FACEBOOK

Shenzen: az első győzelem

Shenzen: az első győzelem
hozzászólás, 2011.08.18.

Megszerezte első győzelmét a shenzeni Universiadén a magyar válogatott.

Shenzen, Universiade, helyosztó a 9-14. helyért

Brazília-Magyarország 6:11 (2:4, 0:2, 3:3, 1:2)
G.: Bátori, Jansik D. 3-3, Fülöp 2, Török, Vámos, Bundschuh

SZÉKELY BULCSÚ a vlv-nek:

- Tudjuk, hogy ez a győzelem a "kötelező" kategóriába tartozott. Annak örültem, hogy a fiúk ugyanazzal az akarattal szálltak vízbe, mint korábban. A legtöbb időt most az U20-asok voltak vízban, azok is többet tudtak játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A második negyedtől végig Lévai Marci védett. Láttam jó egyéni teljesítményeket, ami jó jel lehet Voloszra, de a legfontosabb az volt, hogy a fejekben rendet tegyünk, s ez most sikerült ezzel a mérkőzéssel.

A franciák a mi meccsünk után legyőzték az ausztrálokat, így a következő mérkőzésüket velük játsszuk (mint ismeretes, a torna nyitó meccsén ők verték meg nagy meglepetésre a szerbeket).


Most van módunk ajánlani Csurka Gergely első shenzeni beszámolóját, amely egyben részletes tudósítás a mieink egy góllal elvesztett nyolcaddöntőjéről.

AZÉRT NE KÖPKÖDJÜK CSUCSUÉKAT!

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE ÉS UNIVERSIADE-SZTORIJA

Kondrucz Gergő felvétele

20 régi hozzászólás

Cornelius hozzászólása
2011.08.19. 16:40

Kedves Sportszeretők! Szerintem nem az edzőket kell szidni! Nem ők tehetnek elsősorban a sikertelen szereplésről. Nem rendeznek Magyarországon, hosszú évek óta utánpótlás tornákat. Nincs rá pénz gondolom?! Nincs érdeklődő néző, szponzor!? És nem érdeke senkinek, hogy kialakuljon a következő ?aranyos, világverő? generáció!? Talán megunták ezt a rendszeresen nemzetközi utánpótlástornákat rendező országok, és nem hívnak minket magyarokat. Ja! És talán nincs rá pénz, hogy a korosztályos csapatok utazzanak! Még egy vélemény az U20 csapatról. Nem kell sportszakértőnek lenni ahhoz, hogy ezek a fiúk, amikor Voloszra érkeznek röviddel Shenzen után, több órás időeltolódásból kell regenerálódniuk. Ez nem megy egyik napról a másikra. Ezzel úgy érzem a voloszi szereplésüket is súlyosan befolyásolhatják. Pedig ez egy remek győzelemre esélyes társaság. Szerintem azon kellene elgondolkodnunk, hogy miért az U20 csapat szerepel ezen a kupán. Hol vannak azok a játékosok, akik megérdemelten szerepelhetnének az Universiadén. Itt a 2007-ben világbajnokságot nyert csapat tagjaira gondolok, akik helyet kaptak már a felnőtt válogatott keretben is ( pl.: Salamon Ferenc, Vörös Viktor, Marnitz Gergő, Kincses Attila stb. ), és a bajnokságban játszó remek 27 évnél fiatalabb vízipólózók ( pl.: Somogyi Balázs, Pásztor Mátyás, Maklári Ádám, stb.). Természetesen akadályt jelenthet, ha nem egyetemisták. Ezekkel és hasonló kvalitású sportemberekkel a csapat simán döntőt játszhatna véleményem szerint. Az okok, hogy miért nem ezzel a felállással utazott a Magyar Válogatott? Sosem tudjuk meg!!! Kit érdekel az utánpótlás? Sajnos!!!

wasserball hozzászólása
2011.08.19. 16:01

ha egyszer írsz vmit akkor hagyd is ott:S

wasserball hozzászólása
2011.08.19. 13:06

ebreszto, azért az utolsó hozzászólásod kicsit durva, francot se tudsz te az egészről...hány edzést láttál már? ismered őket személyesen? mert én nagyrészüket igen, és fogalmad sincs arról h mennyit kell edzeni és dolgozniuk...persze ha most nyernek vagy dobogósok lesznek akkor jó csapat lenne, mikor szegényeknek nem megy akkor persze bénák meg stb.... nincs szükség divatszurkolókra vízilabdában ennyit erről, és hiszem h a fiúk képesek lesznek javítani

kisD hozzászólása
kisD33921
2011.08.19. 10:44

mellesleg ez a csapat tele ifjúsági Európa bajnokokkal tehát abszolút helytálltak véleményem szerint az idősebbek között...

kisD hozzászólása
kisD33920
2011.08.19. 10:43

Nem a brazilokról van szó.. Arról van szó hogy van egy csapat fiatal játékos, akiknek szokniuk kell ezt a nemzetközi környezetet, hogy majd a későbbiekben helytállhassanak!

ebreszto hozzászólása
2011.08.19. 10:25

Kabare. Nehogy mar nagy dolog legyen, hogy megvertuk a brazilokat vizilabdaban. Gyerekek ebreszto, ez az ev siralmas es igen lehet hogy jobban all ez a spor mint mas csapatjatek itthon, de akkoris szamoljuk mar ki azt a legfenyesebben csillogo ermet mindenki nyakaban az utobbi evekben. Bajnoki arany az mar nem szamit, magyar bajnoksag vegkepp gyenge lett az utobbi evekben mashoz kepest.....

dr.Kodaj Imre hozzászólása
2011.08.19. 09:02

dr.Kodaj Imre Pontosítás: a hozzászólásomban \"mérkőzések\" alatt az Universiádén játszott meccseket értettem.

kisD hozzászólása
kisD33917
2011.08.19. 08:47

Köszönöm!

dr.Kodaj Imre hozzászólása
2011.08.19. 08:03

Nem tudom, hogy az előttem \"szólók\" közül hányan láttak egyetlen meccset is (az eredmény szerintem nulla)?Vagy hányan néztek végig egy edzést például gyermek korosztályban(?)? Akinek volt szerencséje,az láthatta, hogy milyen irdatlan munkát végez egy gyerek, mire eljut az ifi korosztályba, pláne a válogatottba!(Egy magyar focista ebbe már belehalt volna). Tessék kérem a munkát megbecsülni!Emlékeztetőül: Balczó András, a világ valaha élt egyik legnagyobb sportolója, olimpiai bajnok lett, a riporter a könnyeit erőltetve :\"Bandikám, milyen érzés?\" Mire Balczó azt felelte:ha a felkészülés során a tőled telhető maximumot és még annál többet megtetted, akkor az eredmény már lényegtelen,mert a lelkiismereteddel rendben vagy!

kisD hozzászólása
kisD33911
2011.08.18. 17:48

Kedves Guuuszti, én pusztán arra gondoltam hogy nem tragédia ha nem nyernek ezen a szinten, ebben a korosztályban... Szerintem, miután igen is a legnagyobb elismerés az olimpia ezért ott kell helytállni. Ez az én véleményem miután nem csak a kádban láttam vizet, nem tudom kinek mi köze van a vízilabdához de tény hogy aki élt ebben a világban az latja hogy nem sok minden fog múlni egy világligán, bár személyszerint az a véleményem hogy egy kerettagokból álló válogatottat lehetne indítani ilyen versenyeken. Midnenesetre tovább taglalva ennek a versenynek a fontosságát, szerintem a lényeg hogy tapasztalatot szerezzenek nemzetközi szinten és hogy a későbbiekben legyen ki helyettesítse, pótolja, akár folytassa az \"arany generációt\". Tehát Guuuszti, nem itt kell nyerni!

guuuszti hozzászólása
2011.08.18. 16:11

kisD ne haragudj, de nem értek veled egyet! Mi az hogy nem kell bizonyítaniuk? Szerintem igenis hogy kell! Ők az egész országot képviselik ott kint, azért mentek oda, hogya nemzet színeiben játszanak. Igenis magasabb az elvárás velük szemben, ezt nehéz nekik feldolgozni, de ők választották, és ha folytatják, ezzel bizony meg kell tanulniuk együtt élni. Ez vonatkozik az alulfizetségre is! \" Idézlek: a megélhetésükért játszanak feladva mást.\" Nem álltak mögöttük pisztolyt tartva a homlokukhoz, hogy muszáj a magyar nemzeti vízilabda válogatott tagja lenned! Gondolom tudták mi vár rájuk, és ha nem akarja ezt vállalni valaki, menjen el egy fitnesz csapatba, (és ne sajnáltassa magát) ott az sem gáz, ha 4/30-as lövőstatisztikát produkálnak, mint az olaszok ellen. Ha nem csinálja valaki szívvel lélekkel, akkor nem fog menni, ez vonatkozik minden élsportolóra. És gratulálok hogy egy \"vízilabda nagyhatalom\" Brazíliát sikerült legyőzni! Egy pozitívum azért volt ebben a meccsban, hogy végre azok a fiúk játszottak, akiknek szüksége van a tapasztalat és rutin szerzésre a VB előtt!

anya hozzászólása
anya33909
2011.08.18. 15:56

Meg van az elso gyozelem es a juniorok is tobbet jatszottak, ennek orulok! Remelem innentol tenyleg jol fogja szolgalni a Vb felkeszulest a hatra levo nehany meccs es meg lesz a 9dik hely! HAJRA!

B (régi) hozzászólása
2011.08.18. 15:20

Ha én bármilyen korosztályban válogatott vízilabda játékos lennék, nagyon szégyellném azt, ha valaki büszke lenne rám attól, hogy egy világversenyen győztesen hagyom el a medencét a 9-14. helyért folyó küzdelemben Brazília ellen.

B (régi) hozzászólása
2011.08.18. 15:15

A jogos és érvekkel alátámasztott kritikákra, kritikus észrevételekre megint felháborodottan, de teljesen tartalmatlanul, rég kiüresedett naiv, kispolgári lózungokkal támad a sok romantikus lelkendező, önjelölt szociális munkás. Respect, Rolling. The point is yours.

szerk hozzászólása
szerk33906
2011.08.18. 14:27

MVLSZ.sportszerűnek Minden olyan hozzászólásod törölve lesz, amivel megsérted a Moderációs alapelveket. Olvasd el, mit írtál. Aztán olvasd el a Moderációs alapelveket (megtalálod alul) és tudni fogod, miért törölgetlek ki folyton. Aztán jó lenne, ha előbb olvasnád el a Moderációs alapelveket és utána ennek megfelelően fogalmaznád meg a mondanivalódat. Sorry, ez van.

Oláh Ervinné hozzászólása
2011.08.18. 14:14

Gratulálok!!!! Fiúk, további sikeres küzdelmet kívánok. Hajrá! Változatlanul csak azt tudom mondani, a sikerhez vezető út nagyon nehéz, s a buktatók az igazi élsportolót megerősítik, küzdőképességét fejleszti! A partról mindig könnyebb bírálni...

kisD hozzászólása
kisD33900
2011.08.18. 13:29

Ezek a játékosok méltó képviselői a magyar vízilabda jövőjének. Hihetetlen ez a \"nagy magyar\" virtus ami az egész országot elöntötte, hogy a magyarok mindenek felett, győzni kell, és már itt is jelen van... hagyjuk már! Röhejes! Nekik nem itt kell bizonyítaniuk, és még csak nem is tisztelt Rollingnak. \"Az a magyar sport legnagyobb átka, hogy sokkal többen élnek belőle, mint érte.\"---->ilyen az élet, elsősorban, a megélhetés, a túlélésért való küzdelemről szól... mellesleg ezek a játékosok a megélhetésükért játszanak, feladva más lehetőségeket az életben. Ezt sikerült egy universiade meccs eredményéhez írni, ahol is a játékosok alul vannak fizetve, csakúgy mint az egész sportban, és nem az olimpikonokra gondoltam. Gondolkodjunk már egy kicsit!

wasserball hozzászólása
2011.08.18. 13:14

Nagyon örülök fiúk, büszkék vagyunk rátok!!! Hajrá a vb-n:)

promt hozzászólása
promt33897
2011.08.18. 13:02

Nekem meg az ilyen mindig mindent fikázóktól megy el a kedvem, mint amilyen Te vagy, Rollig. Főokosok, felelősség nélkül, \"a szurkoló jogán\" - mindentmegmondók, unalmasak vagytok!

Rolling hozzászólása
Rolling33896
2011.08.18. 12:49

Olvasva a beszámolót és annak ömlengő stílusát most ment el a kedvem és érdeklődésem a magyar vízilabdától. Nagyon aranyosak a fiúk az edzői stábbal együtt, és minden nagyon rendben van. Közel 100 éve egy öreg és már igen szenilis úriember mondott olyanokat hogy minden nagyon jó, mindennel meg van elégedve, aztán pár év múlva elvesztettük a 2/3 országot. Az a magyar sport legnagyobb átka, hogy sokkal többen élnek belőle, mint érte.