FACEBOOK

Zágrábba megy a Vasas, Szegedre jön a Rijeka

Zágrábba megy a Vasas, Szegedre jön a Rijeka
hozzászólás, 2011.09.12.

Ma délben a LEN központjában elkészítették a Bajnokok Ligája második selejtezőfordulójának csoportbeosztását. Az egyik csoport küzdelmeit Szegeden rendezik. A Vasas nehéz csoportba került, Horvátországba utazik.

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének küzdelmeit 2011. szeptember 22-25 között rendezik.

Az első selejtezőfordulóból kiesett csapatok (Dinamo Moszkva, Montpellier, Schuurmman, Harkov, Galatasaray) a LEN Kupa küzdelmeihez csatlakoznak, amelyet 2011. október 7-9 között rendeznek.

Az alábbi selejtezőcsoportokból az első két helyezett jut be a Bajnokok Ligája főtáblájára. A főtábla sorsolását 2011. október 15-én a horvátországi Dubrovnikban tartják.

C csoport (Vouliagmeni)

Jadran Herceg Novi (montenegrói)
Vouliagmeni (görög)
Posillipo Napoli (olasz)
Nagyvárad (román)

D csoport (Szeged)

Primorje Rijeka (horvát)
Shturm 2002 Csehov (orosz)
SZEGED BETON
Crvena Zvezda Belgrád (szerb)

TÖRÖK BÉLA a VLV-nek:

A Csehovról nem tudok sokat, ők a fekete ló a csoportban. A szerbeket szintén nem szabad leírni, mert azért mégiscsak szerbek. A Rijekát nem kell bemutatni, tavaly is nagyon jól szerepeltek a legrangosabb európai kupában és a bajnokságban is. Optimizmusra adhat okot a kotori szereplésünk, ahol jól szerepeltünk. Molnár Tamás is csatlakozik a csapathoz, vele tovább erősödünk, ezért bízom a továbbjutásban. Nagyon szeretnék a főtáblán játszani, mert eddig nem sok lehetőségem volt BL-főtáblán erős csapatok ellen kemény meccseket vívni. Külön pikantériát adhat a selejtezőcsoportnak, hogy Szegeden lesz, nyitott uszodában, ahol a fantasztikus hangulat belekergethet minket a győzelmekbe.

E csoport (Novi Sad)

Vojvodina Novi Sad (szerb)
Duisburg (német)
CN Marseille (francia)
Primorac Kotor (montenegrói)

F csoport ( Zágráb)

Savona (olasz)
TEVA-VASAS UNIQA 
Mladost Zágráb (horvát)
Panathinaikosz (görög)

NAGY VIKTOR a VLV-nek:

Nagyon erős csoportba kerültünk. A Savona megnyerte tavaly a LEN Kupát, az olasz bajnokságban második helyen végzett a Pro Recco mögött. A Mladost harmadik lett a legutóbbi Final Fouron, Rómában. Ezek az eredmények önmagukért beszélnek, de ha idén be szeretnénk jutni a Final Fourba, akkor ebből a csoportból tovább kell jutnunk. A formánk még idény eleji, de még mindig van másfél hetünk gyakorolni, szokni egymást.

Címkék:
Bajnokok ligája

3 régi hozzászólás

bagodabago hozzászólása
2011.09.12. 18:55

A Vasasnak nehéz dolga lesz de szerintem csoportelsőként továbbjut. A Savonánal jobb a Vasas, a Mladost kemény dió, otthon játszik, de ott is gondok vannak ha muszáj volt Bukicsot (10 év után!) aktiválni. A Szegednek egy komoly ellenfele lesz a Rijeka, a többiek nem jelentenek veszélyt. Remélem itt is meglesz a csoport győzelem, a szegediek nem fognak kétszer ugyanabba a pocsolyába lépni. Azért volt itt némi diplomácia is, a szegedi uszodánál találhattak volna jobbat is. A Marseille csoportja vicces. Az Athéni csoport két nagy favoritot mutat, de remélem a Nagyvárad megtréfálja az olaszokat.

B (régi) hozzászólása
2011.09.12. 16:36

Amúgy a C csoportban szerintem papírforma továbbjutás lesz (HN, Posillpo), a D-ben Rijeka és Szeged (a derék oroszok jó szokásukhoz híven remélhetőleg továbbra is a gyengébb mezőnyre hajtanak), az E-ben Vojvodina és Marseille (sportdiplomáciai siker ez a négyes a franciáknak), ezzel a Marseille pár év után ismét, de már nem francia bajnoki kvótával főtáblás lehet, az F csoportról meg már írtam.

B (régi) hozzászólása
2011.09.12. 16:28

Na ez a szívás! A Savona, Mladost, Vasas hármasból az egyik nem jut a főtáblára! Mondjuk bízom abban, hogy a Savona tartja előző évekbeli formáját, és idén is a LEN Kupára hajt.