FACEBOOK

FTC-Eger 11:13

FTC-Eger 11:13
hozzászólás, 2011.09.28.

Egész jó kis meccset láthatott a népligeti uszoda közönsége kedden este. Az Eger nyert a Fradi ellen a második bajnoki fordulóból előrehozott mérkőzésen, de a mai FTC-nek igazán nincs miért szégyenkeznie.

Vodafone OB1, alapszakasz, előrehozott mérkőzés a második fordulóból

FTC-Eger 11:13 (1:3, 5:4, 2:4, 3:2)
Népliget, v.: Csanádi, Vojvoda
FTC: Kostrov - Székely, Czigány 2, Varga Zs. 1, Kincses 2, Paján 4, Sántavy. Cs.: Illés, Sánta, Deutsch 2, Szöllősi, Korényi, Polovic. Vezetőedző: Ambrus Tamás
Eger: Bisztritsányi - Mezei 3, Hosnyánszky 1, Naganuma 1, Varga II. Zs. 1, Bundschuh 2, Biros 1. Cs.:
Gerritse, Bátori 1, Kovács G., Seman 1, Chilkó 2. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 6/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Sántavy

Az Eger gyorsan elhúzott, már 6:2-re vezetett, de a lelkes hazaiak 7:7-nél egyenlítettek. Ekkor újra háromgólos előnyre tettek szert a vendégek, s a Fradi ekkor sem adta fel: 10:11 is volt a negyedik negyedben.


André László-képek


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Varga II. Zsolt gólja


Bisztritsányi véd


1:1 - Kincses első gólja


1:2 - Mezei első gólja


1:3 - Naganuma gólja


1:4 - Biros ejtésgólja


2:4 - Kincses második gólja


2:5 - Hosnyánszky gólja


2:6 - Chilkó első gólja


3:6 - Varga Zsolt gólja


4:6 - Paján első gólja


4:7 - Seman gólja


5:7 - Paján második gólja


6:7 - Deutsch első gólja


7:7 - Paján harmadik gólja


7:8 - Chilkó második gólja


7:9 - Mezei második gólja


7:10 - Bundschuh első gólja


8:10 - Czigány első gólja


8:11 - Bátori gólja


9:11 - Deutsch második gólja


10:11 - Czigány második gólja


10:12 - Mezei harmadik gólja


10:13 - Bundschuh második gólja


11:13 - Paján negyedik gólja



Varga Zsolt nyilatkozata


- Zsolt, annak ellenére gratulálok, hogy a mai meccsen kikaptatok, mert nagyon keményen küzdöttetek! Kétszer a reményt is visszahoztátok, de a vége nem sikerült. Hogy értékeled a mai meccset?

- Megmondom őszintén, hogy én is nagyon örülök neki, az elmúlt hetek alapján nekem is kicsit váratlan volt, amit nyújtani tudtunk, még az előző héten is, a kupában. Nagyon jó volt a játék, örülök neki nagyon! Remélem, hogy tudunk tovább építkezni, körülbelül egy ilyen szintről, egy ilyen biztonsági játékból kell kiindulni, hogy jól játszunk elöl-hátul. Szép lassan kell építkezni és egyre jobbnak lenni.

- Hogy látod a Fradi helyzetét? Miben lehet reménykedni ebben az évben, milyen helyezésben?

- Megmondom neked őszintén, hogy ebben az évben magunk között tényleg az volt az elsődleges cél: biztosítsuk azt, hogy az első osztályban bennmaradunk. Nyilvánvaló, ahogy megyünk előre, úgy látjuk majd, hogy milyen erővel rendelkezünk, mire vagyunk képesek. Ebben a pillanatban ezt nagyon nehéz megmondani, mert úgy állt össze a Fradi, hogy 13 játékos 13 helyről. És ezért ezt most nagyon nehéz "kategorizálni". Én most azt mondom, hogy ha tényleg magabiztosan hozzuk azokat a mérkőzéseket, amelyek ugye a mi színvonalunkon vannak ebben a pillanatban, akkor én már nagyon örülök, és ha esetlegesen a nagyokat így meg tudjuk szorítani, egyszer-egyszer valakit megcsípünk, az lenne a hab a tortán.

- Nagyon sok a fiatal most a csapatban. Foglalkozol velük, tanítgatod őket?

- Persze! Igazából nekem már ez a feladatom, hogy őket egy kicsit tényleg összeszedjem, tanítgassam, "vízbe, játékba állítsam". Persze, még azért sokat is kell játszani, de alapvetően ez lenne igazából a feladat, őket fölhozni a jövőre!

- Köszönöm szépen, és nagyon jó szezont kívánok!


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Székely Bulcsú nyilatkozata


- Csucsu, az első kérdés az, hogy milyen érzés a Népligetben játszani?

- Hát..., nekem ez a hazai pálya! Ez volt a hazai pálya sokszor akkor is, amikor nem itt játszottam. Annyi emlék köt ide, meg olyan sok motiváció, annyi barát, hogy itt öröm, tényleg öröm, nekem mindig öröm játszani!

- Milyen az új Fradi?

- Ez egy alakuló csapat. Nagyon-nagyon az út elején járunk, és az út eleje nem azt fogja jelenteni, hogy fél év múlva már elérjük azt, amit akarunk. Gyakorlatilag az alapoktól kellett most kezdeni, újjáépíteni ezt a Fradit. Én úgy gondolom, hogy a legeslegfontosabb célunk idén az lesz, hogy egy szerethető, és nagyon-nagyon nagy szívvel játszó Fradit lássanak, akik kijönnek hozzánk. Azt azért mindenki tudja, hogy ha megnézzük a csapatokat, az ellenfeleket: nem ez a Fradi a bajnok-esélyes, ha finoman akarom kifejezni magam. Ugyanakkor azt, aminek egy Fradit mindig kell jellemeznie, hogy tényleg mindenki meghal a másikért. Erre kell figyelni, ezt kell belenevelni minden játékosba.

- Lelkileg hogy vagy? Mennyire viseltek meg a nyáron történtek?

- Pont asz előbb mondtam Gerendás Gyurinak, hogy ugye erre a kérdésre szokta mindenki séróból rávágni, hogy "jól". Nem mondom, hogy ezek most életem legboldogabb napjai, ugyanakkor azt tudom mondani, amit eddig is mondtam, hogy bárkinek a szemébe tudok nézni. Amit tettem: a maximumra törekedtem. Az hogy most ez erre volt elég, meg ilyen helyzet alakult ki, sajnálom, de hát tényleg, az élet nem áll meg. Dolgozom tovább, nyílván rengeteg tanulni való van, s nagyon sok tapasztalatot hozott ez a nyár nekem. Engem valahol mindig az jellemzett, aktív játékos koromban, hogy soha nem adtam föl. Nem fogom föladni! Megyek tovább!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Bundschuh Erik nyilatkozata


- Erik, gratulálok ehhez a szezonkezdethez! Szép gólokat lőttél, nyert is a csapat. Nincs egy pici rossz érzésed se a mai meccs után?

- Köszönjük szépen a gratulációt, és hát igen, van egy kis rossz érzésünk. Sok gólt kaptunk, a 11 gól elég sok, a védekezés még nem működött úgy, ahogy kellett volna, és hát reméljük, a következőkben "mellőzni fogjuk", hogy ennyi gólt kapjunk. Vannak edzések, hogy összekovácsolódjunk, mert változott a csapat kerete, és hát lesz idő összekovácsolódni.

- Igen, ezt akartam mondani, hogy szerencsés helyzetben vagytok, mert csak a főtáblán kezditek a Bajnokok Ligájában, és így elég sok idő van összecsiszolódni. Mennyit fog még tudni fejlődni a csapat a mostanihoz képest?

- Szerintem még fogunk tudni nagyon sokat fejlődni a mostanihoz képest, és hát jó lesz a vége, reménykedünk benne.

- Milyen újdonságok vannak nálatok? Van-e valami új stílus, új taktika, új védekezési módszer? Mire kell figyelni?


- Itt mutogatja Bence, itt van Bátori Bence, meg Bisztró is. Nem tudok ehhez még semmit se mondani, új a csapat, meglátjuk, mi lesz az első meccseken. A lehető legjobban akarunk szerepelni a bajnokságban és a Magyar Kupában, meg az Euroligában is.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bátori Bence nyilatkozata
 
- Bence gratulálok! Elég jól mutatkoztál be a bajnokin az új csapatodban. Hogy érzed magad Egerben? Mik a reményeid, a vágyaid? Mire lehet számítani tőled, mi az elvárás?

- Ez nagyon sok kérdés egyszerre. Köszönöm szépen! Nagyon jól érzem magam. Jól sikerült a bemutatkozás, de úgy érzem, hogy a védekezés nagyon rossz volt. Az elején jól védekeztünk aztán kicsit, úgy gondolom, hogy belealudtunk a meccsbe. A végén sikerült azért, nem is tudom talán háromgólosra a győzelem. Nagyon jól érzem magam Egerben. Nagyon profik a körülmények, minden klappol. Keményen edzünk. Úgy érzem, hogy nagyon jó szezonom lesz.

- Ez után a nyár után milyen lelkülettel kezded meg az új évadot? Ugye nem is tudtál sokat pihenni és azt hiszem, hogy örömre se lehetett sok okod nyáron a tornákon. Hogy érzed magad lelkileg?

- Próbáltam a pozitívumokat leszűrni. Úgy gondolom, nekem személy szerint jól ment a játék, mind az Universiadén, mind a junior vb-n, és ebből próbálok pozitívumokat kiszűrni.

- Mit vársz magadtól ebben az évben, mit szeretnél elérni?

- Magamtól nagyon jó játékot várok ebben az évben. Be akarok kerülni a válogatott keretébe és merek nagyot álmodni.

- Köszönöm szépen! Sok sikert!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


2 régi hozzászólás

peterszky hozzászólása
2011.09.29. 10:16

Valóban nincs szégyenkezni valónk! Csak a második negyed végétől láttam a mérkőzést, de nagyon tetszett, amit mutatott a CSAPAT. Igen, nagy betűvel, mert idén jól láthatóan csapatunk van, legutóbb ilyet Sománál láttam. Örömteli, hogy a nem kívánatos egyének minden szinten távoztak.

B (régi) hozzászólása
2011.09.29. 08:39

Szép munka volt ez a zöld-fehérektől! A kezdőcsapatukat látva nem lennék biztos abban, hogy a stabil bentmaradást kellene célként kitűzniük. Ezzel a kezdővel szerintem a hetedik helyre odaérhetnek az alapszakasz végén.