FACEBOOK

Itt az Universiade-csapat

Itt az Universiade-csapat
hozzászólás, 2011.08.03.

Székely Bulcsú kihirdette a kínai Universiadére utazó magyar csapat névsorát. A nagy válogatott öt korábbi állandó kerettagja erősíti a fiatalok győzelmi esélyeit.

A magyar Universiade-csapat (sapkaszámok szerint):

Baksa László, Török Béla, Angyal Dániel, Vámos Márton, Korényi Balázs, Bátori Bence, Jansik Dávid, Szentesi Ádám, Keresztes István, Fülöp Bence, Kovács Péter, Bundschuh Erik, Lévai Márton.

A korosztály munkájáért felelős vezetőedzőt, az olimpiai bajnok Székely Bulcsút először arról kérdeztük, mennyire volt nehéz a döntés.

- A végére letisztult a kép. Nehéz volt és hál' Istennek azért volt nehéz, mert mindenki úgy küzdött, mint az oroszlán, a szívüket-lelküket beleadták, hogy bizonyítsák, helyük van a csapatban.

Az egyszer már szűkített keret július végén Isztambulban töltött néhány napot, s a felnőtt török válogatott edzőpartnereként gyakorolhatott.

- Fenntartásokkal, kicsit kényszerként vállaltam a török utat és kellemes csalódás ért. Jó ellenféllel játszhattunk, erősek voltak, a hibákat megbüntették, de mégsem a világ elitjéhez tartoznak, tudtunk megfelelően gyakorolni. Nagyon-nagyon hasznos hetünk volt. Napi két kétkapu, s az út jót tett a csapatépítésnek is, összejöttek a gyerekek. A fizikai munkát, a "lábat" itthon össze tudtuk rakni, a játékot nem, s Isztambulban nagyon sokat léptünk előre a taktikai elemekben, a védekezésben és a támadásban, a fór-hátrány-játékban. Maradt még feladat, van csiszolni való, ugyanakkor azt mondom, hogy már rendszeresen látszik, hogy mit akarunk csinálni és ez nagyon jó dolog. Hála Istennek vannak még hibák, ami rendben van, hiszen ha most lennénk csúcsformában, azt nehéz lenne egy hónapra kitolni.

A csapat tagjai szerdán délelőtt ott lesznek a magyar Universiade-küldöttség eskütételén. Vasárnap edzés után indulnak Dubai és Hongkong érintésével Shenzhenbe, az Universiáde helyszínére - 22 órás út lesz.

A tornán a mieink 11-én kezdenek Japán ellen, egy szünnapot követően Olaszország az ellenfél, s mivel a mi csoportunk három csapatos, így ezután négy nap lesz mérkőzés nélkül.

Az Universiadét követően nagyon gyorsan, három napon belül el kell jutni Voloszba, mert kezdődik a junior VB.

A vb-csapatot - Keszthelyi Tibor és Horváth János segítőkkel - már szintén kijelölte az utánpótlás-kapitány: a vb-n életkora miatt nem vehet részt Baksa, Török és Bundschuh, helyettük Meixner Marcell, Fazekas Tibor és Csapó Miklós utazik. Két tartalékot is visz a válogatott, Illés Sándort és Vereczkey Zoltánt.

Mind a kínai Universiadéról, mind pedig az augusztus végi-szeptember eleji U20-as vb-ről igyekszünk folyamatosan tudósítani az olvasókat.

1 régi hozzászólás

dzsaja56 hozzászólása
2011.08.04. 17:56

Igazán sajnálom Barabás Botondot,aki az OB I -be az ASI színeiben kiválóan védett és most kimaradt a válogatottból.