FACEBOOK

Kezdődik a kupahétvége

Kezdődik a kupahétvége
hozzászólás, 2011.09.21.

Négy magyar csapat szerepel az európai kupák hétvégi selejtezőiben. A teljes program és előzetes nyilatkozatok.

A Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutás a tét. Minden csoportból az első kettő kerül a főtáblára, ahol játék nélkül várják őket a következő csapatok: Jug Dubrovnik (horvát), ZF-Eger, Pro Recco (olasz), Olympiakosz (görög), Partizan Belgrád (szerb), Budva (montenegrói), Spartak Volgográd (orosz), Spandau 04 (német).

A kiesők az Eurokupában (a LEN Kupa utódja) folytathatják.

C csoport (Vouliagmeni)


Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Vouliagmeni (görög)
Posillipo Napoli (olasz)
Nagyvárad (román)


D csoport (Szeged)

Primorje Rijeka (horvát)
Shturm 2002 Csehov (orosz)
SZEGED BETON
Crvena Zvezda Belgrád (szerb)

TÖRÖK BÉLA (Szeged-Beton) a vlv-nek:

- Minimális elvárás magunkkal szemben a továbbjutás. Úgy gondolom, hogy a legerősebb csapat a csoportban talán a Rijeka, de a többieket sem szabad lebecsülni. Mindenki ellen maximális győzniakarással fogunk vízbe szállni, hiszen nem lehet más a célunk, mit mindenkit legyőzni. Ebben segítségünkre lesz a szegedi közönség, reméljük, hogy sokan kilátogatnak a meccseinkre hiszen ebben az évben utoljára szurkolhatnak nekünk sátortető nélküli uszodaparton. Úgy gondolom, hogy jól állunk a csapatépítésben. Látva az elmúlt hetek mérkőzéseit, elég magabiztosan vettük az akadályokat a tétmeccseken, az Euroligában és a Magyar Kupában. Kétkapuztunk más csapatokkal is, szerintem biztató a helyzet.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Ismét Szegeden kezdjük az Euroligát - ez lehet jó előjel, ha a tavalyi évkezdetre gondolok, hiszen akkor mindhárom csoportellenfelünket legyőztük. Tavaly óta erősödtünk, valószínűleg a Szeged is, de ezt látatlanban mondom, mert egy edzőváltás komoly változás. Mindenféle nagyképűség nélkül azt gondolom, hogy az első két meccset mindenképpen hozni kell és akkor a tavalyihoz hasonló, csoportelsőséget eldöntő meccset játszhatunk a Szegeddel, a biztos továbbjutás tudatában már kicsit felszabadultabban, könnyedebben. Sok edzőmeccsünk volt, talán túl sok is, emellett sokat járunk az uszodába, az edzőink most szoros pórázon tartanak minket, de hát legyen igazuk és legyen nagyon jó formánk a hétvégén!

Megtudtuk még Dumitól, hogy testvérének játéka kérdéses: sokat gyógyult ugyan Dani keze, de éppen szerdán egy fór-gyakorlásnál, a lövésnél beütötte a kezét a blokkba, ki is kellett állnia. Rijekában mindenki bízik a játékában, vele ugyanis még dinamikusabb az új Primorje.

A szegedi mérkőzéseket a klub honlapján olvasható információ szerint a nyugdíjasok és a diákok ingyen tekinthetik meg, a felnőtt napijegy - ez két meccsre érvényes - 1000 forintba kerül.

Szeptember 23., péntek

15.30 Primorje Rijeka-Sturm Csehov

17.00 Szeged-Crvena Zvezda

Szeptember 24., szombat

15.30 Primorje Rijeka-Crvena Zvezda

17.00 Szeged-Sturm Csehov

Szeptember 2., szombat

10.00 Sturm Csehov-Crvena Zvezda

11.30 Szeged-Primorje Rijeka (a mérkőzésről terveink szerint a vlv-n megszokott módon élőben tudósítunk)


E csoport (Újvidék)

Vojvodina Novi Sad (szerb)
Duisburg (német)
CN Marseille (francia)
Primorac Kotor (montenegrói)


F csoport ( Zágráb)

Savona (olasz)
TEVA-VASAS-UNIQA 
Mladost Zágráb (horvát)
Panathinaikosz (görög)

KISS GERGELY (TEVA-Vasas-UNIQA) a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy ez a négy csapat szoros meccseket fog egymással játszani, a napi forma, elszántság fog dönteni. Illetve egy-egy játékos vagy konkrét taktikai húzás, ami az adott csapatra jellemző. Ilyen szempontból veszélyes a Savonában és a Mladostban két-három ember, nálunk meg legalább négy-öt lesz ilyen. Ezzel akár nyerni is tudunk, úgyhogy a csoportelsőség a célunk. Mindhárom csapatnak van egy nagyon erős kezdője, a görögöknél csak a válogatottakat ismerjük, de biztos, hogy kiegyensúlyozott csaták lesznek. Az új szezonban nem voltunk komplettek még egyszer sem, kétkapus edzésen sem, a Magyar Kupa-fordulóban Steinmetz Barna sérülés, Vörös Viktor pedig eltiltás miatt nem szerepelhetett. Velük erősebbek vagyunk és építhetünk a szolnoki torna tapasztalataira is. Magyarázkodásnak nem lehet helye, hiába korai a torna és jók az ellenfelek - tovább kell jutnunk és kész!

Szeptember 23., péntek

19.00 Mladost Zágráb-Panathinaikosz

20.30 Vasas-Savona

Szeptember 24., szombat

18:00 Mladost Zágráb-Vasas

19:30 Panathinaikosz-Savona

Szeptember 25., vasárnap

11.00 Vasas-Panathinaikosz

12.45 Mladost Zágráb-Savona


EUROKUPA

A csoportok első négy helyezettje jut tovább.

A csoport, Tbiliszi (Grúzia)

GROUPAMA HONVÉD
Olympic Nice (francia)
Szentpétervár (orosz)
Ligamus Tbiliszi (grúz)
De Zijl Leiden (holland)
Medvescsak (horvát)

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- A legnagyobb sokk akkor ért, amikor megtudtam, hogy Tbiliszibe megyünk. Tényleg szép a város, meg nagyon jó, de borzasztóan messze van... Egy kicsit talán könnyít a helyzeten az, hogy láttam, Nizza is újra ide került, ők még egy picikét messzebbről jönnek. Mindenképpen teljesíthetőnek találom azt a célt, hogy csoportelsőként továbbjussunk. Jó pár mérkőzést fogunk lejátszani, vannak ismeretlen ellenfelek is, de én azt gondolom, elvárható a csapatunktól, hogy elsőként jussunk tovább ebből a csoportból.

Szeptember 22., csütörtök (Grúziában két órával előrébb járnak Magyarországhoz képest)

15.30 Honvéd-Szentpétervár
17.00 Nice-Medvescsak
18.30 Tbiliszi-Leiden

Szeptember 23., péntek

09.30 Nice-Leiden
11.00 Tbiliszi-Honvéd
12.30 Szentpétervár-Medvescsak

17.00 Honvéd-Nice

18.30 Tbiliszi-Szentpétervár
20.00 Leiden-Medvescsak

Szeptember 24., szombat

15.30 Nice-Szentpétervár
17.00 Honvéd-Leiden
18.30 Tbiliszi-Medvescsak

Szeptember 25., vasárnap

10.30 Szentpétervár-Leiden
12.00 Honvéd-Medvescsak
13.30 Tbiliszi-Nice


B csoport, Hannover (Németország)

Panioniosz (görög)
Arad (román)
Hannover (német)
Enka Istambul (török)
Iveria Tbiliszi (grúz)
Mornar Split (horvát)


C csoport, Bogliasco (Olaszország)

Bogliasco (Olaszország)
SZOLNOKI VSC DÓZSA KÖZGÉP
Heybeliada Istambul (török)
SV Würzburg 05 (német)
Hapoel Qiryat Tivon (izraeli)

KIS GÁBOR (Szolnoki VSC KÖZGÉP)a vlv-nek:

- Az öt csapatból négy jut tovább, úgyhogy azt hiszem, a továbbjutásunkat nem fenyegeti veszély... Ennek ellenére nem vajaskenyér-túrára megyünk, hanem ezt a hétvégét szeretnénk beépíteni a felkészülésünkbe, s egyértelmű, hogy a lényegtelennek számító meccseken is igyekszünk gyakorolni. Természetesen szeretnénk csoportelsők lenni, de nem csak a Bogliascót nem ismerjük eléggé, hanem még magunkat sem, így különösen nehéz az esélylatolgatás... A védekezésünk eddig nagyjából rendben volt, a támadással még vannak problémák. Az első igazán komoly mérkőzésünk a Szeged elleni lesz, amit mindenképpen meg szeretnénk nyerni. Addig még hosszú az idő, de minden egyes mérkőzéssel tudunk valamit előrelépni. Van is miben, úgyhogy mindenképpen komolyan fogjuk venni a tornát. Komlósi Peti nem tud játszani, sérült. Eredetileg  úgy volt, hogy én nem játszom, de "cseréltünk", Petinek most nagyobb szüksége van a pihenésre, mint nekem. Velünk lesz, hogy szokja a légkört, hiszen ő is az újak közé tartozik.

Szeptember 22., csütörtök

18.00 Szolnok-Heybeliada

19.45 Bogliasco-Würzburg

Szeptember 23., péntek

10.00 Hapoel Qiryat-Bogliasco

11.45 Würzburg-Szolnok

17.00 Bogliasco-Szolnok

18.45 Hapoel Qiryat-Heybeliada

Szeptember 24., szombat

13.00 Szolnok-Hapoel Qiryat

17.00 Hapoel Qiryat-Würzburg

18.45 Heybeliada-Bogliasco

Szeptember 25., vasárnap

11.45 Würzburg-Heybeliada


D csoport Aix-Le-Bains (Franciaország)

NC Chios (görög)
CN Aix le Bains (francia)
Sintez Kazany (orosz)
CN Sabadell (spanyol)
ASA Tel Aviv (izraeli)

5 régi hozzászólás

móka hozzászólása
móka34244
2011.09.22. 15:54

Na végre! Kezdődnek az igazi tétmeccsek! Sok sikert minden magyar csapatnak, remélem a Vasas megnyeri a csoportját, bár nekik lesz a legnehezebb dolguk, a Mladostot hazai pályán nyomni fogják, bár én úgy gondolom, hogy a tavalyi Bl-meccseken oda-vissza verhettük volna őket, ehelyett egy-egy góllal a végén kikaptunk. A Vasas jobb csapat a Mladostnál, főleg a két erősítéssel. Ennek ellenére nagyon kell figyelni a Savonára is, nehogy itt a szezon elején meglepjen bennünket! Hajrá Vasas! A többi magyar csapatnak ujjgyakorlat kell legyen a továbbjutás, a realitás szerint a Szeged másodikként fog, bár remélem rámcáfolnak. Hajrá magyarok!

B (régi) hozzászólása
2011.09.22. 12:46

Érdekes, hogy a német bajnok Spandau a főtábla nyolcadik kiemeltje, miközben a teljes mezőnyben egyetlen spanyol csapatot látok, őket is az Eurokupában. Hogy lehet ez? Hol van a Barceloneta, a Barcelona és a Terrassa?

szerk hozzászólása
szerk34239
2011.09.22. 10:50

Beírtuk az anyagba: a Szeged-Rijekáról tervezzük. (És esetleg a Mladost-Vasasról, ha adja a horvát tévé, ami nem valószínű.)

Rebo hozzászólása
Rebo34238
2011.09.22. 08:33

Közvetítés lesz a VLV-n ?

dani007 hozzászólása
dani00734237
2011.09.22. 07:55

Gyerünk kicsi, tovább kell jutni, Hajrá SZOLNOK!