem is kihagytuk, hanem elkapkodtuk, gyorsan előttük egy-passzok után. Kihagytunk ötméterest is, de úgy gondolom, hogy az eredmény önmagáért beszél és a mérkőzést végig kézben tartva nyertünk, abszolút reális a háromgólos győzelem hazai pályán.

- Meglepett titeket ez a magabiztos győzelem?

- 4:1 és 4:2 is volt. Sajnos akkor nem tudtuk bevinni az "utolsó döfést", ami hiányzott például a Debrecen-meccsnél is, ott sansza volt a Debrecennek egyenlíteni és a végén két góllal nyertünk. Említhetném még a Szolnok-meccset, ahol szintén nem tudtuk bevinni a döfést, már vezettünk 7:3-ra is, aztán volt két emberelőny, amit nem tudtunk értékesíteni. Most sem tudtuk bevinni, de szerencsére azért 6:2-nél már megnyugodhattunk. A védekezésünk parádés volt, hiszen három gólt kaptunk, amiből kettőt kettős emberhátrányban, szerintem ez önmagáért beszél. Ma még ünneplünk, holnap délelőtt a regenerálódásé a főszerep, utána pedig készülünk a Szolnokra. Gondolom a Szolnok is várja az elődöntőt. Nyertek Csehovban, Kis Gábor nélkül, ez elég nagy eredmény. Biztos, hogy óriási mérkőzés lesz, ugyanúgy ahogy a Honvéd-Eger.

- A másik meccsen döntetlen lett és bár ott magyar csapat van, de ha szigorúan a matematikát nézzük, akkor nektek hihetetlenül jól alakul minden. Két meccs után vezettek olyan előnnyel a csoportban, hogy nagyon jó a pozíciótok.

- Igen, pont együtt néztük a csapattal a mérkőzést és valóban a mi pozíciónk jó, bár megmondom őszintén, jobban örültem volna egy Vasas-győzelemnek, mert akkor lett volna két hatpontos csapat és ráadásul mindkettő magyar. Így is azért jó esély van arra, hogy két magyar jusson tovább, remélem, hogy mi leszünk az egyik, de szerintem még messze vagyunk attól, hogy ezt kijelentsük. Tény és való, hogy az idegenben elért nagyon jó eredménynek köszönhetően duplán felértékelődött a mai győzelmünk.

- Köszönöm szépen és jó pihenést.


HEGEDÜS GÁBOR a vlv-nek:

- Rövid értékelést kérnék, és természetesen gratulálok!

- Köszönjük szépen! Én is azt gondolom, mint ahogy végül is Vincze Balázs is elmondta, hogy tényleg ez volt talán az első olyan igazi mérkőzés, ahol tét volt a csapaton. Mindenféleképen szerettük volna megmutatni azt, hogy bár az Eger teljes kerettel jött, mire vagyunk képesek ilyen szituációban. Úgy érzem, hogy mindenki odatette magát. Tényleg a három kapott gól is azt mutatja, hogy a védekezésünk nagyon jól működött ezen a mérkőzésen. Azt látom, hogy jó úton vagyunk. Bízom benne, hogy ez a veretlenségi sorozat, ami még megvan, ki fog tartani egy darabig, mert a hétvégén jön a Magyar Kupa és szeretnénk ott is jól szerepelni.

- A meccsről azért mondj annyit, hogy gyengébb volt az Eger, mint amire számítottatok?

- Nem így fogalmaznék. Persze kicsit azt éreztem, amikor sikerült elmennünk és a védekezésünk jól működött, sorozatban nem nagyon tudtak rajta rést találni, akkor az Eger megtört, nekünk pedig csak folytatnunk kellett ugyanazt a játékot, amit addig csináltunk. Talán a végén már vissza is vettünk mi is a tempóból, tartottuk az eredményt. Megvolt a három-, négygólos előnyünk végig és talán ott már kicsit kiengedhettünk a végén. Ennyi. Az Egeren a második félidőben lehetett látni, hogy nem nagyon tudnak mit kezdeni a védelmünkkel. Feladták, ez volt érezhető.

- Azt hallottam, hogy nagyon tele volt a sátor alatt...


- Nagyon sokan voltak igen. Szerencsére. Bízom benne, hogy ez így is marad, s mind többen lesznek a következő meccseken.

- Hát egyre jobbak az eredmények, úgyhogy nyilván. Köszönöm szépen és Gratulálok még egyszer!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Vasas-Partizan Belgrád 10:10 (5:3, 0:3, 0:2, 5:2)
Komjádi uszoda, v.: Bianchi, Moliner
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 2, Katonás 3, Fazekas 1, Vörös, Kiss G. 1, Vámos 1, Drasko Brguljan 1, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Partizan Belgrád: Soro - Dedovics 2, Mandics 1, Milos Korolija, Alekszics 1, Suranji, Cuk 4, Radovics 1, Cuckovics, Vujaszinovics 1, Vukicsevics, Obradovics. Vezetőedző: Uros Stevanovics
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 3/11, ill. 2/9
Kipontozódott: Korolija (29.p.)
Sárga lap: Uros Stevanovics (6.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A csoport állása két forduló után:

1. Szeged 6,
2. Vasas 4,
3. Partizan Belgrád 1,
4. Eger 0 pont


Kovács Anikó-képek

VLV-VIDEÓK (Sport Televízió és vlv):

1:0 - Boskovics első gólja


2:0 - Steinmetz Ádám gólja


2:1 - Radovics gólja


3:1 - Drasko Brguljan gólja


3:2 - Cuk első gólja


4:2 - Boskovics második gólja, ötméteres


4:3 - Mandics gólja


5:3 - Katonás első gólja


5:4 - Vujasinovics gólja


5:5 - Dedovics első gólja


5:6 - Cuk második gólja


5:7 - Dedovics második gólja


5:8 - Alekszics gólja


6:8 - Vámos gólja


7:8 - Fazekas ejtésgólja


8:8 - Kiss Gergely ötméteresgólja


9:8 - Katonás második gólja


9:9 - Cuk harmadik gólja


10:9 - Katonás harmadik gólja


10:10 - Cuk negyedik gólja


Nagy Viktor nyilatkozata


- Ilyenkor nagyon el tudsz keseredni Viktor, én ezt tudom és most látszik is rajtad. Mesélj erről a mérkőzésről!

- Nagyon nehéz bármit is mondanom, mert kevéssel vagyunk a meccs vége után. Borzasztóan sajnálom, az utolsó másodpercben dőlt el, hogy nem nyertünk - nagyon kicsin múlott.

- Azért ne felejtsük el azt sem, hogy a harmadik negyed után nagyon a Partizannak állt a zászló, gyakorlatilag a sírból hoztátok vissza a meccset és a magatok javára fordítottátok, már vezetettek is, szóval nagyon nagy hajrát produkáltatok a végén, lehetett volna ez rosszabb is.

- Igen, ez így van. Talán abban a periódusban azt mondtam volna, hogy örülök az X-nek is, de így, hogy így alakult, ilyen jól feljöttünk és átvettük a vezetést, így azért nehéz azt mondani, hogy örülök az X-nek. Kevesebb gólra számítottam a magam szempontjából, de azt lehet mondani, hogy nagyon jó mérkőzés volt, legalábbis bentről.

- Kívülről is egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzés volt, nagyon jó meccs volt.

- Örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak, nagyon jó érzés volt tényleg. Vannak hiányérzeteim, de ez csak az én dolgom, magam miatt. Az, hogy feljöttünk szenzációs volt, ez számomra azt mutatja, hogy rengeteg van a csapatban és nagyon erős. Bízni tudok abban, hogy sokkal több ilyen percet fogunk játszani a jövőben. Ki szeretném emelni Katonás Gergő játékát, mert egyszerűen zseniális volt. Nagyon örültem, hogy ilyen jól játszott, annak ellenére, hogy fájt a csípője. Gratulálok Gergő! Köze volt ahhoz, hogy visszajöttünk a meccsbe.

(Lejegyezte: Tina)



Vámos Márton nyilatkozata


- Legtöbbször mosolygós Marcit szoktam látni, most nagyon nem.

- Kicsit csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy 9:8-nál és 8:7-nél is megvolt már ez a meccs. A Partizán ki tudott végül egyenlíteni, aminek nem örülök és azért vagyok most egy kicsit csalódott.

- Mi volt a probléma? Olyan jól indult ez a mérkőzés, az utolsó negyedben is valami félelmetes negyedet produkáltatok, gyakorlatilag a sírból hoztátok vissza a meccset. Mi lehetett a probléma, elfáradtatok?

- Az elejét úgy kezdtük, ahogy megbeszéltük, vezettünk talán 5:3-ra az első negyedben. Az öt gólnak nagyon örülünk, hogy annyit tudtunk lőni, viszont a három az első negyedben sok, talán ha kevesebbet hagyjuk őket lőni, akkor jobb lett volna. A végén pedig a sírból hoztuk vissza a meccset. Amikor a labdára úszás volt, Kiss Geri mondta nekem, hogy hozzuk vissza és végül így lett.

- Azért, ha másik szemszögből nézzük ezt a meccset akkor még mindig veretlenek vagytok a csoportban, 4 pontotok van és ezzel a második helyen álltok – ez azért nem olyan rossz.

- Nyert a Szeged akkor?

- Igen nyert a Szeged, 6:3-ra.

- Megint itthon lesz a mérkőzés két hét múlva a Szeged ellen. Mindenképpen abszolválni kéne, hogy biztos bejutóként forduljunk rá a következő szakaszra.

(Lejegyezte: Tina)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Most ennek örüljünk vagy ne örüljünk? Tudom, hogy nagyon elkeseredettek vagytok, nagyon idegesek vagytok, látom mindenkin, de ahogy a harmasik negyed után kinézett, ez lehetett volna sokkal rosszabb is.

- Így van. Most az előző meccseinkhez képet jól kezdtünk, aztán megint két negyeden át nem tudtunk gólt lőni. A végén megint olyan tartás volt a csapatban, hogy aztán vezetni tudtunk, de sajnos ezt nem tudtuk megőrizni. A végén el kellett volna dobni a labdát, hogy ne tudja ellőni, de Brasko vagy nem értette vagy nem tudom, nem dobta el, így belőtték. Azt mondom, hogy ha a közepét nézzük, akkor örülünk ennek az egy pontnak, de ha a végét, akkor nem.

- Hogyan tovább, van-e most probléma a csapatnál? A Magyar Kupából kiestetek, azért ez a mérkőzés sem úgy sikerült ahogy akartátok, mindenképp nyerni szerettetek volna, hiszen az komoly lépés lehetett volna a továbbjutás fgelé. Mi a helyzet?

- Most csináltunk szabad hétvégét ugye, hogy kiestünk a kupából. Holnap pihenünk, pénteken edzünk, megpróbáljuk kipihenni ezt a hetet és azután nagyon nehéz meccsek lesznek, úgyhogy azokra készülünk.

(Lejegyezte: Tina)


A csoport

Budva-Olympiakosz 8:5
Vouliagmeni-Primorje Rijeka 8:10 (Varga Dénes három góljával a mezőny legjobbja volt)

A csoport állása két forduló után:

1. Primorje Rijeka 6,
2. Budva 3,
3. Olympiakosz 3,
4. Vouliagemeni 0 pont

B csoport

Jug Dubrovnik-Mladost Zágráb 10:8
Vojvodina-Spandau 04 6:6 (1:2, 3:1, 2:1, 0:2)

A csoport állása két forduló után:

1. Jug Dubrovnik 6,
2. Mladost Zágráb 3,
3. Spandau 04 1,
4. Vojvodina 1 pont


D csoport

CN Marseille-Pro Recco 4:13 (1:2, 1:3, 1:3, 1:5) (Madaras négy gólt lőtt, Kásás kisebb betegség miatt végül el sem utazott Marseille-be)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Az első két negyed nehéz volt. Nem hagyták magukat! :-) Ami jó volt, mert legalább jobban odafigyeltünk. És végül ki is jött a különbség. Ők kezdtek egy nagyon kemény iramot, amiben a harmadik negyedre teljesen elfáradtak. Mi meg nem - nyilván jobban hozzá vagyunk szokva. Szombaton Budván játszunk, érdekes lesz, mert mindössze kilencen megyünk, plusz a harmadik számú kapus.

Spartak Volgográd-Jadran Herceg Novi 11:11

A csoport állása két forduló után:

1. Pro Recco 6,
2. Jadran Herceg Novi 4,
3. Spartak Volgográd 1,
4. CN Marseille 0 pont