FACEBOOK

Kemény üzenetek - ismét a boltokban

Kemény üzenetek - ismét a boltokban
hozzászólás, 2011.08.09.

Ismét kapható a Kemény üzenetek című könyv, amelynek áprilisban megjelent első kiadása nem sokáig volt elérhető az üzletekben. Az utánnyomás apropóján Endrei Juditot arról kérdeztük, milyen visszajelzéseket kapott az olvasóktól.

- A könyv megjelenésekor sokszor beszéltem arról, hogy MINDENKINEK szól a könyv. Nagyon örülök, mert a visszajelzések is igazolják, hogy a legkülönbözőbb korú, foglalkozású emberek veszik kézbe. Ügyvéd barátnőm egyik nap azzal hívott, hogy este a Kemény-könyvet olvasta, éppen a döntésről szóló fejezetet. Egész éjjel ez kavargott a fejében, majd másnap megoldott egy hosszú ideje húzódó, nehéz ügyet. Egy húszéves fiatalember elmondta, hogy az utóbbi időben olyan "demotivált" volt. Most, hogy elolvasta a könyvet, már tudja, mit kell választania a sok lehetőség közül. Egy multicég vezetője arról mesélt, Kemény Dénes régóta a példaképe, eddig elsősorban mint sportember. Most, hogy a könyvet elolvasta, rájött, mint cégvezető is rengeteget tanulhat tőle. A legutóbbi kedves történet: egy cég ezzel a könyvvel ajándékozta meg a partnereit. Alig tudták folytatni a programot, mert mindenki elkezdte olvasni a könyvet, úgy kellett rájuk szólni.

- A második kiadásban van-e valami változtatás az elsőhöz képest?

- Egyelőre nincs. Őszinte legyek?! Magam még nem olvastam a könyvet abban a formában, ahogy végül megjelent. Hiszen egy könyv befejezése, lektorálása, tördelése többek között azt is kívánja, hogy sokszor, újra és újra át kell olvasnom az adott könyvet. Nos, eddig a Kemény-könyvet sem tudtam úgy a kezembe venni, mintha most látnám először. Várok még kicsit. Így aztán most még nem tudom megmondani, mit változtatnék rajta. De! A londoni olimpia után boldogan változtatnék, hiszen a három előző olimpia története mellé szívesen odatenném a negyedik történetét is. Bízom benne - sokakkal együtt -, hogy az is egy "aranyos" történet lesz!

- Elkelt teljesen az első kiadás?

- Igen,legnagyobb örömömre. Már a világbajnokság előtt bombáztak a terjesztők, hogy mikor kapnak utánpótlást. Dénes mesélte, hogy egy hónapja Kaposváron vendégeskedtek és a helybéliek szerettek volna könyveket dedikáltatni vele. Három városból kellett összegyűjteni a köteteket. Egy könyvkiadónak ez akár jó hír is lehet. De én azért jobban örülnék, ha még sokakhoz jutna el a könyv. És persze nemcsak az üzleti szempontok miatt. De azt hiszem, sikerült Dénessel egy olyan könyvet létrehozni, amiből sokan meríthetnek erőt ebben a zaklatott világban.

- Hol lehet megvenni az újranyomott példányokat?

- Minden nagy terjesztőnél ott vannak! Elégedett vagyok, mert mindannyian nagy szeretettel és odafigyeléssel gondozzák a könyvet. Úgy gondolom, ez is a Dénes iránti elismerést, tiszteletet, szeretetet tükrözi. Jó hír az is, hogy interneten is megvásárolható, tehát ki sem kell mozdulni otthonról, néhány kattintás és házhoz hozzák.

- Ha valaki könyvet ír Kemény Dénesről, közelebb kerül a vízilabdához is? Nézte a világbajnokságot?

- Először nem akartam nézni a meccseket, mert annyira izgultam, de győzött a kíváncsiságom, a szurkoló kedvem! Minden mérkőzést láttam. Csodálatosan játszottak a fiúk, a szerbek ellen különösen tetszett a játékuk! Hogy nem jött össze az arany..., van ilyen az életben, hogy nagyon akarunk valamit és mégsem sikerül. De még én, a laikus is látom, hogy fantasztikus csapat érlelődik, mire Londonba érnek, a legszebb álom újra valósággá válhat. Ezt kívánom nekik!

4 régi hozzászólás

Háté hozzászólása
Háté33828
2011.08.09. 21:09

Ha lesz 3. kiadás, egy-két hibát érdemes lenne javítani. A 188. oldalon levő kép nem készülhetett az athéni győzelem pillanatában, mert akkor a Papesz és a Csuvi a vízben volt. 159. oldalon hibás, hogy a budapesti EB-n a jugoszlávok vertek meg minket az elődöntőben, valójában az olaszok. A 138. oldalon sarkított, hogy 1980 és \'96 között még csak érmet sem nyertünk. 1980-ban harmadikok lettünk, \'84-ben nem vehetünk részt, így valójában \"csak\" 1988 és 1996 között, azaz három olimpián nem végeztünk az első három helyezett között.

moysi hozzászólása
moysi33826
2011.08.09. 17:24

Lehet,hogy ez a történet egy picit túl van misztifikálva!Lehet, hogy most már az a baj,hogy elhisszük,elhitetjük: Kemény Dénesnek kell előadásokat tartani vállalat vezetőknek.Ő biztosan nagyon okos. Csak Fecsó bácsi felfedezhetne már megint egy zseniális korosztályt,mert a jövő az erősen kérdéses...S ez így igaz akkor is,ha Londonban nyerünk.Nagyon szurkolok érte!

Wáterpóló hozzászólása
2011.08.09. 13:14

végigolvastam én is, közhelyparádé

dr.Kodaj Imre hozzászólása
2011.08.09. 12:41

Nagyon tanulságos,egy huzamban végigolvastam, de kissé tömöríteni kellene.