FACEBOOK

Már a kezünkben volt...

Már a kezünkben volt...
hozzászólás, 2011.07.28.

Magyarország négygólos vezetésről, hosszabbításos meccsen kikapott Szerbiától a sanghaji VB elődöntőjében. Csapatunk szombaton a bronzéremért játszik.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Magyarország-Szerbia 14:15 (2:1, 7:5, 3:3, 1:4) (0:1, 1:1) - hosszabbítás után
Sanghaj, világbajnokság, elődöntő, v.: Margeta (szlovén), Sztavridisz (görög)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras 4, Varga Dénes 1, Szivós 1, Hosnyánszky 1, Kiss G. 1, Varga II. Zs., Varga Dániel 2, Biros 1, Steinmetz Á. 1, Hárai 2, Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Szerbia: Soro - Avramovics - Gocsics 1, Udovicsics 1, Cuk 1, Pijetlovics 1, Nikics 2, Alekszics 1, Radjen, Filipovics 3, Prlainovics 3, Mitrovics 2. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 5/17, ill. 6/22
Kipontozódott: Gór-Nagy (18.p.), Szivós (22.p.), Radjen (25.p.), Udovicsics (30.p.), Madaras (35.p.), Alekszics (35.p.), Varga II. Zsolt (36.p.), Pijetlovics (38.p.)
Sárga lap: Kemény Dénes, Dejan Udovicsics

Válogatottunk szemet gyönyörködtető játékkal kezdett, űrvízilabdánkat a szerbek nem tudták követni. Mi sem hittünk a szemünknek, olyan látványos fölényben játszott a magyar csapat. Ez az eredményben is megmutatkozott, négygólos előnyre tettünk szert, sőt, helyzetünk volt az ötödikhez is. Itt azonban fordulat történt, a szerbek - igaz, jelentős bírói segítséggel - felálltak a padlóról. A végén szinte nekünk kellett kapaszkodni, hogy legalább döntetlent érjünk el a rendes játékidőben.

A ráadásban (kettő-ötös fórarány mellett) sem fizikailag, sem lelkileg nem bírtuk már. A játékosok természetesen elkeseredetten nyilatkoztak, tudják, hogy a meccs utolsó szakaszában sokat hibáztak, de egyelőre maguk sem képesek megfejteni, miként csúszhatott ki a kezükből a győzelem.

A bronzéremért a kisdöntőben szombaton Horvátországgal játszunk.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE


SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A mai másik elődöntőben: Horvátország-Olaszország 8:9 (0:1, 1:2, 3:5, 4:1)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:

A magyar gólok az MTVA engedélyével

Steinmetz Ádám gólja


Hárai Balázs első gólja


Biros Péter gólja


Madaras Norbert első gólja


Varga Dénes gólja


Szivós Márton gólja


Hosnyánszky Norbert gólja


Varga Dániel első gólja


Madaras Norbert második gólja


Madaras Norbert harmadik gólja


Kiss Gergely gólja


Hárai Balázs második gólja


Madaras Norbert negyedik gólja


Varga Dániel második gólja


Kemény Dénes nyilatkozata

- Dénes, tudom , hogy nehéz még higgadtan értékelni, mégis néhány mondatot mondj! Mi történt ezen a meccsen? Nagyon nagy előnyünk volt.

- Nagyon jól játszottunk a harmadik negyed közepéig, sőt tulajdonképpen nagyon jól játszottunk az egész meccsen. Csak a harmadik negyed közepétől egészen a  negyedik negyed végéig elöl is meg hátul is csináltunk egy-egy olyan fontos hibát, amitől a nyugodt három-négy gólos mérkőzésből a közelünkbe jöttek és ez túl jó csapat ahhoz, hogy ezt  mi megengedhessük magunknak.

(Lejegyezte: P. K. T.)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci mi történt ezen a meccsen, foglaljuk össze röviden!


- Friss az élmény. Jól játszottunk, nagyon jól játszottunk, kézben tartottuk a mérkőzést, úgy gondolom. Minden egyes kiállításért, mozzanatért meg kellett küzdenünk, minden egyes labdaszerzésért. Én úgy gondolom, hogy megérdemeltük volna. És most nem azért mondom, hogy megérdemeltük volna, mert csak úgy, tényleg úgy gondolom, jobbak voltunk, mint a szerb csapat. Vannak dolgok, amikkel nem tudunk mit kezdeni. Nem tudok mit mondani. Egy kicsit tanácstalan és csalódott vagyok. úgy gondolom, hogy amennyi munkát beleraktunk a nyáron, ahogy hozzáálltunk, amilyen volt ez az egész nyár eddig a mérkőzésig, az egy nagyon-nagyon kellemes emlék, és nagyon jó lesz, amikor majd visszagondolok erre. De ezzel a mai mérkőzéssel egy kicsit rossz a szám íze.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Norbi, az első kérdésem az, hogy hogy tudtátok úgy állva hagyni őket az elején?

- Fogalmam sincs. Bejöttek a lövéseink, ők ezen kicsit meglepődtek. Nekik nem volt még nehéz meccsük itt a vébén, szerintem talán ez látszódott, és mi pedig ebből tudtunk aztán fejlődni vagy energiát meríteni, ami egészen sokáig tartott. De hát végül kellett volna egy picivel több a védekezésben, a rendes játékidőben. Nem is amikor már kiegyenlítettek, hanem mikor vezettünk három-négy góllal, akkor talán picit jobban odafigyelhettünk volna.

- Nem lehet, hogy nagyon elfáradtatok?

- De, de ellenük azért mindig nehéz… De azt hiszem, hogy ők is. Inkább az volt, hogy miután feljöttek, talán már kicsit náluk volt az a lélektani előny, hogy ez mégis meglehet. Mi pedig ott, nem is az, hogy elbizonytalanodtunk, de ez így sok volt a fáradtsággal együtt. Ettől függetlenül azért még a hosszabbításban meg lehetett volna csinálni, csak ott meg már nem csináltuk meg.

- Hát nem…

- Sajnálom nagyon…

- Lehet, hogy korai a kérdés, de ebből a meccsből a jövőre nézve lehet majd valamit tanulni, elemezni, hasznosítani?

- Biztosan lehet, azt, hogy ha vezetsz négy góllal, onnan hogy ne kapjál ki. De mondom, azért itt az ellenfél is nagyon jó csapat volt, tehát igazából nem adták föl, hanem játszották tovább a játékukat, amit most utólag azt mondom, hogy jól csináltak, tehát nem kezdtek el kapkodni. Mindenképpen lehet tanulni, de hát ezek olyanok, hogy ők is tudják, hogy mi miket csinálunk, mi is tudjuk, hogy mire számíthatunk, tehát a következő meccs ugyanilyen lesz várhatóan. Majd a végén eldől, az utolsó percekben.

- Jó, hát közhely, de most jön egy bronzmeccs, és erre azért nagyon oda kell figyelni. Gondolom, hogy nagyon szeretnétek győztesen távozni innen.

- Persze, nagyon nem mindegy. Még jó, hogy még van addig két nap, tehát, hogy nem egy, hanem kettő. Szerintem ez most nekünk nem baj, hogy  összekapjuk magunkat. Összeífogjuk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, gondolom, hogy rettentően csalódott vagy, hallottam itt, amit a kollégáknak mondtál. Azért foglaljuk össze, mi történt ezen a meccsen? Az elején nagyon-nagyon jól ment.

- Köszönöm szépen azt a sok bátorítást, amit kaptunk otthonról. Tényleg nagy számban érkeztek szurkolók a meccsre is, meg az üzenetek is eljutottak, és ebből is sikerült talán erőt meríteni, meg a csapat fantasztikusan, azt érzem, hogy jó úton haladt nagyon sokáig, egészen a negyedik negyed közepéig. Ezen a világbajnokságon együtt küzdünk, fogcsikorgatva tudunk fordítani is akár nehéz helyzetből. És azt hiszem, hogy úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Az első negyedet nyertük 2:1-re, félidőben vezettünk három góllal, a harmadik negyedben is vezettünk többször négy góllal, a negyedik negyed elején megvolt a három gólunk, úgyhogy állt a mérkőzés nekünk nagyon. Én több szerb játékos szemén láttam, hogy jó játékos, és bízik azért magában, de ez nem az a bizalom, amivel általában egy ilyen mérkőzés harmadik-negyedik negyedére szoktak érkezni, hanem azért volt egy kis rettenet a szemükben. Nem sikerült ezt a magas labdát lecsapni, vagy ezt a plusz egy lapot még bekérni. Hogy ennek most fizikai, taktikai, milyen okai vannak? Sok apró oka volt, azt gondolom, ami miatt nem tudtuk őket úgy idézőjelben a földbe gyalulni, hogy esélyük se legyen az utolsó néhány percben még csak közel se érni hozzánk eredményileg. Többször volt négygólos vezetésnél, hogy gyorsan tudtak gólt lőni, helyzetünk is volt négy gólnál, de nem ment be. Mondom, nagyon-nagyon sok apróság volt, tehát nagyon összetett meccs volt, és nagyon hosszú mérkőzés volt, főleg a hosszabbítással.

- A játékvezetők milyen szerepet játszottak?

- Én nem tudom. Azt tudom mondani, amiért én már kaptam nyílt levelet, hogy egy mérkőzésen, hogyha harminc feletti kiállítás van, azt hány néző érti, és az mennyire lesz népszerű. Labda nélkül, indifferens helyzetben fújdogálás, most 39 volt, azt hiszem, összesen, abból 22 ellenünk, 17 a javunkra. Az, hogy a hosszabbításban 5:2 volt a szerbek javára a kiállítási arány, biztos, hogy nem segítette azt, hogy mi megnyerjük ezt a mérkőzést. Ilyet én még nem éltem át, hogy hárommal több kiállítást kap egy csapat a hosszabbításban egy ilyen mérkőzésen, amikor kiélezett csata van. Egyrészt nem indokolta semmi, másrészt meg nem is szokás, tehát hogyha a bírók mindig mérlegelik, meg mindig nézik a táblát, akkor ez abszolút nem volt benne. Most az, hogy egyik játékosunk látta, hogy puszit dob az egyik szerb a görög bírónak, én ezt nem tudom hova tenni. Nem fogom a bírókra, legalább 90 százalékban magunkat okolom, hogy négygólos vezetésekről nem tudtuk megnyerni ezt a meccset a négy negyed alatt, és hosszabbításra került sor, de ezek tények, ezek megtörtént dolgok, amiket a végén említettem.

- Bronzmeccs jön, és hát azért jó lenne győztesen hazamenni innen…

- Most még nehéz erről beszélni. Remélem, hogy elalvás idejére nagyjából elkezdjük felépíteni magunkat fizikailag és mentálisan, hogy meglegyen a bronz, nagyon szeretnénk éremmel elmenni Sanghajból, és nyilván jó lett volna arannyal. Most látom, Cseh Laci is dobogón áll!

- Így van.

- Ez egy friss hír, gratulálok neki!

- Köszönöm szépen, Gergő. Jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Várható még: sok fotó.

123 régi hozzászólás

s.zsuzsi hozzászólása
2011.08.04. 21:30

Kedves Apreand, a gyerekeket nem lehet hermetikusan elzárni, hatással van rájuk a külvilág, ezt el kell fogadnunk, de a mi dolgunk marad az értékrend közvetítése, tegyük ami tőlünk telik, biztos, hogy lesz valami eredménye. Így gondoltam én is, jó ilyen mentalitású emberekkel összefutni :)

APREAND hozzászólása
APREAND33801
2011.08.04. 19:58

Kedves s.zsuzsi A gyerekeimnek is mindig az ÉRTÉKRENDET szeretném megtanítani,rá vezetni őket.(hellyel közzel sikerül csak) Igazad van ez már nem a cikkhez tartozik,de biztató volt találkozni ,hasonló gondolkodással.

s.zsuzsi hozzászólása
2011.08.04. 19:44

Kedves Apreand Nekünk talán logikus ez a gondolatmenet, de ha szétnézünk szélesebb körben, rengeteg - számunka - furcsa állásponttal találkozunk, nem túl vonzó a sok munka, a kudarcok elviselése, a fizikai fájdalom a reménybeli siker oltárán. Mert lehet könnyebben, más jellegű sikereket elkönyvelni, baj van az értékrenddel. A Kemény üzenetek szerintem jó (és szép) könyv, sokaknak támpontot adhatna a folytatáshoz, az újrakezdéshez, akár sportról, akár magáról az életről legyen szó. Nekem feltétlenül jót tett, kimondva és írásban láttam sok mindent, amit csak tapasztaltam vagy éreztem eddig. Attól tartok, kimoderálnak, ennek már nem sok köze van a cikkhez :)

APREAND hozzászólása
APREAND33799
2011.08.04. 18:45

Kedves s.zsuzsi Örülök hogy még vagyunk egy páran akik így gondolkodunk,és remélem szavaink,életfilozófiánk egyszer majd elfogadásra is kerül olyan helyeken is ahol tehetnek érdemben e dolgok változtatásra is. Én is a sporttól ilyen értelemben nagyon sokat kaptam,mint vezető,mint gyerekeket nevelő szülő,mint siker vagy kudarc kezelés..és még sorolhatnám. Különben jelenleg olvasom a Dénesről szolló Endrei könyvet,kár hogy szerintem nagy többsége olvasóinak azok akik ugyan így látják az általa leírtak ,és nekik nem sok újat mond.Ők akik tudják hogy az életben bármilyen területen a sikerért,eredményekért kőkeményen meg kell küzdeni,és ha kudarc ér akkor keresed a megoldást hogy ha lehet többé ne érjen.

s.zsuzsi hozzászólása
2011.08.04. 17:41

Kedves Apreand, úgy van, komolyan kellene venni végre, hogy a sport hiányából fakadóan (is) beteg társadalmat nevelünk, miközben a jó időben mozgásra szoktatott gyerek később már igényelné, ergo egészségesebb marad, pénzt spórol a tb-nek. Nem egyszerű megoldani ezt a kérdést, köteteket lehetne írni, napokon át beszélgetni róla, de nem akarom elhinni, hogy nem lehet tenni semmit. Aki sportol, annak a szellemi munkabírása is átlagon felüli, képes kitartóan koncentrálni, a kihívásokra felcsillan a szeme, egy szóval \"hasznos\" tag. A sport hozzásegített ahhoz, hogy cégvezetőként dolgozhassak, jó volt megoldani dolgokat... de ma már nagyon gyakran találkozom motiválatlan, a nehézségek láttán megfutamodó, kevés kitartással rendelkező gyerekekkel, és (ez is) otthonról jön. Bonyolult ügy, az tény, tesszük, amit lehet...

APREAND hozzászólása
APREAND33783
2011.08.04. 11:51

Kedves s.zsuzsi Szerintem is sajnos szülői támogatás nélkül gyerekeink nem hogy eredményt nem tudnak elérni,de még sportolási és mozgási lehetőséget sem kapnak. Nem is ezért említettem a szponzorokkal kapcsolatos álláspontomat. Én is nap mint nap találkozok sajnálatosan olyan tehetséges gyerekekkel akik lehet hogy sokkal rátermettebbek és tehetségesebbek mint azok a gyerekek kiknek szüleik finanszírozni tudják sporttevékenységét,viszont anyagi gondok miatt fel kell adják . Gondolom abban sokan egyetértenek velem :a szponzorok nem az utánpótlást támogatják. Ők akkor érkeznek ha már siker van és az már eladható,de akkor se fordítanak az utánpótlásra. Sajnos ezért nem találkozunk már olyan tündér mesékkel ,hogy ? szegény munkás család gyermeke volt ? zsíros kenyéren nőtt fel és lám a tehetségével mily magasra jutott??. Természetesen ez korunk problémája és tudjuk hogy ennél sokkal összetettebb,mint ahogy említed is: lehet (sőt biztos ),hogy lennének srácok sokkal többen akik vízilabdáznának,kézilabdáznának?stb ,ha legalább lenne létesítmény. Ezeket a dolgokat már a szponzorok se tudják megoldani és ennyire a problémák gyökereihez nem is akarnak lemenni ,de ez nem is az feladatuk..Ezt felsőbb szintről kellene kezelni. Mert rendben hogy jelenlegi vezetésünk a siker sportágakat támogatni fogja,de kérdem mennyi fog e siker sportágban résztvevő gyerekeknek,utánpótlás edzőknek jutni....?Ne legyen igazam ,de szerintem nem sok,lehet hogy sarkalatos de SEMMI. Nem vállalja be senki érzésem szerint jelenleg hogy pénzt áldozzon esetleges bajnokokra,mert mi van akkor ha ?csak egy sima?sportolót nevelt,az nem hoz pénzt. Azzal mivel mi együtt érzünk, kik sportoltak és próbálják gyerekeiket is sportra nevelni,nem foglalkozik nagy többsége hogy egy egészséges társadalmat nevelnénk magunknak. És ez nem csak az eredményekben köszönne vissza hanem az élet minden területén.

s.zsuzsi hozzászólása
2011.08.03. 23:17

T.APREAND Teljes mértékben egyetértek, a sport csak ad, még akkor is, ha nem lesz valakiből világ- vagy olimpiai bajnok. Volt válogatott (csapat) sportolóként, edzőként és 2 tini anyjaként viszont azt tapasztalom, hogy ha a szülők nem támogatják a gyerekeiket a sportolás irányába, csak elvétve lesz a még oly tehetséges gyerekből kiváló sportember, ha már eredményről beszélünk. Hagyjuk ki a focit, más sportágakban alig jut támogatáshoz az utánpótlás, ha egyáltalán... a szülők finanszírozzák, és a legtöbbjük érti, hogy miért: az edzések és versenyek által csak erősödni fog a gyerek testben és lélekben, nem fog plázákban lógni, netán még jobban is tanul, stb. lehetne sorolni. És, szerintem, ha van egy ilyen vízilabdacsapatunk, elég sok srác le fog járni az uszodákba, már ha van hova... van olyan vidéki nagyváros, ahol nincs 50 m-es medence :(

APREAND hozzászólása
APREAND33772
2011.08.01. 22:31

Im. Mint írtam is, sok mindenben lehet igazad van,nem is akartam tovább a hosszú eszme futtatásunkat folytatni,mert mindenkinek van saját véleménye és legyen is .Ez a jó !!. Viszont bátorkodom egy megjegyzésedre reagálni(persze ez nem azt jelenti hogy el kell fogadd) ,de azért tegyük tisztába a fogalmakat. Mert ha lepkét vagy bélyeget gyűjtesz :az hobbi. Természetesen a sportot is lehet hobbi szinten űzni,Lehet úszni,síelni,pocakosan térdzokniban teniszezni,sör mellett sakkozni(mert az is sport) hobbi szinten. De próbálj meg ?csemetéiddel ? hobbi szinten vízilabdázni. Elárulom nemes feladat. Csak Pl. most a nyári időszakban?hobbi szinten? fiamnak reggel 4800 m,este 3500 m és utána,taposólábazás, labdázás. Igaz még ?hobbi? szinten nem próbáltuk,de lehet hogy meg kellene. Megjegyzem nem azért csinálja ,csináljuk? lelkes szülők?? mert ebből szeretne megélni. Lehet nem hiszed el de nincs is kötelezve általunk szülők által. Ezért írtam hogy ha van lehetőséged és ennyire a vízilabda ?kedvedre való ? akkor egyszer ismerkedj meg e bizonyos sportág elvárásairól . Próbálj közelükbe férkőzni,milyen fizikai és szellemi felkészültség kell ahhoz hogy ezt ?legalább? közepes szinten űzd . És még egy fontos dolog 99 % -a szülőknek a ?csemetéik hobbiját ? nem azért finanszírozzák mert ebből akarják hogy megéljen,de tudják azt hogy a sport az csak ad és nem enged el senkit üres kézzel. És ha érted itt nem az anyagiakra gondolok. Ötletekben gazdag vagy (és ezt tényleg nem gúnyosan mondom) szerintem igazi menedzser típus .Irigylésre méltó a szponzorok felsorolása a bizonyos sportágakban. Látod lehet hogy nagy hiba de bármilyen sporteseményt nézek ,ez nekem ezred rangú kérdés. Ettől abban igazad van hogy szponzorok nélkül nem megy. Viszont nem a jelenlegi és volt szponzoroknak köszönhető az eddig elért eredmény sportágunkban, az út idáig nem velük vezetett,akkor csapódtak ide mikor , már eladhatót sejtettek benne. A mi vízlabdánkat soha nem ők határozták meg és nem is fogják,jó ha vannak de ha nincsenek,akkor is nemzeti sport marad,és lesznek eredmények. És nem azért nem eladható, mert nincs reklámja, nem élvezhető,hanem mert nézd meg mely gazdaságilag nagy hatolom vesz részt teljes mellbedobással benne,Anglia,Németország,Franciaorzság..és sorolhatnánk..(kivéve most az utóbbi években Amerika). Csak hogy a vízilabda,az uszoda illata az más ezt át kell élni,ez viszont őket nem érdekli és ez érthető is. Ezért ezt nem lehet szponzorokkal,sör reklámmal,balaknizálodással, reklám felületekkel pótolni,és nagytöbbségünk nem is akarja. Persze más a sikerre kiéhezett hobbi szurkoló ,aki más élvonalbeli sportágakban csak a szponzorokkal és sör reklámokkal találkozik ,de sikerrel, eredménnyel nem,tele kilátástalan eredménnyel. Viszont van pénz meg szponzor,hosszú reklám szünet?stb.,mit számit a sport szépsége,nemessége,lényeg hogy eladható. Én álláspontom szerint hagyjuk meg ezt a focinak,ők már úgy is ott tartanak,nekik ez elég(és nem is kevés az az elég) és meg is élnek bellőle.Na ez a fontos.Amugy Hajrá Magyarok!!! .

im hozzászólása
im33760
2011.07.31. 18:34

APREAND- azt hiszem, felületesen olvastad, amit írtam, de lehet, hogy én fogalmaztam félreérthetően. A vízilabdában nincs üzlet, nincs nézőszám, nem eladható, tehát nincs, ami a szponzort érdekelje. Legalább eredménynek kell lennie, ha már minden más hiányzik, ami idehozná a befektetőket. (Teljesen mindegy, hogy a szponzor pénzt mos, vagy sem) Azt is írtam, hogy a fociban ugyan nincs eredmény, de minden más van, ami a befektetőt vonzza, akármilyen kutyaütők is a játékosok. Nem vágyom focimeccsre, nem érdekel a sör és a hamburger, azt viszont látom, hogy felkerül egy tábla a palánkra és a kutyaütő kap 10 millió forintot, pedig bele se ér a labdába. Elég szomorú, hogy így van, de tudomásul kell venni. Sajnos alkalmazkodni kell bizonyos elvárásokhoz, vagyis legalább a helyezéseket hozni kell a pólóban, mert csak ez az, amitől mégiscsak csordogál ide valami kis pénz. Hiába akarsz te és a többiek \'szép\' vízilabdát látni, mert jövőre már alig van pénz a klubokban. London után még kevesebb lesz. A póló majd leszorul a totál perifériára, csak a lelkes szülők finanszírozzák majd csemetéik hobbiját, ha tudják. Mert a srácok nem fognak tudni megélni belőle. Akár tetszik, akár nem, akár értek hozzá, akár nem, a tény ettől még tény marad: hatékonyabb póló kell, és ezt csak a balkániak elleni balkáni válasszal látom elérhetőnek. Különben tönkrevernek minket. Amint a mellékelt VB ábra mutatja. Papírcsákóval elég nehéz a kivédeni a szőnyegbombázást, és kedves dolog a hintaló, de sajnos még a bicikli is lenyomja. Jelenleg ez a magyar vízilabda képe. Sajnálom, nem érdekel az Endrei Judit féle Kemény Dénes könyv. A Csurkáét viszont mindenkinek ajánlom. Sosem állítottam, hogy szakértő vagyok. De ez nem bűn, remélem. Szerintem te sem szoktál operát írni, de azért még lehet róla véleményed. Nem hinném, hogy csak az mondhat véleményt, aki szakember. Nem vagyok pólós, ez igaz, csekélyke közöm van hozzá, ez is igaz, de valamennyit tanultam a sportokról :) Némelyiket űzöm is. Tudom, milyen a vereség. Dühítő. Különösen, ha más is tehet róla. Van része a mostani vereségben a bíróknak, de a meccseken a rengeteg kapott gól igazolja, amit mondtam: ez a válogatott nincs jól összeválogatva, nincs jól felkészítve. Megmondanád, hogy ki a szövetségi kapitány? A vezető edző? Nem mondtam olyant, hogy más is elérte volna a három aranyat. Csak azt mondom, jó-közepes, és hogy kapott egy fantasztikusan előkészített, brilliáns egyénekből álló anyagot, amivel jól sáfárkodott. Hogy más is elérte volna-e ezt az eredményt, már sosem fogjuk megtudni. Mostanra vagy megfogyatkozott a szakértelme, vagy sosem volt igazán \"isten\". Amikor azt olvasom tőle, hogy több játékos végig jóval a szintje alatt teljesített, akkor megkérdezem: ha látta ezt, miért nem cserélte le őket? Ha a véleményemet értékelésnek, pláne primitívnek mondod, akkor magyarázd el, mi nem primitív? A dicséret? Aha. Peking után örültem, hogy elvállalta újra a szövetségi kapitányságot, de azóta szerintem annyi hibát csinált, mint az megelőző x évben összesen nem. Majd ha újra jól csinálja, újra dicsérni fogom. Egyelőre azonban 3 éve NINCS semmiféle EREDMÉNY, ami őt igazolná. Én sok vidéki meccset is megnézek, mert kedvemre való a Szentes, a Pécs, a Szolnok. Sőt, az utánpótlás kifejezetten érdekel, mert igenis érdekel a magyar vízilabda sorsa, úgy globálisan. Ebben az országban nem divat a sportba pénzt tenni, és kevés cég van, amelyik megengedheti magának. Akik még a válság ellenére támogatnak, azoknak bizony elvárásaik vannak: helyezésnek hívják... Nézz meg egy Raiffeisent, A magyar bank nem támogatja a pólót. A szerb Raiffeisen ott áll a Partizan mögött. A magyar Erste? Na nee... A horvát ott van a Rijeka mögött. A nagyon magyar Béres miért a romániai Csíkszeredát támogatja? Na jó, az hoki, de akkor is! Mellesleg, mondja már meg valaki, kinek a kötelessége lenne, hogy a pólóba pénzt tegyen? Annyi kiváló sportoló van. Egy kiváló tornász Berki Krisztiánnak csak egy-két millió kellene, hogy nyugodtan tudjon készülni. Most még az edzőtermet is kiveszik alóla. Gyurtának fillérek jutnak. Kajak-kenuban szerinted mennyi pénz van mostanság? Hát ez van. Meg a \'szép\', ámde eredménytelen vízilabda. Amúgy: hajrá magyarok!

APREAND hozzászólása
APREAND33759
2011.07.31. 15:26

im Én nem akarok belekötni senkibe aki nincs egy véleményen velem,csak szerettem volna érzékeltetni a véleményed kapcsán hogy ,igen is te szakmai értékelésbe mentél bele,amihez szerintem az indulataidon kívül te nem értesz és nem tudsz átérezni, és itt a Vb meccsekre gondolok amit értékeltél ,Kemény Dénessel kapcsolatosan.Igazad van nem vagy elvakult ,de ne haragudj nem is értesz hozzá. Nem tartom istennek és szuper edzőnek , és nem kell isteníteni,de azért a több mint egy évtized alatt elért eredményekről ne állítsuk hogy ez ?bárkivel? megvalósult volna. A Kemény könyvet és bármilyen könyvet nem támogatás céljából kell olvasni (én legalábbis nem azért járok meccsekre vagy olvasok könyveket),de nem is kell !! csak az ember ha megérteni szeretne bizonyos cselekedeteket melyekkel csak a képernyőn kívülről tud szemlélni nem árt ha tudja a benne szereplők élet és sport filozófiáját. Természetesen nem feltétlen kell vele azonosulni de érdemes tudni róla.(megjegyzem én se olvastam a könyvet,de valószínű elfogom és nem a Kemény Dénes rajongásáért vagy támogatása végett,nincs szerintem rászorulva). A vízilabda helyzetével való észrevételeddel sok mindben egyet értek viszont veled.A sport diplomácia,a támogatás az ifik beépitése.De ezekben is sok minden két élü.Lehet Kemény Dénest szidni,de nem ő tehet arról,hogy birói segédlet van velünk szemben,és ezt úgy mondom hogy nem erre szeretnék hivatkozni a mostani szereplésünkkel kapcsolatosan,de szerintem és sok szakember szerint ez nagyban befolyásolta a végeredményünket. Mondom ezt úgy hogy én belülről át tudom élni a helyzetet (15 évig vízilabdáztam,és most is fiam vizilabdázása révén sokat vagyok lent az uszodában és tudom helyzetüket).Aki ezt csinálta az tudja mint jelent ha szívedet lelkedet kiadod már a képességeid határaid súrolod és akkor szépen ahogy a Csapó Dudi is mondja intelligens kívülről nem látható segítséget kap ellenfeled. Itt szakadt el cérna Dénesnél is,de nem a bírókra fogta Még egyszer mondom ez nem lehet ok profi szinten egy +4-golos előnyt eladni,de aki ezt már átélte az könnyebben azonosul,megért és megbocsájt. A horvát meccset nem szeretném kommentálni mert az már nem érdemel véleményt,ezt mindannyian tudjuk,persze hozzátéve hogy profi játékos nem hivatkozhat két nappal az előtti csalodotságára. Persze ezt is más és könnyű kívülről kommentálni és más belülről megélni. A kisé gúnyos megjegyzésem feléd pedig nem kötekedésnek szántam ,csak nevetségesnek tartom primitív megalapításodat (nem tudom lehet sportoltál vagy sportolsz is akkor meg még sajnálatosabb),értékelésdet Kemény Dénesről és elnevezésedet a ?balaknizálodás?-sal kapcsolatosan ,ezzel soha nem fogok egyet érteni ,pontosan azért mert sportoltam és sport szerető vagyok mai napig ,nem szeretem az ?anti játékot? ,úgy vízilabdában mint fociban vagy bármely sportágban,lehet konzervativ vagyok de én élvezni akarom a játék szépségeit.És az általad vágyott szponzorok elárulom nem az eredményre jönnek,hanem a pénz mosás lehetőségére vagy valamilyen kötödésre a bizonyos sportág miatt. Nevetségesnek kell nevezzem azt a megalapításodat hogy a szponzorok az eredményre jönnek,kérlek akkor sorold fel a kimagasló eredményeket a mi irigylésre méltó focicsapatainktól,hát erre jönnek a szponzorok?Ennyi produkció elég,mert ennyit szerényen de mi is nyujtunk.Komolyan gondolod ,mert szerintem akkor túl jóhiszemű vagy ?.Na látod ,nem az eredményekkel van a fő baj.Nem elég az olimpiai aranyak ,de elég a világranglista nem tudom hányadik (40 vagy 50 helyezés),de legyen sör reklám meg stb,balkanizálodás és akkor lesz szponzor.Elárulom akkor se lesz,mert ez nem foci. Mi vidéki vizilabda csapat vagyunk és a szülők rengeteget áldozunk,(fizetjük az uszoda bérletet,nadrágot,köpenyt..stb),eredmény is van nem is lebecsülendő anyagi hátterünkhöz képest, és mégse tolonganak a szponzorok.És a lelátókon nem? temetési családi menetek vannak?.,és nincs a sör reklám se ,de senkinek nem is hiányzik ,és még is van vízilabda és van játék,javaslom ha van lehetőséged férközz egy kicsit testközelbe egy ilyen közösségehez és utána egy agyon szponzorált magyar?sztár foci ? csapathoz,akkor tudod majd értékelni egy ilyen Vb eredményét.Ezzel nem azt mondom hogy ez igy jó,de a lehetőségekhez képest kimagasló szinten járunk,és ennek változtatásáról ,nem Kemény Dénes tud tenni.Nem ő tehet arról hogy meghatározó játékosaink külföldi klubcsapatokban vizilabdáznak,és ezért az euro ligákban évek óta nincs eredmény(kivétel Szeged). Egy dologgal én se értek egyet,hogy miért van a 4 év szünet és a szent olimpia cím mindig a cél,ezért mindent beáldozunk,ezen kellene változtani,nekem és szerintem sok szurkolónak az Eb,Vb is fontos!! Persze fontos a pénz de nem minden,és sok pénzből is lehet szart felépíteni és kevésből jót.Lásd csak fociban : Paks,Pécs,Kaposvár szemben Videoton,Györ ,Debrecen? Még csak annyit ha támogatni akarsz ne az olvasásban fogd vissza magad mert a megvásárolt Csurka vagy bármely könyv sajnos nem fogja előrébb vinni sportágunkat,de te lehet tájékozottabb leszel.

Sisinho hozzászólása
Sisinho33753
2011.07.30. 21:18

Aki szeretne tiltakozni a bírói ítéletek ellen azt javaslom tegye meg, szurkolóként ennyit tehetünk, ha már a diplomáciánk egy nagy nulla..Talán ha minél többen kifejezzük felháborodásunkat majd érzik kis hazánk \"törődését\"...talán... De legalább elmondhatjuk, hogy megtettük a tőlünk telhetőt.Minden szó nélkül nem lehet ezt annyiban hagyni, félek Londonban is ez vár ránk. Márpedig nem azért utazom majd odáig, hogy azt nézzem végig a bírók eldöntik a meccset a játékosok helyett ilyen példátlan módon, mert ez megengedhetetlen, főleg egy világeseményen, főleg egy kiélezett meccsen..és hát egyáltalán megöli a sportágat! Úgyhogy hajrá, akinek van egy kis ideje írjon pár sort a Fina-nak, íme a címjegyzék, amit nyilvánosan meg lehet egyébként találni a fina honlapján, köztük Gyárfás Tamásé is! jmaglione.fina@adinet.com, uy presidenza@federnuoto.it, pipat.p@mama.co.th, husain@ocasia.org, nory.kruchten@education.lu, matsons@xtra.co.nz, dneuburger@tseconsulting.com, helsam@mweb.co.za, aleshin@ministry.gov.ru, ekumbub@yahoo.com, president@koe.org.gr, faridallam2@yahoo.fr, presidente@fpnatacao.pt, gyarfas@naptv.hu, eugepolo@inder.cu, omendoza@coqui.net, denni_smiller@hotmail.com, mmsportdoc@aol.com presidente@cbda.org.br, jpn-swimming@japan-sports.org.jp, qiuping.zhang@yahoo.com, larfaouimustapha@yahoo.fr, b.consolo@bluewin.ch, rafael.blanco@aopandalucia.es, francis.luyce@ffnatation.fr, ecg@godfrey-godfrey.ca cubapolo@inder.cu, werner.torekov@telia.com

kobazsa hozzászólása
kobazsa33740
2011.07.30. 17:01

Realmadrid igazad van, a világligán is simán indulhatnánk egy b csapattal, legalább kipróbálják magukat a fiatalok az élmezőnyben...

realmadrid 31 hozzászólása
2011.07.30. 16:53

Nem kell balkanizálódni. Hiszen az olaszok nyertek!! Ne feledjétek el: a szerbek elleni saját magunk megverése még nagyon jó is lehet nekünk! Persze most még mindenkiben ott a düh...., ami jogos, de talán felébred a diplomácia!- ami nagyon fontos napjainkban!!! S nekünk sem szabad elfeledni soha, ha az 5 gólos előnyért támadunk úgy kell koncentrálni, mintha egál lenne a meccs! Kemény Dénes igen is a világ egyik legjobb edzője-tökéletesen együtt él a játékkal, jól cserél- és jó stratéga is. Valamint igen is indulni kell minden nívósabb versenyen! Jövőre simán döntőbe leszünk Londonba!!!!

kobazsa hozzászólása
kobazsa33737
2011.07.30. 16:37

Ne haragudj im nem akartalak megbántani, csak elkapott a hév meg a tenni akarás, nehéz szembesülni azzal, hogy nem tudok mit...hiába is magyarázok

kobazsa hozzászólása
kobazsa33733
2011.07.30. 15:32

A magyaroké a legszebb játék, de úszni nem mi tudunk a legjobban az biztos, és a szerbek ellen vagy nagyobb erő, vagy gyorsabb játék kellhet...okoskodok itt :) mást már nem tudok elképzelni, mert nagyon szép játékot mutatott a magyar csapat

kobazsa hozzászólása
kobazsa33732
2011.07.30. 14:54

A szerbek nem gyorsak, az olaszok gyorsak, a spanyolok gyorsak, de a szerbek? Nagy melák izmos játékosok...

im hozzászólása
im33729
2011.07.30. 14:42

kobazsa- Mit értek én balkanizálódáson? Röviden: gyorsabb, rámenősebb játékot. Ettől még nem kell kevésbé szellemes megoldásokkal élni. Kombinálni lehet a kettőt- gondolom. A több pénz? Honnan? Támogatás? Állami? Amikor minden támogatás megszűnőben van? Amikor minden pénzt kihúztak/nak a sportból? Nem látod át a támogatás és a marketing összefüggéseit? Pedig elég világosan leírtam, hogy miért a fociba tolják a pénzt, függetlenül az eredménytől. Mert minden eladható, ami a foci KÖRÜL van. Nem a játékot adják el, hanem a reklámidőt, a hirdetési felületeket, a játékosok hátán a feliratot és a jegyeket. Meccsenként sokat. És ez nem támogatás, hanem kőkemény BEVÉTEL. Nincs és ne is várd, hogy karitatíve bármelyik cég támogatni fogja a marketing szempontból eladhatatlan vízilabdát. A pólót csak azért támogatták, mert EREDMÉNYES volt. VOLT. Már évek óta nem az. Ha valami nem eredményes, nem hoz pénzt, nem hoz nézőt, mitől tenne bele bármilyen cég évente tíz, húsz, száz milliókat? Se hírérték, se néző, se marketing. Csak néhányszáz nosztalgiázó rokon, barát van, de azok kedvéért meg senki nem támogatja a pólót az éppen válságában és adósság hegyekben haldokló-tengődő magyar gazdaságban. A helyzet az, hogy Puskás még mindig eladható. Képzeld, én is járok junior meccsekre. Focira pedig sose mennék. És látok ígéretes gyerekeket a vízbn. De mire ők odaérnének egy felnőtt klubcsapatba, pláne válogatottba, már rég nem lesz vízilabdára pénz. Szerintem már a mostani őszi szezon is úgy fog kezdődni, hogy a klubokban nincs pénz. A játékosok nem fognak tudni megélni a pólóból. Szóval, ha tudsz pénzforrást, szólj, a klubok imába foglalják majd a neved, tovább játszhatják neked az elegáns vízilabdát és akkor nem számít, hogy se eredmény, se néző se bevétel... Egyébként miért jó az neked, ha én befogom a számat? Nem vagyunk egy véleményen, no és? Tilos? Miért gondolod, hogy a szerbeknek drukkolok? Csak azért, mert a magam módján próbálom kifejezni, hogy véleményem szerint nagy baj van a vízilabdában??? Én ilyen módon aggódom érte. Nagyon szeretném, ha a póló megmaradna. De ettől még nem kell homokba dugnom a fejemet, ugye?

kobazsa hozzászólása
kobazsa33693
2011.07.30. 11:24

im kérlek magyarázd el nekem a balkánizálódás fogalmát. Több pénz, támogatás kellene a pólónak, hiába látványosabb a foci és inkább elmegyek a junior vizilabda meccsre, mint itthon egy mb1-esre, röhejes ami a magyar fociban van, még mindig Puskással menetel a magyar foci és erre pénzt adni??? Remélem az olaszok megverik a szerbeket és akkor im befogja a száját végre. Bár még mindig nem értem a balkánizálódás fogalmát, de az olaszok meglátásom szerint a gyors játék és nem a passzív játék hívei mint a szerbek.

kobazsa hozzászólása
kobazsa33692
2011.07.30. 11:23

im kérlek magyarázd el nekem a balkánizálódás fogalmát. Több pénz, támogatás kellene a pólónak, hiába látványosabb a foci és inkább elmegyek a junior vizilabda meccsre, mint itthon egy mb1-esre, röhejes ami a magyar fociban van, még mindig Puskással menetel a magyar foci és erre pénzt adni??? Remélem az olaszok megverik a szerbeket és akkor im befogja a száját végre. Bár még mindig nem értem a balkánizálódás fogalmát, de az olaszok meglátásom szerint a gyors játék és nem a passzív játék hívei mint a szerbek.

Gábor hozzászólása
Gábor33678
2011.07.30. 08:54

im-nek sajnos sok mindenben igaza van, de hadd tegyek néhány megjegyzést a mondandójához: \"Tény: a magyar válogatott évek óta nem produkál érmet kontinentális, vagy világversenyen\" Sajnos igaz! Athéntól- Pekingig nem tudtunk nyerni és ha januárban Eindhovenben nem nyerjük meg az EB-t akkor Pekingtől Londonig sem nyerünk és egyáltalán nem biztos, hogy Londonban sikerülni fog... Tény, hogy az olimpiai győzelem a csúcsok csúcsa, de azzal én sem értek egyet, hogy a köztes világversenynek \"elvesztése\" után előjöttek, előjönnek a \"majd Pekingben\" , \"majd Londonban\" szólamok...Leegyszerűsítve: Ilyen alapon ne foglalkozzunk az egésszel, négyévente van egy olimpia közte ne nézzünk semmi sportot, mert az úgysem számít... \" Az olyan színvonaltalan meccseket, mint a Vodafone kupán, nem is jegyzem. \" A megfogalmazás \"erős\", de szerintem is sokkal hasznosabb lenne pld. a Világligán szerepelni, ezt évek óta kihagyjuk... \" A klubcsapatok csökkenő teljesítménye csak leképezi a válogatott \\\"teljesítményét\\\". Az utóbbi 5 évben - ha jól emlékszem - volt 2008-ban a Vasas 3. helye az Euroligában és volt 2009-ben a Szeged nagyszerű LEN-kupa győzelme... Kevés! A \"fennmaradó\" időszakban az Euroligában a Final Fourba sem kerültünk, az újdonsült bajnok Eger - bocsánat kedves egriek - a legutóbbi Euroliga -sorozatban a főtáblán 0! pontot szerzett - megengedhetetlen! \"A pólómeccsek olyanok, mint a temetési menet: család, barátok. Külsős néző már nincs.\" Kivétel erősíti a szabályt , mert én pld.: egy külsős néző vagyok, de valóban igaz, hogy a lelátón a többség, rokon, barát , családtag... Alaposan csökkent a vízipóló látogatottsága - de ez pólós világjelenség... Sajnos ez a sportág (vizes) \"sajátossága\" miatt a leglassúbb, legkevésbé érthető, ezért a szabálymódosítások egyre sürgetőbbek, mert a felgyorsult világunkban a vízilabda \"így ahogy van\" egyre kevesebb nézőt fog vonzani és lassan majd teljesen \"eltűnik\" a foci, a jéghoki, a kosárlabda stb. mögött... \"Egyébként már rég meg kellett volna találni azt a néhány új, átütően tehetséges, karizmatikus és szerethető egyéniséget, akik pótolják a lassan \\\"kiöregedő\\\" nagyokat. Merthogy vannak, csak nem azokat \\\"válogatják\\\" Sajnos szerintem akkora egyéniségek, mint az 1975-1977-es korosztályban- nincsenek... De tisztelettel és szeretettel kérem Török Bélát, Marnitz Gergőt, Bátori Bencét,Salamon Ferencet, Vámos Mártont, Mezei Tamást, Kovács Pétert - hogy csak néhány nevet említsek - cáfoljanak rám! - de világesemények tekintetében olyan sorozat, mint 1997-2008 között volt - szerintem nem lesz, de ebben is szeretnék tévedni!

Gábor hozzászólása
Gábor33677
2011.07.30. 08:53

im-nek sajnos sok mindenben igaza van, de hadd tegyek néhány megjegyzést a mondandójához: \"Tény: a magyar válogatott évek óta nem produkál érmet kontinentális, vagy világversenyen\" Sajnos igaz! Athéntól- Pekingig nem tudtunk nyerni és ha januárban Eindhovenben nem nyerjük meg az EB-t akkor Pekingtől Londonig sem nyerünk és egyáltalán nem biztos, hogy Londonban sikerülni fog... Tény, hogy az olimpiai győzelem a csúcsok csúcsa, de azzal én sem értek egyet, hogy a köztes világversenynek \"elvesztése\" után előjöttek, előjönnek a \"majd Pekingben\" , \"majd Londonban\" szólamok...Leegyszerűsítve: Ilyen alapon ne foglalkozzunk az egésszel, négyévente van egy olimpia közte ne nézzünk semmi sportot, mert az úgysem számít... \" Az olyan színvonaltalan meccseket, mint a Vodafone kupán, nem is jegyzem. \" A megfogalmazás \"erős\", de szerintem is sokkal hasznosabb lenne pld. a Világligán szerepelni, ezt évek óta kihagyjuk... \" A klubcsapatok csökkenő teljesítménye csak leképezi a válogatott \\\"teljesítményét\\\". Az utóbbi 5 évben - ha jól emlékszem - volt 2008-ban a Vasas 3. helye az Euroligában és volt 2009-ben a Szeged nagyszerű LEN-kupa győzelme... Kevés! A \"fennmaradó\" időszakban az Euroligában a Final Fourba sem kerültünk, az újdonsült bajnok Eger - bocsánat kedves egriek - a legutóbbi Euroliga -sorozatban a főtáblán 0! pontot szerzett - megengedhetetlen! \"A pólómeccsek olyanok, mint a temetési menet: család, barátok. Külsős néző már nincs.\" Kivétel erősíti a szabályt , mert én pld.: egy külsős néző vagyok, de valóban igaz, hogy a lelátón a többség, rokon, barát , családtag... Alaposan csökkent a vízipóló látogatottsága - de ez pólós világjelenség... Sajnos ez a sportág (vizes) \"sajátossága\" miatt a leglassúbb, legkevésbé érthető, ezért a szabálymódosítások egyre sürgetőbbek, mert a felgyorsult világunkban a vízilabda \"így ahogy van\" egyre kevesebb nézőt fog vonzani és lassan majd teljesen \"eltűnik\" a foci, a jéghoki, a kosárlabda stb. mögött... \"Egyébként már rég meg kellett volna találni azt a néhány új, átütően tehetséges, karizmatikus és szerethető egyéniséget, akik pótolják a lassan \\\"kiöregedő\\\" nagyokat. Merthogy vannak, csak nem azokat \\\"válogatják\\\" Sajnos szerintem akkora egyéniségek, mint az 1975-1977-es korosztályban- nincsenek... De tisztelettel és szeretettel kérem Török Bélát, Marnitz Gergőt, Bátori Bencét,Salamon Ferencet, Vámos Mártont, Mezei Tamást, Kovács Pétert - hogy csak néhány nevet említsek - cáfoljanak rám! - de világesemények tekintetében olyan sorozat, mint 1997-2008 között volt - szerintem nem lesz, de ebben is szeretnék tévedni!

Sisinho hozzászólása
Sisinho33675
2011.07.30. 00:20

Fel a fejjel!!! A legfontosabb észrevétel, ami megmaradt ebből a meccsből, hogy egy új aranycsapat van kibontakozóban! A 4 éves ciklus végére pedig be fog érni ez a csapat, amihez ez a vereség is egy állomás volt. Akármi lesz nincs ok a szégyenkezésre, sőt!! Köszönjük azt a csodás 3 negyedet, benne volt a vízilabda minden szépsége, csak így előre az úton! Az utolsó másfél negyedben történteken pedig egy egész évünk lesz dolgozni! Hajrá a bronzért!

Brancalleone hozzászólása
2011.07.30. 00:19

A vesztes nagyon gyakran szidja a bírót, és a győztes ilyenkor mosolyog a bajusza alatt. Mi is ezt tettük mikor még pl. az első (Kemény korszaki első) aranyhoz vezető úton kiütött olaszok cirkuszoltak. Ezért elvileg egyetértek azzal, hogy nem túl célszerű \"büdöscsalózni\". De mindig van egy határ. És igen, a csapatnak, ha nyerni akar Londonban, akkor önmagával szemben kritikusan kell értékelni a történteket. De nem mehetünk el a mellett sem, hogy aki mindent eltűr, azzal mindent meg lehet tenni. Fogalmam nincs, mit művel a magyar vízilabdás sportdiplomácia. Húsz éve minden világversenyét láttam a csapatnak, de ilyet még nem. Valahol van egy határ, amit nem lenne szabad engednünk átlépni. Ha egy-egy külföldi sztár nyilatkozatát olvasom a magyarokról, akkor az a benyomásom, hogy óriási tekintélyünk van, úgy tekintenek ránk, mint a brazilokra a fociban... és ... hát enyhén szólva ezt a tekintélyt hivatalos szinten nem érvényesítjük. Olyan nincs, hogy a világ gonosz, és szegény magyarokat bántják. A sportdiplomáciánk ezen a csütörtökön akkora zakót kapott, mint a focisták Irapuatóban \'86-ban, Ezek az urak miért nem úgy állnak hozzá a vereségükhöz, mint szegény Norbiék? Azért, mert őket nem kéri számon senki.

pif hozzászólása
pif33673
2011.07.29. 23:51

Görögökről jut eszembe: a görög lányok megverték a házigazdát a döntőben úgy, hogy (csak a jegyzőkönyvet láttam) 14 kiállítást kaptak, a kínaiak 7-t! A harmadik negyed közepéig felváltva adták a kiállításokat, utána 7-1 lett a kiállítási arány (közte 3 görög kipontozódás). 9-8 lett a végeredmény. Tehát olimpiát kéne rendeznünk! A bronzmeccsre magyarok a görög, horvátok a spanyol jv-t \"hozzák\" az elődöntőből magukkal. Ebből mi lesz? HAJRÁ FIÚK A BRONZÉRT!

wasser hozzászólása
wasser33671
2011.07.29. 22:05

Megjegyzem ugyanaz a görög spori vezeti a kisdöntőt is.................

Gyula hozzászólása
Gyula33670
2011.07.29. 21:51

Eddig Csurka Gergelyé szerintem a legjobb elemzés! Pontos meccsmozzanatokra hivatkozik és érthetővé teszi a 3. negyed végétől a folyamatot. Olvassátok el! Érdemes!

wasser hozzászólása
wasser33669
2011.07.29. 21:48

Megjegyzem ugyanaz a görög spori vezeti a kisdöntőt is.................

wasser hozzászólása
wasser33668
2011.07.29. 21:46

im- a finanszírozásról és a sportdiplomáciáról írotakkal egyetértek! Ahhoz, a hogy sikeresek legyünk, nem feltétlenül kell átvenni a balkáni stílust. Az maradjon az övéké! A 97 ig volt egy masszív ezüstkorszak (Horkai a kapitány) mindig kikaptunk az olaszoktól. Akkor mindenki azt mondta vegyük át azt a stílust. Nem kellett, kiforrta magát csapat, persze kellettek a 74-77esek. Idézet: \"Kemény Dénes helyében erősen gondolkodnék a saját hibáimon! Ezt a meccset 50%-ban ő vesztette el (edzésmódszerek, mentális bakik, csapatösszetétel, rossz ritmusú cserék, stb)\" ezt ahhoz képest, hogy Te csak szereted a vízilabdát, elég profin megállapítottad!

im hozzászólása
im33667
2011.07.29. 20:25

Apreand- Nem tudsz másba belekötni, csak abba, aki nincs egy véleményen veled? Gondolod, hogyha én is itt acsarkodom, hogy jaj a bírók már megint megverték a szegény kis magyar válogatottat, akkor jobb nekik? Vagy neked? Tény: a szerbek győztek. Tény: a magyar válogatott évek óta nem produkál érmet kontinentális, vagy világversenyen, hiába van olyan \"isteni\" edző, mint Kemény Dénes. Kedves S.Zsuzsi, ha nem haragszol, nem veszem meg Endrei Judit könyvét Kemény Dénesről, mert szívesebben veszek meg néhány jegyet minden klubmérkőzésre, hogy a \"támogatásomat\" direkt a klubcsapatok kapják. Szóval a kiváló szakemberrel nagyszerűen kikaptunk mi mindenkitől sorban. Róma. Hányadik hely? Zágráb. Hányadik hely? Athén és Peking között hány aranyat nyertünk? Egyet sem. Idén? Az olyan színvonaltalan meccseket, mint a Vodafone kupán, nem is jegyzem. A klubcsapatok csökkenő teljesítménye csak leképezi a válogatott \"teljesítményét\". Kivétel: 2009-ben a Szeged úgy lett Len kupa győztes, hogy nem volt egy válogatott tagja sem, ugyanis Varga Tamást akkor már nem hívta be Kemény Dénes. Aki azt mondja, hogy nem érdekes hányadik helyen végzünk, csak őrizzük meg a szépséges, elegáns vízilabdánkat, az nagyon nem látja a fától az erdőt. Hogyha nincs eredmény, akkor NINCS SZPONZOR!!!! Ha nincs szponzor, NINCS VÍZILABDA!!! Mert pénz az csak Londonig van. Az is csak válogatott szinten. Mert a klubcsapatokban már szinte egyáltalán nincs pénz! Vagy az csak városi legenda, hogy sok pólós késve kapja a pénzét, ha ugyan megkapja az egészet? Akik korábban támogatók voltak, azok sorra lépnek ki a klubok mögül. A pólómeccsek olyanok, mint a temetési menet: család, barátok. Külsős néző már nincs. A szponzorokat nem érdekli a vízilabda, mert marketing szempontból nem eladható. A Szentkirályi ásványvíz megvett egy Figo-t sok pénzért, de nem vett meg magyar vízilabdást, kevés pénzért. A pólósok már rég lekerültek a Theodóra csomagolásáról. A fiaink csak nekünk számítanak, csak mi ismerjük őket. Már aki. Mert ha azt mondod egy tininek, hogy Varga Dani, akkor azt mondja, ja tudom, az emós zenész. A nagy sportszergyártók nem látnak üzletet a minimális számban eladható sapkákban. Nincs olyan felszerelési tárgy, ami tömegével eladható lenne, mint pl a teniszütő. Hány Hungary feliratos úszónadrágos fickót látunk a balatoni strandokon, vagy bármelyik tengerparton? Nem tömegcikk. Foci : nagy a pálya, és azon nagy az eladható reklámfelület. A játék minden részlete látható. Plusz a két félidő között hosszú szünet van, eladható reklámidővel és eladható sörökkel, mert a szurkoló kimehet pisilni, meg a büfébe, mert van rá idő. Mez, cipő, stb, mind tömegesen eladható cikk. A tv-k nem látnak üzletet a kétszer kétperces és az egy öt perces szünetben, mert nem lehet reklámidőt értékesíteni. Igazából közvetítés is csak kevés van, sport1, 2, digi, stb. Nem országosan foghatók. Tehát csak a kisszámú, belterjes vízilabda közeg nézi a két olimpia között a pólót. Ha pénzt és üzletet nem lát a szponzor, és még EREDMÉNY sincs, akkor a támogatókat nem érdekli a póló és ha nincs támogató, akkor a vízilabda az összes eleganciájával elhal! Az egyetlen esélye a pólónak a fennmaradásra az EREDMÉNYESSÉG! GYORSAN! Ez csak a balkáni típusú vízilabdázáshoz alkalmazkodással lehetséges. Lehet rám haragudni, amiért nem hozsannázom a jól megcsinált három negyed kapcsán, de akkor is az a véleményem, hogy stílus és szemléletváltás kell. Nem szabályváltoztatás kell ide, talán csak rövidebb pálya, erőszakosabb játék és hajtás addig amíg le nem fújják a meccset. Mert így csak negyedik hellyel zárunk és nem lesz meg London sem. Még csak érem sem. Mellesleg nem mérem magam Faragóhoz, Csapóhoz, és elég gyenge megjegyzés a profizmust emlegetni velem kapcsolatban. :) Képzeld el, én csak szeretem a vízilabdát és nagyon aggódom a jövőjéért! A különbség közted és köztem, hogy én nem vagyok elvakult. A Csurka féle Nemzet Aranyai-ra nem sajnáltam a pénzt. Mindenki figyelmébe ajánlom a 157.oldalon kezdődő beszámolót. VB ezüst 2005 Montreal. A tegnapi meccshez hasonlóan vezettünk... Aztán azok a (valamelyik lenti kommentben felsorolt) szerb játékosok hozták össze az aranyat, akiknek nem volt Kemény Déneshez hasonló jó szakember edzőjük. Szerintem köszönjük meg Fecsó bácsinak, hogy kibányászta és összebetonozta a fiának az aranycsapatot és hogy az a beton kitartott Pekingig. Egyébként már rég meg kellett volna találni azt a néhány új, átütően tehetséges, karizmatikus és szerethető egyéniséget, akik pótolják a lassan \"kiöregedő\" nagyokat. Merthogy vannak, csak nem azokat \"válogatják\"

Doniz hozzászólása
Doniz33666
2011.07.29. 18:38

?Néha vereséget szenvedünk. De a vereséget úgysem kerülhetjük el. Ezért aztán még mindig sokkal jobb, ha az álmainkért vívott harcban veszítünk el néhány csatát, mint ha úgy szenvedünk vereséget, hogy azt sem tudjuk miért harcoltunk.?

s.zsuzsi hozzászólása
2011.07.29. 17:36

Tisztelt im! Ami Kemény Dénest illeti, nem osztom a véleményedet, szerintem kiváló szakember, óriási tapasztalattal, és nagyon együtt van a Fiúkkal, lélekben is, ami rendkívül fontos. Sok részletre fény derül a Kemény üzenetek c. könyvben, sportolóknak, edzőknek, drukkereknek egyaránt érdekes olvasmány. Tudomásul kell venni, hogy egyre nehezebb - bármilyen sportágban - a világ élmezőnyében maradni hosszú ideig. És azért vízilabdában mi nem állunk rosszul :) Bízzunk a Fiúkban, Kemény Dénesben, az egész stábban, azt gondolom, hogy tudják mi a dolguk :)

kerczaildi hozzászólása
2011.07.29. 16:26

Nagyon sajnálom fiuk,olyan jól játszottatok, hogy hihetetlen,mint egy álom. Kár azért az utolsó negyedért Ettől függetlenül nem adom fel, maradok hűséges szurkolótok. Hajrá a bronzéremért! Tisztelettel és szeretettel: kerczaildi

popov hozzászólása
popov33663
2011.07.29. 16:21

Tudják ők mit hibáztak, szidták is, szidják is magukat érte, nekünk nem kell. Nekünk csak szurkolni kell és bíztatni, mert aki nincs ott a vízben, az nem csinálhat mást!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!!!

APREAND hozzászólása
APREAND33662
2011.07.29. 15:54

Ja és nem kell a szép és látványos vizilabda, minek az .Az igazi a balkán játék alattomos vizalatti elenfélt idegrendszert próbára tevő cselekedetekkel.És milyen édes így egy gyözelem,erre kell rá álni. Na ebből szerintem sokan nem kérünk akkor maradjon inkább abronz vagy 4 hely,de vizilabdázva.

APREAND hozzászólása
APREAND33661
2011.07.29. 15:47

Tisztelt Faragó és Csapó Úr! Önök nem értenek a vizilabdához,honnan is értenének hiszen \"csak olimpiai,europai és világbajnokok \" ha szakérteni szeretnének vizilabda meccset forduljanak először \" Kimo 79\"-hez vagy \"im\"-hez .Ők ebben profik

balzs hozzászólása
balzs33659
2011.07.29. 14:52

http://www.origo.hu/sport/vizilabda/20110728-farago-tamas-es-csapo-gabor-szerint-is-a-birok-vertek.html

Tomute hozzászólása
Tomute33658
2011.07.29. 14:40

Amikor közte 4 volt, azt mondtam, ha innen felállnak a szerbek, megérdemlik. Felálltak. Nem érdemelték meg. Az első három negyedet nem szeretném ragozni, a honlap által használt \"űrvízilabda\" kifejezés igen találó. Utána? 13-11-nél előnyben támadhattunk, akkor én időkérésért kiáltottam. Jó lett volna szusszannia a láthatóan pilledő csapatnak. Ha ismét közte három...ha... Részemről Szecska is jöhetett volna hamarabb. Incifinci meccsek felkészülés címén nevesincs csapatok ellen: nem lehet átélni, hogy 3, akár zseniális negyed után egy is elég a buktához... Ha elbújunk 4 évig a világ elől, különcködünk, nem jópofizunk, nem kényeztetjük az ingyenélőket: nem leszünk szimpatikusak a pólóvilágnak, se bíróknak, se vezetőknek... S végül: a szombati horvát meccs is legalább annyira beszédes lesz, mint a szerb...sok mindent elárul majd a fizikális, lelki-szellemi felkészültségről. Én biztos \"izomból\", dacból mennék neki, csakazértis!

kobazsa hozzászólása
kobazsa33657
2011.07.29. 14:17

Balkánizálódni? És ha az olaszok megverik a szerbeket?

szamárhegy hozzászólása
2011.07.29. 13:31

im, Egy komoly logikai bukfenc mindenképp van itt, ezek az egyébként tényleg nagyszerű, zseniális játékosok a klubjukban képtelenek az európai elitbe vezetni csapatukat (még szoros meccset se játszanak újabban a Final Four szintű csapatokkal) míg a \'középszerű\' (LOL) Kemény Dénessel fiatalítva, átalakulva is kemény, ki-ki meccsekre képesek bárkivel. Csapatjátékban olyanra, hogy a zseniális játékosok edző nélkül is nyernek, elég kevés példa van a sporttörténelemben, három olimpiai aranyra pedig 0, a Faragóék utáni zseniális játékosokkal teli másfél-két generáció pl. sokat tudna erről beszélni, hogy a kiváló egyéni képesség miként nem állt össze csapat sikerré, na meg a szerbek is, a Sapics, Vujaszinovics, Sefik, Savic, Ikodinovics, Jokic, Trbojevics, Csirics féle nagyszerű generáció, hogy maradt olimpiai arany nélkül.

DS hozzászólása
DS33655
2011.07.29. 13:26

bocs a tudatlanságomért, de mitől függ, hogy milyen bírókat hívnak meg egy vb-re? ha jól láttam, akkor mi vagyunk az egyetlenek, ahonnan nincs bíró, miközben olyan vizilabda nagyhatalmak, mint puertó ricó,kuba,lengyelország, brazilia, új zéland, stb. képviseltetik magukat közreműködő bírókkal, hogy milyen szinvonalon azt már nem minősíteném.

wasser hozzászólása
wasser33654
2011.07.29. 12:47

Szeretném ezt a lapot jövő ilyenkor körbeérő mosollyal nézni. Kétszeres Világbajnok és TÍZSZERES OLIMPIAI BAJNOK MAGYARORSZÁG! Ez a pofon a legjobbkor jött, jobb most, mint jövőre Londonban. Vannak feladatok a csapattal és a sportdiplomáciában egyaránt! Szép, hogy 2 év múlva junior vb-t rendezhetünk, de nem szabad hagyni az ilyen bírói hozzáállást. Érdekes Athénban bíró segítség nélkül, hoztuk vissza a meccset! Kásás Tamás jöjjön vissza!!!!!!!

im hozzászólása
im33653
2011.07.29. 12:40

DS- tudom, hogy rágják magukat. Együtt is érzek velük, mert nagyon rossz lehet megélni a \"majdnem\" győzelmet. De ettől még az a véleményem, hogy kénytelenek leszünk felvenni a balkáni stílust és ötvözni a szellemességgel, eleganciával, mert ha nem, akkor azt kockáztatjuk, hogy hosszú-hosszú időre lemaradunk... Ezt viszont senki nem akarhatja. Ha az az ára, hogy kissé balkanizálódunk, akkor inkább az, minthogy a teljes középszerbe süllyedjünk. Attól tartok, hogy ez a tegnapi három negyednyi csoda, csak egy felvillanása annak, ami sajnos már és még nem vagyunk. Viszont lehetünk, csak alkalmazkodni kell, megújulni - közben megőrizve a régi stílusból a jó dolgokat.

DS hozzászólása
DS33652
2011.07.29. 12:27

im - \"marcipánhuszár\" ez a legjobb, komolyan. szerintem most nemcsak a fiúk, hanem KD is erősen vívódnak és rágják magukat a tegnapi meccsen, gondold el, ők mit érezhetnek? ha átvennék az erőszakos balkáni stílust, magukat adnák fel, akkor nem tudnának olyan gyönyörűséges 3 negyedet produkálni, biztos, hogy örülnél annak?

im hozzászólása
im33651
2011.07.29. 12:03

Most majd mindenki lehurroghat, de akkor is azt mondom, ez a csapat nem igazán jó. És nem feltétlenül a játékosok hibája, hanem pl Kemény Dénesé. Én nem tartom őt olyan istennek, mint itt sokan, inkább jó-közepes kategóriának tartom, akinek isteni szerencséje, hogy megkapta anno a világ legjobb pólós alapanyagát. Megkérdőjelezem a módszereinek hatékonyságát, hiszen az egész vb-n rosszul játszottunk -lásd Kemény Dénes nyilatkozatai- csak a szerbek ellen indultunk fantasztikusan. De ettől még a VB-n nyújtott összteljesítmény alapján ott vagyunk, ahol a játék alapján lennünk lehet. A bírók hozzáállása érdekes, de szerintem nem miattuk úszott el a meccs. A harmadik negyed végétől kiengedtek a fiúk. Nagyképűség? Könnyelműség? Alibi? Mindegy. Megengedhetetlen. Szégyen. A fizikai állóképesség csak a normál játékidőre (vagy még arra sem) elég. A mentális építkezés csapnivaló. És a hozadéka a meccsnek az, hogy a szerbek most már tudják, hogy közte négyről is verhető a magyar csapat, a többi csapat tudja, hogy közte négyről is verhető a magyar csapat, a magyarok pedig tudják, hogy sajnos közte négyről is el tudják dobni a meccset. A nagy kérdés, hogy ki mit kezd ezzel a ténnyel. Kemény Dénes helyében erősen gondolkodnék a saját hibáimon! Ezt a meccset 50%-ban ő vesztette el (edzésmódszerek, mentális bakik, csapatösszetétel, rossz ritmusú cserék, stb) A fiúk vegyék át végre a kialakult erőszakosabb stílust, mert hiába nyafogunk azon, hogy ezek a csúnya balkániak nem engedik a saját \"elegáns\" játékunkat játszani. Martin György pedig most már tényleg vonuljon vissza! Egy marcipánhuszár előbb segíti a vízilabda diplomáciáját, mint ő. Viszont mindettől függetlenül az első három negyed igazi gyönyörűség volt. Köszönet érte fiúk!

dr.Kodaj Imre hozzászólása
2011.07.29. 11:36

A mesterek legyőzték a művészeket,ettől még mindenki marad, aki volt.(ld. német foci).Ennyi.

sonpinori hozzászólása
2011.07.29. 10:02

Fiúk ! Ne csüggedjetek ! Gyönyörűen játszottatok ! Fantasztikusak vagytok ! Hajrá !! a Sönpergerek

ngle hozzászólása
ngle33648
2011.07.29. 08:53

Késő este az eredményt már ismerve néztem meg a mecccset, mert napközben nem volt idő. Az 1-3. negyedben leiskoláztuk a szerbeket, gratulálok. Viszont Madaras Norbival értek egyet, hogy a 4. negyedben még jobban kellett volna koncentrálni, hiszen a szerbek ugyan olyan nagy küzdők és ugyan úgy képesek \"felállni\" 3 gólos hátrányból, mint mi. A meccs tanulsága szerintem, hogy egy mérkőzésés mindeg 4 negyedből áll és csak akkor nyertük meg, amikor a bírók lefújták és még vezettünk legalább 1 góllal. Mindent bele a horvátok ellen és kívánom, hogy a kontcentráció kitartson a mérkőzés végéig. Nagyon sokat dolgoztatok és nagyon sok örömet okoztatok nekünk. Köszönjük. Fel a fejjel, győzni fogtok!!

Tina hozzászólása
Tina33647
2011.07.29. 08:41

Nagyon sajnálom még mindig és ha nekünk ennyire rossz milyen érzés lehet a fiúknak és Dénesnek. A meccsről már nem mondanék semmit hiszen mindenki leírt mndent ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni. Annak örülök, hogy sokkal de sokkal több pozitív hozzászólás jön mint negatív. Kifejezetten jó ilyen embertől olvasni mint a Szerb szurkoló ;) Most egy a lényeg fejben és mindenhol össze kell szedniük magukat a srácoknak hogy a horvátokat letudjuk győzni. Sajnos nehéz de el kell felejteni most a tegnapi meccset mert ha arra koncentrálunk akkor nem fog sikerülni. Mi nagyon nagyon szurkolunk értük és reméljük győzelemmel térnek haza!!!! Aki nagyképűnek tartja a fiúkat ilyet akkor nyilatkozzon majd ha ismeri őket személyesen! Meg ha majd Ő tett le annyit az asztalra mint a srácok!! Azt hiszem ez más szót nem is érdemel HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ FIÚÚÚK!!

Makos hozzászólása
Makos33646
2011.07.29. 07:16

Köszönöm fiúk ezt a mesés játékot, amit nyújtottatok, hatalmas élménnyel lettem gazdagabb! Nem vízilabdázik nálatok jobban senki a világon - pillanatnyilag. Csináltam egy kis statisztikát, hogy lássam, milyen is a pártatlan bíráskodás FINA körökben. A VB-n eddig kaptunk 42 emberelőnyt és fújtak ellenünk 55-t, minden meccsen kevesebb előnyt kaptunk, mint amennyit fújtak ellenünk(ha a tét nélküli Kazah meccset nem számolom, mert ott nagyon igyekeztek javítani a statisztikát) Ehhez képest a szerbek kaptak 62 előnyt és fújtak ellenük 50-t, minden meccsen többet fújtak nekik, mint ellenük, érdekes módon a legnagyobb segítséget ellenünk kapták... Amiért szomorúak lehetünk az az, hogy ezzel együtt is meg lehetett volna verni őket, annyival voltatok jobbak. Nyilván ekkora szembeszél azért demoralizáló lehet... Lehet hülyeséget kérdezek, de nem kellene nekünk bojkottálni a FINA-t ? Ahol nem vagyunk szívesen látott vendégek, oda nem kell menni!

afupetra hozzászólása
2011.07.29. 00:08

Nekem akkor is ŐK a legjobbak! HAJRÁ MAGYAROK!

ladorjan hozzászólása
2011.07.28. 23:25

klimo79, te berugtál?

ms hozzászólása
ms33643
2011.07.28. 21:36

A partizan rommá vert mindenkit az idén, gyakorlatilag velük játszottunk + Udovicsics és Filipovics. Ehhez képest az Eger 0 azaz 0 pontot gyűjtött a 16 között, a Vasas euroliga meccseit sem volt öröm nézni, a Honvéd görög csapattal szemben búcsúzott. Rijekában meg az volt a mondás, hogy nagy siker a nyolc közé jutás az euro ligában. Ehhez képest a válogatott biztosan jutott a négy közé, és ott végre hihetetlenül magas szintű, élvezetes játékot is játszott. Gratulálok a teljes stábnak és a játékosoknak természetesen. Több volt nálunk a ki nem kényszerített hiba. Ez döntött. Ezek a hibák különösen azért voltak felkavaróak, mert zseniális momentumok közé ékelődtek. Kérem írjon az, aki látott az első három negyedben látott játéknál jobbat valaha. A flow elmélet szakértői pedig a negyedik negyedről.

ms hozzászólása
ms33642
2011.07.28. 21:35

A partizan rommá vert mindenkit az idén, gyakorlatilag velük játszottunk + Udovicsics és Filipovics. Ehhez képest az Eger 0 azaz 0 pontot gyűjtött a 16 között, a Vasas euroliga meccseit sem volt öröm nézni, a Honvéd görög csapattal szemben búcsúzott. Rijekában meg az volt a mondás, hogy nagy siker a nyolc közé jutás az euro ligában. Ehhez képest a válogatott biztosan jutott a négy közé, és ott végre hihetetlenül magas szintű, élvezetes játékot is játszott. Gratulálok a teljes stábnak és a játékosoknak természetesen. Több volt nálunk a ki nem kényszerített hiba. Ez döntött. Ezek a hibák különösen azért voltak felkavaróak, mert zseniális momentumok közé ékelődtek. Kérem írjon az, aki látott az első három negyedben látott játéknál jobbat valaha. A flow elmélet szakértői pedig a negyedik negyedről.

gerima hozzászólása
gerima33641
2011.07.28. 20:57

Sajnálom a végét! Hát a bírók... Régen, még ifi vízilabda meccsen, hasonló bíráskodás esetén a bírót a következő szavakkal illették: \" te műkedvelő barom\"... Dénesnek és a csapatnak köszönjük, hogy a vízilabda Braziljai vagyunk (voltunk és leszünk)! (Meg persze ne feledkezzünk meg Fecsó báról se...! A szakmabeliek tudják kiről beszélek.) Nem kell a bronz! Emelt fővel, tiszta lelkiismerettel fejezzük be a vb-t! Ez a legfontosabb. Nem számít az érem! Csak az számít, hogy a fiúk érezzék jól magukat az utolsó mérkőzésen! És ebben benne van minden! És rajongó társaim, mi pedig szeressük a csapatunkat, és élvezzük a játékukat! Fiúk! Legyetek jók, lélekben veletek vagyok: Boxos Ricsi

Koma hozzászólása
Koma33640
2011.07.28. 20:52

Fiúk! Három negyeden keresztül iskoláztuk a világbajnokot, szenzációsak vagytok! Majdnem sikerült! Higgyetek magatokban, és akkor egy év múlva a negyedik is menni fog, ami meg hozza magával a negyedik olimpiai bajnokságot, meglássátok!! Egy év, és fejben is felnőttök a feladathoz! Erre lehet építeni, úgy hogy előre a bronz éremért(nálam bajnokok vagytok így is)!!

APREAND hozzászólása
APREAND33639
2011.07.28. 19:46

Kedves Kimo 79! Szerintem te nem szurkolo vagy,csak kiváncsi és okoskodó olvasó.Mi nálad a nagyképüség? Nem vagy tisztában a sporttal és fogalmakkal.Olvasd el a \"szerb\" levelét ő nem elfogult és mégs az igazságérzete ezt diktálja.Levelezz más forumokon.

szerb hozzászólása
szerb33638
2011.07.28. 19:28

szerb vagyok és szerbeknek szurkoltam és örülök hogy győztünk,de...... muszáj elmondanom hogy igazad van mindenkinek fújásról! ne legyetek szomorú!!! büszkék lehetek a csapatra mert már nagyon régen latom hogy szível játszanak... köszönöm szépen

szerb hozzászólása
szerb33637
2011.07.28. 19:25

szerb vagyok és szerbeknek szurkoltam és örülök hogy győztünk,de...... muszáj elmondanom hogy igazad van mindenkinek fújásról! ne legyetek szomorú!!! büszkék lehetek a csapatra mert már nagyon régen latom hogy szível játszanak... köszönöm szépen

szerb hozzászólása
szerb33636
2011.07.28. 19:22

szerb vagyok és szerbeknek szurkoltam és örülök hogy győztünk,de...... muszáj elmondanom hogy igazad van mindenkinek fújásról! ne legyetek szomorú!!! büszkék lehetek a csapatra mert már nagyon régen latom hogy szível játszanak... köszönöm szépen

alain87 hozzászólása
alain8733635
2011.07.28. 19:18

giorgetti most verle a szerbeket.te maradtal az utolso magyar a vizbe.mindent bele.

Kempotiger hozzászólása
2011.07.28. 19:03

Szomorú vagyok az eredmény miatt, de egyáltalán nem érdekel, hogy miért kaptunk ki. Sosem fogom azt a vízilabda bemutatót elfelejteni, amit az első 3 harmadban tartottunk. Az a VÍZILABDA, aminek a közelében sem voltak a szerbek. Nyerjék csak meg a VB-t, olimpiai bajnokság úgysem jut nekik. Ki emlékszik a VB címeikre? És mi válogatottunk 3 olimpiai aranyára, ami jövőre 4 lesz? Egy kicsit többen. Köszönöm a csapatnak a játékot, és soha nem szeretném átérezni azt, amit ők érezhettek ma a lefújás után. Nincs kétségem, hogy felálltok, és egy bronzzal jöttök haza. Milyen mennyei lenne, ha más csapatsportokban is ilyen \"óriási\" problémáink lennének.

contestant hozzászólása
2011.07.28. 18:56

Kimo79, Az első 3 negyedben minden idők legjobb, legszebb vízilabda játékát mutatták be a Fiúk. A Gábor által közölt eredménylista mellett még ezt is \"letették az asztalra\". Nekem életem legnagyobb vízilabda élményét nyújtották, pedig már az első vb-győzelem idején (1973) is játszottam, illetve figyelemmel kísérem ezt a sportot. Ezt a meccset még hónapokig fogják elemezni a szakemberek, ne ítélkezz most hirtelen felindulásból. Én nagyon szépen köszönöm a Fiúknak ezt az élményt és azt, hogy egyértelműen bizonyították azoknak, akik látták ezt a mérkőzést, hogy ma Magyarországé a világ legjobb vízilabda Csapata.

Hakapeszi hozzászólása
2011.07.28. 18:54

Köszönöm az első 3 negyedet!!! Hihetetlen élmény volt! VÍZILABDA a köbön! Felejthetetlen élmény.

Kempotiger hozzászólása
2011.07.28. 18:43

Szomorú vagyok az eredmény miatt, de egyáltalán nem érdekel, hogy miért kaptunk ki. Sosem fogom azt a vízilabda bemutatót elfelejteni, amit az első 3 harmadban tartottunk. Az a VÍZILABDA, aminek a közelében sem voltak a szerbek. Nyerjék csak meg a VB-t, olimpiai bajnokság úgysem jut nekik. Ki emlékszik a VB címeikre? És mi válogatottunk 3 olimpiai aranyára, ami jövőre 4 lesz? Egy kicsit többen. Köszönöm a csapatnak a játékot, és soha nem szeretném átérezni azt, amit ők érezhettek ma a lefújás után. Nincs kétségem, hogy felálltok, és egy bronzzal jöttök haza. Milyen mennyei lenne, ha más csapatsportokban is ilyen \"óriási\" problémáink lennének.

beusch hozzászólása
beusch33629
2011.07.28. 18:30

Az egész Csapatnak a legmagasabb elismerésem, hogy ilyen körülmények között az utolsó percig küzdöttek!!!! Fantasztikus teljesítményt nyújtottatok, öröm volt ezt a gyönyörű játékot nézni! Az eredményjelzőn most nem a tényleges eredmény volt látható a meccs végén, \"hála\" a bírói beavatkozásnak. Fiúk, pihenjétek ki Magatokat szombatra, és ugyanilyen emelt fővel és gyönyörű játékkal hozzátok haza a bronzérmet! Ti vagytok a legjobbak!!!!!!

wp10wp hozzászólása
wp10wp33628
2011.07.28. 18:03

Fiúk! Láthatjátok, hogy egész Magyarország mellettetek áll, ne legyetek szomorúak, jön a bronzmeccs pakoljátok oda magatokat! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK! a játékvezetésről, csak annyit, hogy nem tudom mit vétettünk, hogy a bÍrák az egész vb-n a magyarok ellen fújnak! Na de netörődjünk evvel.

Gábor hozzászólása
Gábor33627
2011.07.28. 18:02

Kedves Kimo 79! A férfi pólósok az utóbbi 15 évben az alábbi eredménysort \"tették le\" az asztalra! Ennyire nem vagy \"képben\"? 1997 Görögország Világ kupa 3. 1997 Spanyolország Európa-bajnokság 1. 1998 Ausztrália Világbajnokság 2. 1999 Olaszország Európa-bajnokság 1. 1999 Ausztrália Világ kupa 1. 2000 Ausztrália Olimpia 1. 2000 több helyen Európai Nemzetek Ligája 1. 2001 Magyarország Európa bajnokság 3. 2001 Japán Világbajnokság 5. 2002 több helyen Világliga 3 2002 Szerbia Világkupa 2. 2003 Spanyolország Világbajnokság 1. 2003 több helyen Világliga 1. 2004 Görögország Olimpia 1. 2004 több helyen Világliga 1 2005 Kanada Világbajnokság 2 2005 több helyen Világliga 2. 2006 Magyarország Világkupa 2. 2006 Szerbia Európa-bajnokság 2. 2007 Ausztrália Világbajnokság 2. 2007 Több helyen Világliga 2. 2008 Spanyolország Európa-bajnokság 3. 2008 Kína Olimpia 1. 2009 Olaszország Világbajnokság 5. 2010 Horvátország Európa-bajnokság 4.

Kimo79 hozzászólása
Kimo7933626
2011.07.28. 17:45

Isztár! Akkor gizdáskodjanak, ha letettek valamit az asztalra! Nem a bírókkal kell foglalkozni, hanem a játékkal, nem az öltönyösök pólóznak!

Kimo79 hozzászólása
Kimo7933625
2011.07.28. 17:44

Isztár! Akkor gizdáskodjanak, ha letettek valamit az asztalra! Nem a bírókkal kell foglalkozni, hanem a játékkal, nem az öltönyösök pólóznak!

balzs hozzászólása
balzs33624
2011.07.28. 17:32

Wáterpóló! Egyetértek! Ráadásul az elnök úrnak, ha jól tudom tisztsége is van a Finánál és a Lennél is. Az talán nem várható el hogy az amerikaikat vagy az olaszokat, spanyolokat lenyomjuk sportdiplomáciában, de az érthetetlen hogy a montenegróiaké, szerbeké, horvátoké miért jobb. A magyar sportdiplomácia sikere hogy 2013-ban Sopronban lesz a junior vb... Ami jó hogy Magyarországon, de hogy miért pont Sopronban ahol semmilyen vízilabda élet nincs az érthetetlen.

Isztár hozzászólása
Isztár33623
2011.07.28. 17:31

Kimo79! Örülnék, ha mindenki ilyen nagyképű lenne ebben az országban, mint ezek a fiúk! A teljesítményüket milyen jogon vonod kétségbe? JAvaslom szurkolj az ellenfélnek, akkor biztos jó napd lesz.

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 17:29

PACSI A BÍRÓNAK A LEFÚJÁS UTÁN UDOVICSICSTŐL (EDZŐTŐL) ÖRÜLÖK HOGY MÁSOK IS ÉSZREVETTÉK

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 17:26

Fel kell tegyem a kérdést: Hogyan tovább így hogy 3-4 góllal jobbak voltunk szerbiánál és így sem hagytak minket nyerni a bírók!!!! Mennyivel kéne jobbnak legyünk 5 el hogy végre nyerhessünk??? Tényleg nemtudom hogyan tovább így, fantasztikusan játszottunk ma és grat megint a magyar sportdiplomáciának! Miért van az hogy a szövetség nem mond le azonnal ilyenkor?????? Mert a felelősöket nem a vízben kell keresni

balzs hozzászólása
balzs33620
2011.07.28. 17:25

Szerintem ez a bíráskodás annak köszönhető, hogy nem indultunk a világligán... Ezt a fina honlapján lévő cikk alapján gondolom. Azt írják: \"Hungary had a preparation of 45 days alone,\" alluding to the fact that Hungary does not participate in the FINA World League.\" mintha a fina meg lenne sértődve emiatt és ezért feljogosítva érzik magunkat hogy gyakorlatilag ellenünk csaljanak az egész vb-n. http://www.fina.org/H2O/index.php?option=com_content&view=article&id=2426:serbia-needs-extra-time-to-beat-hungary-for-gold-medal-clash-with-italy-&catid=317:shanghai-2011-water-polo&Itemid=1113 Ennek ellenére gratulálok a csapatnak ehhez a hihetetlen meccshez, bár azt még mindig nem értem hogy Nagy Viktort mért nem lehetett hamarabb lecserélni, miért kellett megvárni hogy kiegyenlítsenek a szerbek mikor 3 védése volt az egész meccsen... Hajrá magyarok, szerezzétek meg a bronzot a horvátok elöl!

Kimo79 hozzászólása
Kimo7933618
2011.07.28. 17:16

Jó meccs volt, ez tény. Ezeknek a nagyképű fiataloknak azonban jól jött ez a pofon. Előbb teljesíteni kellene!

Háté hozzászólása
Háté33617
2011.07.28. 17:05

Jó meccs volt, kár, hogy a vég nem úgy sikerült. A szerb edző is kapott sárgát, nemcsak a Dénes.

s.zsuzsi hozzászólása
2011.07.28. 16:49

Igazi, gyönyörű vízilabdát láttunk, amíg el nem kezdték felzárkóztatni a kétségtelenül jó szerbeket a bírók...Miért a sportdiplomácia dönt? Ennek ellenére nagyon fegyelmezetten vette tudomásul a Csapat, és főleg Kemény Dénes, hogy mi történik. Köszönjük Fiúk, jó pihenést a szombati meccsig, a bronz meglesz, ez is óriási teljesítmény, erre lehet építkezni. Bármi történik, mi szeretünk Titeket!!!

jázmin hozzászólása
jázmin33614
2011.07.28. 16:34

MEGSZAKAD A SZÍVEM!!! Hogy lehet görög bírót rakni egy ilyen meccsre??? Egyértelműen szerb szimpatizáns!!! Hol van a magyar sportdiplomácia? Mikor bíráskodnak már sportszerűen egyszer? És miért nincs pártatlan bíró? Remélem Kemény Dénes nem hagyja annyiba ezt a szemétséget! Lépjünk már 1X az életben a sportdiplomáciában. Ez a kiállítási arány vérlázító!!! Óriási meccs volt. Gratulálok fiúk!!!

baboufan hozzászólása
2011.07.28. 16:33

Apám se nagyon osztogatja a dicséreteket, viszont a mai meccs után a legnagyobbak között emlegeti a srácokat: Gyarmati, Kárpáti, Horkai, Gerendás, Faragó, Csapó... azonban meg kell vernünk a horvátokat, hogy mi legyünk a legjobbak. Petiék meg üzenjék meg a szerbeknek, hogy csak bírói segédlettel tudnak nyerni ellenünk:)

dorka06 hozzászólása
dorka0633611
2011.07.28. 16:19

Gratulálok Fiúk, nagyon büszkék vagyunk rátok. Fantasztikusan játszottatok és öröm volt látni mennyire egyben volt a csapat. Igazi csapatként küzdöttetek és bár nem nyertetek nekünk Ti vagytok a legjobbak. Jövőre az olimpián meg majd törleszthettek a szerbeknek. Szurkolunk továbbra is Nektek, hajrá a bronz meccsen. HAJRÁ MAGYAROK!HAJRÁ KEMÉNY LEGÉNYEK!

Heni76 hozzászólása
Heni7633610
2011.07.28. 16:18

Az első 3 negyed parádés volt és hihetetlen. Olyan egyszerűnek tünt az egész, olyan könnyedén dobták a gólokat a fiúk.... De sajnos a szerbek felébredtek. Madarasnak az arcán tisztán látszott az ütés, amit kapott (végleg ki kellett volna állítani a szerbet), + Kiss Gergő beforulását, ahogy megállították... Valamit tenni kell a bírói részrehajlások ellen, mert hiába van egy SZUPER CSAPATUNK (ami nem hittem, hogy ilyen átalakulás után is képes lesz a világ élvonalában lenni), ha a bírók (alaptalanul) bele nyúlnak a játékba. HAJRÁ FIÚK! TI VAGYTOK A JOBBAK! A bronznak meg kell lennie!

pif hozzászólása
pif33609
2011.07.28. 16:14

Megkaptuk a horvátokat a bronzmeccsre! Nagyon köszönjük a mai meccset a fiúknak, nagyon jók voltatok, nagy meccs volt! Giorgetti a harmadik negyed utolsó másodperceiben 3-ról 4-re növelte az olaszok előnyét, az utolsó negyed (nekik is) 1-4 lett, így lettek döntősök.

DS hozzászólása
DS33608
2011.07.28. 15:57

Gratula fiúk nagyot játszottatok, annak ellenére, hogy nem győztünk, nekem akkor is ti vagytok a legjobbak, a világbajnokok. Tudom a sportban nincs ha, de ... Kásával meglett volna a győzelem, támadásban talán már tudjuk pótolni, de védekezésben még mindig nem.

rajongo hozzászólása
rajongo33607
2011.07.28. 15:54

Ja és maximálisan egyetértek prisonbreak-kel hozzátéve, hogy hihetetlen szimpatikus ez a csapatunk is, büszkék lehetünk rájuk. Az edzőt meg kétszer is hallottam a Corvinus Egyetem vezetőképzőjén előadni, amit ő csinál az meg szerintem Nobel dijjal ér fel. Nem tudom hol van olyan \"vezetőnk\" Magyarországon, aki 15 éven át abszolút világszinvonalon képes tartani valamit úgy, hogy folyamatosan megújul, és ennyire versenyképes és élményszerű!!! Iszonyú hálás vagyok nekik, akármi lesz Londonban...

Doniz hozzászólása
Doniz33606
2011.07.28. 15:54

Majd az olaszok letörlik a szerbek mosolyát a döntőben! Nekünk pedig addig is büszkének kell lennünk, hogy ilyen válogatottunk van. Ők tisztán és őszintén képesek küzdeni!!! Arra a pacsira nem is szeretnék kitérni, ami a szerb edző és az egyik bíró között történt a lefújás után... Fel a fejjel, hisz az olimpián már ott vagyunk és a bronz is közel! Hajrá MAGYAROK!!!

rajongo hozzászólása
rajongo33605
2011.07.28. 15:53

Ja és maximálisan egyetértek prisonbreak-kel hozzátéve, hogy hihetetlen szimpatikus ez a csapatunk is, büszkék lehetünk rájuk. Az edzőt meg kétszer is hallottam a Corvinus Egyetem vezetőképzőjén előadni, amit ő csinál az meg szerintem Nobel dijjal ér fel. Nem tudom hol van olyan \"vezetőnk\" Magyarországon, aki 15 éven át abszolút világszinvonalon képes tartani valamit úgy, hogy folyamatosan megújul, és ennyire versenyképes és élményszerű!!! Iszonyú hálás vagyok nekik, akármi lesz Londonban...

Doniz hozzászólása
Doniz33604
2011.07.28. 15:53

Majd az olaszok letörlik a szerbek mosolyát a döntőben! Nekünk pedig addig is büszkének kell lennünk, hogy ilyen válogatottunk van. Ők tisztán és őszintén képesek küzdeni!!! Arra a pacsira nem is szeretnék kitérni, ami a szerb edző és az egyik bíró között történt a lefújás után... Fel a fejjel, hisz az olimpián már ott vagyunk és a bronz is közel! Hajrá MAGYAROK!!!

rajongo hozzászólása
rajongo33603
2011.07.28. 15:52

Ja és maximálisan egyetértek prisonbreak-kel hozzátéve, hogy hihetetlen szimpatikus ez a csapatunk is, büszkék lehetünk rájuk. Az edzőt meg kétszer is hallottam a Corvinus Egyetem vezetőképzőjén előadni, amit ő csinál az meg szerintem Nobel dijjal ér fel. Nem tudom hol van olyan \"vezetőnk\" Magyarországon, aki 15 éven át abszolút világszinvonalon képes tartani valamit úgy, hogy folyamatosan megújul, és ennyire versenyképes és élményszerű!!! Iszonyú hálás vagyok nekik, akármi lesz Londonban...

rajongo hozzászólása
rajongo33602
2011.07.28. 15:43

A második és harmadik negyed végén nagyon rossz érzésem volt mikor 5 másodperceken belül kaptunk gólokat. Pont azok voltak, amik hiányoztak és pont azok tartották a szerbekben a lelket, hogy nem fordulnak -4gyel. Szerintem ott, azon a két ponton ment ez el.

rajongo hozzászólása
rajongo33601
2011.07.28. 15:39

A második és harmadik negyed végén nagyon rossz érzésem volt mikor 5 másodperceken belül kaptunk gólokat. Pont azok voltak, amik hiányoztak és pont azok tartották a szerbekben a lelket, hogy nem fordulnak -4gyel. Szerintem ott, azon a két ponton ment ez el.

Palika hozzászólása
Palika33600
2011.07.28. 15:38

Szerintem valahol ez már a sorsolásnál kezdett eldőlni. Nekünk az elődöntőig 3 komoly meccset kellett játszni plusz a bírókkal a szerbeknek meg egyet sem. Akár ennek is betudható 4. negyed beli fáradtabb játék, és az arcpirító ítéleteknek. Ezek a bírók pedig a megye 1-be nem lennének jók nemhogy világbajnokságra. Közben az olasz-horvát meccsen az is kiderül, hogy normális játékvezetés mellett simán világbajnokok lehettetek volna srácok de fel a fejjel és előre a bronzéremért! Akkor is ti vagytok a legjobbak! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!

prisonbreak hozzászólása
2011.07.28. 15:38

Így lehiggadva , az a csapat ,amelyik elszór 4 gólos előnyt , az nem érdemli meg a döntőt.El kell ismerni,hogy a szerbek jobbak nálunk,még ha ez a különbség évről évre egyre kisebbnek is tűnik.A bírókkal meg kár foglalkozni , amíg nem lesz valami komolyabb szabálymódosítás , addig a bíráskodás miatt a vízilabda lassan lesüllyed a \"pontozásos\"sportágak szintjére ( műkorcsolya,box,stb.).

baboufan hozzászólása
2011.07.28. 15:33

Régen Csapóék is úgy mentek ki, hogy vagyunk mi, az ellenfél és a bírók. Fater mindig mutatja, na, most segít a bíró, mint Montenegró és Spanyolország ellen. Ő sem foglalkozott a játékvezetőkkel, és a játékosoknak sem szabad, mert leengednek. Az elődök útján kell pólózni, mert az emberek a vízilabdát szeretik, és nem a bírói közreműködést. Nagyon sokan írták, hogy kiváló a csapat, és mivel IGAZI SPORTEMBEREK, nem fogja meg őket ez a mérkőzés. A történtek ellenére Szerbiának is nagyon jó csapata van, talán ezért nem kellett volna beleavatkozni a mérkőzésbe.

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 15:14

A Kapitány helyébe elküldeném a videóválogatást a legnagyobb pofátlanságokról a nemzetközi Szövetségnek és hazajönnék mert nem fair, hogy az ellenfelek +2 játékossal játszanak ellenünk minden meccsen (bírók)

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 15:12

Nemtudom, hogy csak én láttam a lefújás után azt a PACSIT amit lenyomott Dejan Udovicsics a szerb csalók kapitánya a bírónak??? komolyan feljelentést érdemelne a meccs számtalan jelenete. PL amikor Kiss Gergő \"ahogy a nagy könyvben meg van írva\" 5 méterest érdemlő befordulása...és semmit nemfújnak. Azthittem leesek a székről. 3 góllal simán jobbak voltunk ma a szerbeknél. Mennyivel? 5 góllal kellene jobbak legyünk hogy végre nyerhessünk????

71-es Petya hozzászólása
2011.07.28. 15:04

Óriási élmény volt! Könnyeztem a második negyed után, meg a harmadik után is. Nem hittem, hogy ennyit tudunk, már-már a 2002-2004-es szintet kezdtük ostromolni!! (csak annyit, hogy a 2002 VK-n 2x vertük őket saját uszodájukban, 2003 VB1, 2004 ki ne tudná 7 meccs 7 győzelem 2x vertük a másodikat 2x a hamadikat, fúú még most beleborzongok, ha belegondolok) Több dolog is kiderült ma: 1) A Szerbek a legjobbak a világon - talán még nem volt ilyen tudású CSAPATUK, butaság, de arra lennék igazán kiváncsi mit tudna ez a mai szerb a mi 2004-es csapatunkkal 2) Mi is isteniek vagyunk, de egy picit gyengébbek mint ők, és csak remélni lehet, hogy a közeljövőben 1x-1x elkapjuk őket, ha gyengébb napot fognak ki 3) Komolyan foglalkozni kell a diplomáciával, nem csak dumálni, tenni kell, mert ma már nem bírjuk el, hogy 5,7 előnnyel kevesebbet ítélnek nekünk 4) Kiss Gergő - a valaha volt egyik legnagyobb játékosunk - már soha nem fog a 2004-es döntős szinten járni- sajnos 5) Biros még mindig nagyon jó 6) Varga fivérek nagyot fejlődtek, de még további kell tőlük 7) Madaras - a mai alapján a világ legjobbja 8) Kásás Tamással ez a mai meg lett volna 9) Londonra megvan a csapat 10) Hárait vinni kell Londonba, ő még egy év alatt nagyot fejlődhet Összegezve, azért lenne jobb a horvátokkal, mert egyértelműen kiderülhetne, hogy nálunk csak a szerbek jobbak picit a világon, így minden tornára úgy lehetne kimenni, hogy az éremesély biztos, győzelem talán, és ez nagyon nem lenne rossz! Hajrá Fiúk!!

71-es Petya hozzászólása
2011.07.28. 14:59

Óriási élmény volt! Könnyeztem a második negyed után, meg a harmadik után is. Nem hittem, hogy ennyit tudunk, már-már a 2002-2004-es szintet kezdtük ostromolni!! (csak annyit, hogy a 2002 VK-n 2x vertük őket saját uszodájukban, 2003 VB1, 2004 ki ne tudná 7 meccs 7 győzelem 2x vertük a másodikat 2x a hamadikat, fúú még most beleborzongok, ha belegondolok) Több dolog is kiderült ma: 1) A Szerbek a legjobbak a világon - talán még nem volt ilyen tudású CSAPATUK, butaság, de arra lennék igazán kiváncsi mit tudna ez a mai szerb a mi 2004-es csapatunkkal 2) Mi is isteniek vagyunk, de egy picit gyengébbek mint ők, és csak remélni lehet, hogy a közeljövőben 1x-1x elkapjuk őket, ha gyengébb napot fognak ki 3) Komolyan foglalkozni kell a diplomáciával, nem csak dumálni, tenni kell, mert ma már nem bírjuk el, hogy 5,7 előnnyel kevesebbet ítélnek nekünk 4) Kiss Gergő - a valaha volt egyik legnagyobb játékosunk - már soha nem fog a 2004-es döntős szinten járni- sajnos 5) Biros még mindig nagyon jó 6) Varga fivérek nagyot fejlődtek, de még további kell tőlük 7) Madaras - a mai alapján a világ legjobbja 8) Kásás Tamással ez a mai meg lett volna 9) Londonra megvan a csapat 10) Hárait vinni kell Londonba, ő még egy év alatt nagyot fejlődhet Összegezve, azért lenne jobb a horvátokkal, mert egyértelműen kiderülhetne, hogy nálunk csak a szerbek jobbak picit a világon, így minden tornára úgy lehetne kimenni, hogy az éremesély biztos, győzelem talán, és ez nagyon nem lenne rossz! Hajrá Fiúk!!

nolika hozzászólása
nolika33593
2011.07.28. 14:58

Gyönyörű játék volt, mindenki látta, hogy mit művel a csapat, ha a kezében van a labda, de sajnos a bírok kifújták a kezünkből...ebből csak arra tudok következtetni, hogy szó sincs szerb fóbiáról, mindenki tőlünk retteg, még a bírók is, ezért tolják az ellenfeleket...szóval én inkább magyar fóbiáról beszélnék! Szép volt fiúk, sőt, szenzációs! Mindent bele a bronzmeccsen is!

ladorjan hozzászólása
2011.07.28. 14:57

Azt kell látni, hogy azért fáradtunk el, mert állandóan emberfelettit kellett nyújtani hátrányban! Aki csinálta már, az tudja, ezt nem lehet a végletekig bírni, előbb-utóbb becsúszik a hiba. Na ezért ment el a a bírókon a meccs, ilyen \"űrjátékkal nem nyerhet egy csapat, akkor nagy a baj a pólóban!

v001 hozzászólása
v00133591
2011.07.28. 14:56

Nem baj, az olimpia a miénk lesz. A többi országnak azzal a teherrel kell vízbe szállnia Londonban, hogy itt vannak a magyarok, és csak ők képesek olimpiát nyerni!

Bundaa92 hozzászólása
2011.07.28. 14:56

Kedves dossantos! Ilyenkor sajnálom, h a VLV-n (még) nem lehet Like-olni :)

dossantos hozzászólása
2011.07.28. 14:53

az eredménytől függetlenül büszke vagyok a srácokra, és ahogy mindig, nekem most is ők a legjobbak! továbbá csak ismételni tudom magam, miszerint az, h nem nyerjük meg ezt a vb-t, a londoni olimpiára még jó ómen is lehet :) a Kemény-legények már így is történelmet írtak, és ha jövőre megnyerik a negyediket, nem lesz kérdés a köv. évszázadban se, h a vízilabda legjobbjait melyik országban kell keresni! ha annak a bírói támogatásnak, amit a szerbek kaptak, csak a felét mi kapjuk meg, simán nyertünk volna... sőt, ha nem lett volna semmiféle bírói támogatás egyik oldalra se, akkor is a jobb csapat nyert volna... és nem a szerbek... azért borzasztó, h 4 meccsből 3x nem csak az ellenfél, hanem a bírók ellen is kellett játszanunk... amennyire tudom, a szerbeknek nem volt ilyen problémájuk... azért lelkileg meg tudja ez borítani a játékosokat szerintem, h ezzel szembesülnek, h hiába játszanak jól, de tényleg igazán jól, a bírók akkor is elcsalják a meccset... :( mindent bele a bronzmeccsen, és a lehető legnagyobb szeretettel várjuk haza a srácokat!

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 14:53

20-12 KIÁLLÍTÁSI ARÁNY!!!!!!!!!!!ILYEN NINCS HOGY MINDENHOL A VILÁGON A MAGYAROK ELLEN FÚJNAK ÉS HOGY RÁADÁSUL MINDIG!!!! MINDEN TISZTELETEM A MAGYAR VÁLOGATOTTÉ!!!!FANTASZTIKUSAK VOLTAK MA

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 14:47

ELEGEM VAN A ROHADT BÍRÓKBÓL SOOKKAL JOBBAK VOLTUNK!!! HAJRÁ MAGYAROK

Wáterpóló hozzászólása
2011.07.28. 14:45

Mocskos szémt Bírtók Soha többet nemkéne világversenyre mennünk NEMHISZEM EL HOGY MINDIG!!! EZVAN

verell hozzászólása
verell33585
2011.07.28. 14:43

1: Szerbfóbia igenis létezik! 2: Húzzanak a bírók az anyjukba!

ladorjan hozzászólása
2011.07.28. 14:41

Azt kell látni, hogy azért fáradtunk el, mert állandóan emberfelettit kellett nyújtani hátrányban! Aki csinálta már, az tudja, ezt nem lehet a végletekig bírni, előbb-utóbb becsúszik a hiba. Na ezért ment el a a bírókon a meccs, ilyen \"űrjátékkal nem nyerhet egy csapat, akkor nagy a baj a pólóban!

vlsz hozzászólása
vlsz33583
2011.07.28. 14:40

Akkor ide is beírom: Ez nem igaz, hogy nem lehet semmit sem tenni az ilyen bírók ellen, ez elképesztő.Már hányadik olyan meccs volt, amit a bírók döntenek el...undorító! Szép volt fiúk, akkor is csakis egyedül ti vagytok a legjobbak! S hatalmas, óriás köszönet a Játékért... fel a fejjel, fergeteges Jók vagytok mind a játékban mind lelkileg!

baboufan hozzászólása
2011.07.28. 14:40

Apám mesélte, még Faragóék idejében 8-4 volt a kiállítási arány az ellenfél javára. De felháborító, hogy a hosszabbítás 6 percében, amikor 6-6 támadás jutna egy csapatnak, ebből ötöt a szerbek, kettőt pedig mi játszunk emberelőnyben. Ez azt jelenti, hogy a hosszabbítást közel emberelőnyben játszották végig a szerbek. A bíróknak nincs ellenőrük, mert ez a statisztika is tükrözi, hogy belenyúltak a meccsbe. Soha nem foglalkoztam a bírókkal, de ez felháborító. HAJRÁ MAGYAROK!!!!!

Bundaa92 hozzászólása
2011.07.28. 14:39

Nagyon sajnálom, a végeredményt, de örörmmel olvasom a pozitív hozzászólásokat! Lehet, hogy sokan meglepődtök, néhányan kezelést javasoltok majd nekem, de szerintem ezzel a vereséggel talán többre mentünk, mint egy esetleges győzelemmel. A meccs során rengeteg információval lettünk gazdagabbak, fontos infókkal, amiket más meccsekről nem tudtunk volna begyűjteni. 110%-ig biztos vagyok benne, hogy mégegyszer ilyen hibákat, mint ezen a meccsen- nem fogunk elkövetni. Dénes, a Világ legjobb edzője, ezen infók alapján mégjobban fel tudja készíteni a csapatot Londonra... és ez a lényeg, fontosabb mint ez a VB. Ezt Udvovicic is elismert amikor azt mondta \" bármilyen aranyat elcserélne 1 olimpiai győzelemért\" nos, ezek a srácok, nem fognak Udoviciccsal üzletelni, a szerbek megnyerhetik a VB-t VK, akármit, de az Olimpia a Magyar pólóválogatotté lesz!!! HAJRÁ MAGYAROK!!

pallanuoto8 hozzászólása
2011.07.28. 14:30

Vízilabdában mi vagyunk a császárok!! És ezen semmi sem változtat. Köszönöm a mai hitet, a végsőkig küzdeni akarást, hogy megmutattátok mit jelent az, hogy egymásért! És hogy csak így van értelme...

baboufan hozzászólása
2011.07.28. 14:29

Apám mesélte, még Faragóék idejében 8-4 volt a kiállítási arány az ellenfél javára. De felháborító, hogy a hosszabbítás 6 percében, amikor 6-6 támadás jutna egy csapatnak, ebből ötöt a szerbek, kettőt pedig mi játszunk emberelőnyben. Ez azt jelenti, hogy a hosszabbítást közel emberelőnyben játszották végig a szerbek. A bíróknak nincs ellenőrük, mert ez a statisztika is tükrözi, hogy belenyúltak a meccsbe. Soha nem foglalkoztam a bírókkal, de ez felháborító. HAJRÁ MAGYAROK!!!!!

PGabi hozzászólása
PGabi33578
2011.07.28. 14:24

Én csupán azzal nem vagyok elégedett, hogy a második negyedtől a hosszabbítás második felvonásáig úgy akadozott a net, hogy interpolálni kellett az eredményt:S A legszebb gólokról és percekről maradtam le... Szerintem az eb-hez képest nagyon összeállt a csapat. Harmadik kalapból sorsoltak minket, ehhez képest hozta a csapat a meccseket. Nem volt könnyű, de ugyanezzel az erővel Montenegrótól és USA-tól is kikaphattunk volna, mint most a szerbektől! Most nincs más csak előre, akár a horvátokkal akár az olaszokkal játszunk, jó lenne behúzni a meccset. Szintén parázs meccs várható! Jó a csapat, öröm nézni!

kiru hozzászólása
kiru33577
2011.07.28. 14:16

Kedves fiúk, edzői stáb! Színház az egész világ! Rendkívül jól szórakoztam ezen a délelőttön, bár nyilvánvaló, hogy jobb lett volna, ha mi jövünk ki győztesen a végén. Sajnos most nem így történt, de legközelebb mi nevetünk a végén! Jó csapatunk van és előbb-utóbb (LONDON) a legjobb lesz!!!!!!!!

szamárhegy hozzászólása
2011.07.28. 14:16

Nagyszerű mérkőzés volt, nagyot játszottatok, gyerünk a bronzért, aztán London! Ha már magunkban kellene hibát keresni, akkor én a támadó csapatjáték leállásában látom, Madaras Norbira maradt hirtelen a lövés terhe,és amikor neki nem jött be, a Csapat már nem tudott erre reagálni, viszont a szerbeknél jött pl. Mitrovic a semmiből. Nem szabad leállni, mindenkinek mozogni kell, \'veszélyesen\' , kreatívan játszani, hogy a Csapatmunka és ne egyik, vagy játékos bravúrja vigye a Csapatot. Gyerünk tovább srácok!

Gumbo hozzászólása
Gumbo33575
2011.07.28. 14:11

Ez a szerb csapat nagyon jó. Egységes, harcias és kemény srácokból áll. Mi is nagyon jó csapat vagyunk, remekül játszottunk. Nekem hiányzott Kása, illetve az a plusz, amit ő egy ilyen meccshez hozzá tudott volna adni. Szomorú, hogy a bírók belenyúltak a hosszabbításba, mert az mutatta volna meg igazi sportemberi mivoltát a magyar csapatnak, ha ott fordítunk.

attilapg hozzászólása
2011.07.28. 14:06

miután a 4. negyedben a bírok segíteték a szerbeket olyan mint ha hátrakötött kézzel kellet volna játszanunk azok a rohadt bírok sorra kiálították a mieinket, a szerbeknek segítve ezzel nehogy a vb címvédő kikapjon, akkor minek van szabályzat!!!!

miklosoft hozzászólása
2011.07.28. 14:03

Mi a tanulság? Legközelebb el kell menni 6-7 góllal (amire volt sansz), nem leengedni, mert visszafújják őket. Egyébként tényleg álomjáték volt az első három negyed.

litababa hozzászólása
2011.07.28. 13:49

jobbak voltunk! gyonyoruen jatszottunk! el sem hittem, parades volt! en csak meghajlok elotettek akarmi is lett az eredmeny, ti vagytok a csaszarok! a birokrol ne beszeljunk! kiallitas nalunk, szerbek lonek, kivedjuk, erre visszakapjak a labdat... kb ez ment vegig! szep volt fiuk! hajra magyarok! az olimpia a mienk! koszonjuk!

APREAND hozzászólása
APREAND33568
2011.07.28. 13:47

Szerintem is óriási a csapat,Hárai szerepválalása egyre meggyőzöbb,Madaras képes lesz Kása hiányát pótolni.

kobazsa hozzászólása
kobazsa33567
2011.07.28. 13:47

Fiúk! A családom élesztett újra a végén, de ilyen csodálatos halál közelé élményem nem volt még...Alakult, ahogy alakult, a jéták szenzációs volt, a legjobb csapat vagyunk. A szerbeknek kellett azért a bírói támogatás, úgy tűnik a taktikába mostanság a bírákat is bele kell kalkulálni. Mi nehezebb ellenfeleket kaptunk mint a szerbek, még nizni is fárasztóbb volt, mint a többi meccset. A végét jobban bírták. Hiába a szenzációs játék, a fáradtság + a bírák ellen ez sem volt elég. Majd legközelebb. Köszönjük szépen a szenzációs meccseket és játékot és a kitartást is! Mindent bele továbbra is!!!

litababa hozzászólása
2011.07.28. 13:47

jobbak voltunk! gyonyoruen jatszottunk! el sem hittem, parades volt! en csak meghajlok elotettek akarmi is lett az eredmeny, ti vagytok a csaszarok! a birokrol ne beszeljunk! kiallitas nalunk, szerbek lonek, kivedjuk, erre visszakapjak a labdat... kb ez ment vegig! szep volt fiuk! hajra magyarok! az olimpia a mienk! koszonjuk!

gyurex72 hozzászólása
2011.07.28. 13:36

Köszönjük a Bíróknak meg, hogy ilyen pofátlanul vezették a meccset!!! Óriási Csapatunk van!!