FACEBOOK

Tarics Sándor a legidősebb olimpiai bajnok

Tarics Sándor a legidősebb olimpiai bajnok
hozzászólás, 2011.08.20.

Immár Tarics Sándor, az 1936-os berlini nyári játékokon aranyérmes magyar vízilabda-válogatott játékosa a legidősebb olimpiai bajnok a világon.

Az eddigi doyen, az 1932-ben győztes olasz kerékpáros Attilio Pavesi közelmúltbeli haláláról Paolo Marabini, a La Gazetta dello Sport című tekintélyes olasz sportnapilap szerkesztője számolt be az Olimpiai Bajnokok Klubjának (OBK) küldött üzenetében.

A hír hitelesítését - mely szerint most már Tarics a legidősebb ötkarikás bajnok a világon - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Tudományos Központja elhárította, amint azt Patricia Eckert koordinátor válaszában írta a NOB ilyen vonatkozásban nem rendelkezik pontos adatokkal - tájékoztatta az MTI-t az OBK. David Wallechinsky, a világ leghíresebb olimpiai statisztikusa azonban megerősítette a tényt.

Ezek szerint Tarics Sándor, a San Francisco közelében, Belvederében letelepedett berlini aranyérmes, a földrengésbiztos épületek tervezésével világhírt szerzett mérnök, aki szeptember 23-án tölti be 98. életévét, a világ jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnoka. (MTI)

Címkék:
Tarics Sándor