FACEBOOK

U17: jó előjelek

U17: jó előjelek
hozzászólás, 2011.08.16.

A szeptemberi rijekai Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es válogatott immár második nemzetközi tornáját nyeri, ami nagyon biztató.

Petlyánszki Péter (segítői: Vógel Zsolt, Váradi Ákos) csapata július utolsó napjaiban Szlovákiában, Nováky-ban nyert tornát úgy, hogy a szerbekkel (a meccsen végig vezetve) 7:7-es döntetlent játszott, a szlovákokat 15:7-re, az ausztrálokat 14:8-ra verte. A torna gólkirálya az egri Lőrincz Bálint lett.

Hannoverből hazatérve Petlyánszki Péter most arról tájékoztatta a vlv-t, hogy a csapat ismét győzött, s mindhárom egyéni díjat is mi hoztuk el.

- Az első meccset a szlovákokkal játszottuk, 16:8-ra nyertünk. Itt sajnos kaptunk egy-két elkerülhető gólt, de a góllövés elég jól ment, a 16 lőtt gól önmagáért beszél. A török válogatottat 19:4-re vertük. Mivel tudtam, hogy jóval gyengébb az ellenfél, azt kértem a fiúktól, hogy lehetőleg minél kevesebb gólt kapjunk. Ezt sikerült teljesíteni. Az otthon játszó németek nagyon felszívták magunkat ellenünk. Érdekesség, hogy negyedórával a tervezett időpont előtt kezdtük a mérkőzést, nem is volt idő bemelegítésre, ami meg is látszott, mert 0:0-as első negyedet produkáltunk. Aztán elmentünk és 10:4-re megvertük őket.

A gólkirály ismét Lőrincz Bálint lett, s ő érdemelte ki a legjobb játékos címet is. A legjobb kapus is magyar, Kósik Soma, a Ferencváros játékosa lett. 

Az Európa-bajnokság szeptember 11-én kezdődik Rijekában, előtte a magyar csapat - a szolvénokkal kiépített jó kapcsolat eredményeként - Koperba utazik, hogy 70 kilométerre az EB helyszínétől "akklimatizálódjon".

Az ifi EB-n természetesen a lehető legjobb eredmény elérése a cél, elvárás a legjobb négy közé jutás, ott pedig már minden lehetséges - akárcsak a felnőtteknél.

- A csapattal már négy éve együtt készülünk, még egész kicsik voltak, amikor elkezdtük a munkát. 15 éves korukban a szerbiai Obrenovacon megnyerték a korosztályos mini eb-nek nevezett tornát, legyőzve a szerbeket, spanyolokat, horvátokat, görögöket. Úgy gondolom, azóta mi is fejlődtünk annyit, mint az ellenfelek - mondta a vlv-nek Petlyánszki Péter.

Kósik Soma és Lőrincz Bálint

5 régi hozzászólás

wasserball hozzászólása
2011.08.18. 00:27

a jövő reménységei:) csak így tovább srácok!!! mutassátok meg h vízilabdában mi vagyunk a császárok:)))

baboufan hozzászólása
2011.08.16. 11:24

Bocsánat, természetesen az U17-es EB csapatra gondoltam.

baboufan hozzászólása
2011.08.16. 11:21

Meg tudná adni valaki a vb-re készülő keret teljes névsorát. Jó ilyen tehetséges fiatalokról hallani, bízom a jó szereplésben:)

brasil82 hozzászólása
2011.08.16. 06:36

Nagyon örülök, hogy az utánpótlás-válogatottakról is egyre többször, egyre többet írtok! Bízom benne, hogy a junior VB-ről és az U17-es EB-ről is lesznek majd minél részletesebb beszámolók! Köszi nektek VLV!

anya hozzászólása
anya33863
2011.08.16. 05:08

Szep volt fiuk! Ettol az edzotol miert kellett elvenni az elozo korosztalyt - ami aztan mas vezetesevel meg a franciaktol es kikapott, a gorogoktol meg tobb mint 10el? Sok sikert az EBre!