FACEBOOK

Universiade: utolsó hely, továbbjutás

Universiade: utolsó hely, továbbjutás
hozzászólás, 2011.08.13.

Az olaszoktól is kikapott Universiade-válogatottunk a shenzeni tornán. A nyolcaddöntőben nehéz lesz.

Magyarország-Olaszország 4:8 (0:1, 2:2, 2:3, 0:2)
G.: Török, Angyal, Vámos, Bátori

Ezzel az eredménnyel a csoportkör utolsó fordulójának eredményétől függetlenül a harmadik helyen végeztünk, s a nyolcaddöntőben a C csoport második helyezettjével játszunk ki-ki meccset a továbbjutásért.

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE ÉS UNIVERSIADE-SZTORIJA

SZÉKELY BULCSÚ a vlv-nek:

- Magyarázkodásnak tűnhet, de ennek a csapatnak, amely valójában az U20-as világbajnokságra készül, nagy segítséget jelentenek ezek a meccsek, még akkor is, ha vereségekről van szó. Ez volt ez első két hivatalos találkozónk. A hírekkel ellentétben a mai ellenfelünk sem az U20-as csapat volt, az olaszoknál 85-86-87-es születésűek játszottak. Megnéztem egyébként a startlistákat, a legfiatalabb csapat a miénk.

Ettől függetlenül azt mondom, hogy a mai mérkőzésen három negyedig partiban voltunk és nagyon jól játszottunk. Az egyetlenegy kifogásolgható dolog - és ez megint csak fej, koncentráció kérdése -, a lövés volt. Gyakorlatilag jó néhány játékos egyszerűen nem nagyon találta el a kaput, vagy amikor eltalálta, vagy a kapust vagy a blokkot. Viszont amit szeretnénk, hogy az U20-as válogatott játéka legyen, abban kifejezetten biztató jeleket tapasztaltam.

- Lelkileg felállt a csapat a Japán elleni vereség után?

- Tegnap nagyon sokat beszélgettünk, az edzés is átmozgató jellegű volt, a végén játékkal. Szerintem lelkileg túltették magukat, felszabadultan is játszottak, kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak. Az olaszok a sokkal erősebb fizikumukkal végig szorosat játszottak és három negyed alatt felőröltek minket, a végére tényleg elfáradtunk. De még egyszer mondom, ha egy picit jobb százalékkal lövünk, akkor nagyon könnyen meglehetett volna ez a mérkőzés, hiszen 6:4-ggyel fordultunk az utolsó negyedre. Úgy látszik, ilyen nekünk most ez az Universiade. A nyolcaddöntőben lesz egy ki-ki mérkőzésünk, amelyre szintén nem felemelt kézzel megyünk. Lehet, hogy elcsépeltnek tűnik, amit mondok, de továbbra is hihetetlenül bízom a fiúkban és azt mondom: az az út, amit elkezdtünk, jó. Ezeket a dolgokat fel kell dolgozni, vannak egy sportoló életében ilyen szituációk, s meg kell állapítani, ez egy erősebb mezőny itt.

Amennyiben az utolsó csoportmérkőzésen a mi águnkon az amerikaiak megverik a franciákat, akkor a franciákkal játszunk, ha nem, akkor a szerbekkel.

16 régi hozzászólás

Ájszkjúb hozzászólása
2011.08.15. 17:31

Javítom magam, a hivatalos oldalon az van írva, hogy az USA-val játszunk a nyolcaddöntőben.

Ájszkjúb hozzászólása
2011.08.15. 17:22

Na az Amcsik megverték a franciákat, adjunk nekik hálát, mert így a szerbek helyett a franciákkal játszunk majd.. Az olaszok pedig 1 góllal kikaptak japántól, ez is mutatja, hogy mennyire \"nagyon erős\" ez \"felnőtt\" olasz csapat (B kategóriás játékosokkal..) Példát vehetnének a magyar fiúk a spanyoloról, akik szintén szinte csak U20as játékosokkal érkeztek a tornára, de eddig szanaszét verték mindhárom ellenfelüket...

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2011.08.15. 17:14

rolling! úriember módjára beszélsz a megélhetési senkikhez. semmit sem fog érni. mind, mind, csak a koncot nézi, hogy ezzel az úttal a semmibe, jól meg tud élni. mondjak példákat? botrányos keresetek erre a nullára, mit utánpótlás néven hazudnak bele a világba, meg a tisztességes, sportot szerető, sportszerű emberek képébe. 16! már több helyen is próbálkoztam szembe nézetni a magyar vízilabda tótum faktumait azzal a problémával amiről írsz. volt, s jelenleg is van, sőt ha jól láttam ennek a válogatottnak is tagja olyan gyerek, aki nem való a sportpályákra. egyszerű buta verekedő szerencsétlen, ki az \"edzőjétől\" aki most is ott van Kínában, azt az utasítást kapja, hogy üsd szét a pofáját! belebömbölve az uszoda légterébe. miért nem próbálkozott e hős most a nála nagyobb testű erősebb ellenfelekkel szemben ilyen gusztustalan, sportszerűtlen tettekkel? valószínűleg szétkapták volna, mint Floki a lábtörlőt. a legszánalmasabb az egészben, hogy nem is olvasták Gallov Rezső: Amerikai arénák című könyvét! különös tekintettel bizonyos Fred Shero esetére, az NHL-ben. igen tanulságos kis rész. igaza van Kemény Dénesnek, a magyar vízilabdára nem a primitív brutalitás, inkább a brilliáns technika, improvizatív készségek, játékosság volt mindig a jellemző. ezeket a durva tudatlanokat pedig el kell takarítani az uszodák környékéről.

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2011.08.15. 16:51

azt tanácsolom mindenkinek, vigyázzon!!! vigyázzon, mit ír ide le, hiszen állandó fenyegetésnek van kitéve az, aki le meri írni a VALÓSÁGOT: mi a valóság? kimoderálnak, fenyegetnek a kitiltással, ha nem a szájuk íze szerint hangzik el valami. szánalmas. ez a \"szereplés\" megmutatja a magyar vízilabda gondjait. az elcsalt meccseken felnőtt játékosokat, kik nem tudnak mit kezdeni a világgal. hamis ábránd a magyar vízilabda felsőbbrendűségének nimbusza. képzetlen - sokszor írni, olvasni alig tudó - emberek foglalkoznak az utánpótlással. csaló \"játékvezetők\", soha még csak sportpálya környékén nem járt emberek manipulálják a hazai utánpótlás bajnokságokat. tisztelet a csekély számú kivételnek itt kívánom megjegyezni, hogy a kritikát nem elhessegetni kell, hanem tűrni, s abból okulni. itt, e helyt nem ez történik, ami megmutatja egy magyar közmondás valóságtartalmát, miszerint, kinek nem inge, ne vegye magára! a kíméletlen egyszerűséggel - másképp mi értelme van? - megfogalmazott kritikát azon nyomban kitörlik. e levelemet követően ki fognak innen tiltani, ami azt mutatja, fejétől bűzlik a hal, azaz aki az inget magára vette, az tudja, hogy nyakig sáros abban, hogy jelen pillanatban ilyen fényesen szarul áll a magyar vízilabda!

amatör hozzászólása
amatör33855
2011.08.15. 07:38

Egyetértek azzal, hogy nem a fiúkat kell okolni a vereségekért. Biztos mind nagyon tehetséges, de talán nem az Universiadét kellett volna felkészülési tornának tekinteni az U 20-as Világbajnokságra. Mint a többi országban nálunk is nagyon sok tehetséges főiskolás van aki 86,87,88,89 -es születésüek, őket még csak össze sem hasonlitották ezzel a szuper tehetségü fiatal gárdával. Nem luxus egy kicsit????? Föleg mellékesen megemlítem, hogy Ők Magyarországot képviselik. Senki nem azt fogja megjegyezni, hogy a csapat 20 évesekből áll, hanem azt, hogy ez a Magyar válogatott. Az is érdekes, hogy az elmúlt esztendőkben még soha nem utazott a Universiádéra a junior válogatott, pedig ott is voltak nagy tehetségek. A 87-ben születettek között még junior világbajnok is van, de még csak keretedzésre sem hívtak be egyet sem. Tudom hogy sok fiatal tehetség van, de azért a 21-24 éveseket sem kéne teljesen félrelökni. Lehet, hogy Ők egy kicsit jobb eredményt érhettek volna el, vagy legalább a válogaton kiderült volna, hogy ki a jobb. Sok sikert kivánok a csapatnak és a kudarcok ellenére is ŐK A MI FIAINK. HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!

16 hozzászólása
1633853
2011.08.14. 19:13

A hibázás lehetőségét szerintem is meg kell adni a fiúknak, de egy kicsit nem ártana az előretekintés mellett visszatekinteni is a vereségek keresésénél . Nekem úgy tűnik megint előkerült a sok éve használt névsor. Nem látom, hogy leosztva 1-1 posztra a fiúk játékát (góllövések száma, játékosról történt kiállítások száma, stb.) az előző sikertelen világversenyen nyújtott teljesítmény( Horvátország VB) itthoni bajnokságokon nyújtott halvány szereplés miért nem számít a csapat összeállításánál? Már csak halkan mondom: az esetleges sportszerűtlen játék, maradandó sérülések okozása miért lehetséges egy adott játékosnak minden megtorlás nélkül? TÉNYLEG NINCS MÁS ESETLEG JOBB JÁTÉKOS MAGYARORSZÁGON????? Az előző bajnokságok statisztikáját és élő játékát nézve nem így látom. Talán újra kellene írni a névsort 1-2 helyen!!! További jó szurkolást, jó egészséget, sok-sok gólt, győzelmet kívánva minden magyar vízilabdáért aggódó olvasónak.

diko9 hozzászólása
diko933851
2011.08.14. 12:46

Miért temetjük a srácokat? Kikaptak a csoportmeccseken, ez az ahol ki lehet kapni és nincs következménye. Tényleg nem egy utolsó dolog, hogy nem is az univerziade a fő esemény és nem a termetük a lényeg, hanem a tapasztalat, de ezt csak azok értik akik űznek is valamilyen sportot nem csak a \"szavak emberei\".

Rolling hozzászólása
Rolling33850
2011.08.14. 12:46

Évek óta csodálkozom azon, amikor egyesek azzal próbálják az adott sport iránti elkötelezettségüket igazolni, hogy kudarc esetén is csak lelkendeznek, és megszólják azokat, akik esetleg bírálni merészelnek. Most is előjöttek ezen hangok. Azt gondolom, hogy a szurkolónak nemcsak az a dolga, hogy szurkoljon és lelkesedjen állandóan. Szurkolni és lelkesedni akkor kell, amikor annak van az ideje. Ugyanakkor pont azért, mert sokszor áldozatot hozva (utazik, stb.) is szurkol, joga van elmondani a véleményét, ha valami nem tetszik neki. Most is ez van. Japántól nem kaphat ki egy magyar vízilabda-válogatott, akár mi is történik a háttérben. Főleg úgy nem, hogy tele van a csapat felnőtt válogatott játékossal, illetve Ob1-es játékossal. Minden más csak szánalmas magyarázkodás. Ez hosszútávon nem vezet sehova, illetve csak időnyerés, de egy idő után jönni fog az igazi krach. Nem kéne megvárni, hogy a magyar vízilabda az orosz szintjére süllyedjen le. Szembe kell nézni a problémákkal, és megoldást találni rá, nem pedig strucc-politikát folytatni. Nem az árt a magyar vízilabdának, aki adott esetben kritizál, és akár bálványokat is bírálni mer, hanem az, aki minden körülmények között lelkesedik, és elkendőzi a gondokat.

Szacsa hozzászólása
Szacsa33848
2011.08.14. 08:52

Tisztelt Sporttársak! Nem értem, ha nyerünk, akkor a mi csapatunk, ha kikapunk, szapuljuk őket, okoskodunk! Ilyenek vagyunk(?) mi Magyarok! Most kell kiállni mellettük! Most kell csak igazán mondani, hogy gyerünk fiuk, hajrá Magyarok! Mi tudjuk - LEGJOBB A MAGYAR! Üdvözlettel: Szabó \"Szacsa\" Zoltán

Szöllősi Tamás hozzászólása
2011.08.14. 00:59

Demagistris! Te rendkívül primitív vagy. Úgy érzed, hogy a kritikáddal segítessz? Szerintem nem. Mutasd meg hogy kell. Te mit tennél? Mi lenne ami eredményt hozna a fiúknak? Ezek a fiúk a Bulcsúval együtt végig dolgozták a nyarat, és ennek a munkának meg is lesz az eredménye. A cél az U20 Vb. És ott döntőt fognak játszani . Egytől egyik kiv?ló kvalitású játékos, és abszolút a jövő generációja. Hát ez a valóság. Üdv.

Ájszkjúb hozzászólása
2011.08.13. 21:39

Azt mivel lehet magyarázni, hogy Japán megveri a Magyar válogatottat?? Mégha ők a felnőtt férficsapatukkal állnak is ki, akkor is, ezek másod vagy harmadrangú játékosok, 1-2 Európában játszó játékossal, a mi csapatunkban pedig az ország legjobb korosztályos játékosai játszanak (bár Rusz Bertalan, Illés Sándor, Ernyey Márk kihagyása után ebben sem vagyok biztos..), akiknek nagy része már az OB 1ben is bemutatkozott, nem beszélve a 3 felnőtt játékosunkról... Az olasz csapatban pedig a B szintű felnőtt játékosok játszanak, azaz azok, akik az első csapatba nem férnek be, akik klubcsapataikban is csak kiegészítő szerepet töltenek be, vagy éppen a gyenge kiscsapatok húzóemberei + 1-2 fiatal... Mindkét csapatot verni kellett volna, de a Japánokat minimum 3mal.. Remélem most majd a továbbiakban a szerbekkel kerül össze a magyar csapat, mert ha ellenük is veszítünk, akkor ott legalább majd nem lehet arra fogni, hogy idősebbek voltak, mert a szerbeknél is a csapat nagy része korosztályos játékos.. csak 2vel van ott több \"felnőtt\"..

szamárhegy hozzászólása
2011.08.13. 16:53

Előttem van, ahogy az olaszok, de különösen a japánok megkönnyebbülten felsóhajtanak Bundschuh (205 cm, 110 kg.), vagy Török (202 cm, 105 kg.) Bátori (193,100) Jansik (196,90) Szentesi (182,97), Keresztes (190,87) vagy éppen Fülöp (200, 107) fejletlen fizikumát látva ;) Szerintem se kellene ebbe az irányba menni, különösen, hogy mindkét meccsen többet lőttünk kapura, mint az ellenfelek, magyar-olasz 30/4, 26/8, magyar-japán 29/10, 19/13. Na, mindegy, van még esély, gyerünk srácok!

ob1 hozzászólása
ob133842
2011.08.13. 15:31

egyre több a duma...felnőtt szinten és az utánpótlás szinten is! (\"csak az olimpia számít\" ?)

géza72 hozzászólása
géza7233841
2011.08.13. 14:41

ne felejtsük azért azt el, hogy a mienk az egyetlen u20-as válogatott, az összes többi csapat felnőtt csapat... és ez tulajdonképpen a felkészülési tornája (merthogy egész nyáron nem volt nekik...) az u20-asoknak a vb-re...

Gábor hozzászólása
Gábor33840
2011.08.13. 12:41

Fiúk ez a szereplés- eddig - ELKESERÍTŐ! A magyar férfi pólónak - válogatott és klubszinten egyaránt - mindig minden nemzetközi és világversenyen a legjobb 4 között és lehetőleg dobogón kell(ene) végezni. Ha ez nem \" jön össze\" - (persze ilyen a sport, hogyan is jöhetne össze mindig, ez lehetetlen kívánság, DE AKKOR IS: CSALÓDÁS. Ilyen magas a \"tradicionális\" mérce. Még semmi nincs veszve, innen szép nyerni. HAJRÁ MAGYAROK!

szamárhegy hozzászólása
2011.08.13. 12:33

\"ha az olaszok kiállnak a komplett friss világbajnok csapatukkal - nem őket akarjuk megverni... \" , egyetlen VB győztes sem volt az olasz csapatban....