FACEBOOK

Kis Gábor megsérült

Kis Gábor megsérült
hozzászólás, 2011.10.31.

Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Kis Gábor hétfő este az FTC-Szolnok bajnoki mérkőzés első negyedében. A válogatott centerét éjjel megröntgenezték, törés nincs, a kezére gipszet kapott, további vizsgálatok szerdán, Budapesten.

Vodafone OB1, alapszakasz, 6. forduló

FTC-Szolnok 7:16 (0:5, 3:3, 3:4, 1:4)
Népliget, v.: Kun, Mucskai
FTC: Kostrov - Székely, Czigány 1, Varga I. Zs., Illés, Sánta 1, Deutsch, Kincses 2, Szöllősi, Korényi, Paján 2, Sántavy 1, Polovic, Laboncz. Vezetőedzőedző: Ambrus Tamás
Szolnok: Gárdonyi - Gocsics 1, Kovács O. 1, Nyéki 3, Hangay, Komlósi, Georgescu 1, Regős 1, Süveges 1, Pásztor, Kis G., Marnitz 4, Negrean 4. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 5/7
Kipontozódott: Nyéki (31.p.)
Sárga lap: Ambrus Tamás (32.p.)

A Szolnok a várakozásnak megfelelően simán nyert, de a Fradi a számára katasztrofális első negyed után becsülettel küzdött, jól tartotta magát.

Kis Gábor az első negyedben sérült meg, mint videónyilatkozatában elmondta, Varga Dani sérüléséhez hasonló a problémája. A helyszíni orvosi diagnózis szerint vagy eltört jobb kezének hüvelykujja vagy szalagszakadást szenvedett.

Éjjel egy órakor szerzett információnk szerint Kicsi ujja nem tört el és valószínű, hogy a szalag sem szakadt el. A kezére Szolnokon gipszet raktak, szerdán Budapesten, a magyar válogatott orvosa vizsgálja meg a sérülést.


Kovács Anikó-képek


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Negrean első gólja


0:2 - Nyéki első gólja, ötméteres


0:3 - Georgescu gólja


0:4 - Marnitz első gólja


0:5 - Marnitz második gólja


0:6 - Nyéki második gólja


1:6 - Paján első gólja, ötméteres


1:7 - Negrean második gólja


2:7 - Kincses első gólja


3:7 - Sánta gólja


3:8 - Marnitz harmadik gólja


3:9 - Nyéki harmadik gólja, ötméteres


3:10 - Negrean harmadik gólja


4:10 - Sántavy gólja


5:10 - Paján második gólja


5:11 - Marnitz negyedik gólja


6:11 - Czigány gólja, ötméteres


6:12 - Gocsics gólja


6:13 - Regős gólja


7:13 - Kincses második gólja


7:14 - Kovács Olivér gólja


7:15 - Negrean negyedik gólja


7:16 - Süveges gólja



Kis Gábor nyilatkozata a sérüléséről


- Mi történt, Kicsi?

- Egy támadásban el akartam lőni egy szabaddobást, és berepültek elém a blokkok, nem emlékszem, mert gyors volt a mozdulat, ezért nem tudom pontosan, hogy melyik pillanatban, de szerintem a lövés után, mert már nem volt a kezemben a labda, és beleakadt az egyik védő játékos blokkoló kezébe. Szóval nem tudom, hogy történt pontosan. Aztán próbáltam beúszni centerbe, és akkor már éreztem, hogy nagyon fáj a kezem, utána valahogy visszaúsztam, kimentem és lecseréltek. Utána az orvos megvizsgált, megnyomkodta, meghúzgálta, és azt mondta, hogy szerinte biztos, hogy tört, szerintem nem, bízom benne, hogy nem. Meg azt mondta, hogy legjobb esetben lehet, hogy csak szakadás. Nagyon bízom benne, hogy semmi komoly. Fáj, de hát nem tudom, nekem nem volt törve az ujjam, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire kéne ennek fájnia. Most megyek vissza Szolnokra, és egy röntgen lesz. Tóni bácsival már egyeztettünk, sajnos ő jelen pillanatban külföldön van, úgyhogy szerdán fog megvizsgálni. Azt mondta, meg mások is azt mondták, hogy ugyanaz nálam is, mint Danival, ugyanaz lehet belőle, úgyhogy mondta Tóni bácsi, azonnal megnézi, amint hazaér. Most egyelőre röntgen, késő este. Nagyon-nagyon nem hiányzik most nekem egy 5-6 hetes kihagyás, mert végre jól érzem magam a vízben, megy a csapat, úgyhogy nem szeretném ezzel gátolni a teljesítményünket.

- Ez a jobb kezed hüvelykujja, ugye?

- Igen, ez pont a legrosszabb helyen, igen.

- Kicsi, jobbulást kívánok és gyors gyógyulást!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Marnitz Gergő nyilatkozata


- Gergő, gratulálok! Egy szép sima győzelem volt. Hogy értékeled a meccset?

- Amit már mondtam, hogy a meccseket általában rosszul kezdjük. Úgy tűnik, ezt most sikerült jól elkezdenünk, jól folytattuk és jól is fejeztük be. Ennek tényleg nagyon örülök, hogy nem volt az a hullámzás, amit mondtam, hogy rosszul kezdjük, közepesen folytatjuk és a végére meg jól megy a csapatnak, hanem végre egyenletesen jól játszottunk.

- Mennyire volt erős a Fradi? Mire számítottatok és ahhoz képest mit kaptatok?

- Hát igazából én úgy gondolom, hogy ez a Fradi egy fiatalokból álló, nagyon lelkes csapat. Nagyon-nagyon lelkesen kezdték el az egészet. Nekünk azt elején jobban bejöttek a támadások, a lövések, míg ők szerintem rosszabbul kezdtek, mint mi és emiatt volt az első negyed ilyen nagy különbségű.

- Kicsi az első negyedben megsérült és hát elég látványosan ki kellett jönnie a vízből, orvos vizsgálta. Ez titeket hogy érint ilyenkor játék közben, illetve hogy tudtátok meg, hogy mi van vele?

- Nem tudtuk mi van vele. Sanyi külön kérte, hogy ne is foglalkozzunk Gabi állapotával, hanem a meccsre figyeljünk. Tulajdonképp ez egy plusz motivációt adott, hogy többen menjünk be centerbe, hogy jobban úszunk, jobban figyeljünk oda a védekezésre, mert Gabi hiánya azért szerintem érződött a centerjátékunkban, Áronnak sokkal többet kellett centereznie.

- Köszönöm szépen Gergő! Gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


A FORDULÓ TOVÁBBI TÖRTÉNÉSEI

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

Az alapszakasz állása hat forduló után

1.  Szeged Beton VE 6 5 1 0 26 16
2.  TEVA-VasasUNIQA 5 5 0 0 47 15
3.  Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6 4 1 1 18 13
4.  Groupama Honvéd 4 4 0 0 25 12
5.  ZF-Eger 5 4 0 1 17 12
6.  Debrecen Fujitsu 6 3 0 3 16 9
7.  PVSK-Füszért 6 2 0 4 -21 6
8.  BB-CS&K Szentes 6 2 0 4 -16 6
9.  FTC FisherKlíma 6 2 0 4 -20 6
10.  BVSC-Zugló 6 1 0 5 -15 3
11.  Kaposvári VK 6 1 0 5 -43 3
12.  Orvosegyetem SC 6 0 0 6 -34 0

A góllövőlista élmezőnye:

1-2. Weszelovszky László (Szentes), Varga Tamás (Debrecen) 18,
3. Borsós Endre (BVSC) 15,
4-6. Paján Viktor (FTC), Hangay Róbert (Pécs), Vámos Márton (Vasas) 13 gól


A  Ferencváros játékosai a bemutatáskor gyászszalagot viseltek a köpenyükön, majd a találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a hétfőre virradóra elhunyt Albert Flórián aranylabdás labdarúgó emlékére. A meccs előtt a Fradi vízilabdacsapata testületileg ellátogatott az FTC Üllői úti stadionjánál kialakított emlékhelyhez és lerótta kegyeletét.