FACEBOOK

Montenegró: Ranko Perovics az új szövetségi kapitány

Montenegró: Ranko Perovics az új szövetségi kapitány
hozzászólás, 2011.08.18.

Ranko Perovics, a Primorac Kotorral Euroligát nyert edző lesz a montenegrói szövetségi kapitány.

A sanghaji világbajnokságon Montenegró a hetedik helyen végzett. Már a vb előtt nyílt titok volt, hogy a csapatot nem az egység, hanem a széthúzás jellemzi. Szóbeszéd tárgya volt, hogy azért nem indul legjobb összeállításában a válogatott a világbajnokságon, mert a szövetségi kapitány maga is megosztja a játékosokat, van, aki nem szívesen dolgozik vele.

A vb-hetedik hely után Petar Porobics maga vette a kalapját, s a montenegrói szövetség a lehető legrövidebb időn belül megtalálta utódját. Sajtóhírek szerint már megegyeztek Ranko Peroviccsal, aki az elmúlt klubszezon végén hagyta el a katasztrofális anyagi helyzetbe került Primorac Kotort és az olasz első osztályban szereplő Camogli vezetőedzője lett. Szintén sajtóhírek szerint klubedzői pozícióját szövetségi kapitányként is szeretné megtartani.

A Perovics által irányított montenegrói válogatottnak a jövő januári EB-n ki kell harcolnia a tavaszi edmontoni olimpiai selejtezőn való indulás lehetőségét, majd ott természetesen a londoni kvalifikációt.