FACEBOOK

Budapest-Shenzen: 26:05:41 óra

Budapest-Shenzen: 26:05:41 óra
hozzászólás, 2011.08.10.

Kis időbe telt, míg kapcsolatot tudtunk teremteni az Universiade kínai helyszínére vasárnap elutazott magyar vízilabda-válogatott tagjaival.

26:05:41 óra - pontosan ennyi ideig tartott az út Shenzenbe. Onnan tudjuk ilyen precízen, hogy Vámos Márton mérte!

A fiúk szerdán jelentek meg először az interneten - természetesen kijátszva a Facebook kínai blokkolását. Megtudtuk, hogy az utat Bundschuh Erik viselte a legnehezebben, akinek balszerencséjére középső ülést dobott a gép. Mintegy 10 percig bírta szegény beszorulva, majd "kitört" és addig sétált a repülőn, amíg nem talált egy normális helyet magának. (Állítólag a hölgy, aki mellé leült, nagyon meglepődött, de látván az erőviszonyok egyoldalúságát, azon nyomban szótlanságot fogadott.)

Shenzenben jó meleg és elviselhetetlen, 80 százalék fölötti páratartalom fogadta a csapatot. Elfoglalták helyüket az Universiade-faluban - négyágyas szobákban laknak hárman-hárman, két emeletes ágyon osztozva. A szobabeosztás alapját a testmagaszság képezte: két magas mellé (alsó ágy) egy alacsony pólós (felső ágy) került.

A fiúk már játszottak fél órát a spanyolokkal - rendben volt a dolog. Egyöntetűen panaszkodnak a nagyon meleg vízre és bíznak abban, hogy a verseny során azért normálisabbak lesznek a körülmények.

Kellően meg nem erősített, de azért megbízhatónak tűnő helyszíni információnk szerint a magyar csapat tagjai - megfelelve a főiskolai és egyetemi világjátékok szellemiségének - máris élénk érdeklődést mutatnak a brazil röplabdasport reprezentánsai iránt, akikkel véletlenül egy konditerembe vezérelte őket a sors. (Meg egyébként is a mieinkétől számított harmadik házban laknak.) Természetesen nem a brazilok férfi válogatottjáról van szó.

Szakmai kérdésekről most ennyit, várjuk a fiúktól az első fotókat és természetesen a Japán elleni bemutatkozás (magyar idő szerint csütörtök, 12 óra) eredményét.

Címkék:
Universiade Shenzen