FACEBOOK

Ráúszás - Vörös Viktor

Ráúszás - Vörös Viktor
hozzászólás, 2011.08.11.

A magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online rovata ("Ráúszás Szabó Zolival") . Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Vörös Viktorról?

- Az a kérdés vele kapcsolatban, hogy lesz-e és ha igen, mikor lesz a másodhegedűsből prímás. Annak idején Kis Gábor mögé került a Vasashoz, majd Jeff Powers jött elé az angyalföldieknél, most pedig Steinmetz Ádám mögött (mellett?) számítanak rá centerposzton.

- Melyek az erősségei a 24 éves centernek?

- A megbízható centerjáték, bármikor be lehet küldeni a medencébe. Emberelőnyben is hagyományosan jó befejező ember. Ráadásul jobbal, ballal eredményes centerből és a fától, nincs is a mezőnyben még egy ilyen típusú center. Plusz kellő emocionális töltet is van benne. Ezek miatt tud hasznos lenni.

- Miben és hogyan javíthatna még a teljesítményén?

- El kellene érnie, hogy főfoglalkozású legyen posztján, és a következő centernek már mögé kellene érkeznie. A világbajnokság magyar centerjátékát nézve megállapíthatjuk, hogy nehéz a helyzete a nemzeti csapatban. Rövidtávon szinte csak sérülés, kiesés miatt hullhat ölébe a lehetőség, a címeres sapka. Állandó stand-by üzemmódban kell lennie, készen kell állnia, hogy esetleg beugorhat valaki helyett és akkor bizonyítani! Hárai példája lebeghet a szeme előtt, akinek egy szezon alatt sikerült kézzelfogható mértékben javulni és látványos produkcióval előállni. Első lépcsőnek egy ilyen szezon kellene Vörinek is.

Névjegy

Név: Vörös Viktor
Születési idő: 1987.01.27.
Születési hely: Szentes
Poszt: center
Jelenlegi klubcsapata: Teva-Vasas-Uniqa
Korábbi csapatai: Szentes, UTE
Hazai eredményei: 2x magyar bajnok (2009, 2010), OB I-2. (2011), Magyar Kupa-győztes (2009)
Nemzetközi sikerei: junior világbajnok (2007), junior Európa-bajnoki ezüstérmes (2006)


VÖRÖS VIKTOR a vlv-nek:

- Abszolút megertem Zolit, mindenben igaza van. Nagyon keményen edzek, hogy sokat fejlődjek, ilyen idősen nem könnyű, de mindig lehet jobb :)