FACEBOOK

1 Nap Vízilabda

1 Nap Vízilabda
hozzászólás, 2011.08.09.

Vízilabdában mi vagyunk a császárok – most még. De mi lesz 5-10-15 év múlva? Az utánpótlásnevelés fontosságára hívja fel a figyelmet a több száz gyerek, népszerű felnőtt sportoló és közismert ember részvételével, augusztus 19-20-án sorra kerülő 24 órás nemzetközi maratoni torna, az 1 Nap Vízilabda.

- A vízilabda hungaricum, évtizedek óta magyar sikersportág. Bár „vízilabdában mi vagyunk a császárok”, az utánpótlás-képzésre már olyan kevés pénz jut, hogy a távolabbi, hasonló eredmények megvalósítása elérhetetlennek tűnik. Az 1 Nap Vízilabda nevet viselő esemény, amelyet 2011-ben már harmadik alkalommal rendez meg az Újpest Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (UVSE), éppen erre a problémára, a vízilabda-utánpótlás támogatásának hiányára hívja fel a figyelmet – hangsúlyozta az esemény fővédnöke, Kemény Ferenc, az egyesület keddi sajtótájékoztatóján. Az „1 Nap Vízilabda” több mint ötszáz gyermek látványos és egyedülálló demonstrációja a sportért és az egészséges életmódért, a magyar úszó- és vízilabdasport „szentélyében” a Margitszigeten, vagyis a szervezők szerint a vízilabda ünnepe lehet a gyerekek egész napos, ingyenesen megtekinthető tornája.

A rendezvényt a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában tartják, olyan nagyhírű külföldi klubok utánpótláscsapatainak részvételével, mint a Mladost Zágráb, a Partizan Belgrád, a Nagyvárad vagy a Spandau 04.

Az UVSE és a meghívott nemzetközi és vidéki csapatok gyermek sportolói augusztus 19-én 16 órától augusztus 20-án 16 óráig, egyórás etapokban játszanak egymással. Minden korosztály játszik a 24 órás esemény ideje alatt, a hatévesektől egészen az ifi korosztályig, a nagyobbak az éjszakai órákban, a kisebbek pedig nap közben csobbannak a medencébe. A tornán minden mérkőzés a hivatalos szabályok szerint zajlik, a Budapesti Vízilabda Szövetség által delegált bírók és ellenőrök jelenlétében. A mérkőzések a sportuszoda nyitott 33-as medencéjében lesznek, a medence környékén lévő területen a hozzátartozók és az érdeklődők számára programokat is szerveznek.

Nagy érdeklődés kíséri minden évben a színész-újságíró gálamérkőzést, amelyet 20-án délelőtt 11-kor tartanak. A színész-válogatott tagjaként vízbe száll például Nemcsák Károly, Barabás Kiss Zoltán és Lippai László, az újságírók között várhatóan Lévai Balázs és Szántó Dávid pólótechnikáját is megismerhetik a nézők.

A belépés ingyenes.
Az esemény médiatámogatója a Magyar Televízió, s a 24 órás torna minden programját élőben követhetik az érdeklődők a neteyes.hu online közvetítésében. A  A gyermek vízilabda-tornát támogatja még a Nemzeti Sportközpont, a Vodafone, a TriGránit Csoport, az ING, a Salamander, a Fővárosi Gázművek, a Seiko és a Coproduction Kft.


Az 1 Nap Vízilabda tornát harmadik éve szervező UVSE azért jött létre 2008 decemberében, hogy egyedülálló módon kizárólag vízilabda utánpótlás neveléssel foglalkozzon. Azóta számtalan korosztályos bajnoki címet szereztek, de nem csak minőségben, hanem mennyiségben is példa nélkül álló az egyesület, hiszen sehol máshol nem vízilabdázik ennyi gyerek, jelenleg több mint háromszáz fiatal sportol itt.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK


Kis József vezetőedző, fő szervező köszöntője


Kemény Ferenc az UVSE-ről


Kis József a programról


Kemény Ferenc a sportág helyzetéről


Kemény Ferenc Dobud szabálytalan blokkolásáról

1 régi hozzászólás

dzsaja56 hozzászólása
2011.08.09. 16:41

Gratulálok Kiss Józsiéknak a szervezéshez és hogy felhívták a figyelmet az utánpótlás nehéz helyzetére.Fecsóbának külön,hogy mellé állt a kezdeményezéshez.