FACEBOOK

A FINA elnöke is bocsánatot kért

A FINA elnöke is bocsánatot kért
hozzászólás, 2011.08.11.

A sanghaji vb-n negyedik helyezett magyar válogatott tagjainak átadott hibás oklevél ügyében csütörtökön bocsánatot kért a FINA elnöke.

A levelet Julio C. Maglione dr. Martin Györgynek, az MVLSZ elnökének címezte.

Kedves Elnök Úr,

Megkaptam a téves sanghaji oklevelekkel kapcsolatos levelét, mely szerint a magyar vízilabda-válogatott a 16. FINA Világbajnokságon a Hondurasi Köztársaság nevére kiállított iratokat kapott. Biztos vagyok benne, hogy megérti, ez egy sajnálatos hiba, amely nem szándékosan történt. Megtesszük a szükséges lépéseket, hogy a magyar vízilabda-válogatott játékosai megkapják a javított okleveleket. Kérem tolmácsolja számukra a bocsánatkérésünket.

Julio C. Maglione
elnök

Mint a sanghaji vb-ről hazaérkezve elsőként, Biros Péter oklevelének bemutatásával megírtuk: a világbajnokságon részt vett valamennyi magyar pólós díszes oklevelet kapott, amelyen elismerik kiemelkedő teljesítményét, a sanghaji vb-n elért negyedik helyezést. A dokumentumot a FINA elnöke is aláírta. Apró szépséghiba, hogy a játékosok nevére kiállított oklevélen Magyarország neve helyett ez szerepel: "The Republic of Honduras". Kivétel nélkül mindenkién.

A magyar szövetség elnöke tiltakozó levelet írt a FINA főtitkárának, aki bocsánatkérő emailben válaszolt, a sanghaji vb kínai szervező bizottságára hárítva a hibáért a felelősséget.