FACEBOOK

Junior vb: ötgólos vereség az olaszoktól

Junior vb: ötgólos vereség az olaszoktól
hozzászólás, 2011.08.30.

Elvesztettük az olaszokkal vívott csoportdöntőt a voloszi junior vb-n. A magyar válogatott így várhatóan a második helyen jut majd tovább a csoportjából.

U20-as világbajnokság, Volosz (Görögország), csoportkör

Olaszország-Magyarország 13:8 (2:3, 2:1, 6:1, 3:3)
G.: Angyal, Jansik D., Fülöp 2-2, Csapó, Bátori

SZÉKELY BULCSÚ a vlv-nek:

- Sajnos a harmadik negyedben elkezdtünk mást játszani, mint amit megbeszéltünk, és ami működött is az első két játékrészben, meg aztán az utolsóban. Nyilván ott volt egy olyan stroke a csapaton, ami lelkileg megfogott mindenkit, zsinórban kaptuk a gólokat. Beszéltünk is ilyen helyzetekről, hogy ilyenkor mi a legfontosabb teendő. Nekünk Dénes mindig azt tanította, hogy ha megakad a gépezet, akkor kell a védekezést rendbe rakni, a legmagasabb szinten művelni. Mert lehet, hogy elöl nem lövünk gólokat, bizonytalankodunk, de ha hátul stabilak vagyunk, akkor át lehet vészelni ezt az időszakot. Ami sajnos a legnagyobb veszély ilyenkor, most az következett be, elkezdtünk hátul is bizonytalankodni, s ezt könyörtelenül kihasználták az olaszok. Nincs más út, csak az előre, a céljaink nem változtak. Nehezebb úton kell elérnünk ugyanazt, amiért kijöttünk. Azt kértem a fiúktól, mint eddig mindig, hogy ma estig beszélgethetnek erről a mérkőzésről, de onnantól nem lehet más a fejekben, mint a következő feladat. Ez most Kazahsztán, aztán pedig meglátjuk, ki következik a nyolcba kerülésért.  Abból kell erőt meríteni, hogy amikor azt csináltuk, amit játszani akar ez a csapat, akkor nem tudtak nekünk ellenállni. Ha nem azt csináljuk, ha nem csapatként üzemelünk, hanem mindenki a maga módján próbálja meg kezelni az aktuális hullámvölgyet, akkor nem tudunk nyerni. Mondom, működött a dolog, s talán jókor jött ez a pofon. Csak annyi következménye van, hogy játszanunk kell a nyolcba kerülésért, de nem ki-ki meccsen kaptunk ki. Eddig is azt mondtam a fiúknak, hogy ne számolgassunk, aki elénk kerül azt kell megverni. Nagyon-nagyon bízom továbbra is a csapatban, a játékosokban!

- A harmadik negyeden belül ez egy hány perces rövidzárlat volt?

- Nagyon hosszú rövidzárlat... Talán én is kérhettem volna ott időt, hogy rendezzük a sorokat, de még egyszer mondom, ha ennek a meccsnek az lesz a következménye, hogy nem lépünk bele még egyszer ugyanabba a pocsolyába, akkor úgymond "megérte".


Legközelebb szerdán, magyar idő szerint 10 órakor játszik a csapat, az utolsó csoportmérkőzésen Kazahsztán az ellenfél.

További keddi eredmények

A csoport:

Puerto Rico-Ausztrália 4:13
Franciaország-Görögország 5:12

B csoport

Kazahsztán-Kuvait 16:3

C csoport

Üzbegisztán-Horvátország 6:23
Montenegró-Brazília 15:6

D csoport

Mexikó-Spanyolország 5:20
Szerbia-USA 10:6

9 régi hozzászólás

brasil82 hozzászólása
2011.08.30. 18:11

6-6 lett az AUS-GRE meccs, és jelen állás szerint a görögök gólaránya jobb, így valószínűleg ők fogják nyerni az A-csoportot.

sportos hozzászólása
sportos34005
2011.08.30. 18:08

sajnálom a játékosokat! talán a fáradság most jön ki hiszen egy hete még Ázsiában voltak. Változatlanul ugy gondolom hogy ez a koroztály több figyelmet érdemelt volna 2 év alatt.Talán a honvéd adott lehetőséget egy pár játékosnak az ob 1ben .Atöbbiek epizod szerepet játszottak. Ha talán mindenkivel ugy foglalkoznak mint a Vámossal akkor előrébb tartanának.Vagy talán nem is érdekel senkit???

pösze hozzászólása
pösze34004
2011.08.30. 17:55

8 között már nincs könnyű ellenfél, vagyis mindegy, hogy görög vagy más csapat -lásd. az auszik is lenyomták őket.

szerk hozzászólása
szerk34003
2011.08.30. 17:46

Vámos játszott, az utolsó negyedben kipontozódott.

brasil82 hozzászólása
2011.08.30. 17:43

Valóban, így már a négy közé jutni sem lesz egyszerű, hisz a negyeddöntőben várhatóan a görögök lesznek az ellenfelek (amennyiben a ki-ki meccsen túljutunk a brazilokon...), akiknek ez a generációja nagyon jó: két éve ezüstérmesek lettek az ifi VB-n, mindössze egy góllal kaptak ki a horvátoktól, az elődöntőben pedig a szerbeket verték! + ugye hazai pályán is vannak! Amiben talán lehet kapaszkodót keresni az az, hogy ezen a meccsen egy botrányos negyedünk volt, nem pedig az egész meccsen játszottunk sz..ul. Bár ez sovány vigasz, ahogy Szivós István mondaná: Fel kell nézni az eredményjelzőre, a többi az csak duma!

pösze hozzászólása
pösze34001
2011.08.30. 17:32

Mindenesetre nincs vége, csak piszok nehéz lesz, hajrá fiúk!!!!!

pösze hozzászólása
pösze34000
2011.08.30. 17:31

Hát így - megint - nagyon nehéz lesz. Főképp úgy, ha a \"vezéregyéniségek\" ennyire gyengén teljesítenek ilyen és hasonló fontosságú meccseken (sajnos már nem először) pl. Vámos játszott, mert nem látom a góllövők között a nevét?

B (régi) hozzászólása
2011.08.30. 17:18

Lennék én optimista, csak hát ez után az eredmény után elég nehéz. És akkor ott vannak kemény diónak még a görögök is...

Ájszkjúb hozzászólása
2011.08.30. 17:03

Na ettől féltem én... Kuvait, Irán nem mérvadó meccsek... ezek az olaszok már méltó ellenfél voltak, nem voltak felnőttek, erre panaszkodni nem lehet megint, mint az Universiade után... ez az 5 gól nagyon sok... pedig a fiúknak most erősebb is volt a felkészülésük..