FACEBOOK

Vodafone OB1 - eredmények

Vodafone OB1 - eredmények
hozzászólás, 2011.10.01.

A Vodafone OB1 nyitófordulójának eredményei. Az OSC-Eger és a Debrecen-Szeged meccs összes gólja.

Vodafone OB1, alapszakasz, első forduló

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE

Kedden játszották:

Szentes-Szolnok 7:9 (2:3, 1:2, 2:3, 2:1)

Október 1., szombat

Kaposvár-Honvéd 6:14 (1:5, 0:2, 4:5, 1:2)
G.: Verac Blaz 2, Juhász-Szelei, Balogh Z., Bakó, Papp G., ill. Salamon, Hárai 3-3, Gór-Nagy, Szivós 2-2, Angyal, Tóth M., Jansik D., Mátyás

PVSK-Vasas 10:13 (2:5, 1:2, 3:4, 4:2)
G.: Hoppál G. 4, Bóbis 2, Hangay R., Müller, Lukács, Soós, ill. Boskovics 4, Vámos, Katonás 2-2, Vörös, Kiss G., Fazekas, Drasko Brguljan, Steinmetz Á.


Wilhelm Tamás-képek


BVSC-FTC 8:9 (3:2, 1:2, 1:3, 3:2)
G.: Borsós 4, Deme, Keresztes 2-2, ill. Varga I. Zs., Czigány 3-3, Paján 2, Illés


BVSC-FTC - Telesport-tudósítás


Debrecen-Szeged 7:9 (4:4, 1:3, 1:0, 1:2)
G.: Misics 3, Létay 2, Varga T., Bugajcsuk, ill. Molnár T. 4, Kayes, Kiss Cs. 2-2, Younger

VIDEÓK (SportKlub Televízió):

0:1 - Kiss Csaba első gólja

0:2 - Molnár Tamás első gólja


1:2 - Misics első gólja


1:3 - Molnár csavargólja


2:3 - Létay első gólja


3:3 - Bugajcsuk gólja


3:4 - Kayes első gólja


4:4 - Misics második gólja


4:5 - Molnár Tamás harmadik gólja


5:5 - Misics harmadik gólja


5:6 - Molnár Tamás negyedik gólja


5:7 - Younger gólja


6:7 - Varga Tamás gólja


6:8 - Kiss Csaba második gólja


6:9 - Kayes második gólja


7:9 - Létay második gólja


Varga Tamás nyilatkozata


- Nem kell túl elégedetleneknek lennetek, hiszen azért voltak bíztató jelek, főleg a védekezésben. Viszont voltak - gondolom - olyanok is, amiket javítani kell. Milyen volt ez az antré?

- Én azt gondolom, hogy végig pariban voltunk, és egy nagyon jó mérkőzést láthattak a tévénézők, és azok, akik kilátogattak ide, ebbe a gyönyörű szép uszodába.

- Gondoltad, hogy ilyen sokáig szoros lesz?

- Én azt gondoltam, hogy döntetlenre tudjuk hozni, 7:6-nál volt egy ítélet, nem láttam, hogy mennyire volt víz alatt az a labda, amit centerből belőttem. Az szerintem egy nagyon fontos momentum volt, hogy 7:6 után 8:6 lett, és nem 7:7. Azt a gólt nem adták meg a játékvezetők, lehet, hogy víz alatt volt, nem tudom, vissza fogjuk nézni. Az egy kulcsmomentum volt, mert hogyha ott 7:7-re fordítunk, akkor azért nem biztos, hogy szétszakad, pláne nem két gólra vagy három gólra a mérkőzés.

- Érdekes, amit mondasz, mert pont ebben a periódusban lehetett azt érezni, hogy nem viszi be a végső döfést a Szeged. Tehát te is úgy érezted, hogy azért ott még lehet keresnivaló?

- Én egyáltalán nem érzetem azt, hogy alárendelt szerepet játszottunk volna, bár természetesen a Szeged volt ennek a mérkőzésnek az esélyese, már csak azért is, mert a költségvetésük háromszor akkora, mint a miénk. De ez nem mindig jelenti azt, hogy a nagyobb költségvetésű klub nyer. Azt gondolom, hogy a mai mérkőzés is nagyon jó példa arra, hogy ha szívvel-lélekkel játszunk, és egy ilyen jó edzőnk van, aki tényleg nagyon jól felkészítette ezt a csapatot, akkor azért abszolút pariban tudunk maradni. Én úgy érzetem, hogy ezen a mérkőzésen a döntetlen lett volna igazságos, semmiképpen sem éreztem, hogy mondjuk három gól különbség lenne a két csapat között. Nem azért, mert én lőttem azt a gólt, a szituációt emelném ki, hogy ott megfordulhatott volna, átbillenhetett volna ilyen "X-szagúra" a mérkőzés.

- Reméljük, hogy majd nektek is lesz úgymond szerencsétek, viszont meg tudjuk mutatni azt a jelenetet, érdemes megnézni és kérlek, hogy kommentáld….

- Tulajdonképpen ennél a szituációnál természetesen víz alatt volt a labda, de Baksa Laci keze volt fölül. Tehát hogyha most ezt víz alattinak ítéli meg a játékvezető és azért nem adja meg a gólt, akkor ötméteres, mivel a kapus keze volt fölül, és ha a kapus leviszi a víz alá a labdát, akkor ötméteres. Tehát vagy ötméteres, én azt gondolom, vagy elengedjük és gól. Én így láttam.

- Köszönjük neked, hogy így ecsetelted ezt a kis jelenetet és akkor így általánosságban…Ebben a városban a sport működik, ezt tudjuk. A labdarúgás is, a kézilabda is ugye láthattuk, szép sikereket ért el. Úgy látom, hogy a vízilabdával sem lesz gond. Olyan szempontból sem, hogy van néző. Anélkül egy sport - valljuk meg őszintén -, sokat nem ér. Ebből ki lehet indulni és gondolom, hogy abból is, hogy – ahogy te is mondtad - van egy jó edzőtök, most alakul egy jó kis csapat, mennyi idő kell ahhoz, hogy valóban megmutassátok?

- Hát igazándiból pénz kell hozzá. Természetesen pénz kell minden csapatépítéshez és jó szakmai háttér. Itt, azt gondolom, hogy a szakmai háttér abszolút adott, ehhez most már csak a városnak kell egy kicsi támogatást hozzátenni. Ez egy nagyon nagy város, egyetemi város, rengeteg néző van kint a mérkőzéseken, vannak szponzorok. Majd csak felkeltjük az érdeklődésüket és esetleg a focin kívül még egy másik férfi csapatsportot is sikerre akarnak vinni Mert a hely adott, a szakmai háttér adott, egy kicsivel talán hogyha több pénzünk lenne, akkor biztos, hogy fel tudnánk venni az első öt csapattal is még jobban a harcot. Azért a kispadunk még elég rövid, ugye én tulajdonképpen négy negyedet töltöttem a vízben végig, azért nem olyan egyszerű már nekem végigjátszani négy negyedet. Nem lehetetlen feladat, meg amilyen munkát végzünk, az tényleg alap arra, hogy végig tudjam játszani a mérkőzést, de elég nehéz cseresor nélkül. A Szegedben két-három-négy játékosok potyogtak a vízbe folyamatosan. De nem csak a Szegednél, hanem az élvonalbeli csapatoknál is így van. De azért tudják megtenni, mert nem ekkora a költségvetésük, mint a miénk.

- Az illetékesek remélem figyeltek, köszönöm, hogy mindezt elmondtad.

(Lejegyezte: hohlzsofi)



Molnár Tamás nyilatkozata

- Azt szokták mondani, hogy nem mindegy ugye a kezdet, nem mindegy, hogy kezdődik el egy bajnokság. Ez jól kezdődött. Neked meg kiváltképpen.

- Így igaz. Köszönjük szépen. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. De azt kell, hogy mondjam, hogy első mérkőzés után három pontot hazavinni Debrecenből - idén nem lesz ez rossz eredmény. Ezt meg fogjuk majd látni. Tavaly beleestünk abba a hibába, hogy talán egy kicsit őket lebecsülve jöttünk a Debrecen elleni mérkőzésre és csak az utolsó negyedben tudtuk eldönteni a javunkra. Idén nem így volt. Sajnos azokban a helyzetekben, amikor a mérkőzést igazából a javunkra tudtuk volna fordítani 7:5-nél, 8:6-nál, a helyzetek kimaradtak és lett egy kétgólos győzelem az esetleges 4-5 gólos  helyett.

- Ez esetleg megbosszulhatja magát? Zoli (a szakértőnk) arról beszélt, hogy egy komolyabb csapat ellen becsúszhat itt egy egyenlítés vagy esetleg fordíthatnak.

- Ez így igaz. De minden mérkőzés más. Ez volt a szezon első meccse. Új csapattal, új edzővel, mindenféleképpen volt egy teher a csapaton. Különösen idegenben, egy feltörekvő Debrecen ellen játszani, akik nagyon komoly munkát végeznek. Én azt gondolom, hogy egy nagyon komoly erőt fognak az idén képviselni. Nagyon örülünk a győzelemnek, még hogyha csak kétgólos is volt. Elvittük a három pontot, ez volt  a legfontosabb.

- Gratulálok! Legyen ez a végszó.

- Nagyon szépen köszönjük!

(Lejegyezte: P. K. T.)


OSC-Eger 5:9 (2:2, 0:2, 2:3, 1:2)
G.: Galambos, Bencz, Zentai, Cseh A., Benczur, ill. Bundschuh, Naganuma, Kovács G. 2-2, Chilkó, Gerritse, Mezei

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Benczur gólja,ötméteres


1:1 - Naganuma első gólja


2:1 - Cseh gólja


2:2 - Kovács Gábor első gólja


2:3 - Mezei gólja


2:4 - Kovács Gábor második gólja, csavargól


2:5 - Bundschuh első gólja


3:5 - Zentai gólja


4:5 - Bencz gólja


4:6 - Gerritse gólja


4:7 - Naganuma második gólja


5:7 - Galambos gólja


5:8 - Bundschuh második gólja


5:9 - Chilkó gólja

Címkék:
eredmények

1 régi hozzászólás

oszlej hozzászólása
oszlej34291
2011.10.02. 14:15

Varga Tamástól \"Tulajdonképpen ennél a szituációnál természetesen víz alatt volt a labda, de Baksa Laci keze volt fölül.... \" Nem lenne ilyen vita, ha minden játékos, mindkét kezén a sapka színével megegyező csuklópánt lenne. Segítve ezzel is a játékvezetést.