FACEBOOK

Jadranska Liga - eredmények

Jadranska Liga - eredmények
hozzászólás, 2011.10.05.

Mindkét magyar érdekeltségű csapat győzött az adriai bajnokság harmadik fordulójában. A Rijeka a címvédőt verte, a Pro Recco pedig komoly rangadót nyert Dubrovnikban, a meccs legeredményesebb játékosa Madaras Norbert volt.

Jadranska Liga, alapszakasz, 3. forduló

Jug Dubrovnik-Pro Recco 7:10 (0:2, 4:3, 2:3, 1:2 )
Dubrovnik, v.: Margeta (szlovén), Stampalija (horvát)
Jug Dubrovnik: Vican - Vranjes 1, Sutics, N. Janovics 1, Pavlovics, Markovics, Buslje 1, Karacs 1, Dobud 2, Percsibnics, Goreta 1. Vezetőedző: Elvis Fatovics
Pro Recco: Pastorino - Burics, Madaras 3, Figlioli, Kásás, Felugo 1, F. Filipovics 2, Perrone, Pjetlovics 2, Figari 1, Sukno, Molina, Prlainovics 1, F. Lapenna. Vezetőedző: Pino Porzio
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -

Dubrovnikban nagyon készültek a mérkőzésre, kedden külön sajtótájékoztatót tartottak és kérték a város vízilabdaszurkolóit, hogy minél nagyobb számban menjenek ki a világ legjobb csapata elleni meccsre. A felhívás nem maradt hatástalan, mintegy kétezer néző a régi időkre emlékeztető hangulatot teremtett a lelátón.

A meccs legeredményesebb játékosa a Recco kapitánya, Madaras Norbert lett és mindenképpen fontos hír, hogy a kisebb betegségből felépült Kásás Tamás ismét játszott.

VLV-VIDEÓ:


Madaras-gól Dubrovnikból




MADARAS NORBERT a vlv-nek:


- Jó kemény meccs volt, elmentünk az elején 4:0-ra, majd 5:1 is volt, nagyon meg voltak lepődve, sorra lőtték a kapufákat. Jól védett a második számú kapusunk, aki ugye Tempestit helyettesíti. Aztán megtorpantunk, ők kaptak egy-két ítéletet, s ebben az időszakban mi lőttük a kapufákat. Feljöttek 6:6-ra, de akkor összekaptuk magunkat, úgyhogy jól alakult. Igazi kemény meccs volt, mondhatjuk, hogy az ilyen meccsek miatt játszunk a Jadranska Ligában. Sok néző volt - és az itt szokásos játékvezetés. Két hasonló csapatnál nyilvánvalóan túlzás egy ilyen kiállítási arány, de éppen ezt akartuk, hogy az ilyesmihez hozzászokjunk, hogy könnyebben el tudjuk viselni. Tavaly ezek hiányoztak ahhoz, hogy a végén ne az legyen, ami lett... Úgyhogy bár messze még a vége, nem is akarom túlértékelni ezt a győzelmet, az ilyen meccsek szerintem nagyon jót tesznek nekünk. Eddig egyébként kétszer voltam itt, mind a kétszer kikaptunk, azt hiszem egy-egy góllal. Most igyekeztünk nagyon, felszívtunk magunkat, jó hangulat is volt a sok néző miatt.

- Hogy volt a három gólod?

- Volt egy 5:4-es megúszás, egy emberelőny, meg egy átlövés.

- Köszönöm szépen, gratulálok!


Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi 9:6 (3:2, 2:1, 3:2, 1:1)
Rijeka, v.: Rak, Vlasics (mindkettő horvát)
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 1, Frankovics 1, Muslim 1, Jelaca 1, Tiskivski, Baracs 1, Setka 1, X. Garcia 2, Radics, Buljubasics 1. Vezetőedző: Zoran Roje
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics 3, Sarics 1, Tesanovics, Vidovics, Latinovics, Banicsevics, Gojkovics, Premus 1, Subotics, Beltrame, Tomasevics, Kandics, Krizman 1. Vezetőedző: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 2/13, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -


Varga Dénes nyilatkozata

- Szia Dumi, gratulálok! Megvertétek a címvédőt és azt is látom, hogy egy negyedet sem vesztettetek el, úgyhogy ez így elég simán tűnik. Hogy volt?

- Köszönöm szépen. Igen, végül is kiegyensúlyozott volt a játékunk, bár nem érzem az idei Herceg Novit olyan jónak, mint a tavalyit. Az edzőjük ugyanaz, de azért az alapanyag, akikkel dolgozik nem olyan erős, mint tavaly, sok a fiatal játékos.

- Egy kicsit, mintha kevés emberelőnyt lőttetek volna be, 13-ból kettőt.

- Igen? Éreztem, hogy folyamatos kapjuk, ők pedig nem és kicsit úgy éreztem, hogy megkapjuk a hazai pályát. Valahol reálisak voltak, hiszen nekik nincsen vérbeli bekkjük, csak egy, aki tavaly nálunk a harmadik számú volt, tőlünk ment oda. Így azt kell mondjam, hogy ezek jogos ítéletek voltak. Az már szomorúbb, hogy keveset lőttünk be, de legalább tudtuk akciógóllal pótolni.

- Neked hogy ment, egy gól?

- Egy gólt lőttem, az elején. Igazából ez az egy lövésem volt az egész meccsen. Valahogy nem jött össze helyzet, de legyen mindig így, hogy sokan lőjük a gólokat. Azt hiszem csak Xavi duplázott, nyertünk és az a lényeg, jól ment mindenkinek egyébként.

- Ezt a meccset gondolom, hogy "oda kalkuláltátok", de mi lesz szombaton Dubrovnikban?

- A Dubrovnik otthon mindig jóval erősebb, nem véletlenül ikszeltek Herceg Noviban, szombaton. Meglátjuk, hogy mennyit gyengült vagy éppen erősödött, de szerintem inkább gyengült a Dubrovnik tavalyhoz képest. Azért bizakodó vagyok, de mondom Dubrovnikban nem könnyű nyerni.

- Dani ott volt a meccsen?

- Igen, Dani lejött, örültek neki a srácok és az edzők.

- Az orvos is...?

- A csapatunk orvosa nem tehet erről, ami történt, mert Dani egy professzorhoz ment, akinek a csapathoz igazán nincs köze. Ő mondta, hogy semmi baja nincsen Daninak és azóta ez az orvos is kifejezte, hogy nagyon sajnálja, hogy ez így történt. Ez van, ezen már túl kell lépni, el kell fogadni, hogy hosszabb lesz a felépülés, mint amilyen lehetett volna, ha az az orvos kicsit... "többet tesz hozzá".

- Maradandót alkot… :-)

- Igen.

- Nagyon szépen köszönöm és beszélünk a szombati meccs után.


- Én is köszönöm és minden jót.

(Lejegyezte: Tina)


További eredmények:

Mornar-Jadran Split 14:6 (2:0, 3:1, 3:2, 6:3)

Primorac Kotor-Sibenik 7:6 (3:3, 0:2, 1:0, 3:1)

Mladost Zágráb-POSK 18:8 (4:1, 6:0, 2:1, 6:6)
(Radu, Udovicsics, Mallarach 4-4, Milakovics 3)

Rokava Koper-Medvescsak 6:14 (3:5,1:2,1:2,1:5)

A Budva szabadnapos volt.