FACEBOOK

Magyar Kupa: Debrecen helyett BVSC

Magyar Kupa: Debrecen helyett BVSC
hozzászólás, 2011.09.22.

Jogosulatlanul szerepelt a Debrecen-BVSC Theodora Magyar Kupa mérkőzésen Varga Tamás, ezért a meccseredményt a szövetség illetékes bizottsága megváltoztatta, aminek következtében a Debrecen helyett a BVSC került a versenysorozat negyeddöntőjébe. A döntés nem jogerős.

Az MVLSZ Versenybíró Bizottsága szerdai keltezésű határozatában megsemmisítette a Magyar Kupa debreceni csoportkörében lejátszott Debrecen Fujitsu-BVSC-Zugló mérkőzés 8:5-ös eredményét. A találkozót a BVSC-Zugló csapata javára 5:0 gólaránnyal igazolta.

A döntés következtében a Theodora Magyar Kupa negyeddöntőben a BVSC–Zugló csapata játszhat, a Debrecen Fujitsu csapata a kupa további küzdelmeiből kiesett. A határozat nem jogerős, a debreceniek az okirat kézhez vételétől számított három napon belül fellebbezhetnek.

A határozat indoklása szerint Varga Tamást, a Debrecen Fujitsu csapatának játékosát még előző klubjában, az FTC-Szolnok OB/I-es bajnoki mérkőzésen, 2011. május 11-én brutalitásért kiállították. Így automatikusan három mérkőzésre szóló eltiltás büntetést kapott, aminek ténye az MVLSZ honlapjára az eseményt követően felkerült.

A három mérkőzésből a játékos 2011. május 14-én, és május 17-én kettőt letöltött, az eltiltásból így egy mérkőzés maradt, amelyet Varga Tamásnak már a 2011-2012-es szezonban, új egyesületében, a Theodora Férfi Magyar Kupa első mérkőzésén kellett volna letöltenie.

A vlv információja szerint a hibára nem a BVSC óvása nyomán derült fény (a vasutasok nem tettek panaszt), hanem a szövetségben végezték el a Magyar Kupa-mérkőzések után a hagyományos ellenőrzést, s a rendszer az elektronikus információk alapján "kidobta" a jogosulatlanul szerepeltetett játékos nevét.


Késő este az alábbiakat olvastuk a debreceniek honlapján:

A BVSC-Zugló együttesének vezetősége rendkívül nagy fair play-ről tett tanúbizonyságot a határozat kapcsán, ugyanis nagyon sportszerűen azért kérték a szövetségtől, hogy a medencében elért eredményt vegyék figyelembe! A BVSC el is küldte a szövetségnek a hivatalos álláspontját, mely szerint visszalépnének a Magyar Kupa további küzdelmeitől, és a Debrecen gárdája jusson tovább. Ezt azonban a versenyszabályzat nem teszi lehetővé.

A BVSC beadványáról délután döntött a szövetség elnöksége, kora estére pedig be is futott a hír, miszerint a BVSC kérelmét elutasították és a döntés jogerős: a Debrecen-Fujitsu csapata Varga Tamás jogosulatlan szerepeltetése miatt búcsúzni kényszerül a Magyar Kupa küzdelmeitől, míg a BVSC-Zugló alakulata a legjobb nyolc között, a negyeddöntőben folytathatja.

Klubunk nem kíván fellebbezni a döntés ellen.


Nem sokkal éjfél előtt ugyancsak a debreceniek honlapján tette közzé álláspontját Gyöngyösi András vezetőedző:

- Nem fogadták el a BVSC visszalépését a javunkra, így kizártak minket, de teljesen jogosan. Annyit azonban szeretnék hozzátenni, azoknak, akik esetleg arra gondolnak, hogy jó dolgunkban már nem is figyelünk semmire: itt Debrecenben nagyon nagy munkát teszünk bele a pólóba! Fizikait, anyagit, meg mindenfélét. Erősítjük a csapatot, holott egyszerűbb lenne követni más együtteseket, megválni minden értékes játékostól, és csak a túlélésre játszani, de úgy nem érdemes! Sok ember gondolja úgy, hogy itt már minden kolbászból van, ám ez sajnos még nincs igazán így. Ami azonban biztos, hogy minden döntésünket a sport érdekében teszünk és hozunk, és ez meg is látszik a fejlődésünkön – bár még nagy a küzdelem mindenért, és ebbe néha hiba csúszik. Itt mindenki a szó szoros értelmében társadalmi funkcióban dolgozik, saját szabadidejét és pénzét nem kímélve! Nem teszünk szemrehányást egymásnak, és talán megérdemeltük volna, hogy a pályán elért eredményt követve folytatni tudjuk a szereplésünket. Ennek ellenére mégis hiszem, hogy hosszútávon kijön a sok munkánk valamint áldozatunk, és tényleg egy vízilabda-város lesz Debrecenből!

 

12 régi hozzászólás

oroszlán hozzászólása
2011.09.24. 14:43

Diakonow egy év elteltével visszament a spanyol első osztályba védeni, most is ott van. A Pécs egyik kapusa a szerb Mirko Kozarski (Nagykikindáról).

balzs hozzászólása
balzs34258
2011.09.23. 14:48

A kettős állampolgárságot a szerbek nem tudom mennyire nézik jó szemmel, azért ott nem úgy megy mint Benedek Tibi esetében az olaszoknál. Csak feltételezem hogy a lengyel srác nem hozta azt a szintet, amit a szponzor és a csapat elvárt volna tőle és ezért váltak meg tőle, és idén talán a Pécs is egy magyar szerbbel próbálkozik?

Daret hozzászólása
Daret34257
2011.09.23. 13:49

Esetleg kettős állampolgárság? Miért kéne lemondania a szerbről? Egyébként mi van Diakonow-val? Élő szerződésből vásárolták ki a lengyel csodakapust, valami \"szponzori\" pénzen. Khm :) vlv-n is volt erről egy cikk, rejtélyes körülmények miatt csak nagyon rövid ideig :)

balzs hozzászólása
balzs34256
2011.09.23. 13:24

http://www.waterpolo.hu/meccsadatok/129/meccs_13527.html Azért érdekes hogy a jegyzőkönyvben sem szerepel Varga Tamás neve mellett az eltiltott státusz.

balzs hozzászólása
balzs34255
2011.09.23. 13:21

Na ezt nem tudtam, de az feltűnő volt a jegyzőkönyvben hogy 4 külföldi volt a debrecenieknél, ezért mikor olvastam a címet először erre gondoltam... Ezzel akkor gyakorlatilag lemondott a szerb válogatottságról? Mert remélem nem az a cél hogy magyar válogatott legyen, vannak azért még tehetséges magyar kapusok a jövőre nézve is, nem hiszem hogy a kapus poszt lenne a gyenge pontja mondjuk az utánpótlás válogatottaknak sem!

Daret hozzászólása
Daret34252
2011.09.23. 09:56

Braniszlav Mitrovics édesanyja révén magyar felmenőkkel is bír, magyar állampolgárságért folyamodott, amit meg is kapott.

B (régi) hozzászólása
2011.09.23. 09:06

Ekkora amatőr hibát!!! Amúgy a hivatalos statisztika szerint négy külföldi játékost nevezett a Debrecen a meccsre, de csak három játszott. Persze lehet, hogy a külföldiek közül párat már honosítottak Gyögyösi \"társadalmi munkás\" Andrásék.

r hozzászólása
r34250
2011.09.23. 01:12

szánalom kedves mvlsz, respect BVSC

Daret hozzászólása
Daret34248
2011.09.22. 22:40

balzs, van ilyen szabály. Hol játszott 3-nál több külföldi játékos?

balzs hozzászólása
balzs34247
2011.09.22. 22:06

Elvileg olyan szabály is van hogy egy meccsen csak három külföldi játékos szerepelhet, vagy az a Magyar Kupára nem, csak a Bajnokságra vonatkozik?

Daret hozzászólása
Daret34245
2011.09.22. 17:18

Nem hinném, hogy ez a malőr csak Csuvi hibája lenne. Meccs előtt nem kéne bizonyos dolgokat ellenőrizni? (pályaalkalmasság, mentőláda, orvos, rendezőség, NSSZ-MVLSZ igazolvány, sportorvosi, versenyengedély, jogosult szerepeltetés... stb.) A VB minek ül ott az asztal mögött, pogácsát enni, meg reprezentálni? Egyes esetekben asszisztálni a meccsek elcsalásához? Érdekes olvasmány az MVLSZ fegyelmis dokumentuma. :) A teljesség igénye nélkül erre ugrott a VB az elmúlt 1 évben: A mérkőzés utáni magatartás, Víz feletti rúgás (Chuck Norris), Mérkőzés utáni nyilatkozat, Két kézzel megtapsolta a jv.-t (LOL, ha egy kézzel csinálja, az csak sima integetés?), Játékvezető lecsalózása, Játékvezető durva megsértése, Öltözőben elkövetett ütésért, Játékos megfenyegetése, Mérkőzés közben levonulás, Reklamálás és tiszteletlenség, Játékosként való eltiltása alatt edzőként szerepelt, Trágár módon szidta a játékvezetőt, Kritikai megjegyzések az ellenfél játékosára, Folyamatos szidalmazás és tiszteletlen magatartás, A zsűri és a játékvezetők gyalázása, A játékvezetőt drasztikusan megfenyegette, Minősíthetetlen viselkedés... A szabály, az szabály.

oroszlán hozzászólása
2011.09.22. 14:27

Csuvi nem emlékezett, hogy még el van tiltva?????????????????