FACEBOOK

BL-főtábla - program és előzetes

BL-főtábla - program és előzetes
hozzászólás, 2011.10.21.

Szombat este egy időben mutatkozik be a Bajnokok Ligája főtábláján a három magyar csapat. Előzetesünkben Nagy Viktor, Szécsi Zoltán és Török Béla nyilatkozik az esélyekről.

Bajnokok Ligája, főtábla, 1. forduló, 2011.10. 21., szombat (időpontok helyi idő szerint)

C csoport

20.00 Partizan Belgrád-SZEGED-BETON (RTS2, vlv és vodapolo)
V.: Tkacsenko (orosz), Taylan (török)

BEMUTATJUK A PARTIZANT

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Nekimegyünk a Partizannak, mindenféleképpen győzni szeretnénk! Ennek megfelelően készültünk a héten, kétkapuztunk a Szolnokkal és a Debrecennel. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, a Belgrádot hazai pályán megverni nem egyszerű feladat, de elhatároztuk, hogy idén minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy megnyerjük. Tudjuk, hogy a kupasorozat címvédői, jó csapat, de talán már nem annyira, mint tavaly. Ráadásul mi is erősek vagyunk! Egyébként játszottunk velük néhány hete, még a sorsolás előtt, tudjuk, hogy milyenek, hogy alapvetően mit játszanak. Videóztunk is a kétkapuk alatt, aztán kielemeztük őket. Szombat reggel utazunk és meccs után már jövünk is haza. Háromesélyes a találkozó, bármi benne lehet, minden forgatókönyvre felkészülünk, de szeretnénk, ha meccs után nem lennének boldogok...

- Hogy tudjátok pótolni az eltiltott Papeszt?

- Papesz pótolhatatlan! :-) Komolyra fordítva: így minden játékosnak bele kell tennie még 20-25 százalékot. Pepe sem fog tudni játszani, ami tovább gyengíti a centerjátékunkat. Lehmann, Kunac, Turzai, Hegedüs járkál majd be centerbe, s nagyon reméljük, hogy a Belgrád, tudva Papesz eltiltásának tényét, emiatt egy kicsit elbizakodott lesz és beleesik ugyanabba a hibába, mint a Rijeka, akiket szintén Papesz nélkül vertük meg a végén.

20.00 ZF-EGER-TEVA-Vasas-UNIQA (Sport1, vlv és vodapolo)
V.: Koganov (azeri), Simion (román

A belépő ára 1500.- forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000.-

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Nem sok információnk van az átalakult Egerről, de talán még magunkról sem, hiszen eddig csak könnyű mérkőzésünk volt ebben a szezonban. 20:5-ös eredmények mellett nem lehet következtetéseket levonni a játékról, most derül majd ki, hogy tulajdonképpen milyen állapotban vagyunk. Mindkét csapatnak fontos ez a mérkőzés, elég kiegyenlített a csoportunk, négy, majdnem egyforma csapatról van szó, úgyhogy az Egernek és nekünk is nagyon fontos a bemutatkozás.

Nem számítok könnyű mérkőzésre, de bízom a győzelmünkben. Hál' istennek nincs se betegünk, se sérültünk, tudom, hogy az Egerben lesznek hiányzók, s ezúton szeretnék Bencének jobbulást kívánni!

SZÉCSI ZOLTÁN a vlv-nek:

- Készülünk. Úgy gondolom, hogy aki otthon botlik, nagyon megnehezíti a saját dolgát a továbbjutás szempontjából. Ebben a nagyon kiélezett csoportban itthon mindenképpen nyernünk kell, ha esik, ha fúj... Biztos vagyok benne, hogy a közönségünkre számíthatunk.

Ami magát a meccset illeti, hatalmas harcra számítok, talán nem lesz jó játék, de borzasztó nagy küzdést várok. Bence biztos nem szerepel, Kevin pedig a pánamerikai játékokon erősíti Kanadát, a többiek mind egészségesek és játszanak.


A csoport

18.00 Olympiakosz (görög)-Vouliagmeni (görög)

20.15 Primorje Rijeka (horvát)-Budva (montenegrói)
(Az egyik játékvezető Madarasi Attila)

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Itthon megadhatjuk az alaphangot - jó és rossz irányba is. Remélem, hogy sikerül hoznunk ezt a meccset és akkor kicsit fellélegezhetünk, mert kemény széria elé nézünk. Korántsem kecsegtető a helyzet sajnos... Tartózkodnék a panaszkodástól, csak tényszerűen mondom, hogy nem vagyunk teljesek, sajnos úgy néz ki, hogy Dani után egy időre Baracsot és Frankovicsot is elvesztettük, Muslimnak is fáj a könyöke, hiányzik még Tiskivski is, úgyhogy nagyon kevesen vagyunk...


B csoport

18.00 Mladost Zágráb (horvát)-Vojvodina (szerb)
(Az egyik játékvezető Fekete Balázs)

19.00 Spandau 04 (német)-Jug Dubrovnik (horvát)


D csoport

17.30 Herceg Novi (montenegrói)-CN Marseille (francia)
(Az egyik játékvezető Juhász György)

20.30 Pro Recco (olasz)-Spartak Volgográd (orosz)

KÁSÁS TAMÁStól egy mondatot kértünk a meccs vlv-s előzeteséhez...:

- Ma ismét gyönyörűen süt a nap, remélem, tartja magát holnapig.