FACEBOOK

Csoportelső a Szeged!

Csoportelső a Szeged!
hozzászólás, 2011.09.25.

Óriási izgalmak közepette a legnagyobb riválist is legyőzte csoportjában a Szeged és így csoportelsőként jutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé. Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Bajnokok Ligája csoportkör, D csoport (Szeged), harmadik forduló

Primorje Rijeka-Szeged 9:10 (2:2, 4:4, 3:2, 0:2)
Újszegedi sportuszoda. Vezette: Schapers (holland), Simion (román)
Rijeka: Radics - Buljubasics 1, Paskvalin, Krapics, Varga Dénes 3, Frankovics, Muslim 4, Jelaca, Tiskiski, Baracs, Setka, X. Garcia 1. Vezetőedző: Zoran Roje.
Szeged: Baksa - Kiss, Kunac 2, Bálint, Molnár T., Somogyi 3, Hegedüs 1 , Török 1, Varga P., Kayes 1, Juhász Zs. 1, Younger 1, Turzai. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 15/4 (a szegediek több emberelőnyt is úgy értékesítettek, hogy a kiállított játékos már visszatért, vagyis a találat "statisztikailag" akciógólnak számított)
Gól - ötméteresből: 3/2, ill. 2/1
Kipontozódott: Younger (28. perc), Baracs (28. perc), Turzai (29. perc), Molnár Tamás, Varga Dénes (cserével végleg).
Piros lap: Ivan Asics horvát másodedző (14. perc), Juhász György (27. perc)

A csoport végeredménye:

1. Szeged 9,
2. Primorje Rijeka 6,
3. Sturm Cshov 3,
4. Crvena Zvezda 0 pont

Az első két helyezett a Bajnokok Ligája főtábláján (legjobb 16) folytathatja, a kiesők az Eurokupában játszanak tovább.

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL



Iványi Aurél-képek


VLV-VIDEÓK (TiszapArt Televízió és vlv):

1:0 - Varga Dénes első gólja


1:1 - Hegedüs gólja


2:1 - Varga Dénes második gólja


2:2 - Somogyi első gólja


Baksa védi Garcia ötméteresét


2:3 - Török gólja


3:3 - Buljubasics gólja


3:4 - Somogyi második gólja


4:4 - Varga Dénes harmadik gólja


4:5 - Kunac első gólja


5:5 - Muslim első gólja


5:6 - Kunac második gólja


6:6 - Muslim második gólja, ötméteres


7:6 - Muslim harmadik gólja


Kiss Csaba kimaradt ötméterese


8:6 - Muslim negyedik gólja, ötméteres


8:7 - Somogyi harmadik gólja, ötméteres


9:7 - Garcia gólja


9:8 - Juhász gólja, ötméteres


9:9 - Younger gólja


9:10 - Kayes gólja


Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi, nem tudok gratulálni, és az első kérdés nem is a meccsel kapcsolatos: mit tudsz Daniról?

- Most már megoperálták, amikor hívtam 9 és 10 között, akkor ugye nem tudta felvenni a telefont, valószínűleg már aludt.

- Akkor túl van rajta?

- Gondolom már igen.

- Akkor beszéljünk a meccsről. Nagyon jó kezdtétek, és tulajdonképpen végig úgy tűnt mintha ti irányítanátok, és úgy nézett ki, hogy simán meg is lesz. Mi történt ott a végén?

- Avval kezdeném, hogy gratulálok a Szegednek, mert a végén jobban ott voltak fejben, csapatilag, akárhogyan is, de be tudtak lőni még egy gólt, míg mi nem tudtunk elhúzni a négyperces kiállítás alatt. A bírók szétfújták a mérkőzést, - nem mondom, hogy egyik vagy másik oldalra húzva, mert így hullámban jöttek az "impulzusok", egyszerűen nem lehetett érteni – erre a Szeged jobban reagált, ennek köszönhetően egy góllal többet lőttek a végén.

- Jól láttam, hogy a végén röpült a sapkád?

- Röpült a sapkám, mert el voltam borulva. Először is a csapattársaimra, hogy ezt nem tudtuk megoldani, és azt gondolom, hogy Danival könnyedén el tudtuk volna hárítani, de most ő nem volt itt, és ezért dühös voltam. Aztán azt kezdték el reklamálni, hogy oldalhálót lőtt a srác, amiben nyilván a csapattársaim mellé állok, és rögtön el is hittem, hogy oldalháló volt. Nagyon ideges voltam, mert itt kicsúcsosodott az, hogy két nagyon amatőr bíró vezette a mérkőzést.

- De gond nincs, továbbjutottatok, várjátok a sorsolást…

- Igen, csak azért az önbizalom szempontjából szerintem sokat számít, hogy csoportelsőként sikerül-e, de egy ilyen jó kis meccsen azért nem olyan nagy szégyen kikapni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


 


Molnár Tamás nyilatkozata


- Gratulálok Papesz! Ez kicsit váratlan csoportelsőség, nem? Számítottál rá?

- Természetesen számítottunk rá. Nyilván az elsődleges cél az volt, hogy továbbjussunk a csoportból. Tegnap a védekezés nem úgy működött, ahogy szerettük volna. A 13 kapott gól is mutatja, hogy az nem igazán volt elfogadható. Ennek megfelelően próbáltunk ezen változtatni, mert tudtuk, hogy ez már nem lesz elegendő. Ma Balázs a megbeszélést azzal kezdte, hogy eddig erről nem akart beszélni, de ő csoportelső akar lenni a csoportban. Nyilván a továbbjutás volt az elsődleges és kérte, hogy a csapat ennek megfelelően játsszon. Nagyon nehéz mérkőzés volt, nyilván a horvát bekkek ellen nagyon nehéz játszani, csattogtak a pofonok. Sajnos nekem elszakadt a cérna a harmadik negyed elején, amikor a harmadik víz feletti ütést láttam a horvátok részéről és én is "becsatlakoztam". Sajnos a kiállításom jogos volt. De hát a csapat óriási erőről tett tanúbizonyságot. Ezúton is köszönöm nekik. Elnézést kérek, hogy így alakult. De az, hogy csoportelsők lettünk az óriási dolog szerintem.

- A vége nagyon zűrzavaros lett. Te hogy láttad kívülről, a kapu mögül?


- Úgy láttam, hogy gól volt. Nem  tudom, hogy melyik meccset nézték a horvát sportársak. Ők  arra panaszkodtak, hogy oldalháló volt. Ha megnézzük a kapunak azt a részét, az oldalhálót, ott nehezen fér át egy labda, tehát gól volt.

- Köszönöm szépen Papesz. Gratulálok!


Lejegyezte: P. K. T.


 


Török Béla nyilatkozata


- Béla, gratulálok, csoportelsők vagytok! Gondoltál rá, hogy ez meglehet?

- Így készültünk, megmondom őszintén. Tudtuk, hogy a Rijeka egy nagyon jó csapat, tényleg a világ élvonalához tartozik. Erőpróbának szántuk magunkkal szemben. Véleményem szerint nagyon jól vizsgáztunk. Le a kalappal a csapat előtt, nem tudok mást mondani. Kiválóan teljesített mindenki, kivédekeztünk egy négyperces emberhátrányt, az még nagyobb erőt adott a csapatnak és mindenki kijátszotta a végső tartalékát is magából. A végén pedig egy akár szerencsésnek is mondható, de azért nem mondanám teljesen szerencsésnek, mert megérdemeltük, hogy nyertünk egy ilyen góllal – nagyon jól játszottunk ma.

- Mondtad, hogy mindenki a végső energiatartalékát is felélte és tényleg olyan meccs volt, mint amilyenek a csoportban lesznek majd a főtáblán. Tudtuk még majd ennél jobban játszani, továbblépni?

- Én úgy gondolom, hogy jelen pillanatban nem, de az biztos, hogy ahogy az idő telik, egyre jobban szokunk össze, egyre jobbak leszünk. A jelenlegi formánk száz százalékos volt. Nyilván, hogyha még jobbak leszünk és annak a száz százalékát nyújtjuk, akkor még jobb lesz a játék. Úgyhogy ilyen szempontból tudunk még előrelépni, van egy csomó dolog ami még nincs teljesen "letisztázva".

- Béla, gratulálok nagyon nagy örömet okoztatok a szegedieknek és gondolom a többi magyar szurkolónak is.

- Köszönjük szépen a szurkolóknak, akik népes számmal kilátogattak ide az Újszegedi Sportuszodába. Reméljük, azzal, hogy fölrakják a sátrat jövő hét hétfőn, ez nem szűnik meg és továbbra is figyelemmel követik a meccseinket, mert szeretnénk minél több ilyen mérkőzést játszani és ebben az egy gólban, úgy gondolom, hogy a szurkolóknak is nagy részük volt.

- Köszönöm szépen. Gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Tina)


 


Hegedüs Gábor nyilatkozata


- Gratulálok! Hogy érzed magad Szegeden?

- Köszönöm, így most már egyre jobban.

- Na mesélj, milyen volt a beilleszkedés? Milyen körülmények között vagy itt?

- Nem nevezném folyamatnak, mert tényleg egyből megértettük egymást a srácokkal és tényleg nagyon jó a hangulat akár az öltözőben, akár az edzéseken, szóval beilleszkedési probléma egyáltalán nem volt. Azért nagyon sok játékost már ismertem.

- Mesélj a mai meccsről! Nagyon nagy hirig lett a mérkőzés második szakaszára. Te is láttam, hogy próbáltad fegyelmezni az egyik horvát játékost. Mi történt a vízben?

- Én nem tudom, csak utólag hallottam, hogy ő volt az, aki megütötte tán Kayes-t is. Ha mondhatom azt, elég inkorrekt volt és ehhez képet mi kaptunk négyperces kiállítást. Kétszer-háromszor ütött meg embereket víz fölött. De ezzel nem kell foglalkozni, tényleg az a legfontosabb, hogy ez egy nagyon komoly presztízscsata volt, úgy gondolom. Főleg a saját szempontunkból itt a legfontosabb az volt, hogy meg tudjuk mutatni, hogy egy ilyen csapat ellen mire vagyunk képesek. Ez a győzelem főleg így a négyperces kiállítás fényében nagyon nagy értékkel bír. Még akkor is, hogyha mindkét csapat mondhatnám úgy, hogy az út elején van, s van még hova fejlődnie.

- Tőled is megkérdezem, amit Bélától, hogy tudtok-e még innen tovább fejlődni? Nyilván a főtáblán szükség is lenne erre.

- Igen, én úgy gondolom, hogy mindenféleképpen. Még azért nagyon sok olyan játékelem amiben még van hova fejlődni és előrelépni, még azért nem mondanám, hogy mindent fényesre csiszoltunk. De tényleg azt gondolom, hogy ha ezen az úton haladunk tovább és elvégezzük ugyanezt a munkát, mint eddig, ez a mérkőzés is mutatja, hogy megéri a munka és be fog érni. Nagyon bízom benne, hogy haladunk tovább az úton.

- Köszönöm szépen és találkozunk a főtáblán.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Baksa László nyilatkozata

- Lacika, gratulálok nagyon nagyokat védtél, és ennél többet nem lehet elérni – három meccs, három  győzelem, csoportelsőség. Mit érzel?

- Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a mai mérkőzést. Teljesen más volt a mentalitásunk a tegnapihoz képest. Tegnap kicsit nyögvenyelős volt és a végére is az lett, ugye nagy nehezen kiszenvedett egygólos győzelem, a mai pedig egy iszonyat brusztos, hajtós mérkőzés volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, úgy gondolom, hogy nagy tettet vittünk véghez, főleg azután, hogy Papeszt elvesztettük egy 4 perces kiállítással. Nagyszerűen védekeztünk emberhátrányban és lőttünk gólt a négyperces szériában. Úgy gondolom, hogy aki itt volt, az láthatta, hogy nagyon jó kis csapat jött össze itt Szegeden. Szerintem nem csak a magyar bajnokságban, hanem Euroliga-szinten is bárkivel felvesszük a versenyt. Persze a Reccót más kategóriába sorolom, arra még egy kicsit gyúrnunk kell. De tényleg nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatra. Köszönöm az edzőnek a tegnap esti beszélgetésünket...

- Miről volt tegnap beszélgetés?

- Egy kicsit beszélgettünk, mert nagyon rosszul éreztem magam a vízben, ez látszott is. Úgy éreztem magam, mint amikor a Space Jam-ben jöttek ezek a szörnyek, s elvitték, összegyűjtötték a sztárkosarasok energiáját... Ezt éreztem én is, hogy a szörnyek elvitték az energiámat és belefulladok a vízbe – nem is ment tegnap túl jól a védés. Ellenben ma úgy éreztem, hogy valamelyest tudtam segíteni a brigádon. Ilyesmiről beszélgettünk Balázzsal tegnap este. Azt nem mondom meg miről, csak beszélgetünk és köszönöm neki még egyszer itt is.

- A lényeg az, hogy visszajött az energiád.

- Igen, úgy éreztem és reméljük ez ki is fog tartani mondjuk december 15-ig.

- Köszönöm szépen és kíváncsian várjuk a szerepléseteket a főtáblán.

- Én is köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


 


Kiss Csaba nyilatkozata


- Elég hektikus hétvégén vagyunk túl. A pénteki sima Zvezda-verés után tegnap egy picit belealudtunk szerintem a Csehov-mérkőzésbe. Picit talán előbb leromboltuk, amit felépítettünk az előző nap, ma pedig fantasztikus dolgot produkáltunk egy olyan sztárcsapat ellen, mint a Rijeka. Képletesen emberhátrányban is tudtunk győzni és olyan gátak szabadultak fel szerintem a játékosokban, ami a jövőre nézve nagyon-nagyon jó. Plusz számomra kiderült ismét, hogy a vízilabda egy nyári sportág. Amikor süt a nap, sok a néző és két jó csapat vízilabdázik, abból nagyon rossz dolog nem sülhet ki. Úgyhogy örülök, hogy ilyen szép sikerrel zártuk a hétvégét és remélem, hogy azon az úton amin elindultunk, minél messzebb fogunk elérni.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Várható még: a mérkőzés góljai a TiszapArt televízió jóvoltából.

3 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz34282
2011.09.27. 16:06

Palika: Köszönöm a választ.

Palika hozzászólása
Palika34272
2011.09.26. 08:17

Krisz Nem a szerkesztő vagyok de kiszámoltan, hogy hármas holtverseny eseten a másik két csapat elleni gólkülönbség számít. A Vasas csak akkor esett volna ki ha a Savona legalább 14 gólt lőve nyer 4 találattal vagy 14 alatt 5-el veri a Mladost-ot de akkor már a horvátok estek volna ki.

Krisz hozzászólása
Krisz34268
2011.09.25. 21:14

A szerkesztőtől szeretném megkérdezni, hogy mi alapján rangsorolták a csapatokat hármas holtverseny esetén? pl: az E csoport.,de a Vasas csoportjában is ez lett volna a helyzet, hogyha győz a Savona a Mladost ellen....