FACEBOOK

Nehéz meccsre számíthatunk

Nehéz meccsre számíthatunk
hozzászólás, 2011.07.25.

Magyar idő szerint kedden reggel 8 órakor kezdődik a sanghaji vb-n a magyar-USA negyeddöntő. Hétfőn a csapat edzésén jártunk, három játékost faggattunk arról: mit várhatunk tőlük a nagyon fontos meccsen.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Melegrekordgyanús időjárási viszonyok között tartotta meg hétfő délben(!) edzését a magyar csapat a sanghaji orvosegyetem nyitott(!) uszodájában. Állítólag még a víz is elviselhetetlenül meleg volt, ehhez jöttek Kemény Dénesnek a sima úszást nehezítő utasításai.

Azt hittem, nem jól hallok, amikor egyszercsak felhangzott kedvenc filmem fő jelenetének kulcsmondata: "Doktor Kotász!!". majd a medence másik pontjáról is ugyanez a kiáltás. A tanú című filmből kevésbé naprakész olvasóinknak elmondjuk, hogy a filmben Pelikán József gátőr a kivégzésére vár a börtönudvaron, s miután csak nem jön az ítéletvégrehajtó, előbb az őt kísérő börtönőr, majd ő maga is jó hangosan kiabálni kezdi az említett kulcskifejezést, ami a hóhér neve.

Szabad (sanghaji) magyar fordításban: az edzés ezen szakaszán nem is egy, hanem több ember is - képletesen persze - a hóhért hívta, hogy vessen véget szenvedéseinek...

Nem sokat váratott magára a szövetségi kapitány fricskája, amiből rögtön látszott, hogy érti ő a tréfát, de...

"Aki akarja, ólomövvel is leúszhatja a következőt."

Így üzengetnek egymásnak kedélyesen...

Az edzésnek volt több érdekessége is. Egyrészt vízbe szállt a másodedző, Benedek Tibor, s nem csak úgy megmártózás céljából, hanem együtt úszott a többiekkel, az edzés végén pedig, az emberelőny megjátszásának gyakorlásánál rosszkéz oldalon tette-vette a labdát a tőle megszokott vehemenciával. Biros Péter sem naponta áll be a kapuba, hogy védjen egy jót. És az is különlegesség, hogy Kemény Dénes a gyakorlás utolsó szakaszát nem a partról, hanem testközelből, a kapufa mellől vezényelte le. Ilyet még nem nagyon láttunk. A kapitány egy fehér színű vodafone-os baseball-sapkát viselt a vízben - annak tiszteletére, hogy Beck György csapatvezető megérkezett és első sanghaji edzésén vett részt a csapattal. Na jó, a nap is nagyon sütött... (Egyébként egy ugyanilyen sapkát sorsolunk ki - ez persze az a fiúk aláírását is "tartalmazza" - a vlv facebookos oldalán elindított akciónk befejezésekor.)

Az edzés végén három játékost kértem meg, hogy a keddi meccsel kapcsolatos várakozásait megossza velünk. Steinmetz Ádámot kifejezetten arra kapacitáltam, hogy ne kérdésre válaszoljon, hanem közvetlenül olvasóinkhoz szóljon.

A negyeddöntőnk magyar idő szerint 8.00 órakor kezdődik, az M1 (és a vlv) élőben közvetíti.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE


vlv-fotók az edzésről


VLV-VIDEÓK:


Varga Dénes nyilatkozata a magyar-USA előtt

- Szervusz Dumi! Nagyon éles, komoly meccs jön. Mire számíthatunk tőletek?

- Szerintem is éles, komoly meccs jön. Az USA nem találta az elején a formáját, mostanra azonban jobbak, ezért nekünk is a legjobbunkat kell mutatni. Védekezésben ugye nem voltunk annyira a topon, tehát sok gólt kaptunk. A spanyolok ellen volt ez igazán szembetűnő, mert Montenegróval az egy furcsa időpontban lejátszott meccs volt. Reggel 9-kor még lehet arra fogni, hogy tompák voltunk. A spanyolok ellen azonban egyszerűen "csak úgy" kihagytunk, úgyhogy ezért is gyakoroltunk most az edzésen, hogy ez összeálljon holnapra.

- Mi az, amitől az amerikaiak kapcsán tartani kell, tehát mi jellemzi őket? Mi az, ami veszély lehet?

- Ők csapatként tudnak nagyon jól funkcionálni, és Azevedo világklasszis színvonalon tud játszani, de hát, ahogy mondtam az előbb, ezt nem hozták az elején, és ezt mi is ki tudjuk provokálni belőlük.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett?

- Egygólos győzelemmel is, de én azt gondolom, hogy egy 3-4 gólos különbséget tudunk hozni, mondjuk három.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kiss Gergely nyilatkozata a magyar-USA előtt

- Gergő, egy mondatot kérnék még a spanyol meccsről, mert nem beszéltünk, és kettőt-hármat az amerikairól.

- A spanyolok elleni mérkőzésen ugye pontszerzés volt a legfőbb célunk - bármilyen formában. Ennek fényében önkritikusan kell néznünk a mérkőzés elejét, amikor sok gólt kaptunk. Annak örülök, hogy a csapatban mérkőzésről mérkőzésre erős tartás van, és bármilyen szakasz is áll mögöttünk, tudunk javítani, így aztán már három góllal vezettünk a végén, ami annak fényében, hogy a döntetlen is elég volt, már magabiztos eredmény, még akkor is, ha egy góllal nyertünk csak. Az amerikaiak... Az a bizonyos zabszem már benne van abban a testrészünkben, amiben benne kell lennie. Úgyhogy azt gondolom, nagyon nehéz mérkőzés lesz annak ellenére, hogy sokan - kívülállók - azt gondolják,  hogy az amerikai csapat nem olyan jó, mert az eredményeik gyengébbek voltak a csoportjukban, két vereségük volt. De ez egy olyan szempontból komplett csapat, hogy évek óta együtt játszanak, a világ egyik legveszélyesebb támadója Azevedo játszik a mi oldalunkon, az amerikaiak baloldalán, úgyhogy nagyon nehéz feladatunk lesz. Van 7-8 olyan játékosuk, aki kulturáltan tud vízilabdázni és évek óta Európában fejlődik. Ha az amerikai úszós, mozgalmas játékot mi tompán reagáljuk le, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz. Hogyha harapunk, kemények vagyunk, érvényesítjük a tudásbeli, esetleges fizikai fölényünket, akkor viszont nyerünk.

- Mi az utóbbira számítunk, Gergő.

- Mindannyian így vagyunk és kérem a kedves nézőket, hogy pozitív energiákkal bombázzanak minket a következő hét napban, hogy minél szebb eredményt érjünk el!

- Továbbítjuk!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)




STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:


- Köszöntöm a kedves vízilabdaválogatott-szurkolókat! Egyben arra szeretnélek kérni benneteket, hogy drukkoljatok nekünk. Most már meg érkeztünk a világbajnokságon a legjobb 8 közé – itt már nem szabad hibázni. Nagyon jó csapattal kerültünk össze, az Egyesült Államok gárdájával. Úgy gondolom mindent elfogunk követni a győzelemért, tehát jó meccs várható. Szükségünk van arra, amit eddig is éreztünk egyébként a felkészülés során mind Magyarországon, mind külföldön, amikor játszottuk a mérkőzéseket, hogy sokan támogassanak bennünket. Remélem, hogy ez most is így lesz és úgy, ahogy az eddig mérkőzéseket, most is meg tudjuk nyerni és továbblépünk majd a négy közé.

Az amerikaiakról annyit kell tudni, hogy van egy pár fiatal a csapatban, ezért hullámzó a teljesítményük. De az elmúlt években is többször okoztak már meglepetést – remélem ellenünk nem fognak. Nagyon készülünk ellenük! Korábbi csapattársam Azevedo is ott van a soraikban. Őt mindenféleképpen semlegesítenünk kell, hiszen nem csak az amerikai csapat, hanem a világ egyik legjobb, legveszélyesebb támadója.

A hangulat jó, fizikálisan ott leszünk, fejben is és remélhetőleg a szurkolással sem lesz probléma.

Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Tina)


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKEL

TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

EGY LÉPÉS KELL A CSOPORTELSŐSÉGHEZ

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

NEGYEDDÖNTŐBEN A CSAPAT

A FOLYTATÁS MENETRENDJE

MADARAS-APUKA ÜZENETE ZÉTINEK

AZ USA-VAL VÍVJUK A NEGYEDDÖNTŐT

GIORGETTI OLASZ-MAGYAR DÖNTŐT SZERETNE

8 régi hozzászólás

cowk hozzászólása
cowk33494
2011.07.26. 14:22

ROTFL @balzs!

balzs hozzászólása
balzs33490
2011.07.26. 12:11

Miért kell a játékot a fészbukra tenni és diszkriminálni azokat, akik nincsenek fent? Ettől még az is jobb lenne ha csak vodafone-osok játszhatnának, az legalább érthető lenne... Beck Györgyre meg szerintem az vesse az első követ, aki nem lenne ott szívesen a helyében... Hajrá magyarok!

szerk hozzászólása
szerk33474
2011.07.26. 02:46

ladorjan, köszi, a szerkesztőnek kellett volna észrevennie

szamárhegy hozzászólása
2011.07.26. 01:48

bal8, Ettől nagyobb baja sose legyen a magyar pólónak, hogy a főszponzor cég vezetője póló őrült és szabadságot vesz ki, hogy kint legyen az aktuális világversenyen :) Hajrá srácok!

bal8 hozzászólása
bal833471
2011.07.25. 20:31

Azt magyarázza el nekem valaki,hogy Beck úr mitől csapatvezető?Talán a vízilabda múltja alapján ül ott a kispadon és nyilatkozik szakmai kérdésekben is? Jó-jó tudom,hogy ő a főszponzor főembere és nagyon sokat köszönhet neki ANYAGILAG a sportág de cserébe miért kell őt állandóan az első sorban látni?Ez annyira kelet-európai!CSAPATVEZETŐ:)

padlizsan hozzászólása
2011.07.25. 18:34

A szurkolással nem lesz probléma! Hajrááá!

DS hozzászólása
DS33469
2011.07.25. 18:16

Hajrá fiúk, mindent bele. Drukkolok ezerrel, szóval csak rajtatok fog múlni:)))

Koma hozzászólása
Koma33468
2011.07.25. 17:11

Úgy gondolom, minden mérkőzésünk kulcsa, hogy Mindenki!! tegyen hozzá a mérkőzéshez! Önbizalomtól duzzadó, eredményes játékot várok minden fiatalabb játékostól, hozzájuk teszem a stabil, megbízható Biros-Kiss-Madaras triót, és így megverhetünk bárkit a továbbiakban! A védekezés agresszívabbá tételével kevesebb gólt kapunk, ugye fiúk(a bírók úgy fest mindenképpen osszák a kiállításokat)! Mindent bele magyarok!!