FACEBOOK

Mi újság? - Kállay Márk

Mi újság? - Kállay Márk
hozzászólás, 2011.08.31.

Kállay Márk egy esztendőre a francia Montpellier csapatához szerződött.

- Ott kezdjük, hogy az elmúlt évet Kotorban töltötted, s bár egykori csapatod nem szűnt meg, az eredményes profi vízilabdának egy időre valószínűleg vége a Primoracnál. Hogy kerültél Montpellier-be?

- Pár nappal azután, hogy Kotorból hazaértem, érkezett egy üzenet, hogy lenne-e kedvem kint játszani. Volt. Egy évre írtam alá, hosszú távra nehéz tervezni fiatalon.

- Kotorból hogy jöttél el, milyen állapotban volt a Primorac? Maradt tartozásuk?

- Még az utolsó napon személyesen beszéltem az elnökünkkel. Azt mondta, hogy mivel szinte végig kitartottam a klub mellett, ezért idővel valami rendeződni fog. Szóval maradt tartozásuk.

- De közben indulnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, sőt éppen ők a házigazdái annak a csoportnak, ahova a Montpellier-vel te is mész...

- Igen, a sorsolás eredményét megtudva igencsak meglepődtem, érdekes az élet... Megmondom őszintén, a mindennapos problémákat leszámítva jól éreztem magam,jó pár ismerősöm, barátom van ott, úgyhogy azért örülök, hogy visszamehetek pár napra.

- Éppen azt akartam kérdezni, hogy mindent összevéve megbántad-e a kotori kirándulást?

- Szakmailag mindenféleképpen jó döntés volt, s a csapattársaimmal is jó viszonyban voltam. Remélem, az anyagiak is rendeződni fognak, vannak erre ígéretek, úgyhogy jelen állás szerint azt mondom, hogy jó döntés volt. Azt is be kell vallani, hogy egy, az Adria ligát megjárt játékost jobban keresnek más csapatok is.

- A franciákról hogy tudtál tájékozódni és minek alapján hoztad meg a döntést? Volt-e más ajánlatod?

- Természetesen Jasuval sokat konzultáltam, hiszen ismerem, csapattársak voltunk a Fradiban. Sokat segített nekem, elmondta, hogy milyen körülményekre számíthatok. Közben lett lehetőségem Olaszországba kimenni,illetve beszéltem más csapatokkal is. Fontos volt, hogy egy anyagilag stabil, ambiciózus csapatban játsszak, s amennyiben lehet, nemzetközi kupában is szerepelhessek. A Montpellier korán megkeresett, és hát köztudottan korrekt, jó csapatról van szó.

- Mint a Jasuval készített interjúnkból kiderül: több tucatnyian keresték meg Magyarországról a franciákat, hogy szívesen mennének. Ez így utólag olyan, mint egy durva versenytárgyalás, amit Te nyertél - ezt hogy értékeled?

- Az egészben az a trükk, hogy én ingyen vállaltam, úgyhogy könnyű volt mindenkit megelőzni :):) A viccet félretéve, természetesen örülök neki, hogy úgy ítélték meg az előző évben mutatott teljesítményemet, (mert általában ez szokott dönteni,) hogy számíthatnak rám ebben a profi klubban. Balkezes játékost nehezebb találni a "piacon" és ugye még viszonylag fiatalnak is számítok, ami szintén nem utolsó szempont...

- Bár pont mi írtuk meg a már említett interjúban, hogy a francia póló feljövőben van, de azért egy fiatal játékos számára nem "temető"? Nem leszel szem előtt sem a válogatottság szempontjából, sem a további karrierépítést tekintve. Ezeket mérlegelted?

- Kétségtelenül igazad lehet abból a szempontból, hogy nem játszom otthon, de megmondom őszintén, a magyar topklubok közül - értem ez alatt az első hatot-hetet - nem kaptam ajánlatot az olimpia előtti szezonra. Lehet, hogy másképp értékeltek engem vagy egyáltalán nem is figyelték a játékomat. Igaz, nem egyszerű Londonra odakerülni, de szerintem 2012 után nagy vérfrissítés lesz, és ha a teljesítményemet tudom tartani vagy javítani, szerintem a Montpellier-ből is oda tudok kerülni. Persze ehhez az is kell, hogy a Tisztelt vlv végig kövesse a mérkőzéseinket :):)

- Azt hiszem, ezt hívják érzelmi zsarolásnak... Ismerve az új igazolásokat, mire lehet képes az új csapatod a most induló szezonban?

- Egy horvát bekk érkezett még a Herceg Novi csapatából, név szerint Zeljko Kovacsics. Ismerem, sokszor játszottunk egymás ellen, sokat fog lendíteni a csapat szekerén. Bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, illetve cél az Euroligában minél tovább eljutni vagy a Len-kupában nyolc közé kerülni. De legyen inkább meglepetés, ha jó eredményeink lesznek :):)

- Hol töltötted a nyarat?

- A máltai bajnokságban, Fodor Rajmival együtt, a Sliema csapatánál, mint harmadik számú idegenlégiós. Még most is Máltán vagyok. A máltai válogatott szövetségi kapitánya az edzőnk, úgyhogy nem panaszkodhatunk, van munka, de pihenéssel is egybe lehet kötni. Hasznos, hiszen ha nem is topformában, de végigeddzük a nyarat, így sokkal könnyebb lesz építkezni a szezonra.

- Sikeres 2011-12-es szezont kívánok!