FACEBOOK

Vasas-Honvéd - vérhas miatt elmarad!

Vasas-Honvéd - vérhas miatt elmarad!
hozzászólás, 2011.10.02.

Döbbenetes hírt kaptunk vasárnap este: elmarad a hétfő estére tervezett Vasas-Honvéd bajnoki mérkőzés. A Honvéd valamennyi játékosának székletmintát kell adnia, ugyanis erős a gyanú, hogy a tbiliszi Eurokupa-selejtezőről vérhas-fertőzéssel jöttek vissza Magyarországra!

Mint megírtuk, a Honvéd csoportelsőként végzett az elmúlt hétvégén az Eurokupa tbiliszi selejtezőtornáján. Gergely Pistáék már a sorsolás után, a helyszín megismerésekor aggályuknak adtak hangot, hiszen tavaly is Tbilisziben játszottak és nem úszták meg csúnya fertőző betegség nélkül.

A kór most is elkapta a fél csapatot, pedig a mieink immár felkészülten utaztak, alig ettek valamit a "hivatalos" étkezéseken, pálinkát is vittek magukkal, hogy fertőtlenítsék a gyomrukat. Ennek ellenére többen megbetegedtek, s az egyhetes itthonlét után is jócskán érzik a betegség következményeit.

A Honvéd csapatával egy szállodában laktak a hollandok, akik ki sem tudtak állni az utolsó tbiliszi meccsre, mert gyakorlatilag nem maradt egészséges játékosuk. Hollandiában elkészültek a tenyészetek, s megállapították, hogy a vízilabdázók egy kis vérhast "szedtek össze". Az EU-n belüli kötelező információszolgáltatás jóvoltából a magyar hatóságok vasárnap szereztek tudomást a történtekről, s így az ÁNTSZ képviselői megjelentek a Kőér utcában, a Honvéd vasárnap esti edzésén. Közölték, hogy hétfőn reggel minden, Tbilisziben járt pólósnak székletmintát kell adnia.

Természetesen ilyen körülmények között szó sem lehet a hétfő estére tervezett Vasas-Honvéd örökrangadó lejátszásáról. Sőt. Veszélybe kerülhet a jövő hét végi budapesti Eurokupa-torna is. Ugyanis ahhoz, hogy a betegeket gyógyultnak nyilvánítsák, egymásután két "negatív" székletmintát kell produkálnia - mindenkinek.

Késő este Gergely Istvántól, a Groupama-Honvéd csapatkapitányától kértünk egészségügyi helyzetjelentést.

- Megkezdődött a vizsgálat, s az uszodában megjelent szakemberek azt mondták, hogy ezt komolyan kell venni. Nagy valószínűség szerint ugyanaz a bajunk, mint a hollandoknak, mert egy szállodában is voltunk. Eredmény nincsen még, tehát nem mondhatják 100 százalékosan, 24 óra kell ahhoz, hogy biztosat lehessen tudni.

- És hogy érzitek magatokat?

- Rosszul. Salamon Feri most, a Kaposvár ellen volt vízben először. Pufi krumplit és rizst eszik már nagyon régóta, hogy ne menjen a hasa. Legrosszabbul Kovács Robi volt. Kint egyébként már hárman-négyen lázasak voltak, pedig állítólag ennek a betegségnek két hét is lehet a lappangási ideje, utána jöhet elő. Hangody Laci azt mondta, hogy rajta ma jött ki, legalább tízszer volt WC-n. Mindenkinek vannak görcsei, ami arra utal, hogy várhatóan nem fog javulni a helyzet még egy darabig.

- És a hollandoknál az már bebizonyosodott, hogy vérhas?

- Igen, és közülük hárman benn is vannak még a kórházban. Ők kevésbé bírják, nyugatabbra vannak mint mi, valószínűleg ezért jártak rosszabbul.

- Ki döntött a hétfői meccs halasztásról? Ti jelentettétek a történteket a szövetségnek?

- Igen.

Pesti humor

A hír futótűzként terjedt el az interneten. Nem sokat kellett várni az első reakciókra. Vasas-játékosok és piros-kék szurkolók egyaránt lecsaptak a lehetőségre:
"Fosnak tőlünk!" - olvastuk három különböző verzióban egy órán belül.

Magyarország! Így szeretlek! :-)

- Van már új időpont?

- Még nincs. Sőt, nem tudjuk, milyen kihatással lesz a dolog a jövő hét végére tervezett Eurokupa-selejtezőtornára, amit mi rendeznénk a Kőér utcában.

- Akkor már csak annyi a kérdésem: mit üzensz a LEN-nek?

- Ha lehet, akkor ne kelljen legközelebb Tbiliszibe mennünk, vagy esetleg ők, (a LEN-tisztségviselők) tartsanak ott egy konferenciát, és beszéljék át ezt a dolgot. Elég három nap. Mi tavaly más szállodában voltunk, ott is ugyanez történt, és kértük is, hogy ha lehet, ne kelljen már visszamenni. Visszaküldtek. Most idén ugyanaz történt mint tavaly, sőt, még sokkal rosszabb, és mindegy, hogy hány csillagos a szálloda, ugyanazt kapod el, hiába vigyázol. Annyira nem örülök ennek az egésznek, mert például szerettük volna ezt a Vasas-meccset a héten lejátszani. Mindenképp jó lett volna a hétvégi meccsek miatt is, hogy végre egy nagyon erős csapattal tudjunk játszani. Nem tudjuk hogy mi lesz ha ha pozitív lesz az eredmény. Most akkor karanténba zárnak minket, vagy mi lesz? A LEN-nek üzenem – ha olvassák a VLV-t -, hogy menjenek oda ezt megtárgyalni, akár minden évben mehetnek, ha jól esik nekik. És ha lehet, akkor jövőre ne utazzon egy magyar csapat se, sőt esetleg más se menjen oda selejtezőt játszani.

- Mielőbbi jobbulást kívánunk a betegeknek!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)

2 régi hozzászólás

Rolling hozzászólása
Rolling34296
2011.10.03. 16:21

Borzasztó nagy gondok vannak a vízilabdában minden szinten. Régi igazság, hogy a fejétől büdösödik a hal, ez most a LEN esetében is bebizonyosodott. Nem foglalkoznak a legfontosabbal, a SPORTTAL. Csak az egyéni érdekek számítanak. A Honvédnak (és a hollandoknak) jobbulást!

balzs hozzászólása
balzs34293
2011.10.03. 15:39

Jobbulást!