FACEBOOK

Belgrád-verés - Bravó, Szeged!

Belgrád-verés - Bravó, Szeged!
hozzászólás, 2011.10.22.

Otthonában győzte le az Euroliga címvédőjét a Szeged csapata, s ezzel óriási bravúrt hajtott végre, egyúttal megnyitva az utat két magyar csapat számára a főtábláról való továbbjutás felé. A Vasas Egerben győzött, s lépéselőnybe került. Nyilatkozatok és a két meccs összes gólja.

Bajnokok Ligája, főtábla, első forduló

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KUPAHÉTVÉGÉRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A KUPAHÉTVÉGÉRŐL

C csoport

Partizan Belgrád-Szeged 8:9 (2:2, 1:3, 4:0, 1:4)
Belgrád, Banjica uszoda, v.: Tkacsenko (orosz), Taylan (török)
Partizan Belgrád: Soro - Cuk, Vujasinovics 2, Milos Korolija, Alekszics 1, Radovics 2, Mitrovics 3. Cs.: Surányi, Csucskovics, Mandics. Vezetőedző: Igor Milanovics
Szeged: Baksa - Kiss Cs. 1, Kunac 1, Turzai, Kayes 3, Somogyi, Hegedüs.  Cs.: Younger 1, Juhász, Török 2, Lehmann, Bálint G. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből: 4/12, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kiállítva cserével, végleg, négyperces büntetéssel: Mitrovics a negyedik negyedben
Kipontozódott: Juhász a harmadik negyedben, Kiss Cs. a negyedik negyedben

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (RTS2):

1:0 - Alekszics gólja


1:1 - Kayes első gólja


2:1 - Mitrovics első gólja


2:2 - Török első gólja


2:3 - Kunac gólja


2:4 - Kayes második gólja


3:4 - Vujasinovics első gólja


3:5 - Kiss Csaba gólja, ötméteres


4:5 - Radovics első gólja, ötméteres


5:5 - Vujasinovics második gólja


6:5 - Mitrovics második gólja


7:5 - Mitrovics harmadik gólja, hármas emberelőny


7:6 - Bálint Gergely gólja


7:7 - Török második gólja, ötméteres


7:8 - Kayes harmadik gólja


7:9 - Younger gólja


8:9 - Radovics második gólja


A mérkőzés utolsó fél perce

BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Végtelenül boldog vagyok, mert úgy gondolom, hogy ez egy nem mindennapi győzelem volt. Tudjuk, hogy a Partizan Belgrád kerete változott. Én azt mondom, ettől függetlenül nagyon-nagyon komoly eredmény itt nyerni. Aki látta a mérkőzést otthon vagy olvasta az online közvetítést, tudja, hogy 5:3-as vezetésünk után min estünk át a harmadik negyedben. Ez emberfeletti volt. Nem szoktam soha a játékvezetőkkel foglalkozni, most sem akarok, de mondom, hogy ha valaki látta, az tudja, mi történt.

Nagyon lassú mérkőzés volt. Az ellenfél játéka néha már a durvaság határát súrolta. Kaptak is egy négyperces büntetést,  amiből nagyon jól jöttünk ki. Lőttünk egy ötméterest, két emberelőny-gólt, miközben nagyon jól védekeztünk. A négyperces hátrányban egyfolytában két centerrel akart játszani a Belgrád, de nagyon jól levédekeztük ezeket szituációkat. A végén még megpróbálták oda adni nekik a mérkőzést, kaptak egy kontrafaltot, úgy tizennégy mnásodperccel a vége előtt, ami - na mindegy, nem is kell ezzel foglalkozni. Aztán Korolija elmozdult, rálőtte, szerencsére ki tudtam védeni, vagy eltalált és így nyertünk. Úgy gondolom, ez egy borzasztó nagy siker, de menni kell tovább. Most két hétig könnyebb ellenfeleink jönnek. Készülünk és jön az Eger három hét múlva, őket megintcsak szeretnénk megverni hazai pályán, hogy újabb lépést tegyünk a végső sikerünk felé.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


KISS CSABA a vlv-nek:

- Azt hiszem, hogy az eredmény önmagáért beszél. Óriási fegyvertény, hogy túléltük a harmadik negyedben tapasztalt  iszonyatosan nagy nyomást. Utána persze a négyperces kiállítás rengeteget segített, de az, hogy a négyperces kiállításkor még pariban voltunk, mindent elmond. Elképesztően küzdöttünk! Mindenki, egytől, egyig. És nagyon boldogok vagyunk! Elvittük a három pontot, amit - megmondom őszintén - titkon reméltünk. Elhittük, hogy meg tudjuk csinálni, ez volt a kulcsa annak, hogy meg is csináltuk.

- A harmadik negyedben, amikor 5:3-ra vezettetek és zsinórban négy gólt kaptatok, az nem fogott meg benneteket lelkileg?

- Ez volt a meccs kulcsa! Hogy a 4:0-as széria közben sem roppantunk össze. Összeroppanhattunk volna, mert egy 5:3-as félidő után pikk-pakk lett 7:5 - nem ide. És az, hogy akkor nem roppantunk össze, vissza tudtunk jönni a meccsbe. Mindenki tudja, aki már játszott Belgrádban, hogy itt nyerni egy óriási fegyvertény.

- Elfáradtatok?

- Nagyon. Minden egyes játékos mindent kihozott magából, semmi nem maradt bennünk.

(Lejegyezte: Varga Bogi)


HEGEDÜS GÁBOR a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy Belgrádban nyerni mindenféleképpen nagy fegyvertény. Még annak fényében is, hogy tudjuk, ők valamennyire gyengültek. Ennek ellenére nagyon nehéz lesz innen elvinni bárkinek is a három pontot. Úgy mentünk ki, hogy az egymás elleni kétkapukból azért éreztük, hogy lehet keresnivalónk. Szerencsére a játékunkat végig tudtuk játszani, egy-két perc volt a harmadik negyed elején, amikor picit megfogtak minket, illetve talán a Belgrád is más fokozatba kapcsolt. Ott sajnos elmentek, de a végén szerencsére sikerült visszajönni, illetve volt az a brutalitás miatti négy perc, amiből szerencsére jól jöttünk ki.

Brusztos kis mérkőzés volt, néha forrtak az indulatok. Az elején sokat voltunk hátrányban - talán volt olyan pillanat, hogy 10 is volt a különbség a kiállítási arányt tekintve -, de azzal a négyperces kiállítással valamit visszakaptunk. Mutatja a csapat erejét, hogy tudtuk tartani a lépést és a végén képesek voltunk fordítani.


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- A harmadik negyedben beleszaladtunk abba a három-négy percbe, ami szerintem minden mérkőzésen van, ez egy hullámvölgy. A Partizannak van annyira jó csapata, hogy ezt ki is használja, de utána összeszedtük magunkat. Gondolom, nem árulok el nagy titkot, senkinek nem meglepetés, hogy Belgrádban azért elég nagy nyomás nehezedik mindenkire, minden téren, de végül igyekeztünk ezzel abszolút nem foglalkozni. Nem tudom, mennyi lehetett a kiállítási arány, de teljesen mindegy is, volt olyan, hogy egy támadáson belül négy emberünket állították ki, tehát érdekes meccs volt, helyenként kaotikus, de végül abszolút tudatosan, csupa szívvel játszva nyertünk. Mindenki többet tett bele, mint a maximum, mert hát ugye hiányoztak embereink, és ezért még nagyobb odaadással kellett pólózni. Le a kalappal mindenki előtt! Csak így lehet nyerni a Partizan ellen, és hát van még egy pár csapat, amelyet csak így lehet megverni. Úgy gondolom, hogy mi alkalmasak vagyunk erre is, és már meg is mutattuk, és még meg is fogjuk mutatni párszor. Ha információink nem csalnak – legutóbb ’99-ben az Újpestnek sikerült nyernie itt Belgrádban.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

Anélkül, hogy kisebbítenénk a szegediek szombat esti eredményének értékét, amennyire utána tudtunk nézni, legutóbb nem 1999-ben, hanem a 2003-4-es klubszezon csoportmérkőzésein győzött magyar csapat Belgrádban, s ez a Vasas volt. A Kásás Zoltán irányította piros-kékek a Bajnokok Ligájáról éppen Euroligára átnevezett torna főtábláján 8:5-re nyertek Kásás Tamás parádés játékával, négy góljával, valamint Steinmetz Ádám és Madaras 2-2 találatával Banjicán.

Az akkori Partizanban szerepelt a most is játszó Cuk, Korolija és Alekszics, s szintén játszott Radjen, Filip Filipovics, Pijetlovics és Avramovics.

Más időket éltünk, mint most, amit az is mutat, hogy a Vasas mindössze egy vereséget és egy döntetlent szedett össze a főtáblán, s csoportelsőként, simán jutott a negyeddöntőbe, maga mögé utasítva a Barcelonetát, az Olympiakoszt és az utolsó helyen zárt Partizant. A legjobb nyolc között két szoros meccsen, összesítésben 15:14-gyel maradt alul - a Domino-Honvéddal szemben.... A Final Fourt Budapesten rendezték meg, s a Dominó meg is nyerte, miután előbb 7:6-ra a Primorje Rijekát győzte le, majd a döntőben szintén 7:6-ra a Herceg Novit.




Eger-Vasas 5:8 (0:2, 4:1, 1:2, 0:3)

Eger, Bitskey uszoda, v.: Koganov (azeri), Simon (román)
Eger: Szécsi - Gerritse, Biros 2, Mezei, Hosnyánszky, Kovács G. Naganuma 1, Varga II. Zs. 2, Seman, Bunder, Bundschuh. Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 1, Katonás 2, Fazekas, Vörös, Kiss G. 1, Vámos 1, Drasko Brguljan 1, Fülöp 1, Steinmetz B., Takács B. 1, Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Gól - emberelőnyből: 1/11, ill. 3/8
Kipontozódott: Takács (32.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK (SportTV és vlv):

0:1 - Boskovics gólja


0:2 - Takács Bálint gólja


1:2 - Varga II. Zsolt első gólja


2:2 - Naganuma gólja


2:3 - Vámos gólja


3:3 - Varga II. Zsolt második gólja


4:3 - Biros első gólja, ötméteres


Szécsi védi Boskovics ötméteresét


5:3 - Biros második gólja


5:4 - Katonás első gólja


5:5 - Kiss Gergely gólja


5:6 - Fülöp Bence gólja


5:7 - Katonás második gólja


5:8 - Drasko Brguljan gólja


Kiss Gergely nyilatkozata


- Gratulálok Gergő! Foglald össze légy szíves, hogy mit láthattunk itt ma!


- Telt ház, ragyogó hangulat. Köszönöm szépen a szurkolóknak, az egrieknek és a Vasas-szurkolóknak, hogy ilyen jó hangulatot teremtettek. Köszönöm azt is, hogy az Eger ilyen jó ellenfél volt, jó meccset játszottunk, és természetesen örülök, hogy nyertünk. Ez egy fontos lépés volt, de a legelső lépés. Azt hiszem, hogy egy igazi vízilabda ünnep volt.

- Történt valami az első szünetben, ami megváltoztatta a játékotokat?

- Amikor 2:0 után ők lőttek négy gólt? Az ilyen szezon eleji meccseknél előfordulnak ilyen ingadozások. Reméljük, hogy ki tudjuk egyensúlyozni majd a formánkat, és el tudjuk osztani az erőinket, meg a figyelmünket a továbbiakban.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata

- Gratulálok, Viktor! Nagyon fontos győzelmet arattatok, hiszen idegenben nyertetek a Bajnokok Ligájában! Ez nagyon sokat jelenthet a végelszámolásban!

- Köszönöm szépen minden csapattársam nevében! Ahogy mondtad, nagyon fontos mérkőzés volt, és ami nagyon fontos, hogy három pontot zsebeltünk be az Eger otthonában, úgyhogy most boldogan mehetünk haza, és készülhetünk a következő rangadóra! Elemezzem a meccset?

- Igen. Azért voltak nehéz pillanatok. Az elején úgy nézett ki, hogy szépen kényelmesen, ügyesen, okos játékkal megléptek, viszont utána, a második negyedben történt valami. Megfordította a meccset az Eger!

- Igen, úgy alakult a meccs eleje, ahogyan elterveztük, okosan játszottunk, majd a második félidőben kontrából, meg egy másik megúszásból sajnos, azt mondom, hogy apró hiba, de végül is így is gólt ért, szóval a végére nagy hiba lett belőle! Két gyors góllal egyenlített az Eger, majd később át is vette a vezetést. Kicsit megilletődtünk ott, de mondhatom, hogy a csapat erejét mutatja az is, hogy 5:3-ról, idegenben fordítottunk. Azért hozzáteszem, hogy jelen pillanatban erősebb a keretünk - szerintem -, s volt két hiányzója is az Egernek, úgyhogy én vártam a három pontot. Elvártam magunktól a győzelmet. Ha nehézkesen is, de a végén hoztuk a meccset, megnyertük, és vihetjük haza a pontokat. Úgyhogy ennek nagyon örülök!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Vörös Viktor nyilatkozata

- Milyennek láttad a meccset?

- Jól indítottunk, elmentünk 2:0-ra az elején, utána talán kiengedtük kicsit a védekezésünkből, s az Eger lőtt zsinórban négy gólt. Aztán megint összekaptuk magunkat, talán észbe kaptunk, jól jött, korán jött, jókor jött ez a pofon. A végére megint összeállt a védekezésünk. Két negyed alatt kaptunk egy gólt, úgyhogy ha már az Újpest kikapott fociban, mi nyertünk itt, ennyi a vigaszom ma.

- Azért ez elég fontos volt, elég jól jött a Bajnokok Ligája első fordulójában. Idegenben nyerni, ez parádés nem?

- Igen, tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. Úgy jöttünk, hogy ha egy pont, akkor egy ponttal megyünk. Mindenképen pontot akartunk innen elvinni, most sikerült hármat, úgyhogy nagyon örülünk is és dolgozunk tovább, hogy még több pontunk legyen, több sikert érjünk el. Nagyon magasra tettük a mércét az Euroligában, úgyhogy eszerint dolgozunk és küzdünk tovább.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)

Egri oldalról a helyszínen, közvetlenül a mérkőzés után egyetlen játékost sem sikerült nyilatkozatra bírnunk.


A csoport

Olympiakosz-Vouliagmeni 9:8

Primorje Rijeka-Budva 12:8

B csoport

Mladost Zágráb-Vojvodina 14:9 (4:1, 3:4, 4:3, 3:2)

Spandau 04-Jug Dubrovnik 8:9 (1:3, 3:2, 3:2, 1:2)

D csoport

Herceg Novi-CN Marseille 13:7

Pro Recco-Spartak Volgográd 13:5 (2:1, 3:1, 3:1, 5:2)
Sori, v.: Dekto (angol), Goiljiain (szerb)
Ferla Pro Recco: Pastorino, Gitto, Madaras 1, Figlioli 2, Kásás 1, S. Sukno, Filipovics 2, Perrone 1, Pijetlovics 1, Zlokovics 1, Ivovics 2, Molina, Prlainovics 2. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Spartak Volgograd: Fedorov, Finajev, Askenov 1, Csesev 1, Panfili, Visnyakov, Stratan 1, Irisicsev,  Balasov 1, Lazarev, Lisunov, Agarkov 1, Ivanov. Vezetőedző: Vladimir Karabutov
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 4/5

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Kicsit döcögősen kezdődött a meccs, az oroszok nagyon figyeltek, hogy ne tudjunk lefordulni. Aztán szép lassan elmentünk és sok szép gólt lőve simán nyertük a meccset.


Eurokupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések

Savona-Honvéd 14:10 (5:2, 3:2, 3:2, 3:4)
Savona, v.: Franulovics (horvát), Kouretas (görög)
Savona:
Volarevics, L. Fulcheris, Damonte, Petrovics 2, E. Colombo, Rizzo 4, M. Janovics 5, Angelini, Bianco, Mistrangelo, Aicardi 1, G. Fiorentini 2, Zerilli. Vezetőedző: Andrea Pisano
Honvéd: Gergely, Jansik 1, Hangody, Mátyás 1, Salamon 2, Kovács P., Kovács R. 1, Szivós 1, Tóth M., Gór-Nagy, Angyal, Hárai 4, Lévai. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 7/16, ill. 6/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill: -
Kipontozódott: Gór-Nagy a második negyedben, Angyal a harmadik negyedben, Jansik és Mátyás a negyedik negyedben

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Sajnos nem úgy játszottunk, ahogy  elterveztük, nagyon-nagyon buta, gyermeteg hibákat követtünk el. Gyengén játszottunk, el kell ismernem, emiatt lett ez a négygólos különbség. Sajnos olyan gólokat kaptunk és olyan helyzeteket teremtettünk az ellenfélnek, amire előre felhívták a figyelmünket. Nagyon megnehezítettük ezzel a dolgunkat. A négy gól, én úgy gondolom, hogy a mai vízilabdában sok, a három egyfajta lélektani határ, a négy már sok, de nincs lehetetlen, ha ők tudtak győzni néggyel... Mi nagyon gyengék voltunk, és így nyertek néggyel ellenünk, akkor egy kis szerencsével akár még lehet keresnivalónk a Kőér utcában, a visszavágón. Ehhez mindennek össze kell jönnie, de hát úgy szokták mondani, hogy a remény hal meg utoljára.,..

A nyolcaddöntő visszavágója november 9-én, 18:30 órakor lesz a Kőér utcában.

Panathinaikosz (görög)-Panioniosz (görög) 6:8

Sintez Kazany (orosz)-Chios (görög) 11:8 (0:0, 3:2, 5:3, 3:3)

Nagyvárad (romániai)-Crvena Zvezda (szerb) 9:9 (3:2, 2:1, 2:3, 2:3)

Medvescsak Zágráb (horvát)-Dinamo Moszkva (orosz) 12:11

Mornar Split (horvát)-Posillipo (olasz) 4:7 (1:1, 2:0, 0:3, 1:3)

Schuurman Borculo (holland)-CN Sabadell 5:10 (0:2, 2:3, 2:1, 1:4)

Október 23., vasárnap

17.00 SZOLNOKI DÓZSA KÖZGÉP-Sturm Csehov (orosz)
v.: Bender (német), Vlasics (horvát)

A belépés ingyenes.

Terveink szerint a vlv-n élőben közvetítjük a mérkőzés alakulását.

2 régi hozzászólás

ms hozzászólása
ms34386
2011.10.23. 08:22

GRATULÁLOK A SZEGEDNEK!

danielecske hozzászólása
2011.10.22. 22:03

Ez nem semmi főleg Papesz nélkül! Hatalmas eredmény!Gratuláció!