FACEBOOK

Pénteken megműtik Kis Gábort

Pénteken megműtik Kis Gábort
hozzászólás, 2011.11.03.

Törés nincs, de a szalag elszakadt Kis Gábor jobb kezének hüvelykujjánál. A válogatott és a Szolnok centerét pénteken Budapesten megműtik, jó esetben(!) két hónap pihenő vár rá. Kicsi elkeseredett nyilatkozata és a sérülés jelenete kivágva a SportKlub közvetítéséből.

Kis Gábor kedden, a Fradi-Szolnok bajnoki mérkőzés harmadik percében sérült meg. Egy szabaddobást végzett el, a labdát kapura akarta lőni, de védője jól blokkolt, ráadásul Kicsi hüvelykujja beleakadt a blokkoló kézbe, s a játékos azonnal nagy fájdalmat érzett. A közvetítésből kivágott jelenetsorban jól látható, hogy a center azonnal a pálya széle felé úszott, jobb kezét kiemelte a vízből, jelezte, hogy baj történt.

KIS GÁBOR SÉRÜLÉSE (SportKlub Televízió)



A helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos azonnal megvizsgálta a sérült kezet, úgy ítélte meg, hogy a hüvelykujj eltört, de legjobb esetben is szalagszakadás történt. Még aznap éjjel Szolnokon zajlottak vizsgálatok, amelyek a törést kizárták, de a másnapi budapesti röntgenfelvételek már mutatták a szalagszakadás tényét. Ezután MR-vizsgálatra küldték a játékost, majd további kézspecialisták vizsgálták meg a sérülést. A műtét vagy nem műtét kérdése csütörtök délutánig volt bizonytalan, mégpedig azért, mert volt egy olyan elképzelés, hogy vágás nélkül, hagyományos kezeléssel talán rövidebb ideig tartó rehabilitáció várt volna Kicsire. Ez azonban kockázatos megoldás lett volna, így minden érdekelt fél belenyugodott abba, hogy műtétnek kell következnie.

A beavatkozás pénteken lesz, együtt végzi dr. Tóth Ferenc és dr. Gábor Antal. Jól összeszokott párosról van szó, ők műtötték Varga Dániel kezét is nemrégiben...

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Műtét után két hétig semmilyen mozgást nem végezhetek, majd két hétre speciális "vízi-gipsz" kerül rá, amivel óvatosan már edzegethetek, de jelentős korlátok között. Ez a folyamat körülbelül három hétig tart, majd két-három hét gyógytorna következik, s utána elvileg terhelhető leszek - ha minden rendben lesz addig. Remélem, talán hamarabb is sikerül felépülnöm, nem volt még ilyen sérülésem, úgyhogy nem tudom, hogyan alakul a gyógyulás folyamata.

- Borzalmasan érzem magam, nagyon el vagyok keseredve, utálom a világot. Nagyon csalódott vagyok, mert úgy gondoltam, hogy az elmúlt majdnem négy hónapban a korábbi négy és fél hónap kiesését sikerült ledolgozni, jól éreztem magam a vízben, a csapat is lendületben van, és komoly céljaink vannak, amiket szeretnénk elérni. Nem azt mondom, hogy pótolhatatlan vagyok, de semmiképp sem könnyítem a csapat dolgát ezzel a sérüléssel, ez bánt a legeslegjobban jelen pillanatban. Most még a többiről ne is beszéljünk. Nem voltam sérülékeny játékos soha életemben, de most kicsit összejött a deréksérüléssel, meg ezzel. A következő pár napban igyekszem lelkileg összeszedni magam...

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A fájdalmas ütközés előtti pillanat

1 régi hozzászólás

dani007 hozzászólása
dani00734409
2011.11.04. 12:14

Muszáj mindenféle sérülést kipróbálnod?