FACEBOOK

Elképesztő Biros-rekord

Elképesztő Biros-rekord
hozzászólás, 2011.08.28.

Biros Péter megdöntötte eddigi rekordját és 22 kilogrammos pontyot fogott a palotási tónál. Mint képünk tanúsítja, a zsákmány hihetetlen méretű, inkább hasonlít egy kisebb rozmárra, mint édesvízi halra...

Ahogy az lenni szokott, a magyar vízilabda-válogatott csapatkapitánya az idei nyár egy részét is kedvenc horgászhelyén, a palotási tónál töltötte.

- Jó nyarunk volt, sokat horgásztam, de a családdal üdültünk is Bulgáriában, s néhány napot Erdélyben is eltöltöttünk. Most az iskolai megnyitóról egyenesen a palotási tóhoz megyünk, családostul töltök ott néhány napot, majd én még ott is maradok. Ezt a hetet még megkaptam pihenésre, úgyhogy igyekszem kihasználni. Itt az újabb cél: megdönteni a 22 kilós rekordot!

Biros Pétertől megtudtuk, hogy a rekordhal kora hajnalban kapott, bojligolyóra, vagyis különleges kezeléssel kialakított (egyébként fokhagymával fűszerezett) csalira. Félórás fárasztás után, egyedül emelte ki. A tőponty egy zsákban várta meg, hogy a fényviszonyok alkalmasak legyenek egy fotó elkészítésére, majd - szokás szerint - visszabocsátották a vízbe... A fogással Péter átadta a múltnak korábbi, 21 kilós rekordját.

Biros Péter új csúcsa már nincs olyan nagyon nagy távolságra a kapitális pontyokról ismert palotási tó rekordjától sem, s hogy mekkora halról van szó, ezt megpróbáljuk azzal is érzékeltetni, hogy fotója alá tesszük a Kis Gábor horgára szintén mostanában akadt (egyéni) rekordméretű hal fényképét.


Biros-rekord

Kicsi-rekord

1 régi hozzászólás

Pedró hozzászólása
Pedró33985
2011.08.29. 20:29

Visszaengedi? Akkor mindig ugyanazt fogja ki. Annyival dönti meg mindig a rekordját, amennyit hízik a a két fogás között a hal.