FACEBOOK

Eurokupa - nem könnyű...

Eurokupa - nem könnyű...
hozzászólás, 2011.10.23.

A reméltnél rosszabb helyzetben várják a november 9-i visszavágót Eurokupa-csapataink a torna nyolcaddöntőjének első meccse után. A mai szolnoki mérkőzés összes gólját megmutatjuk.

Eurokupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések

Szolnok-Sturm Csehov 13:13 (1:3, 3:4, 5:3, 4:3)
Szolnok, v.: Kramer (izraeli), Blasics (horvát)
Szolnok: Decker A., Gocsics 2, Nyéki 2, Negrean, Komlósi 1, Kis G. 1, Marnitz 5. Cs.: Kovács O., Georgescu, Regős 1, Süveges, Pásztor 1, Gárdonyi. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Sturm Csehov: Szmirnov, Jankov, Ryzov-Alejnyicsev 1, Zeltovszkíj, Asajev 2, Garbuzov 1, Pekovics 4. Cs.: Timakov 2, Andrjukov, Kolad 3, Magomajev. Vezetőedző: Petar Porobics
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 1/10
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. -

A visszavágó november 9-én lesz Csehovban.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Hajrá Szolnok


1:0 - Marnitz első gólja


Negrean kimaradt büntetője


1:1 - Pekovics első gólja


1:2 - Kolad első gólja


1:3 - Asajev gólja


1:4 - Garbuzov gólja


1:5 - Pekovics második gólja


2:5 - Gocsics első gólja


2:6 - Ryzov-Alejnyicsev első gólja


3:6 - Regős gólja


3:7 - Timakov első gólja


4:7 - Nyéki első gólja


5:7 - Marnitz második gólja


6:7 - Kis Gábor gólja


6:8 - Kolad második gólja


7:8 - Gocsics második gólja, ötméteres


7:9 - Pekovics harmadik gólja


8:9 - Komlósi gólja


8:10 - Asajev második gólja


9:10 - Nyéki második gólja


9:11 - Timakov második gólja


10:11 - Marnitz harmadik gólja


11:11 - Pásztor gólja


11:12 - Pekovics negyedik gólja


11:13 - Kolad harmadik gólja


12:13 - Marnitz negyedik gólja

13:13 - Marnitz ötödik gólja


Marnitz Gergő nyilatkozata


- Gergő nem nyertetek, de még is gratulálnom kell! Egyébként fizetnek nektek azért, hogy ilyen horrorjeleneteket csináltok?

- Nem, csak nem tudom, valamiért a meccskezdések nem úgy sikerülnek, ahogy eltervezzük védekezésben meg támadásban, de valahogy a második negyed közepe felé felébredünk.

- Mi történt az elején? Nagyon elmentek az oroszok, pillanatok alatt.

- Mondjuk úgy, hogy rövidzárlatok voltak védekezésben. Szerintem az lehetett a probléma. Támadásban meg nem oda lőttünk a kapusnak, ahova kellett volna. Sokat lőttünk a közepe felé, amikor inkább nem védett be a blokk mögé, így  oda kellett volna ellőni, ahogy a meccs második felében csináltuk.

- A nagyszünetben miről beszéltetek?

- Hát ez mondjuk titok, de azt mondtuk, hogy lesz még egy meccs, nyugodjunk meg, próbáljuk meg lefaragni a hátrányunkat, próbáljunk meg tiszta lappal kimenni. Sikerült is a végére.

- Nem kaptatok ki, de előny sincs. Mi lesz a visszavágón ilyen körülmények között?

- Null-nulláról indulunk, úgyhogy ha úgy folytatja a csapat a játékot, ahogy itt befejeztük, akkor van esély a továbbjutásra.

- Öt gólt dobtál, ha jól számoltam. Hogy értékeled a teljesítményedet?

- Nagyon örülök annak, hogy öt gólt dobtam, viszont védekezésben voltak hibáim, amiket ki kell javítanom, mert ahhoz, hogy tényleg elmondhassam, hogy jó meccsem volt, védekezésben is oda kell tennem magam, nem csak támadásban.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Kis Gábor nyilatkozata

- Kicsi, arról beszéltünk, hogy valami olyasféle eredmény kéne, ami nem tesz titeket elbizakodottá, nehogy úgy menjetek ki, hogy baj legyen abból, hogy "már megvan úgyis a továbbjutás". Hát sikerült ilyen eredményt elérni...

- Hát igen, ez volt a célunk. Mondjuk én nem ilyen mérkőzésre gondoltam, hanem olyanra, hogy nem nyerünk mondjuk hattal, de most azt mondom, hogy örülök az eredménynek. Sajnos az első negyed nagyon nagy tébolyda volt, sőt, talán az első kettő, a részünkről. Nagyon összevissza védekeztünk. Nem tudom, hogy a többiek hogy voltak vele, nekem még kicsit furcsa volt a fedett uszoda, az oroszok többet edzettek itt, mint mi az elmúlt két hétben, mert mi ma láttuk először meccs előtt az uszodát. De nem magyarázkodni szeretnék, egy nagyon küzdős, jó mérkőzés volt mindettől eltekintve. Összekaptuk magunkat az utolsó két negyedre, de hát sajnos az eredmény azért mutatja, hogy az első kettőben nagyokat hibáztunk. Van hova fejlődnünk, sőt fogunk is tudni két hét alatt rengeteget fejlődni, s ez - bízom benne, - elég lesz ahhoz, hogy idegenben tudjunk nyerni. Ha össze tudjuk kapni magunkat, akkor ott nyerhetünk. Úgyhogy mindenesetre tényleg le a kalappal a második két negyedért, hogy sikerült legalább ezt a döntetlent összehoznunk, mert 5:1 után nem úgy tűnt, hogy ez akár csak döntetlen lehet.

- Hogy kaptátok össze magatokat? Megbeszéltétek, hogy mindenki jobban koncentrál, vagy szerencsétek volt? Hogy tudtatok visszajönni a meccsbe?

- Nagyon akartuk ezt a győzelmet, és lehet, hogy az elején egy kicsit túlságosan is, ezért nem tudtunk annyira koncentrálni, odafigyelni bizonyos dolgokra, hanem csak rohanni kell, és gyerünk, és meg kell nyerni. Hiányzott a nyugodt, higgadt fej. Talán ezt már úgy jobban tudtuk kezelni a mérkőzés második felében, kapuscsere is volt, Gergő is nagyon jól játszott, segítettünk egymásnak.

- Kicsi, nagyon szépen köszönöm, jó utat kívánok a messzi Oroszországba, és sok sikert a visszavágóra!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Szombaton játszották:

Savona-Honvéd 14:10 (5:2, 3:2, 3:2, 3:4)
Savona, v.: Franulovics (horvát, Kouretas (görög)
Savona: Volarevics, L. Fulcheris, Damonte, Petrovics 2, E.  Colombo, Rizzo 4, M. Janovics 5, Angelini, Bianco, Mistrangelo, Aicardi 1, G. Fiorentini 2, Zerilli. Vezetőedző: Andrea Pisano
Honvéd: Gergely, Jansik 1, Hangody, Mátyás 1, Salamon 2, Kovács P., Kovács R. 1, Szivós 1, Tóth M., Gór-Nagy, Angyal, Hárai 4, Lévai. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 7/16, ill. 6/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill: -
Kipontozódott: Gór-Nagy a második negyedben, Angyal a harmadik negyedben, Jansik és Mátyás a negyedik negyedben

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Sajnos nem úgy játszottunk, ahogy  elterveztük, nagyon-nagyon buta, gyermeteg hibákat követtünk el. Gyengén játszottunk, el kell ismernem, emiatt lett ez a négygólos különbség. Sajnos olyan gólokat kaptunk és olyan helyzeteket teremtettünk az ellenfélnek, amire előre felhívták a figyelmünket. Nagyon megnehezítettük ezzel a dolgunkat. A négy gól, én úgy gondolom, hogy a mai vízilabdában sok, a három egyfajta lélektani határ, a négy már sok, de nincs lehetetlen, ha ők tudtak elleni néggyel... Mi nagyon gyengék voltunk, és így nyertek néggyel ellenünk, akkor egy kis szerencsével akár még lehet keresnivalónk a Kőér utcában, a visszavágón. Ehhez mindennek össze kell jönnie, de hát úgy szokták mondani, hogy a remény hal meg utoljára.,..

A nyolcaddöntő visszavágója november 9-én, 18:30 órakor lesz a Kőér utcában.

További eredmények:

Panathinaikosz (görög)-Panioniosz (görög) 6:8

Sintez Kazany (orosz)-Chios (görög) 11:8 (0:0, 3:2, 5:3, 3:3)

Nagyvárad (romániai)-Crvena Zvezda (szerb) 9:9 (3:2, 2:1, 2:3, 2:3)

Medvescsak Zágráb (horvát)-Dinamo Moszkva (orosz) 12:11 (2:2, 3:3, 4:3, 3:3)

Mornar Split (horvát)-Posillipo (olasz) 4:7 (1:1, 2:0, 0:3, 1:3)

Schuurman Borculo (holland)-CN Sabadell 5:10 (0:2, 2:3, 2:1, 1:4)

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KUPAHÉTVÉGÉRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A KUPAHÉTVÉGÉRŐL

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2011.10.23. 20:48

Igazán nagy kár a Honvédért...