FACEBOOK

Kis Gábor műtétjét vasárnapra halasztották

Kis Gábor műtétjét vasárnapra halasztották
hozzászólás, 2011.11.04.

Vasárnap reggel "első kuncsaft" lesz az Uzsoki utcai műtőben Kis Gábor, a válogatott és a Szolnok centere. Videóinterjúnk a játékossal.

KIS GÁBOR a vlv-nek:



- Szervusz Kicsi, mutasd a kezed, légy szíves!

- Sziasztok! Egyelőre még csak így néz ki.

- Na, hát hogy volt a műtét, meséld el!

- Vasárnap lesz reggel 8 órakor.

- Azt hittem, hogy megvolt...

- Tóni bácsival egyeztettünk tegnap. Még bizonytalan volt, mert szerettük volna már a mai napon megműteni, de sajnos ez nem jött össze, mivel Tóth Ferenc orvos úr, akivel majd műteni fog Tóni bácsi, külföldön volt, és azért ilyen gyorsan nem lehet összehozni egy műtétet, úgyhogy vasárnap reggel 8 órára lett ez az időpont lefixálva. Ma visszajöttünk Szolnokra, mert azért annyi ruhával nem készültünk, hiszen úgy volt, hogy ma műtenek. Szombat este újra visszamegyünk Pestre, aztán jön a műtét.

- Fájdalmaid vannak?

- Hát, mivel gipszben van a kezem, ezért nincsenek, de nem nagyon tudom mozgatni. Hogyha vannak bizonyos mozdulatok, amikor öltözködöm, és próbálom összegombolni a nadrágomat, amikor megfeszítem egy kicsit a gipszben véletlenül, akkor fáj. De hogyha nem, mivel nem tudom mozgatni és nem erőltetem, így nincs fájdalmam. Be van lilulva elég szépen, de igazából fájdalmam most nincs.

- Mit csinálsz? Hogy telik ez az idő, amíg a műtét jön?

- Eddig igazából rohangálással telt, mert sok orvos megvizsgált, próbáltuk a lehető legjobb döntést meghozni, ami a legrövidebb, esetleg a legbiztonságosabb út a gyógyuláshoz. Rögtön a sérülés után jöttem Szolnokra, akkor itt volt egy röntgen. Másnap visszamentem Pestre, ott újabb röntgen meg MR-felvétel, amit visszahoztam estére Szolnokra, ami után szóba került egy esetleges másik lehetőség, hogy mégse kell műteni. Akkor újra mentem Pestre egy harmadik orvoshoz, aki szintén mindenképpen jobbnak látja a műtétet, mivel a gyógyulási idő elvileg mind a két módszernél ugyanannyi, csak ha összevarrják a szalagokat, akkor a gyógyulása viszont száz százalékig biztos. Ha meg nem műtöttek volna meg, akkor ugyanúgy elvileg másfél-két hónap múlva tudok újra játékra jelentkezni, de még lehet az is, hogy a későbbiekben ez fájdalmas lesz, vagy esetleg más kockázat fenyeget. Ezért döntöttünk úgy a klubbal, meg az orvosokkal, hogy meg kell műteni. Szóval akkor újra Pestre mentem, és vártam a műtétre, mert úgy volt, hogy pénteken lesz, de sajnos ez nem sikerült, és most újra vissza Szolnokra, és majd holnap meg újra vissza Pestre, és akkor így jön a műtét. Szóval egy kicsit sokat rohangáltam, most van az első időszakom, hogy egy kicsit nyugalomban tudok lenni, és itthon feldolgozni az eseményeket.

- Jól van, Kicsi, hát drukkolunk nagyon, szorítunk érted vasárnap.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)