FACEBOOK

Debreceni felkészülési torna - első nap

Debreceni felkészülési torna - első nap
hozzászólás, 2011.09.02.

Két mérkőzéssel pénteken megkezdődött a Debrecen-Fujitsu által szervezett nemzetközi felkészülési torna, amelyen a házigazdák mellett a Szolnok, Vasas és a Nagyvárad vesz részt. Az első napon a házigazdák megverték a Vasast.

Felkészülési torna, Debrecen, első nap

Szolnok-Nagyvárad 8:5 (2:1, 2:1, 3:1, 1:2)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Marosvári, Németh
Szolnok: Decker A. - Gocsics 1, Kovács O. 2, Nyéki, Hangay Z. 1, Komlósi 1, Georgescu, Regős, Süveges, Pásztor 2, Marnitz 1, Negreanu, Gárdonyi. Vezetőedző: Cseh Sándor
Nagyvárad: Barát - Samuila 1, Baidoc, Diaconu, Chioveanu, Popoviciu, Császár 1, Busila, Ghiban 1, Monostori, Kádár, Buhsa 2. Vezetőedző: Tóth László
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 1/6

A szolnokiak végig vezetve, magabiztosan nyertek. Csapatukban még nem játszott a műtét után lábadozó Kis Gábor, aki a kispadról figyelte társait.


vlv-képek


VLV-VIDEÓ:

Marnitz gólja


Komlósi gólja


Pásztor-gól


Barát véd


MARNITZ GERGŐ NYILATKOZATA


- Gergő, gratulálok a szezon első győzelméhez! Milyen meccs volt ez a Nagyvárad ellen?

- Köszönöm szépen! Kemény meccs volt. Voltak hibák, ugye ez az első meccs, de összességében nagyon-nagyon jól, csapatként játszottunk és erre szeretném inkább tenni a hangsúlyt, hogy csapatként és ez nagyon nagy dolog egy közös nyár után, körülbelől egy olyan nyolc-tíz meccs után így tudtunk játszani. Ez számomra nagyon jó és szép kezdés.í

- Milyen szakaszában vagytok a felkészülésnek? Alapoztok még, vagy most már a játékon van a hangsúly?

- Hát még azért kemények az edzések, alapozó jellegűek. Viszont most már elkezdtük átvenni a taktikai jellegű feladatokat, a taktikát, egyre többet lövünk, úgyhogy most már kezdünk formába lendülni.

- Milyen lesz az új csapatotok? Nem is a helyezést kérdezem, azt gondolom mindenki tudja mit szeretnétek, de milyen stílust fogtok játszani?

- Hát a stílus egyelőre itt a tornán majd kiderül, mindenesetre egy pörgős csapat leszünk, egy jól úszó, pörgős csapat, két nagyon-nagyon jó centerrel. Úgyhogy remélem, minél előrébb végzünk a bajnokságban és minél jobb helyezést tudunk elérni a LEN Kupában.

- Szolnokon, a városban milyen a várakozás? Mit várnak el tőletek? Van már nagyobb érdeklődés vízilabda iránt?

- Egyelőre még nagyon nem tudok neked ilyet mondani. Kíváncsian várják azt, hogy milyen eredmények fognak születni. Szurkolnak nekünk és szeretnénk mi is minél előbb végezni, hogy a város büszke legyen ránk.

- Itt ezen a tornán mi a célotok? Mit szeretnétek gyakorolni?

- Szeretnénk egy nagyon jó csapattá összeverbuválódni. Most először az alapokat kell minél jobban rögzíteni az embereknél. Olyan dolgokra gondolok, mint a passzok satöbbi, tehát ezek a minimális dolgok. Azt hiszem, két hét múlva lesz a Magyar Kupa és addigra már összerakjuk teljesen az egészet.

- Ezt akartam éppen kérdezni, hogy a bajnokság október elsejei indulásáig nektek úgy nagyjából mi a programotok?

- Azt hiszem a jövő hét utáni héten, 16-án van a Magyar Kupa-forduló, ha jól tudom és utána egy hétre rá, csütörtökön megyünk Olaszországba, LEN Kupára. Utána bajnokság.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


A nap második mérkőzésén:

Debrecen-Vasas 9:8 (3:1, 3:3, 1:3, 2:1)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Juhász, Németh
Debrecen: Mitrovics - Vindisch, Kistamás, Apanasenko, Bugaychuk 3, Hegedűs, Varga T. 2, Zoufal, Misics 1, Tóth Z. 1, Létay 2, Simon. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Vasas: Barabás - Decker Á., Boskovics 2, Katonás, Vörös 1, Kiss G. 2, Brguljan, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 3. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Piros lap: Gyöngyösi András

A Debrecen szinte végig vezetett, de a piros-kékek a harmadik negyedre összeszedték magukat és úgy tűnt, fordítani tudnak. Ekkor azonban a már fáradó és sokat hibázó házigazdák minden energiájukat mozgósították és kicsikarták a győzelmet.


vlv-képek


KISS GERGELY a vlv-nek:

- Szervusz, Gergő! Nagy jelentősége nincs, de azért vereséggel indul a szezon. Milyen meccs volt ez?

- Kilencen voltunk 14 lelkes debreceni ellen. Nekik gratulálok, mi azt hoztuk amit tudunk négy nap edzés után kilencen. Ennyi, nem nagyon akarom túlmisztifikálni ezt a kérdést, ez egy felkészülési torna.

- Hol tartotok a felkészülésben?

- Sehol. Az alapozás legeslegelején járunk. A következő hetekben sokat kell dolgoznunk, hogy az Euroliga-selejtezőre legyen állóképességünk, legyen a taktikáról kép, mert jött két új ember, akik nagyon fontosak lesznek a csapatban, Steinmetz Ádi és Drasko Brguljan. Ezt szépen össze kell majd rakni. Csináltunk pár jó dolgot már ma is, gratulálok fiatal kapusunknak, annak ellenére, hogy pár távoli lövés becsúszott, nagyon lelkes volt és küzdött, nagyon fiatal még. Viktor sem védett még ebben a szezonban, úgyhogy ennyi, máris túlbeszéltük...

VLV-VIDEÓK:

Steinmetz Ádám második gólja


Kimaradt debreceni előny


Boskovics második gólja


Újabb kimaradt debreceni előny


Steinmetz Ádám harmadik gólja


Bugajcsuk harmadik gólja


Varga Tamás második gólja


Tóth Zoltán második gólja


Kiss Gergely második gólja


LÉTAY KRISZTIÁN NYILATKOZATA


- Gratulálok Krisztián, ez egy elég jó bemutatkozás azt hiszem, még akkor is, ha csak egy felkészülési tornáról van szó. Mit érzel most?

- Van bennem egy kis megkönnyebbülés, az elmúlt hat hét munkáját egy kicsit megkoronáztuk, legalábbis én így érzem. Azért a Vasast megverni akármilyen körülmények között nagy fegyver, nekünk biztos nagy lökést fog adni a továbbiakban, hogy elhiggyük, hogy tényleg odaérhetünk, amilyen célt kitűztünk magunknak az út elején.

- Milyen lesz ez a csapat, és hogy érzed magad?

- Jól érzem magam nagyon, a csapat meg ilyen lesz. Ilyen küzdős, mindig valaki hozzá fog tenni valamit, ami majd előrelendíti a szekeret. Megyünk előre folyamatosan a védekezésre alapozva.

- Neked milyen szereped lesz a csapatban?

- Most már az idősebbek közé tartozom, szervező-befejező játékos vagyok, tehát mindenféleképpen a csapat húzóemberének kell lennem.

- Legyen így és gratulálok még egyszer!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



STEINMETZ ÁDÁM ÉS VARGA TAMÁS NYILATKOZATA


- Szervusztok fiúk, most ért véget a meccs és a vége elég kemény lett. Mit szóltatok közben? Olyan volt, mint egy igazi tétmeccs?

V.T: - Messzemenő következtetést ebből nem szabad levonni, abszolút a felkészülés közepén vagyunk. Én egy jó edzőmérkőzésnek fogtam fel ezt. Nagyon jó kis „brusztos” mérkőzés volt. Az az igazság, hogy jobbtól kikapni nem szégyen, a jobbat egy kis szerencsével megverni pedig nagy dolog még akkor is, ha ők nem komplettek, és az első kétkapujuk volt talán ez. Mindenképpen egy ennyire jó csapatot megverni, mint a Vasas, a mi kis csapatunknak ez egy nagyon nagy dolog még akkor is, ha ez csak edzőmérkőzés és nem volt nagy tétje.

- Véresen komolyan vettétek?

- Minden mérkőzést az ember vagy úgy vesz, hogy játszik vagy pedig nem. Félkeményen nem lehet szerintem játszani. Ha tétje nem is volt a mérkőzésnek én félkeményen sosem tudok játszani.

- Ádi, te hogy láttad belülről?

- S.Á: - Először is szívből gratulálok a Debrecennek, egy ilyen csodálatos város, azt hiszem, megérdemel egy ilyen jó csapatot. Valóban, ahogy Tomi említette, még nem vagyunk komplettek, de én nem erre akarom fogni. Igazából négy napja edz a csapat gerince és még így is a junior válogatottak nincsenek itt, úgyhogy még nagyon sok munka kell, hogy összeérjünk, összecsiszolódjunk. Sajnálom, hogy így most, hogy újonnan csapatkapitánnyá választott a Vasas tegnap és egy vereséggel kezdtem a csapatkapitányi pályafutásomat, de majd igyekszem, hogy azt a tudást, amit eddig felhalmoztam – Kotorból is pár dolgot hazahoztam - beépítsük a játékunkba és akkor mindenféleképpen előrébb fogunk lépni. Még annyit szeretnék mondani, hogy azért az már most látszik, hogy a magyar bajnokság nagyon komoly színvonalat fog képviselni ebben a szezonban, nagyon komoly küzdelmek várhatóak. Örülök, hogy egy nagyon erős bajnokságban játszunk.

- Köszönöm szépen és az új tisztségedhez gratulálok, mindkettőtöknek jó pihenést kívánok!

V.T.: - Én is gratulálok Ádámnak az új tisztséghez!

(Lejegyezte: Tina)


A torna további programja:

szeptember 3. szombat

9:30   Debrecen-Nagyvárad

11:00 Szolnok-Vasas

17:00 Vasas-Nagyvárad

18:30 Debrecen-Szolnok

szeptember 4. vasárnap


10:30 3. helyezett - 4. helyezett

12:00 1. helyezett - 2. helyezett

A belépés ingyenes.

2 régi hozzászólás

Carvaly hozzászólása
Carvaly34093
2011.09.05. 08:33

Nem akarok senkit megbántani de én személy szerint Kiss Gergőtől aki háromszoros olimpiai bajnok kicsit más nyilatkozatot és viselkedést várnék... Elhiszem, hogy tartalékos volt a Vasas a felkészülés elején vannak ( hozzá teszem, mint minden csapat) Szomorú, hogy csak a kifogásokat kereste és nehezére esett elismerni pl azt, hogy Debrecen fantasztikusan jól játszott és nagyon egyben volt. Mondja elhogy náluk mi volt a probléma, de azért ismerjük már el, hogy a másik csapat milyen. Remélem ezzel nem sértettem meg senkit ez csak egy magán vélemény

Rebo hozzászólása
Rebo34033
2011.09.03. 06:56

Kedves szerkesztő ! Az összeállításokat meg lehetne tudni ? köszönöm