FACEBOOK

Ráúszás - Vámos Márton

Ráúszás - Vámos Márton
hozzászólás, 2011.08.04.

A magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online rovata ("Ráúszás Szabó Zolival") . Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Vámos Mártonról?

- Lenin Elvtárs... „Tanulni, tanulni, tanulni!" Mindenkitől mindent. Ha így tesz, a balkezes generáció következő méltó tagja lehet.

- Melyek az erősségei a mindössze 19 éves pólósnak?

- Az adottságai nagyszerűek, kivételes lövései vannak. Az alapok megvannak nála és óriási előny egy fiatal magyar balkezesnek, hogy a klubjában is és a válogatottban is világklasszis balkezesek közt edzhet és játszhat. Ez a maga nemében páratlan előny például más ország fiatal balkezeseihez képest. Ha mindent megtanul, amit tőlük csak lehet, nagy játékossá válhat.

- Miben fejlődhet, hogy még jobb legyen?

- Mindenben. Még nem tapasztalt, érett vízilabdázó. Halk szavú ember, nem Benedek-típus, aki 20 éves korára olimpián gólkirály tudott lenni a maga ellenállhatatlan és megsemmisítő győzni akarásával. Nem kell nagyképűnek, törtetőnek lenni, de kicsit jobban a figyelem középpontjába kell kerülni. Sok mindent csinál ösztönösen jól, de kérdés, hogy ehhez mennyit tesz hozzá tanulással és szorgalommal. Ha a helyében lennék, sokat beszélgetnék Benedek Tibivel, Kiss Gergővel és Madaras Norberttel, Varga Zsolttal. A Vasasban és a válogatottban is nyitott füllel, szemmel járnék! És az idén példátlan módon ráfeküdnék a védekezés fejlesztésére...

Névjegy

Név: Vámos Márton
Születési idő: 1992.06.24.
Születési hely: Budapest
Poszt: szélső
Jelenlegi klubcsapata: TEVA-Vasas-UNIQA
Korábbi csapata: KSI
Hazai eredményei: OB I 2. (2011), Héraklész-díjas (2011)
Nemzetközi sikerei: Európa-bajnoki 4. helyezett (2010)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Kezdeném Zolinak az utolsó mondatával és meg is fogadom ezt, hogy baromira nagy hangsúlyt fogok fektetni a védekezésre, mert bár jobban állok mint Martfűn, az első válogatott edzésem alkalmával, de még bőven van hova fejlődnöm.

Jövőre szerencsére megint együtt edzhetek Kiss Gergő barátommal :), akitől idén is baromi sokat tanultam, (ezt meg is szeretném köszönni neki, hogy ilyen türelmes volt hozzám) és jövőre is sokat fogok, ebben biztos vagyok. Tibivel és Madival sajnos nem egy csapatban játszom, bár nem lenne rossz, de válogatott edzéseken mindig figyelem akár ha Tibi bejön egykapuzni.

Egyszóval megfogadom Lenin elvtárs bölcs gondolatát és mindenhol a fejlődés lehetőségét fogom keresni!

6 régi hozzászólás

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2011.08.07. 13:05

szamárhegy! Jó név. Pont a végén, hiszen tény. Személyeskedés? Szerinted. Szerintem, s sok más s vízilabdában élő szerint nem az, hanem a TÉNYEK kendőzetlen leírása. Sajnos vannak emberek a sportban - hol a tiszta versengés kellene meghatározza, ki-ki mire viszi tehetsége mértéke szerint - kik a \"saját\" szájuk íze szerint \"alakítják\" a dolgokat. Nem kéne. A legrosszabb, mikor buta, primitív középszer alakok magukhoz ragadják az irányítást, mert sokan vannak, s tönkreteszik azt, amit a tehetségek felépítettek. Sokan, sajnos sokan vannak, kik az olyan szülő \"példáját\" követik, kik a gyermekükön keresztül akarják kiélni elmaradt vágyaikat, kik semmi eredménnyel nem rendelkeztek,mint játékosok,s most \"vénségükre\" \"eredményeket érnek el\". Sajnos, a valaha volt jó játékosok - kik eredményekkel is rendelkeznek - között is vannak emberileg silány alakok, akik felismerve a lehetőséget a semmi emberekkel szövetkezve mozdítanak hátra. Egyébiránt ajánlom figyelmedbe, mit a szövetségi kapitány mondott, a tabella pontosan tükrözi a valós képet. Smost jön még csak a java, a hét szűk esztendő! Gyenge minőségű, kisstílű, pitiáner csaló alakokkal eme időszak csak többszöröződik, nem csökken! Ez az igazi baj! Érdeklődve várom hozzászólásodat, a jobbító szándék jegyében!

szamárhegy hozzászólása
2011.08.07. 11:47

mvlsz.sportszeru, Ebben nem sok sportszerű volt, lehet, hogy van igazságod a sportágat illető egy-két dologban, de ez a személyeskedés nagyon pitiáner, hogy a szóhasználatoddal éljek. Szerintem a barátom szó használata két válogatott játékos és csapattárs között, akik közül az egyik felvállaltan istápolgatja a fiatalabbat simán belefér, a barátság kifejezés már más tészta, de itt nem erről van szó. Egyébként pedig Hárai Balázs a jó példa arra, hogy évek alatt mivé lehet fejleszteni egy játékost, a fejlődés pedig főleg munka és motiváció kérdése, lásd pl. Benedek Tibort a korábbiak közül.

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2011.08.07. 10:45

segítek felhő, jó? először: nagydarab fickó, ami jó, de nem elég másodszor: fakezű a szerencsétlenje, ami ellen nincs mit tenni harmadszor: \"Kiss Gergő barátom\"- mondja, ami gusztustalan, mert barátja neki a ..., de nem az általa említett. Akiről viszont elmondható, hogy egy kultúrember, tehát nem fogja cáfolni sehol ennek a kölyöknek a nyalizós hazugságát. mindent összevetve, szánalmas az erőlködés ezzel a sráccal. Persze, ha valaki áll mögötte el lehet tolni elég sokáig, de ez is csak egy szeg lesz a magyar vízilabda koporsójába. Elégszer leírtam már, hogy a magyar foci szintje a cél a jelenlegi sportági vezetésnek. Az a csalás, ami a bronzmeccsen történt, itthon mindennapos az utánpótlás bajnokságokban, hol pitiáner, soha, sehol semmit el nem érő törpe minoritások terrorizálják a gyerekeket. Ezek között találhatók játékvezetők szép számmal, de magukat edzőnek nevező mentálisan sérült egyedek is, kik sorsokat, embereket, jövőket tesznek tönkre, holmi \"érdekek\" miatt. A legrosszabb, mikor \"szövetkeznek\", azaz mint a maffia egy csapatot alkotva rontanak rá a sportágra. Hidd el kedves barátom, sajnos van ilyen! ha érdekel, adj egy e-mail címet, s nevesíthetem is, kikről beszélek.

felho2 hozzászólása
felho233813
2011.08.05. 20:45

Kicsit bővebben megindokolnád, hogy miért nem fog az általad említett játékosok szintjére felnőni Vámos Márton?

Wáterpóló hozzászólása
2011.08.05. 08:31

Soha nem jut olyan szintre mint Benedek, Kiss, Madaras:(

pappgabok hozzászólása
2011.08.04. 21:32

Nagyon jól hangzik amiket Marci mond. Tudatos az utánpótlásnevelés és nagyon fontos a \"bal\" kezesség. Ez pl. most nagyon hiányzik a női kéziseknél.