FACEBOOK

Sanghaj - az első értékelések

Sanghaj - az első értékelések
hozzászólás, 2011.08.03.

Napvilágot láttak az első értékelések a sanghaji világbajnokságról.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja közzétette Szabó Bence sportigazgató írásos értékelését a sanghaji vizes vílágbajnokságról. A dokumentumból a férfi vízilabdatornáról szóló részt idézzük.

"Ismét bizonyította a szakág, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak. Az olimpiai kvalifikáció megvan. A szakemberek szerint az utóbbi évek helyenként legjobb játékát produkálta a csapat. A szerbek ellen az első három negyedben a magyar vízilabda iskola minden szépségét bemutatták a fiúk. Pozitívum, hogy képesek voltunk viszonylag gyengébb játékkal is győzni (pl. USA ellen). Egy jó versenyző nem csak akkor nyer, ha csúcsformában van. A Kemény Dénes vezette csapatot továbbra is a profizmus jellemzi mind a medencében, mind a meccsek közötti időben. Mindenki tudja a dolgát és látszik, hogy a stáb és a játékosok jól összeszokott egységet alkotnak.

A szerbek elleni vereség véleményem szerint elkerülhető lett volna, hiszen, mint már említettem kitűnően játszottunk három negyeden keresztül. Sajnálatos dolog, és később vissza is ütött, hogy kétszer is a negyedek végén 4-5 másodperc volt hátra, amikor gólt kaptunk és négy gólos fore helyett, hárommal mentünk a szünetre. Ez megbosszulta magát. Ez a sport törvénye. A végén a szerbek fogcsikorgatva kiharcolták a győzelmet, igen profi módon kihasználva azokat a pillanatokat, amikor náluk volt a lélektani előny. Legyen úgy, ahogy az elmúlt olimpiák történetében: nyerjenek ők az olimpiát megelőző évben és legyünk mi az aranyérmesek Londonban. A IV. hely kicsit csalódás, hiszen mindenki érmet várt. De ha azt a súlyos bírói tévedést (a horvátok ellen a bronz meccsen) figyelembe vesszük, akkor valószínű meglett volna a bronz. Egy már kiállított játékos blokkolta Varga D. lövését, amiért 5 méteres, és kiállítás járt volna. Így sajnos az éremszerzés elmaradt."

Martin György, a szövetség elnöke is megszólalt a nyilvánosság előtt. A Hírtelevízió Rájátszás című műsorának vendégeként folytatott beszélgetést:



CSURKA GERGELY UTOLSÓ SANGHAJI BLOGBEJEGYZÉSE


SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE A VB-RŐL


A VLV SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAI:

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKEL


TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDDÖNTŐBEN A CSAPAT

A FOLYTATÁS MENETRENDJE

MADARAS-APUKA ÜZENETE ZÉTINEK

AZ USA-VAL VÍVJUK A NEGYEDDÖNTŐT

MAGYARORSZÁG-USA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS


MAGYARORSZÁG-SZERBIA AZ ELŐDÖNTŐBEN

SZERBIA IS LEGYŐZHETŐ

MAGYARORSZÁG-SZERBIA - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

MÁR A KEZÜNKBEN VOLT...

A BRONZÉRT, A HORVÁTOK ELLEN

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDIK HELY

HAZAUTAZÁS, MEGÉRKEZÉS

3 régi hozzászólás

szamárhegy hozzászólása
2011.08.04. 17:54

Visszavonom én vagyok a hunyó, hiába még bennem van a fórum száműzetésének emléke ;-)

szamárhegy hozzászólása
2011.08.04. 17:52

Na, épp most akartam bekapcsolódni az értékelő vitába, de már törölték az előzményeket. Már megint kezdődik ez a ne bántsuk a válogatottat szűrő funkció, amit én nehezményezek, a pólósok , mint mai netes generáció a helyén tudja kezelni a hozzászólásokat, meg hát harcosokról van szó, nem mimóza srácokról, ne féltsük már őket pár karcos hozzászólástól. Egyébként meg emlékszem Peking előtt ment a nyugdíjazás, meg a turistázás, aztán mégis szuperül működött a Csapat.

Sisinho hozzászólása
Sisinho33791
2011.08.04. 14:35

Engem még azért érdekelne, hogyha semmi baj a diplomáciánkkal, akkor mit kívánnak tenni egy ilyen egyértelmű magyar ellenes bíráskodással, -mert ezt csak az nem vette észre, aki vak! Én nem vagyok diplomata, de van egy olyan rossz sejtésem, hogy azzal, hogy írtam a Fina-nak, már többet tettem, de legalábbis ugyanannyit, mint a \"delegációnk\", csak annyi különbséggel, hogy én nem kapok ezért fizetést...Kérem a \"jól működő\" diplomáciánkat, hogy cáfoljanak rám!