FACEBOOK

Molnár Tamás ismét máltai bajnok!

Molnár Tamás ismét máltai bajnok!
hozzászólás, 2011.09.13.

Molnár Tamás akárcsak tavaly, idén is máltai bajnokként tér vissza Magyarországra. Papeszt nyári élményeiről kérdeztük.

Máltai bajnokság, döntő, 5. mérkőzés:

Neptunes:Sliema 13:11 (4:4, 3:3, 4:1, 2:3)
Neptunes:
I. Bugeja, N. Lanzon 2, E. Aquilina, M. Stellini 2, J. Camilleri, B. Lanzon, S. Camilleri 4, V. Gojkovic 3, B. Buhagiar, S. Gravina, R. Sciortino, Molnár T. 2, M. Pisani.
Sliema: R. Coleiro, J. Gabaretta, N. Lubrano, Fodor R. 2, M. Meli 3, J. Soler, D. Paolella 2, M. Rizzo, C. Debono, P. Privitera 2, B. Rath 2, J. Spiteri Staines, D. Abela.
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 5/8

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3:2 a Neptunes javára.

A Sliema csapatában a bajnokság korábbi szakaszában Fodor Rajmund mellett Kállay Márk is szerepelt, neki új csapatának BL-kötelezettsége miatt kellett kihagynia a döntőt.

MOLNÁR TAMÁS a VLV-nek:

- Először is én az alapszakasz alapján úgy számoltam, hogy azért minden esélyünk megvan arra, hogy három meccsen nyerünk. Ami nem is volt alaptan, mert a második meccsen, ahol először kikaptunk, ott a negyedik negyed elején 10:6-ra vezettünk, na most onnan sikerült kiegyenlíteniük és hosszabbítás után nyerniük. Ezáltal a legnehezebb helyzetbe hoztuk magunkat, mert egy sima három meccses döntőből csináltunk egy ötmecccseset, de hát a máltai vízilabdában minden előfordulhat, különösen, hogyha a Neptunes meg a Sliema játszik egymással.

- Te melyik csapatban játszottál?

- Én a Neptunesben játszottam, aki már tavaly is a bajnok volt. Tavaly Vujaszinoviccsal játszottam itt, idén pedig Vladimir Gojkoviccsal, aki a montenegrói válogatottnak az erőssége volt éveken át, idén lemondta a válogatottságot, ezért tudott itt lenni. A Sliemában pedig Fodor Rajmi és a Bogdan Rath, aki sokáig volt az olasz válogatottnak az erőssége, ők játszottak. Az alapszakaszt száz százalékosan, maximális pontszámmal hoztuk, ez alapján gondoltuk azt, hogy az a Sliemával, amely minden csapattól kikapott, minden csapat talált rajta fogást, hogy nem kell ötmeccses döntőt játszani. Sajnos így alakult. Azért mondom, hogy sajnos, mivel az a legfontosabb, hogy megnyertük, de így az előrehozott Bajnokok Ligája-selejtezőre nem tudtam a Szegeddel tartani Kotorba. De nagyon büszke vagyok a szegedi csapatra, azt hiszem, hogy elég magabiztosan játszva, elég szép eredményt produkálva jutott tovább a selejtőcsoportból, ami nagyon optimistává tesz a következő hetekre, hónapokra!

- Két külföldi lehet egy csapatban a máltai bajnokságban?

- Igen.

- Hányadik máltai bajnoki címed volt ez?

- Tavaly volt az első, ez a második.

- Mikor mentél ki oda?

- Június 3-án jöttem.

- Pihentél is közben?

- Itt azért az egész egy pihenés. Napi egy edzés van, egyszer másfél óra. Nyilván aki 25 éven keresztül a magyar vízilabdán edződött, annak a napi egy edzés nem igazán probléma, én ezt inkább vakációnak tekintem augusztus elejéig. Augusztus elejétől Vincze Balázs adott egy programot, amit a lehetőséghez képest próbáltam megcsinálni, tehát gyakorlatilag augusztus eleje óta azért kettőt edzem, hogy ne legyen nehéz visszarázódni a normális kerékvágásba Szegeden.

- A család mennyit volt veled? Gondolom valamennyit kint töltöttek ők is.

- Pont annyit, amennyit én :-) Jól érezték magukat a gyerekek is, itt jártak óvodába. Gyakorlatilag ez egy vakációval ér fel, néha kell vízilabdázni is benne.

- Nyáron láttad a VB-t? A magyar meccseket nyomon tudtad követni?

- Nézni csak a horvát meccset néztem, meg a szerb meccsnek a végét láttam egy olasz adón keresztül. Így utólag azt mondom, hogy nyilván lehetett volna sokkal szebb is, különösen akkor, ha annak a szerb meccsnek a forgatókönyvét nézzük, de azt mondom, hogy az olimpia előtt egy évvel mindenképpen optimistává teszi a kívülállókat, szurkolókat, hogy igenis van ebben a magyar csapatban potenciál.

- Mikor jössz haza? Mikor csatlakozol a Szegedhez?

- Ha lenne repülőgép, akkor már most mennénk. Hétfőn-kedden nincs edzés, mert a Szeged is csak hétfőn éjszaka ér haza. Nekünk keddre van repülőjegyünk, tehát szerdán reggel fogok a Szegednél kezdeni.

- Gratulálok még egyszer és köszönöm szépen!

- Köszönöm szépen!

A bajnok Neptunes

4 régi hozzászólás

gasoline hozzászólása
2011.09.14. 05:29

Azért a Sliena összeállításában a \"R. Fodor\" kicsit erős, nem gondoljátok?! Mégiscsak egy 2x-es olimpiai bajnok magyarról van szó! Nem hiszem, hogy Papesz megsértődne, ha a róla szóló cikkben azért legalább egy kiemelést kapna Rajmi is (és persze \"Fodor R.\"), pláne, hogy Papesz említette is Rajmit. Ráadásul ő is szegedi.

Daret hozzászólása
Daret34176
2011.09.13. 21:04

Csupa jóindulat... :)

dani007 hozzászólása
dani00734174
2011.09.13. 19:34

A szeged-szurkolókat szerintem. Engem nem, a szolnoknak szurkolok!

Wáterpóló hozzászólása
2011.09.13. 11:20

Hát ez nagyszerű, de kit érdekel?