FACEBOOK

MTK-vízilabda

MTK-vízilabda
hozzászólás, 2011.09.02.

A Kópé sportegyesület négy korosztályhoz tartozó sportolóinak leigazolásával újjáalakult az MTK vízilabda-szakosztálya.

A klub korábban - Brandi Jenő, Hazai Kálmán, Homonnai Márton (kétszer) és Keserű Ferenc révén - öt olimpiai aranyéremmel büszkélkedhetett vízilabdában.

A most MTK Szentendre néven újjáéledő szakosztály szakmai munkáját továbbra is a KÓPÉ vízilabdaiskola korábbi mesterei, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt irányítják.

"Az MTK sportegyesület fejlesztési koncepciója jegyében a jégkorong szakosztály újjáalakítása, a karate és ritmikus gimnasztika szakosztályok megalapítása, az MTK futball csapatát működtető gazdasági társaság főtulajdonosi szerepének megszerzése, az MTK Törökbálint férfi kosárlabda csapatának létrehozása után az MTK vízilabda csapatának a megszületése jelentősen hozzájárul a kék-fehér klub további megerősödéséhez. Az MTK Szentendre vízilabda szakosztályának egyértelmű szakmai célkitűzése, hogy a következő bajnoki évadban OB-s felnőtt csapatot indítson. Az MTK Szentendre négy hazai bajnokság küzdelmeiben indul 2011 szeptemberétől: - országos gyermek (1997-98-as születésűek), - országos serdülő (1995-96-os születésűek), - Budapest-bajnokság ifjúsági (1993-94-es születésűek) - Budapest-bajnokság, felnőtt korosztályokban. Az MTK Szentendre edzéseit továbbra is a Szentendrei Vizes Nyolcas Uszodában, valamint a Leányfalui Termálfürdőben tartja" - tudatja a vlv szerkesztőségéhez is eljuttatott közlemény, amelyet Deutsch Tamás, az MTK elnöke írt alá.