FACEBOOK

Még egyszer a Dobud-blokkról

Még egyszer a Dobud-blokkról
hozzászólás, 2011.08.12.

Csurka Gergely mindig érdekes blogja most különösen figyelemre méltó. A sportújságíró szóban, majd írásban érdeklődött a FINA mindenható vízilabda-főnökénél, Gianni Lonzinál: hogy is volt az a súlyos bírói "elnézés" a bronzmeccsen? És lesznek-e következményei?

Az "Emberfór" blogon Csurka Gergő beszámol arról, hogy már Sanghajban, közös szálláshelyükön összefutott Lonzival, aki akkor elismerte, a bronzmeccsen történt bírói (nem)ítélet nagy hiba volt.

Innen idézzük a blogot:

(...) hazaérve írtam egy e-mailt Lonzinak, hogy mit tesz a vízilabda-bizottság egy ilyen esetben – merthogy futballban egy ilyen irdatlan hibát (nyilvánvaló tizenegyes elnézése pl.) egyértelműen szokott büntetni a FIFA, ha mindez egy vb közben történik, akár a demonstratív hazaküldés sem kizárt, de az biztos, hogy a játékvezetőt hosszan pihentetik, ha éppenséggel nem ejtik örökre. És ami a lényeges: ez nincs elmaszatolva, a nyilvánosság tudomást szerez arról, hogy mi a büntetése a vétkesnek (mint ahogy a játékosok, edzők eltiltása is publikus).

Pólóban, úgy fest, még nem értünk fel erre a szintre. Gianni ugyanis a következő választ küldte:

„Sanghajban az utolsó mérkőzésről beszéltem, amellyel kapcsolatban a másodedzőtök azt mondta, hogy volt egy hibánk (sic!) az egyik bíró részéről az utolsó negyedben. Szeretnélek tájékoztatni arról, hogy minden mérkőzésen van egy delegátus, és van egy játékvezető-osztályozó. Minden mérkőzésről készítenek egy beszámolót, amit megvizsgálunk. Az a játékvezető, aki hibát követ el, rosszabb osztályzatot kap, és talán emlékszel rá, hogy a múltban is készek voltunk megbüntetni azt, aki rosszul bíráskodott.

Bizonyos, hogy a következő bizottsági ülésen a titkárunk beterjeszti a hivatalos beszámolót a világbajnokságról. Mi folyamatosan korrekten és a sport érdekében dolgozunk, ne aggódj.

Üdvözlettel
Gianni“

A folytatást olvassátok el a blogban...

2 régi hozzászólás

Nekomajin hozzászólása
2011.08.14. 18:05

Elég bátor dolog egy kalap alá venni egy újságírói szavazást a vb bronzmeccsével... Az meg, hogy miért kaptunk ki egy dolog, de attól még nem szabad hagyni, hogy egy ennyire kirívó bírói tévedést csak úgy besöpörjenek a szőnyeg alá. De nem csak azt a bírót kéne évekre eltiltani, aki nem fújta be az ötméterest, hanem azokat is, akik ott ültek a medence partján, és mégsem szóltak a bírónak, hogy barátom, vedd ki a szemed a zsebedből. Ez nem egy víz alatti rúgás volt, vagy valami sunyi csínytevés. Az egész nézőtér látta, hogy mi történik.

Pedró hozzászólása
Pedró33837
2011.08.12. 20:45

Az a Csurka Gergely kér számon csalást, aki a saját blogbejegyzése szerint ? a vlv-s fiúk segítségével - a Kását csalással választotta meg az idei Final Four legjobb játékosának? Ezt ráadásul az \"európaiak\" is tudják, mert Gergő - szintén a blogbejegyzése szerint - később kérte a szavazás eredményének törlését. Miért nem nézünk néha egy kicsit magunkba is?