FACEBOOK

Debreceni felkészülési torna - második nap

Debreceni felkészülési torna - második nap
hozzászólás, 2011.09.03.

A Debrecen-Fujitsu újabb győzelmével folytatódott a hajdúsági fővárosban zajló felkészülési torna. A Vasas megint kikapott.

Felkészülési torna, Debrecen, második nap

Debrecen-Nagyvárad 9:8 (2:4, 2:1, 2:1, 3:2)

Debrecen, felkészülési torna, v.: Juhász, Marosvári
Debrecen: Nébald, Vindisch 1, Kistamás, Apanasenko, Bugaychuk, Hegedűs 1, Varga T. 3, Zoufal, Kárteszi, Tóth Z., Létay 3, Simon 1, Kőrösi. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Nagyvárad: Tarnovetchi - Samuila, Baidoc, Diaconu, Chioveanu 3, Popoviciu, Császár 1, Shibai 1, Monostori, Kádár 3, Dunca, D. Cretu, Cretu, Barát (kapus). Vezetőedző: Tóth László
Gól - emberelőnyből: 1/13, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/1
Piros lap: Gyöngyösi András (32.p.)

 A hazaiak nagyon harcosan játszva, úgy nyertek, hogy a mérkőzés nagy részében a Nagyvárad vezetett. Hogy a debreceniek mennyire komolyan veszik a felkészülési tornát, arra jellemző, hogy edzőjüket, Gyöngyösi Andrást mindkét eddigi meccsen kiállították reklamálás miatt.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Simon Adrián gólja


Kádár Kálmán ötméteresgólja


Létay első gólja


Létay második gólja


Kimaradt hazai előny


Varga Tamás kimaradt ötméterese


Létay harmadik gólja


Hegedűs gólja


Chiaveanu harmadik gólja


Varga Tamás ötméteresgólja


Létay Krisztián nyilatkozata


- Nem telt el sok idő és beváltottad a tegnapi ígéreted: három gól és nagyon jó játék. Gratulálok, nyertetek is. Milyen volt?

- Három gólt én nem mondtam, azt mondtam, hogy harcolni fogunk, ez lesz úgymond a csapatnak a motorja, hogy aki bent van a vízben, az belehal.

- Azt mondtad vezérszerep vár picit rád.

- Igen-igen. Ezt próbáltam ma is tartani. Az elején kicsit álmosan kezdtünk, bár megbeszéltük, hogy a tegnapi győzelemnek talán az lesz az értékmérője, ha ma is nagyon komoly odafigyeléssel próbáljuk kihozni a maximumot. Hogy hogy sikerül, az megint egy másik kérdés, csak látszódjon a csapaton, hogy küzd és akar. Azt hiszem a végén, az eredményen ez meg is látszott, mert fordítottunk. Végig küzdöttünk és hajtottunk. Ez lett belőle, megint egy 9:8-as eredmény. Ez a 9:8 nekünk mindig jó lesz.

- Hogy érzed, a játékban mennyire segítenek ezek a meccsek? Összecsiszolódtok jobban?

- Mindenféleképpen. Ugye sok érkezője van a csapatnak. a gerince, a kezdő nagyon még nem játszott eygütt, úgyhogy erre mindenképpen jó. Amire jó még, hogy végre ebből a monoton edzésből, a sok úszásból, gyakorlásból kicsit kiszakadva le tudjuk mérni, hogy az, amit eddig megtettünk mire lehet elég.

- Most már gondoltok olyasmire, hogy tornagyőzelem?

- Ez egy felkészülési torna, arra gondolunk, hogy minden meccsen próbáljuk kihozni a maximumot - eddig ez sikerült.

(Lejegyezte: Tina)



Szolnok-Vasas 8:5 (2:2, 2:0, 2:2, 2:1)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Németh, Juhász
Szolnok: Gárdonyi - Gocsics, Kovács O. 2, Nyéki 2, Hangay Z., Komlósi, Georgescu 1, Regős 2, Süveges, Pásztor, Marnitz, Negreanu 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
Vasas: Barabás, Decker Á. 1, Boskovics Katonás 1, Vörös 1, Kiss G. 1, Brguljan 1, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 1/5, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Süveges

A Szolnok már jobban összeállt, ez érződött, hiszen végig vezetve, tulajdonképpen simán nyerték a meccset. A piros-kékek számára talán csak azért marad emlékezetes a találkozó, mert megszerezte első vasasbeli gólját hivatalos meccsen Drasko Brguljan.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Regős Áron második gólja


Kimaradt Vasas-előny


Újabb kimaradt Vasas-fór


Decker Ádám gólja


Georgescu gólja


Vasas-előny, szolnoki megúszás


Marnitz Gergő nyilatkozata


- Gratulálok! Egy újabb győzelem, és ezzel úgy nézem, hogy döntőt fogtok játszani. Számít ez valamit?

- Köszönjük szépen! Hát, a bajnokság előtt biztos, hogy számít, hogy a Vasas ellen egy ilyen szép eredményt értünk el, úgy is, hogy úgy tudom, nem régóta edzenek együtt és hogy nincs együtt az egész csapat, mert a többiek a junior vb-n vannak.

- Hát azért van itt világbajnok, olimpiai bajnok, nem is egy.

- Nálunk is van már világbajnok, meg Európa-bajnok. De ez egy nagyon nagy dolog. Én életemben először most nyertem a Vasas ellen OB-I-ben, úgyhogy ez most nekem ez külön is szép torna.

- A meccsről mondj valamit. Eléggé magabiztosak voltatok, vezetettek végig, talán egyszer nézett ki úgy, hogy a Vasas feljön.

- Először is, szerintem a bekkjeink miatt tudtunk ilyen jól játszani. Mert mind a három bekkünk jól fogta a két centert, de ahogy elnézem, elég sok kiállítást kapott a Vasas, de szerintem elég jól fogták őket. A támadásban is próbáltunk oda figyelni.

- Fejlődtetek ebben a két napban valamit?

- Igen, mindenképen fejlődtünk. A pozitívumokat és a negatívumokat is összevetve nagyon jó és hasznos, tanulságos ez a torna.

- Köszönöm szépen! Délután találkozunk.

(Romanek Brigitta)



Vörös Viktor nyilatkozata

- Hát Vöri, gratulálok, gyönyörű gólt dobtál, de nem kínos egy kicsit az eredmény? Most már második nap, hogy vereséggel, egy kicsit rossz szájízzel jöttök ki a vízből…

- Nem úgy jöttünk most ide, hogy ezt a tornát megnyerjük, mert az első hét volt, hogy kompletten edzettünk, ugye a többiek négy hét pihenő után vannak, tehát még nagyon nem vagyunk egyben. Most csiszolódunk, de mondom, nem az a célunk, hogy ezt a tornát megnyerjük, amit már nem is tudunk, azt hiszem. Úgyhogy így gyakorolunk, szokjuk egymást. Most egyelőre ennyi.

- A meccsről mondj valamit. Végig, szinte végig vetetett az ellenfél….

- Miért? :-)

- Miért?

- Mondom, nem vagyunk még összeszokva, és azért akik négy hét után idejöttek, most még elég fáradtan mozognak, nem érezzük egymást, ugye Botond véd, akit bedobtunk a mélyvízbe, úgymond. Még nem nagyon érzi át ezt a játékot, ami itt kell, de hát idővel majd összeszokunk, és akkor majd biztos jobb lesz.

- Jó, lesz még meccs, lehet javítani!

- Lehet! Reméljük javítani fogunk, bár mondom, nem ez a cél, de mindenképpen javítani szeretnénk, úgyhogy ennyi!

- Köszönöm szépen, és a gólodhoz még egyszer gratulálok!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


A délelőtti eredmények után biztossá vált, hogy a tornagyőzelemért vasárnap délelőtt a Debrecen és a Szolnok küzd meg egymással (Érdekesség, hogy ugyanez a két csapat még az "alapszakaszban" is találkozik, ma este.)

Vasas-Nagyvárad 10:4 (2:2, 3:0, 3:1, 2:1)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Marosvári, Németh
Vasas: Barabás - Decker Á. 1, Boskovics, Katonás 6, Vörös, Kiss G. 2, Brguljan, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Nagyvárad: Tarnovetchi - Samuila, Baidoc, Diaconu 1, Chioveanu 1, Popoviciu, Császár 1, Busila, Monostori, Kádár 1, Dunca, D. Cretu, Cretu, Barát (kapus). Vezetőedző: Tóth László
Gól - emberelőnyből: 2/6, ill. 2/3
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/2

A Vasas most játszott legfrissebben a tornán, s magabiztosan győzött. Ismét nagyon jó teljesítményt nyújtott a Nagy Viktort helyettesítő fiatal kapus, Barabás Botond, aki még ötméterest is védett.


vlv-képek


VLV-VIDEÓ:

Cretu véd


Katonás ötödik gólja


Steinmetz Ádám gólja


Diaconu gólja


Barabás ötméterest véd


Barabás újabb védése


Katonás hatodik gólja


Chioveanu gólja


Steinmetz Barnabás nyilatkozata

- Barna, gratulálok, megszerezte első győzelmét a csapat. Először arról hadd faggassalak, hogy miért van új csapatkapitány nálatok?

- Ádám részéről volt egy ilyen igény, hogy szeretne pályafutása során egyszer csapatkapitány lenni. Megvárom most, míg dr. Vörös, a vicces elmegy a háttérből, és akkor utána folytathatjuk :-)

- Igen. Nagy sikerünk van.

- Igen. Szóval ez volt az egyik oka, emocionális. A másik pedig racionális is, ugye meglehetősen nagy örömet okozott ez nekem, hogy ennek a csapatnak a kapitány lehettem hét éven keresztül, viszont rengeteg olyan plusz „teherrel” járt, amit úgy gondoltam, hogy Ádám most már megfelelőbben tud szervezni, megoldani. Én ugye így a munka kezdeti fázisában, sportdiplomáciai ténykedés, illetve edzések mellett azért nehezebben tudok már erre időt, energiát fordítani, úgyhogy átadtam a friss erőnek a karszalagot. Úgy gondolom, hogy abszolút alkalmas és megfelelő ember erre, úgyhogy így a csapatkapitányság kérdéséről ennyit.

- Azért a szemedet rajta tartod, gondolom.

- Nem kell rajta tartanom. Nem azt mondom, hogy passzivitásba és némaságba fogok most vonulni, csak mondom, ez nekem könnyebbség lesz, és úgy gondolom, hogy több időt és energiát fogok tudni magára a játékra fordítani.

- Jó, akkor a mai meccsről mondj pár mondatot!

- Ez egy tipikus felkészülési torna, tehát hullámzóak a teljesítmények meccsről meccsre, vagy akár egy mérkőzésen belül is. Most úgy gondolom, hogy kicsit összekaptuk magunkat, nem tudom, délelőtt én is sokkal fáradtabbnak éreztem magamat, mint most délután, és úgy gondolom, hogy nem egyedül voltam így a csapatból, hanem többen éreztük így. Nagyon jó kapusteljesítményünk volt, hál’Istennek, és az nagyon-nagyon sokat számít. Egy védelem akkor igazán magabiztos, hogyha nagyon jó kapusteljesítmény is van mögötte. Ezt most Barabás Botond nagyon jól megoldotta, és a helyzeteinket is jobban használtuk ki elöl, mint eddig. Feltehetően azért, mert most tényleg úgy tűnt, hogy frissebb mindenki. Nem tudom, hogy miért a harmadik meccsen vagyunk a legfrissebbek, ez egy rejtély. Az ugye tény, hogy a csapat egyharmada nincs itt, egyharmada hétfőn kezdett edzeni, a maradék egyharmad meg végigalapozott hat hetet, és hát ez látszik is rajtunk, azt hiszem. De nem baj! Három hét múlva kell majd először csúcsformában lenni, én úgy gondolom, hogy addigra meg fogjuk tudni ezt oldani.

- Milyen lesz az új Vasas az előző évekéhez képest?

- Én úgy gondolom, hogy mind hazai szinten, mind nemzetközileg erős, meghatározó csapatunk lesz.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Debrecen-Szolnok 6:12 (2:4, 2:2, 1:4, 1:2)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Juhász, Marosvári
Debrecen: Nébald, Vindisch 2, Kistamás, Apanasenko 1, Bugajcsukuk, Hegedűs 2, Dóry, Zoufal, Kárteszi, Tóth Z. 1, Létay, Simon. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Szolnok: Decker A. - Gocsics 1, Kovács O. 1, Nyéki 1, Hangay Z., Komlósi, Georgescu 4, Regős 1, Süveges 1, Pásztor 2, Marnitz, Negrean 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 2/16, ill.6/13
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/2
Kipontozódott: Vindisch, Kistamás, Bugajcsukuk, Simon, Gocsics, Hangay Z.
Sárga lap: Gyöngyösi András (16.p.)

Az eredmény azért csalóka, mert a hazaiaknál ilyen-olyan okok miatt sokan hiányoztak. Nem szerepelt Mitrovics, Misics és Varga Tamás sem. Utóbbi érdekes indokot talált ki, hogy a délelőtti meccselés után ne kelljen délután is pólóznia - egyszerűen megnősült, s erre hivatkozva felmentést kért a játék alól! Kevésbé ad okot tréfálkodásra, hogy Létay Krisztián meccs közben szenvedett súlyosnak látszó sérülést. Azonnal kórházba vitték röntgenre, az első vizsgálódások után ugyanis nem tűnt lehetetlennek, hogy a Debrecenben kiválóan bemutatkozott balkezes játékosnak eltört e lengőbordája.

Gyöngyösi András az utolsó negyedben már cserélni sem tudott...


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Pásztor második gólja


Süveges gólja


Kovács Olivér gólja


Hegedűs második gólja


Kimaradt szolnoki előny


A torna további menetrendje:

 vasárnap

10:30 Vasas-Nagyvárad

döntő:

12:00 Debrecen-Szolnok

A belépés a meccsekre ingyenes.

1 régi hozzászólás

Rolling hozzászólása
Rolling34045
2011.09.03. 12:52

Tudom, hogy a Vasas lényegében edzés nélkül ment Debrecenbe, és így az eredményeknek semmi jelentősége. Ugyanakkor az több mint döbbenetes, hogy egy Vasas 9-10 játékossal megy el egy tornára, mert néhány játékosa junior VB-n van. Évek óta arról megy a szájtépés, hogy szűk a keret, és ez most hatványozottan látszik. Legalább ifistákkal fel lehetett volna tölteni a létszámot. Így nagyon ciki a dolog, hogy Európa egyik legjobb csapata 10 emberrel áll oda a kezdéshez.